Blogolj!

Blogstar kávéház

Eskü

Az alaptörvény árnyéka.

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója a Magyar Hírlapnak úgy fogalmaz, az alaptörvényt támadó Karácsony Gergely ígéretei nemcsak szürreálisak, de ellentmondásosságuk miatt nem vehetők komolyan.

„A politológus felidézte, korábban Karácsony népszavazást helyezett kilátásba az alkotmánnyal kapcsolatban – amelyre 1990 óta sosem volt jogszerű lehetőség –, most pedig arra az alaptörvényre nem akar esküt tenni, amelyen az egész magyar jogrend, így a választási szabályok is, alapulnak. Az igazi kérdés ezért, ha szerinte illegitim az alaptörvény, akkor miért nem bojkottálja a választásokat, illetve miért fogadta el az ezek szerint illegitim önkormányzati rendszer polgármesteri tisztét – vetette fel az elemző.”

Botladozó baloldali násztánc

Elfogadja a Demokratikus Koalíció elnökének a meghívását, és ott lesz Gyurcsány Ferenc vasárnapi egyeztetésén - jelentette be Szél Bernadett, az LMP társelnöke. Karácsony Gergely (MSZP-Párbeszéd) eközben azt mondta: akár az ördöggel is cimborálna a Fidesz megbuktatásáért, így a Jobbikkal is szövetkezne.

Jel-ölt

Karácsonyi káosz.

Hemzseg a tördelési és helyesírási hibáktól Karácsonyék egyik friss hirdetése – szúrta ki a Mandiner.hu.

„Ösz töndíjak, iskola rendszer, mi nimálbért, miniszter-jelölt – ez csak néhány azokból a tördelési és helyesírási hibákból, amelyek Karácsony Gergely Népszavában megjelent hirdetésében felbukkannak.”

Hemzseg a tördelési és helyesírási hibáktól Karácsonyék hirdetése | Mandiner

A legtöbb helyesírási, központozási és tördelési hiba éppen az oktatásiminiszter-jelölt programjában van. „Ösz töndíjak", „iskola rendszer", „mi nimálbért", „miniszter-jelölt" - ez csak néhány azokból a tördelési és helyesírási hibákból, amelyek Karácsony Gergely Népszavában megjelent hirdetésében felbukkannak. Érdekesség, hogy a legtöbb hibát az oktatásiminiszter-jelölt szövegében találjuk, amelyben két helyesírási, két központozási, valamint egy tördelési hibát is ejtett a hirdetés szerkesztője.

Csúcsragadozó

Műanyag hallakoma.

Harminc éven belül több műanyag lesz a világ óceánjaiban, mint hal, ennek veszélyeire hívja fel a figyelmet a Világgazdasági Fórum előrejelzése alapján a Magyar Nemzet Online.

„A közepes mélységben élő halak jelentik az óceánok biomasszájának nagy részét, és ily módon a nagyobb ragadozó halak és emlősök (például a tonhal, a cápák és a lazac) fő táplálékforrását adják. A nagyobb testű halak között pedig sok olyan fajt találunk, amelyek a halászat fő célpontjai. Márpedig ha a műanyag a táplálkozási hálózat alacsonyabb szintjein bekerül az állatok szervezetébe, akkor onnan megállíthatatlanul továbbjut a magasabb szintekig, egészen a csúcsragadozóig – legyen az a cápa vagy éppen az ember.”

Aki halat eszik, műanyagot is eszik

Harminc éven belül több műanyag lesz a világ óceánjaiban, mint hal - áll a Világgazdasági Fórum előrejelzésében. A tengerekbe jutó műanyaghulladék, amely olyan hatalmas kiterjedésű szigetekké állt össze szerte a földön, hogy az már a hajóközlekedést veszélyezteti, a bolygó egyik legfontosabb környezetvédelmi problémájává lépett elő.

Napirend

Eltussolt agyrázkódások.

Megkezdődött az a per a tengerentúlon, amelyben több mint 300 egykori hokis lép fel az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) ellen – számol be róla a Blikk Online.

„Az első körben Susan Nelson bírónő arról dönt majd, hogy a folytatásban érdemes-e összevontan kezelni a játékosok beadványait, avagy azok egyedi elbírálás alá esnek. A hokisok ügyvédei várhatóan több bizonyítékot is benyújtanak, amelyek azt hivatottak igazolni, hogy a liga hosszú ideje, tudatosan törekszik az agyrázkódások ügyét levenni a napirendről.”

Beperelték az NHL-t

Négy éve, hogy az első keresetet beadták, azóta több százan lettek, akik úgy érzik, hogy a profi liga meccsei során szenvedett agyrázkódásaik miatt kártérítés illeti őket. Ha sikerrel járnak, további több ezer keresetre számíthat az NHL - egyelőre még nem tudni, milyen kártérítésre tartanak igényt a felperesek.

Potenciál

Zúzós esztendő.

A 24.hu bemutatja, miért tartják 1983-at a metál legjobb évének.

„Szépen csendben megjelent két album két fiatal zenekartól, amelyeket azelőtt senki nem ismert, ők viszont már akkor érezték, hogy zenéjükben ott van a potenciál az összes korábbi legenda földbe tiprására. Ezt a két együttest Slayernek és Metallicának hívták. A titánok és Zeusz között megérett az idő a hatalomátvételre.”

Nincs kegyelem, öljétek meg mind! - A metal legjobb éve

Az 1983-as év felszínét vizsgálva a hatalmas, tektonikus, gigászi összecsapások esztendejeként jellemezhető a metalszíntéren. Először is ott volt a küzdelem a popzenével. A '80-as évek elejére főként a brit heavy metal új hullámának (NWOBHM) köszönhetően soha nem látott népszerűség övezte a műfajt, ami azzal tetőzött be, amikor az (egyébként amerikai) Quiet Riot csodás című Metal Health lemeze egészen a Billboard lemezeladási lista éléig jutott, a legelsőként ebben a műfajban, méghozzá a Police albumát taszítva le onnan.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/49972/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.04.23. 04:20
Orbán atomtitkai, az ellenzék csodafegyvere, a választás savanyú szőlője, a várandósság stresszes dilemmái és a kupleráj ribancai hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.04.22. 03:00
Erőszakos pártok, választói értékszintézis, a magyarság ellehetetlenítése, liberális iszapbirkózás, agyonszáradt pogi és a végső offenzíva vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.04.21. 04:20
Széteső tüntike, a nagy Soros-trükk, barbár magyarság, az unortodoxia titkai, Janza Kata szerelme és Friderikusz kudarca szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.04.20. 02:50
Aggódó szivárványkoalíció, atombiztos fenyegetőzés, Emese áruba bocsátott szüzessége és Szinetár Dóra tündéri fotómontázsa pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.04.19. 02:50
Választási düh, politikai öngyilkosság, rocktörténelmi pillanat, száguldó szerelem és lágyuló szexualitás csütörtöki online lapszemlénkben.

A lakosság bevonásával teszik szebbé környezetüket a hivatalnokok

2018.04.18. 12:15
Már évek óta önkénteskednek a Föld napján a Csongrád Megyei Kormányhivatal munkatársai. Tavaly kiderült, hogy a felszámolt illegális szemétlerakók …

Részletes vallomást tett a Fenyő-gyilkosság  ügyében Gyárfás

2018.04.18. 09:25
- ezt védőügyvédje állítja. A volt médiavállalkozó tagadja az ellene felhozott vádakat a PS információi szerint.

Elhunyt Barbara Bush az egykori first lady

2018.04.18. 07:45
Kedden houstoni otthonában 92 esztendős korában elhunyt Barbara Bush volt amerikai first lady. 

Blogstar kávéház

2018.04.18. 03:45
Sorosista migránsbiznisz, uniós darázsfészek, Macron kenyértörései, a kínai néplélek rejtelmei és modern kori bakelitboom szerdai online lapszemlénkben.

Előállították Gyárfás Tamást a Fenyő-gyilkosság miatt

2018.04.17. 17:45
Fenyő János médiavállalkozó megöletésével gyanúsítja a Magyar Úszó Szövetség volt vezetőjét, Gyárfás Tamást a Nemzeti Nyomozó Iroda.

Ezeket a cikkeket olvastad már?