Blogolj!

Halálos terrortámadás Dél-Franciaországban

A BBC szerint túszokat ejtettek Franciaország déli részén, Trebes-ben, egy szupermarketben. Lövések is dördültek a helyszínen. Édouard Philippe miniszterelnök egyelőre csak annyit nyilatkozott, hogy a helyzet "komoly".

A francia média szerint halálos áldozat is van, de ezt a rendőrség még nem erősítette meg.

A környéket lezárták, 2-300 csendőr kordonokkal le is zárta a környéket.

Az Iszlám Állam magára vállalta a támadást. Az AFP-nek a párizsi ügyészség azt mondta, hogy terrorcselekményként kezelik az ügyet.

Nem sokkal korábban egy férfi rálőtt néhány rendőrre Carcassonne-ban, az egyiküket meg is sebesítette. A támadó hat lövést adott le, majd Trèbes irányába menekült, ezért több francia lap azt feltételezi, hogy ő lehet az, aki nem sokkal később elkövette a túszejtést. Egyelőre azonban nem tudni biztosan, hogy a két esetnek van-e köze egymáshoz.

12:52 Az MTI szerint  a belügyminisztérium azt kérte a sajtó munkatartásaitól, hogy egyelőre ne menjenek a helyszín közelébe, és ne zavarják a rendőri erők fellépését, illetve ne tegyenek közzé olyan "szóbeszédeket", amelyek megzavarhatják a tájékoztatást. A tárca jelezte, hogy a Twitteren folyamatosan tájékoztat a rendőri beavatkozás fejleményeiről.

12:58 Megerősítették: egy halott már biztosan van. A szupermarket egyik dolgozója meghalt. Eric Ménassi, Trébes polgármestere szerint a halálos áldozaton kívül az összes túsz kiszabadult.

13:08 A biztonságiak egyik embere megsebesült. Meglőtték,de  sérülése nem súlyos. A túszejtőnél marokfegyver van, amivel több lövést is leadott.

13:13 A The Independent két halottról ír. Az egyik áldozat a szupermarketben dolgozó hentes, a másik pedig egy vásárló.

13:18 A párizsi ügyészség terrorelhárítási részlege eljárást indított.

13:28 A helyszínre több,mint 80 egészségügyi és katasztrófavédelmi dolgozó érkezett.

13:38 A Le Figaro információi szerint a támadó Allah akbart kiáltozott, bozótvágó késekkel és kézigránáttal volt felfegyverezve.

14:38 A BBC információi szerint az elit egységek még mindig a SUPER U shopban tartózkodnak, ahol az események történtek.

15:00 Lelőtték a marokkói radikális iszlamista túszejtőt. A helyszínen két halott és három sebesült van, az egyik sérült állapota súlyos.

16:38 Péntek délután terrorcselekménynek minősítette az esetet Emmanuel Macron francia elnök. A BFM francia hírtelevízió úgy tudja, hogy a támadásnak három halottja és két sebesültje van, lehetséges, hogy a súlyos sebesült halt bele sérüléseibe. A támadó nevét is közzétték: a 26 éves Redouane Lakdim korábban már elő volt állítva tiltott fegyverbirtoklásért.

18:08 Péntek késő délután már azt is lehet tudni, hogy a támadó a közeli Carcassone-ban élt, innen rabolt el egy autót, mellyel elindult a szomszéd településre, ahol a túszejtést elkövette. Az elrabolt autó mellett egy holttestet és egy súlyos sérültet találtak.

Közben egyes szemtanúk azt állítják, Lakdim Salah Abdeslam, a 2015.novemberi , Bataclan elleni merénylet egyik támadójának szabadon engedését követelte.


2
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/50228/pics/lead_800x600.jpg
Franciaország,Iszlám Állam,túsz

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-03-23 17:19:26
Annyira kellettek a franciáknak is ezek a semmirekellők, ingyenélők, mint "egy falat kenyér" !!!!
ÉBRESZTŐ VÉGRE FÉLNÓTÁSOK !!!!
Újabb három halott és még két súlyos sebesült a mai terrortámadás következménye.
Na, idétlen kommunisták !
Ez hiányzik nektek is ?!
Válaszolok
László Zoltán Zentai 2018-03-23 15:56:06
A bugris magyarnak ez kell, ez hiányzik neki! Az, hogy a szoc-libek 160 milliárdot nyúltak le a 4-es metróból, az nem baj, de az igen, hogy a jelenlegi Fidesz-KDNP lop! Sajnos a magyarok egy jelentős része annyira ostoba, hogy az, ha fájna, más se lehetne hallani az országban, csak a jajongásukat!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Iszlamista terror Franciaországban: meghalt a hős rendőr

2018.03.24. 08:30
Önként vállalta, hogy a marokkói iszlamista merénylő által élő pajzsként használt túsz helyett a túszejtővel marad. Torkán érte a lövés.

Újabb kettős pokolgépes merénylet Líbiában

2018.02.09. 15:50
Legalább egy ember életét vesztette és 37-en megsebesültek pénteken az északkelet-líbiai Bengázi egyik mecsetében elkövetett kettős pokolgépes merényletben.

Felrobbantja a Balkánt az iszlám radikalizmus

2018.02.03. 09:30
A probléma gyökerei természetesen a délszláv háborúk idejére nyúlnak vissza.

Lövöldözés és verekedés Calais-ban

2018.02.02. 14:20
Nem csillapodnak a kedélyek a franciaországi Calais-ban. A dzsungelnek is nevezett menekülttáborban csütörtök este tört ki verekedés és lövöldözés több helyszínen.

Fegyveres támadás Kabulban

2018.01.29. 10:05
A két nappal ezelőtti robbantás után most egy katonai akadémiát ért fegyveres támadás az afgán fővárosban. Öt katona meghalt és tízen megsérültek.

Elérte Macron embereit a #metoo: nemi erőszakkal vádolnak egy francia minisztert

2018.01.28. 08:05
A párizsi ügyészség előzetes vizsgálatot indított Gérald Darmanin francia költségvetési miniszter ellen egy állítólag 2009-ben …

A Balkánról kapja az utánpótlást az Iszlám Állam?

2018.01.25. 19:40
Aggasztó adat látott napvilágot: csaknem ezren csatlakoztak az Iszlám Állam terrorszervezethez a balkáni államokból. Komoly biztonsági kockázatot jelent az ő visszatérésük.

Az Európai Bizottság kettős mércét alkalmazva perli hazánkat

2018.01.04. 16:25
Az Európai Bizottság kettős mércét alkalmaz, amikor csak három tagállamnál kifogásolja az uniós menekültkvótákról szóló döntés elutasítását, miközben azt …

Így fogadta 2018-at a világ!

2018.01.01. 09:00
Eseményekkel teli évet búcsúztattak a Föld minden pontján. Hagyomány és várakozás, vidám ünneplés a fegyverek árnyékában.

Moszkvai öngyilkos merényleteket akadályoztak meg

2017.12.12. 10:40
A közép-ázsiai származású terroristáktól robbanószerkezeteket, lőfegyvereket és lőszert foglaltak le, és felszámoltak egy terroristaeszközöket előállító laboratóriumot is.

Ezeket a cikkeket olvastad már?