Blogolj!

Halálos terrortámadás Dél-Franciaországban

A BBC szerint túszokat ejtettek Franciaország déli részén, Trebes-ben, egy szupermarketben. Lövések is dördültek a helyszínen. Édouard Philippe miniszterelnök egyelőre csak annyit nyilatkozott, hogy a helyzet "komoly".

A francia média szerint halálos áldozat is van, de ezt a rendőrség még nem erősítette meg.

A környéket lezárták, 2-300 csendőr kordonokkal le is zárta a környéket.

Az Iszlám Állam magára vállalta a támadást. Az AFP-nek a párizsi ügyészség azt mondta, hogy terrorcselekményként kezelik az ügyet.

Nem sokkal korábban egy férfi rálőtt néhány rendőrre Carcassonne-ban, az egyiküket meg is sebesítette. A támadó hat lövést adott le, majd Trèbes irányába menekült, ezért több francia lap azt feltételezi, hogy ő lehet az, aki nem sokkal később elkövette a túszejtést. Egyelőre azonban nem tudni biztosan, hogy a két esetnek van-e köze egymáshoz.

12:52 Az MTI szerint  a belügyminisztérium azt kérte a sajtó munkatartásaitól, hogy egyelőre ne menjenek a helyszín közelébe, és ne zavarják a rendőri erők fellépését, illetve ne tegyenek közzé olyan "szóbeszédeket", amelyek megzavarhatják a tájékoztatást. A tárca jelezte, hogy a Twitteren folyamatosan tájékoztat a rendőri beavatkozás fejleményeiről.

12:58 Megerősítették: egy halott már biztosan van. A szupermarket egyik dolgozója meghalt. Eric Ménassi, Trébes polgármestere szerint a halálos áldozaton kívül az összes túsz kiszabadult.

13:08 A biztonságiak egyik embere megsebesült. Meglőtték,de  sérülése nem súlyos. A túszejtőnél marokfegyver van, amivel több lövést is leadott.

13:13 A The Independent két halottról ír. Az egyik áldozat a szupermarketben dolgozó hentes, a másik pedig egy vásárló.

13:18 A párizsi ügyészség terrorelhárítási részlege eljárást indított.

13:28 A helyszínre több,mint 80 egészségügyi és katasztrófavédelmi dolgozó érkezett.

13:38 A Le Figaro információi szerint a támadó Allah akbart kiáltozott, bozótvágó késekkel és kézigránáttal volt felfegyverezve.

14:38 A BBC információi szerint az elit egységek még mindig a SUPER U shopban tartózkodnak, ahol az események történtek.

15:00 Lelőtték a marokkói radikális iszlamista túszejtőt. A helyszínen két halott és három sebesült van, az egyik sérült állapota súlyos.

16:38 Péntek délután terrorcselekménynek minősítette az esetet Emmanuel Macron francia elnök. A BFM francia hírtelevízió úgy tudja, hogy a támadásnak három halottja és két sebesültje van, lehetséges, hogy a súlyos sebesült halt bele sérüléseibe. A támadó nevét is közzétték: a 26 éves Redouane Lakdim korábban már elő volt állítva tiltott fegyverbirtoklásért.

18:08 Péntek késő délután már azt is lehet tudni, hogy a támadó a közeli Carcassone-ban élt, innen rabolt el egy autót, mellyel elindult a szomszéd településre, ahol a túszejtést elkövette. Az elrabolt autó mellett egy holttestet és egy súlyos sérültet találtak.

Közben egyes szemtanúk azt állítják, Lakdim Salah Abdeslam, a 2015.novemberi , Bataclan elleni merénylet egyik támadójának szabadon engedését követelte.


2
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/50228/pics/lead_800x600.jpg
Franciaország,Iszlám Állam,túsz
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-03-23 17:19:26
Annyira kellettek a franciáknak is ezek a semmirekellők, ingyenélők, mint "egy falat kenyér" !!!!
ÉBRESZTŐ VÉGRE FÉLNÓTÁSOK !!!!
Újabb három halott és még két súlyos sebesült a mai terrortámadás következménye.
Na, idétlen kommunisták !
Ez hiányzik nektek is ?!
Válaszolok
László Zoltán Zentai 2018-03-23 15:56:06
A bugris magyarnak ez kell, ez hiányzik neki! Az, hogy a szoc-libek 160 milliárdot nyúltak le a 4-es metróból, az nem baj, de az igen, hogy a jelenlegi Fidesz-KDNP lop! Sajnos a magyarok egy jelentős része annyira ostoba, hogy az, ha fájna, más se lehetne hallani az országban, csak a jajongásukat!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Magyarország mindig támogatja a bajba jutott keresztény közösségeket

2019.04.16. 15:20
Éppen ezért természetes, hogy a Notre-Dame újjáépítésében is részt vesz, erről Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter beszélt kedden …

A francia vámőrök akkurátus munkával készülnek a Brexitre

2019.03.29. 13:25
Így akarják kicsikarni a létszám- és fizetésemelést, amelyekre szerintük elengedhetetlen szükség lesz akkor, ha tényleg megtörténik a britek kilépése az Európai …

Vége az Iszlám Államnak

2019.03.23. 08:25
A Szíriai Demokratikus Erők (SDF) szombat reggel jelentette be, hogy az Iszlám Állam utolsó területeit is elvesztette.

Az Iszlám Állam terroristáját fogta el a TEK

2019.03.22. 14:15
A 30 év körüli szír férfi a terrorszervezet emírjeként öngyilkos merényleteket szervezett és kivégzéseket irányított. Úgy tudni, 20 ember lefejezésében vehetett részt.

Súlyos veszélyt jelenthetnek az Európába hazatérő terroristák

2019.02.28. 05:30
Nagyjából ötezren vannak olyan európai uniós vagy bosnyák állampolgárok, akik kimentek harcolni a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezethez.

Könnygázzal oszlatták a sárgamellényeseket Párizsban

2019.02.24. 06:05
Kifulladásig küzdenek a Marcon-ellenes tüntetők, ezzel együtt csökken a lendület és a támogatottság.

Az EP-választás lehet a francia–olasz ellentét csúcspontja

2019.02.09. 16:20
A szakértő szerint a gall vezetés a hibás, mert többször szokatlanul sértően beszélt az olasz kormányról.

Diplomáciai háború robbant ki Párizs és Róma között

2019.02.09. 10:00
Egyre feszültebb a viszony, Franciaország hazahívta római nagykövetét – ilyen utoljára 1940-ben, a második világháború idején fordult elő. A háttérben az európai parlamenti …

Retteg a Pentagon: újra erőre kaphat az Iszlám Állam

2019.02.05. 05:30
Szíriában lévő terroristái ugyanis változatlanul jelentős támogatást kapnak külföldről, és továbbra is külföldi terroristák tucatjait vonzzák mind Szíriába, mind Irakba.

Késes támadásokban fuldoklik Nyugat-Európa

2019.01.14. 05:10
Mi lesz veled, Európa? A napokban egy afgán migráns késelt meg egy terhes lengyel nőt Németországban.

Ezeket a cikkeket olvastad már?