Blogolj!

Blogstar kávéház

Gyarmatosítás

Európa leépülése.

Vagy kezeli egy kormány a migrációs krízist és annak következményeit, vagy megbukik – biztonságpolitikai szakértők így összegzik az ausztriai és az olaszországi választások tanulságait a Hirado.hu cikkében.

„Azt vegyük tudomásul – mondta Földi László, akármennyire is van jogos érv amellett, hogy gyarmatosító civilizációként tönkretettünk világokat az elmúlt száz évek alatt, de ha Európa elvész, akkor semmilyen olyan háttere nem lesz a jövőnek, amit jelenleg az európai civilizáció tud biztosítani. Földi László szerint ugyanis Európa egy ilyen migrációs hullámban teljesen egyértelműen le fog épülni. Nem csupán anyagi, hanem szellemi értelemben is – tette hozzá.”

Erősödnek a migrációellenes kormányok Nyugat-Európában

Vagy kezeli egy kormány a migrációs krízist és annak következményeit, vagy megbukik - nagyon röviden így lehet összefoglalni az ausztriai és az olaszországi választások tanulságait. A dolog persze nem pusztán politikai formációk néhány évre szóló megbízatásáról, túlélésről vagy népszerűségi indexekről szól. Valószínűleg a legkevésbé ezek érdeklik a választókat - és jobb esetben a politikusokat is.

Másnap

Jövőkép nélküli összeborulás.

Az ellenzéki pártok teljes identitásfeladást hajtottak végre, így a választónak fogalma sincs, hogyan képzelnék el az ország működtetését, ha hatalomra kerülnek – állítja a Magyar Hírlap Online.

„Hogyan döntik majd el, hogy kinek a programja alapján kormányozzák az országot? Honnan tudják, ki kapta a több szavazatot, ha visszalépkednek egymás javára, elveszítve ezzel a töredékszavazatokat? Majd átlagolnak, hogy te ennyit kaptál, én meg ennyit, és ezért én leszek a góré?”

Mi lesz majd másnap?

Hol közelebb, hol távolabb állnak egymástól, irányvonalaikban, módszereikben különböznek egymástól. A választópolgár ismeri ezeket a meghatározásokat, tudja, melyik párt mit képvisel, és eszerint le is tudja rá adni a szavazatát. Ismeri az irányvonalat, ami mentén megkapja a közelebbi és távolabbi jövőképet. A Fidesznél világos az irány, tudjuk, ki a vezető, látjuk a jelölteket.

Máskor

Következmények nélküli ország.

A Magyar Nemzet Online szerint az a sokaság, amely 2010-ben történelmi felhatalmazást adott a Fidesznek, nemcsak eredményesebb, de morális értelemben is különb kormányzást remélt, mint amit a megelőző nyolc évben megélt.

„Ha megnyernék is a közelgő választást, ezt a politikát erkölcsileg már nem lehet tisztára mosni. Bárhol jelenik meg, Rogán Antalt elkíséri a helikopter zúgása, Semjén Zsoltot az ajándék luxusvadászat fegyverropogása, Kósa Lajost meg… Őt inkább hagyjuk. A Fidesz újjáépítette az MSZP következmények nélküli országát, elégtételt érte a választó vehet április 8-án. Vagy máskor. Ahogy végül Gyurcsányékkal is megtette.”

Ügynök volt? Na és?!

Szájer József a ruhatárig menekült a Szita Károlyra vonatkozó kérdések elől - mutatja a tévé. Cseppet sincs kedvem nevetni. A Fidesz egyik alapembere pártja azon politikusai közé tartozik, akikről még elhiszem, hogy számukra az antikommunizmus nem politikai termék. Feltételezem, azért nem ad egyenes választ, mert a kampány kellős közepén a lojalitás áll minden előtt.

Pletyka

Párterápián a sztárpár.

Hosszú Katinka ötlete alapján párterápia próbálja rendezni házasságát a háromszoros olimpiai bajnoknő és férje, Shane Tusup – közli a Bors Online.

„A lehetséges béküléssel kapcsolatban a lap megkereste Hosszú Katinka édesapját, a volt válogatott kosárlabdázó Hosszú Istvánt. Örülnék, hogyha türelmesen várna mindenki arra, hogy mi kerekedik ki ebből az egészből – fogalmazott Hosszú apuka, aki hangos nevetéssel cáfolta azt a legújabb uszodai pletykát, miszerint várandós a bajnoknő.”

Párterápiára viszi férjét Hosszú Katinka

Újra kezd egymásra találni a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka és edző férje, Shane Tusup. Az amerikai tréner már a budai lakásából is elköltözött. Talán hogy közelebb legyen kedveséhez? - Katinka már november óta nem lakik itt, Shane pedig né­hány héttel ezelőtt költözött el - mondta a Borsnak a sportoló pár volt szomszédja a budai társasháznál.

Nyugdíj

Feró képtelen abbahagyni.

A hetvenkét éves rockzenész nem csak az ágyban aktív: az orvosok már évekkel ezelőtt pihenőre küldték, ám Nagy Feró hajthatatlan, és élete végéig a színpadon akar állni – írja a Lokál Online.

„A rock and roll-lal nem lehet csak úgy felhagyni, a profik mindig életük végéig csinálják. Az lenne a legjobb, ha a színpadról egyenesen a sírba esnék. Nem foglalkoztat a halál, nem is félek tőle. Eszem ágában sincs viszont nyugdíjba menni, otthon ülni és rózsát termeszteni. Termesszen a kertész, az az ő dolga, nekem szórakoztatnom kell – magyarázta a Beatrice frontembere.”

Nagy Feró: Még mindig jó vagyok az ágyban

A hetvenkét éves rockzenész korát meghazudtolóan aktív életet él. Az orvosok már évekkel ezelőtt pihenőre küldték, ám Feró hajthatatlan, és élete végéig a színpadon akar állni. - Jól tartom magam hetvenkét évesen, a körülményekhez képest kitűnő egészségnek örvendek. Persze nem akarok nagyképű lenni, én is érzem az évek múlását, s nyilván más már a teherbírásom, mint harminc-negyven évvel ezelőtt, de nem bánom.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/50163/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Beindult a hosszú hétvége: torlódások, dugók az autópályákon

2019.04.18. 12:15
Már csütörtökön elindult az ilyenkor szokásos közlekedési káosz.

Két palack benzinnel és gyufával akart bemenni a New York-i Szent Patrick katedrálisba

2019.04.18. 07:25
A New York-i Szent Patrick katedrálisnál szerda este őrizetbe vettek egy férfit, aki két benzines kannával akart bejutni a …

Blogstar kávéház

2019.04.18. 04:00
Isten párizsi büntetése, Tóth Bertalan fletói piszkálódása, a Fidesz szárnyalása, húsvéti szúrópróba és Németh Kristóf intim lebukása csütörtöki online lapszemlénkben.

Drónfelvételen látható, mekkora károkat okozott a Notre-Dame-i tűzvész

2019.04.17. 15:25
A hétfőn lángokba borult székesegyházat kedd hajnalra sikerült eloltani, ám a tűz nagy pusztítást végzett. Az égő épület képei és videói …

Blogstar kávéház

2019.04.17. 04:30
Az Akadémia ellenállása, az ellenzék fejetlensége, Sargentini pózolása, a Notre Dame facsodája és Palvin Barbi angyalai szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.16. 04:15
Recsegő-ropogó jogállamiság, az ellenzék feszültsége, Hadházy bohóckodása, erkölcstelen bizonyítványok és Ónodi Eszter egyensúlya keddi online lapszemlénkben.

Leállt az MKB netbankja

2019.04.15. 14:45
Az MKB Bank mobilapplikációjának és online felhasználói felületének felhasználói átmeneti lassulást vagy időszakos szolgáltatáskiesést tapasztalhatnak a bank core rendszerétől független adatforgalom irányító rendszer meghibásodása …

Ezeket a cikkeket olvastad már?