Blogolj!

Blogstar kávéház

Látvány

Politikai prostitúció.

Toroczkai László Jobbik-alelnök szerint semmilyen szinten nincs értelme együttműködni az LMP-vel – írja a Mandiner.hu.

„A Jobbik alelnöke úgy fogalmazott, hogy pártja a legerősebb ellenzéki erő, ezért nincs miről tárgyalni az LMP-vel. Hozzátette, hogy szerinte az LMP kezd úgy viselkedni, mint egy politikai prostituált, emellett egyébként sem szíveli a pártot. Toroczkai kijelentette: Nemcsak az értékrendünk áll nagyon távol egymástól, hanem én személy szerint is rosszul vagyok néhány LMP-s politikus látványától is.”

Toroczkai: Az LMP úgy viselkedik, mint egy politikai prostituált | Mandiner

A Jobbik alelnöke szerint pártja a legerősebb ellenzéki erő, és nincs miről tárgyalnia az LMP-vel. Toroczkai László újságírói kérdésre fejtette ki kedden, hogy szerinte semmilyen szinten nincs értelme együttműködni az LMP-vel. A nyilatkozatot azt követően tette az alelnök, hogy Vona Gábor pártelnök és Szél Bernadett, az LMP társelnöke egyeztetett.

Parasztvakítás

Szánalmas szakértősdi.

A Magyar Hírlap Online leszámol az újra felbukkanó baloldali toposszal: egy kormány nem szakértői, hanem politikai testület, amelyben nem szakértőknek, hanem politikusoknak kell helyet foglalniuk.

„Ki a szakértő? Karácsony Gergely 'szakértői kormányában' például az egészségügyi tárcát egy háziorvos kapná mint 'szakértő'. Nagyszerű! Már csak az hiányzik, hogy a gazdasági tárcát egy falusi boltos, a pénzügyeket egy takarékszövetkezeti ügyintéző, a belügyet pedig egy körzeti megbízott kapja. Ez lenne aztán a szakértői kormány!”

Parasztvakítás szakértői szinten

Van néhány állandó toposza a baloldalnak, amit időről időre elővesz, különösen választási kampány idején Az egyik ilyen téma a „szakértelem", ami előadásukban valami olyan pozitív dolog, tulajdonság, jellemző, amely a baloldalnak - és kizárólag a baloldalnak - a sajátja.

Akadály

Siralmas családpolitika.

Az Orbán-kormány társadalompolitikája jóformán nulla, a családpolitikát is túlzás sikerágazatként bemutatni – boncolgatja a Magyar Nemzet Online.

„Szomorúan kell megállapítanunk, hogy egyetlen rossz folyamatot sem sikerült megállítania a 'családbarát” kormánynak (néhányat talán lassítani tudott). Ez nem meglepő, hiszen az állítólag keresztény kormányzat megmaradt újkádárista-marxista alapon, ami a gyermeket mint gondot ábrázolja, a politikától a kabaréig a gyermek más összefüggésben szóba sem kerül, csak mint költség, nehézség, a jólét akadálya. Nem meri felvállalni a nyilvánvaló igazságot, hogy a gyermek lehetőség, az egyetlen igazi esély a jobb jövőre, a boldogságra.”

Sorvadó nemzet, siralmas családpolitika

Az Orbán-kormány társadalompolitikája jóformán nulla. Nem foglalkozik az oktatás vagy az egészségügy reformjával, tabuként kezeli a nyugdíjkérdést, az elnéptelenedő térségek, az elpárolgó nagy rendszerek (önkormányzatiság, háziorvosi szolgálat) problematikáját. Egyedül a családpolitikát szokta emlegetni, mintha az sikerágazat volna. Az üres kormányzati propaganda szép példája volt tavaly októberben a családügyi államtitkár bejelentése, miszerint nő a családalapítási kedv Magyarországon.

Találat

Menekülő olvasók.

Az Index.hu azt állítja, nem tett jót a Délmagyarország napilapnak, hogy Andy Vajna lett a tulajdonosa, hiszen 2016-ról 2017-re 2,5-szeresére nőtt a lemondások száma.

„Hogy mi okozza az előző évihez képest 2,5-szeres növekedést, csak találgatni lehet, írja az Átlátszó. Ugyanakkor érdekes tény, hogy a lapban megjelenő migránsokról szóló anyagok száma jelentősen nőtt: Google találatai szerint 2017. január elseje és 2017. március 19-e között mindössze 24 cikkben szerepelt a delmagyar.hu-n a 'migráns' kifejezés. Ez a szám 2018 azonos időszakában közel százra nőtt.”

Nem tett jót Andy Vajna a Délmagyarországnak

2016-ban 763 előfizető mondta le a Délmagyarország, azonban tavaly érkezett Andy Vajna és 2017-ben ez a szám a 2,5-szeresére nőtt, írja az Átlátszó. A példányszám is csökkent: a 2014-es 38 200 darabhoz képest 2017 negyedik negyedévben már csak 31 252-t nyomtak a lapból.

Tűz

Migránskáosz Németországban.

A Hirado.hu szerint ha egy társasházba beköltöznek a bevándorlók, akkor a többi lakásból inkább kiköltöznek a németek, mert nem tudnak a különböző kultúrából érkező családok együtt élni.

„A hamburgi Schanzenparkban napközben is nagy a forgalom. Sokan itt töltik a szabadidejüket, ide járnak futni, a helyiek elmondása szerint azonban a parkot a bűnözők is kedvelik. A rendőrség mindeddig nem tudta felszámolni az itt működő hálózatokat. Az egyik rejtett kamera például egy kábítószerrel kereskedő férfit is rögzített. A zöld terület a bevándorlók kedvelt találkozóhelye is. Egy migránsokból álló csoport például tüzet is rakott a parkban, így a helyiek inkább elkerülik a környéket.”

Egyre több német beszél a bevándorlás okozta negatív változásokról

Azt mondják, vannak olyan városrészek, amelyekben már kisebbségben vannak a németek. Többen arra panaszkodtak, hogyha egy társasházba beköltöznek a bevándorlók, akkor a többi lakásból inkább kiköltöznek a németek, mert nem tudnak a különböző kultúrából érkező családok együtt élni - hangzott el az M1 Híradójában.

Teszt

Papír nélküli szerelem.

Pásztor Anna énekesnő korábban DNS-tesztet csináltatott, hogy megtudja, ki az igazi édesapja, de végül is mindhárom „apajelöltet” szereti – így a Lokál Online.

„Azt gondolom, hogy a családnak, a szeretetnek semmi köze a teszthez. Ez csak egy papír. Éppen olyan, mint a házasság, az sem a papírtól, hanem az összetartozástól lesz kikezdhetetlen kapcsolat két ember között. Én sem vagyok házas, mégis huszonnyolc éve szeretem a kedvesemet – magyarázta Anna.”

Pásztor Anna: Mindhárom apámat szeretem | Lokál

Pásztor Anna korábban DNS-tesztet csináltatott, hogy megtudja, ki az igazi édesapja. Nem csalódott, amikor kiderült, hogy nem a híres rendező, Bereményi Géza az. Az énekesnő a Lokálnak elárulta, örül annak, hogy „három édesapja" van, mert nagyon szereti őket, és idővel a gyerekeinek is elmondja, hogy ki a vér szerinti nagyapjuk.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/50127/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.04.20. 02:50
Aggódó szivárványkoalíció, atombiztos fenyegetőzés, Emese áruba bocsátott szüzessége és Szinetár Dóra tündéri fotómontázsa pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.04.19. 02:50
Választási düh, politikai öngyilkosság, rocktörténelmi pillanat, száguldó szerelem és lágyuló szexualitás csütörtöki online lapszemlénkben.

A lakosság bevonásával teszik szebbé környezetüket a hivatalnokok

2018.04.18. 12:15
Már évek óta önkénteskednek a Föld napján a Csongrád Megyei Kormányhivatal munkatársai. Tavaly kiderült, hogy a felszámolt illegális szemétlerakók …

Részletes vallomást tett a Fenyő-gyilkosság  ügyében Gyárfás

2018.04.18. 09:25
- ezt védőügyvédje állítja. A volt médiavállalkozó tagadja az ellene felhozott vádakat a PS információi szerint.

Elhunyt Barbara Bush az egykori first lady

2018.04.18. 07:45
Kedden houstoni otthonában 92 esztendős korában elhunyt Barbara Bush volt amerikai first lady. 

Blogstar kávéház

2018.04.18. 03:45
Sorosista migránsbiznisz, uniós darázsfészek, Macron kenyértörései, a kínai néplélek rejtelmei és modern kori bakelitboom szerdai online lapszemlénkben.

Előállították Gyárfás Tamást a Fenyő-gyilkosság miatt

2018.04.17. 17:45
Fenyő János médiavállalkozó megöletésével gyanúsítja a Magyar Úszó Szövetség volt vezetőjét, Gyárfás Tamást a Nemzeti Nyomozó Iroda.

Blogstar kávéház

2018.04.17. 02:55
Bicskanyitogató nyikhajok, sorosista anarchisták, az iszlám abszurdja, eszetlen újgazdagok és Szandi ezoterikus kísértése keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.04.16. 02:55
Leváltott ellenzék, álcivil aktivisták, Karácsony fecskéi, a Google rasszizmusa és kesztyűs kezű szexualitás hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.04.15. 04:00
Orbán pávatánca, a kutatók öncenzúrája, a baloldal újraegyesítése, meredek sztársztorik és Demcsák Zsuzsa napsütötte tökéletessége vasárnapi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?