Blogolj!

Halálos terrortámadás Dél-Franciaországban

A BBC szerint túszokat ejtettek Franciaország déli részén, Trebes-ben, egy szupermarketben. Lövések is dördültek a helyszínen. Édouard Philippe miniszterelnök egyelőre csak annyit nyilatkozott, hogy a helyzet "komoly".

A francia média szerint halálos áldozat is van, de ezt a rendőrség még nem erősítette meg.

A környéket lezárták, 2-300 csendőr kordonokkal le is zárta a környéket.

Az Iszlám Állam magára vállalta a támadást. Az AFP-nek a párizsi ügyészség azt mondta, hogy terrorcselekményként kezelik az ügyet.

Nem sokkal korábban egy férfi rálőtt néhány rendőrre Carcassonne-ban, az egyiküket meg is sebesítette. A támadó hat lövést adott le, majd Trèbes irányába menekült, ezért több francia lap azt feltételezi, hogy ő lehet az, aki nem sokkal később elkövette a túszejtést. Egyelőre azonban nem tudni biztosan, hogy a két esetnek van-e köze egymáshoz.

12:52 Az MTI szerint  a belügyminisztérium azt kérte a sajtó munkatartásaitól, hogy egyelőre ne menjenek a helyszín közelébe, és ne zavarják a rendőri erők fellépését, illetve ne tegyenek közzé olyan "szóbeszédeket", amelyek megzavarhatják a tájékoztatást. A tárca jelezte, hogy a Twitteren folyamatosan tájékoztat a rendőri beavatkozás fejleményeiről.

12:58 Megerősítették: egy halott már biztosan van. A szupermarket egyik dolgozója meghalt. Eric Ménassi, Trébes polgármestere szerint a halálos áldozaton kívül az összes túsz kiszabadult.

13:08 A biztonságiak egyik embere megsebesült. Meglőtték,de  sérülése nem súlyos. A túszejtőnél marokfegyver van, amivel több lövést is leadott.

13:13 A The Independent két halottról ír. Az egyik áldozat a szupermarketben dolgozó hentes, a másik pedig egy vásárló.

13:18 A párizsi ügyészség terrorelhárítási részlege eljárást indított.

13:28 A helyszínre több,mint 80 egészségügyi és katasztrófavédelmi dolgozó érkezett.

13:38 A Le Figaro információi szerint a támadó Allah akbart kiáltozott, bozótvágó késekkel és kézigránáttal volt felfegyverezve.

14:38 A BBC információi szerint az elit egységek még mindig a SUPER U shopban tartózkodnak, ahol az események történtek.

15:00 Lelőtték a marokkói radikális iszlamista túszejtőt. A helyszínen két halott és három sebesült van, az egyik sérült állapota súlyos.

16:38 Péntek délután terrorcselekménynek minősítette az esetet Emmanuel Macron francia elnök. A BFM francia hírtelevízió úgy tudja, hogy a támadásnak három halottja és két sebesültje van, lehetséges, hogy a súlyos sebesült halt bele sérüléseibe. A támadó nevét is közzétték: a 26 éves Redouane Lakdim korábban már elő volt állítva tiltott fegyverbirtoklásért.

18:08 Péntek késő délután már azt is lehet tudni, hogy a támadó a közeli Carcassone-ban élt, innen rabolt el egy autót, mellyel elindult a szomszéd településre, ahol a túszejtést elkövette. Az elrabolt autó mellett egy holttestet és egy súlyos sérültet találtak.

Közben egyes szemtanúk azt állítják, Lakdim Salah Abdeslam, a 2015.novemberi , Bataclan elleni merénylet egyik támadójának szabadon engedését követelte.


2
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/50228/pics/lead_800x600.jpg
Franciaország,Iszlám Állam,túsz
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-03-23 17:19:26
Annyira kellettek a franciáknak is ezek a semmirekellők, ingyenélők, mint "egy falat kenyér" !!!!
ÉBRESZTŐ VÉGRE FÉLNÓTÁSOK !!!!
Újabb három halott és még két súlyos sebesült a mai terrortámadás következménye.
Na, idétlen kommunisták !
Ez hiányzik nektek is ?!
Válaszolok
László Zoltán Zentai 2018-03-23 15:56:06
A bugris magyarnak ez kell, ez hiányzik neki! Az, hogy a szoc-libek 160 milliárdot nyúltak le a 4-es metróból, az nem baj, de az igen, hogy a jelenlegi Fidesz-KDNP lop! Sajnos a magyarok egy jelentős része annyira ostoba, hogy az, ha fájna, más se lehetne hallani az országban, csak a jajongásukat!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Orbán Viktor részt vesz Jacques Chirac gyászszertartásán

2019.09.28. 19:10
Emmanuel Macron francia államfő meghívására Orbán Viktor hétfőn részt vesz a csütörtökön elhunyt Jacques Chirac korábbi köztársasági elnök emlékére tartandó …

Késes merénylet Lyon mellett – egy ember meghalt

2019.08.31. 19:20
Egy 33 éves afgán férfi szombat délután megölt egy embert és kilenc másikat megsebesített a franciaországi Lyonhoz közeli Villeurbanne-ban. Könnyen lehet, hogy terrortámadás történt.

Robbanásveszély: Szíriában erőre kapott az Iszlám Állam

2019.08.09. 05:40
Téved, aki azt hiszi, hogy az amerikaiak végleg kicsinálták a terrorszervezetet.

A hőhullám miatt ismét veszélybe került a Notre-Dame

2019.07.26. 11:40
Az Európán végigsöprő hőhullám miatt beomolhat a párizsi Notre-Dame boltozata – figyelmeztet az áprilisi tűzvészben megrongálódott székesegyház felújításáért felelős …

Liberális csoportok segítik a randalírozó migránsokat?

2019.07.14. 05:05
A biztonságpolitikai szakértő szerint a belbiztonsági veszélyeztetettség új fázisának lehetünk tanúi Európában.

160 Iszlám Állam-hívőről semmit nem tudnak a német hatóságok

2019.06.23. 20:10
Semmilyen adattal nem rendelkeznek a német biztonsági szervek a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet 160 olyan követőjéről, akik Németországból utaztak a …

Lemondott a francia jobbközép párt vezetője

2019.06.03. 07:55
Távozik a francia jobbközép Köztársaságiak (LR) elnöki tisztségéből Laurent Wauquiez. Az ellenzéki politikus ezt vasárnap este jelentette be a TF1 kereskedelmi televízió híradójának vendégeként, …

Közzétették a lyoni merénylő fotóját

2019.05.25. 09:50
A fotón egy kerékpárt toló férfi látható, aki sötét napszemüveget, hosszú ujjú fekete felsőt és világos rövidnadrágot visel, az arca java részét pedig egy kendővel fedte el.

Döbbenet: robbanás rázta meg Lyont

2019.05.24. 18:55
Újabb terrortámadás zaklatja fel Európát: csomagba rejtett bomba robbant a francia nagyvárosban. Úgy tűnik, ezúttal legalább halálos áldozatok nincsenek.

Orbán: a politikai baloldal tönkreteszi Európát

2019.05.24. 09:30
A német–francia tengelyű Európa korszaka lejárt. Franciaország, Németország és a visegrádi államok, így néz ki Európa új geometriája – mutatott rá a Bildnek adott interjúban a magyar …

Ezeket a cikkeket olvastad már?