Blogolj!

Blogstar kávéház

Gyarmatosítás

Európa leépülése.

Vagy kezeli egy kormány a migrációs krízist és annak következményeit, vagy megbukik – biztonságpolitikai szakértők így összegzik az ausztriai és az olaszországi választások tanulságait a Hirado.hu cikkében.

„Azt vegyük tudomásul – mondta Földi László, akármennyire is van jogos érv amellett, hogy gyarmatosító civilizációként tönkretettünk világokat az elmúlt száz évek alatt, de ha Európa elvész, akkor semmilyen olyan háttere nem lesz a jövőnek, amit jelenleg az európai civilizáció tud biztosítani. Földi László szerint ugyanis Európa egy ilyen migrációs hullámban teljesen egyértelműen le fog épülni. Nem csupán anyagi, hanem szellemi értelemben is – tette hozzá.”

Erősödnek a migrációellenes kormányok Nyugat-Európában

Vagy kezeli egy kormány a migrációs krízist és annak következményeit, vagy megbukik - nagyon röviden így lehet összefoglalni az ausztriai és az olaszországi választások tanulságait. A dolog persze nem pusztán politikai formációk néhány évre szóló megbízatásáról, túlélésről vagy népszerűségi indexekről szól. Valószínűleg a legkevésbé ezek érdeklik a választókat - és jobb esetben a politikusokat is.

Másnap

Jövőkép nélküli összeborulás.

Az ellenzéki pártok teljes identitásfeladást hajtottak végre, így a választónak fogalma sincs, hogyan képzelnék el az ország működtetését, ha hatalomra kerülnek – állítja a Magyar Hírlap Online.

„Hogyan döntik majd el, hogy kinek a programja alapján kormányozzák az országot? Honnan tudják, ki kapta a több szavazatot, ha visszalépkednek egymás javára, elveszítve ezzel a töredékszavazatokat? Majd átlagolnak, hogy te ennyit kaptál, én meg ennyit, és ezért én leszek a góré?”

Mi lesz majd másnap?

Hol közelebb, hol távolabb állnak egymástól, irányvonalaikban, módszereikben különböznek egymástól. A választópolgár ismeri ezeket a meghatározásokat, tudja, melyik párt mit képvisel, és eszerint le is tudja rá adni a szavazatát. Ismeri az irányvonalat, ami mentén megkapja a közelebbi és távolabbi jövőképet. A Fidesznél világos az irány, tudjuk, ki a vezető, látjuk a jelölteket.

Máskor

Következmények nélküli ország.

A Magyar Nemzet Online szerint az a sokaság, amely 2010-ben történelmi felhatalmazást adott a Fidesznek, nemcsak eredményesebb, de morális értelemben is különb kormányzást remélt, mint amit a megelőző nyolc évben megélt.

„Ha megnyernék is a közelgő választást, ezt a politikát erkölcsileg már nem lehet tisztára mosni. Bárhol jelenik meg, Rogán Antalt elkíséri a helikopter zúgása, Semjén Zsoltot az ajándék luxusvadászat fegyverropogása, Kósa Lajost meg… Őt inkább hagyjuk. A Fidesz újjáépítette az MSZP következmények nélküli országát, elégtételt érte a választó vehet április 8-án. Vagy máskor. Ahogy végül Gyurcsányékkal is megtette.”

Ügynök volt? Na és?!

Szájer József a ruhatárig menekült a Szita Károlyra vonatkozó kérdések elől - mutatja a tévé. Cseppet sincs kedvem nevetni. A Fidesz egyik alapembere pártja azon politikusai közé tartozik, akikről még elhiszem, hogy számukra az antikommunizmus nem politikai termék. Feltételezem, azért nem ad egyenes választ, mert a kampány kellős közepén a lojalitás áll minden előtt.

Pletyka

Párterápián a sztárpár.

Hosszú Katinka ötlete alapján párterápia próbálja rendezni házasságát a háromszoros olimpiai bajnoknő és férje, Shane Tusup – közli a Bors Online.

„A lehetséges béküléssel kapcsolatban a lap megkereste Hosszú Katinka édesapját, a volt válogatott kosárlabdázó Hosszú Istvánt. Örülnék, hogyha türelmesen várna mindenki arra, hogy mi kerekedik ki ebből az egészből – fogalmazott Hosszú apuka, aki hangos nevetéssel cáfolta azt a legújabb uszodai pletykát, miszerint várandós a bajnoknő.”

Párterápiára viszi férjét Hosszú Katinka

Újra kezd egymásra találni a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka és edző férje, Shane Tusup. Az amerikai tréner már a budai lakásából is elköltözött. Talán hogy közelebb legyen kedveséhez? - Katinka már november óta nem lakik itt, Shane pedig né­hány héttel ezelőtt költözött el - mondta a Borsnak a sportoló pár volt szomszédja a budai társasháznál.

Nyugdíj

Feró képtelen abbahagyni.

A hetvenkét éves rockzenész nem csak az ágyban aktív: az orvosok már évekkel ezelőtt pihenőre küldték, ám Nagy Feró hajthatatlan, és élete végéig a színpadon akar állni – írja a Lokál Online.

„A rock and roll-lal nem lehet csak úgy felhagyni, a profik mindig életük végéig csinálják. Az lenne a legjobb, ha a színpadról egyenesen a sírba esnék. Nem foglalkoztat a halál, nem is félek tőle. Eszem ágában sincs viszont nyugdíjba menni, otthon ülni és rózsát termeszteni. Termesszen a kertész, az az ő dolga, nekem szórakoztatnom kell – magyarázta a Beatrice frontembere.”

Nagy Feró: Még mindig jó vagyok az ágyban

A hetvenkét éves rockzenész korát meghazudtolóan aktív életet él. Az orvosok már évekkel ezelőtt pihenőre küldték, ám Feró hajthatatlan, és élete végéig a színpadon akar állni. - Jól tartom magam hetvenkét évesen, a körülményekhez képest kitűnő egészségnek örvendek. Persze nem akarok nagyképű lenni, én is érzem az évek múlását, s nyilván más már a teherbírásom, mint harminc-negyven évvel ezelőtt, de nem bánom.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/50163/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.04.20. 02:50
Aggódó szivárványkoalíció, atombiztos fenyegetőzés, Emese áruba bocsátott szüzessége és Szinetár Dóra tündéri fotómontázsa pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.04.19. 02:50
Választási düh, politikai öngyilkosság, rocktörténelmi pillanat, száguldó szerelem és lágyuló szexualitás csütörtöki online lapszemlénkben.

A lakosság bevonásával teszik szebbé környezetüket a hivatalnokok

2018.04.18. 12:15
Már évek óta önkénteskednek a Föld napján a Csongrád Megyei Kormányhivatal munkatársai. Tavaly kiderült, hogy a felszámolt illegális szemétlerakók …

Részletes vallomást tett a Fenyő-gyilkosság  ügyében Gyárfás

2018.04.18. 09:25
- ezt védőügyvédje állítja. A volt médiavállalkozó tagadja az ellene felhozott vádakat a PS információi szerint.

Elhunyt Barbara Bush az egykori first lady

2018.04.18. 07:45
Kedden houstoni otthonában 92 esztendős korában elhunyt Barbara Bush volt amerikai first lady. 

Blogstar kávéház

2018.04.18. 03:45
Sorosista migránsbiznisz, uniós darázsfészek, Macron kenyértörései, a kínai néplélek rejtelmei és modern kori bakelitboom szerdai online lapszemlénkben.

Előállították Gyárfás Tamást a Fenyő-gyilkosság miatt

2018.04.17. 17:45
Fenyő János médiavállalkozó megöletésével gyanúsítja a Magyar Úszó Szövetség volt vezetőjét, Gyárfás Tamást a Nemzeti Nyomozó Iroda.

Blogstar kávéház

2018.04.17. 02:55
Bicskanyitogató nyikhajok, sorosista anarchisták, az iszlám abszurdja, eszetlen újgazdagok és Szandi ezoterikus kísértése keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.04.16. 02:55
Leváltott ellenzék, álcivil aktivisták, Karácsony fecskéi, a Google rasszizmusa és kesztyűs kezű szexualitás hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.04.15. 04:00
Orbán pávatánca, a kutatók öncenzúrája, a baloldal újraegyesítése, meredek sztársztorik és Demcsák Zsuzsa napsütötte tökéletessége vasárnapi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?