Blogolj!

Blogstar kávéház

Taktika

A Jobbik demokratizmusa.

A kormányzati manipuláció miatt egymással nehezen összeegyeztethető értékrendet képviselő pártoknak kellene rövid távon taktikai megállapodást kötniük, ami valóban nem könnyű – Bod Péter Ákos erről a Zoom.hu-nak beszél.

„Amikor valaki úgy nyilatkozik, hogy csak a demokratikus pártokkal működik együtt, így a Jobbikkal nem, az mindig bosszant. A maga módján ugyanis minden magyar párt demokratikus. Világosan látszik, ezek az emberek nem értik, ez egy taktikai, körülbelül három hónapos együttműködés kellene, hogy legyen. Ha sikerülne a nyolcéves kormányzati uralmat megtörni, akkor megnyílhatna az út az rendszer újraszabályozására.”

Bod Péter Ákos: A Fidesz egy Orbán Viktor körüli félvallásos mozgalom

Bod Péter Ákos: A Fidesz egy Orbán Viktor körüli félvallásos mozgalom A jegybank volt elnöke még nem nézte meg Márki-Zay Péterék honlapján, ki a legesélyesebb jelölt a körzetében. Bod Péter Ákost kérdeztük arról, szerinte mikor hagyják már békén egymást az ellenzéki pártok. „A kormányzati manipuláció miatt egymással nehezen összeegyeztethető értékrendet képviselő pártoknak kellene rövid távon taktikai megállapodást kötniük.

Elégtétel

Sötét lyukak.

A Magyar Nemzet Online elkeserítőnek nevezi, hogy az állandóan puskaport szaglászó miniszterelnök képes kampánylyuknak nevezni lapjukat, míg a Fidesz 5. számú párttagkönyvének tulajdonosa a társadalom fekete lyukáról értekezik.

„Végtelenül szomorú, hogy még csak fel sem vetődik a kormánypártokban vagy a csatolt részeken valakiben az, hogy nyolc év alatt azért kellett volna kezdeni valamit ezzel a fekete lyukkal. Nem gondolnak arra sem, hogy ez a fekete lyuk egyre csak mélyül, sötétül, és hogy ebben nekik komoly felelősségük van. Szomorúság ide vagy oda, valami mégiscsak azt súgja, hogy sokan fognak erre emlékezni, amikor szavazni mennek. És ott aztán elégtételt vehetnek a fent felsoroltakért. Erkölcsit, jogit és politikait.”

Kampány és fekete lyuk

Orbán Viktor a minap megszakította mintegy három éve tartó migránsozását egy kis időre. A miniszterelnök Kósa Lajos lapunk által kirobbantott ügyét rendezte le annyival, hogy „kampánylyukból kampányszél fúj". Utána persze folytatta verbális hadviselését a keresztény Európáért, és akár gazdák, akár ovisok közé keveredik, hosszan beszél arról, hogy az április 8-ai országgyűlési választás legfontosabb kérdése az, hogy olyan bevándorlóország leszünk-e, mint a hanyatló nyugati államok.

Tét

Az integráció csődje.

A Hirado.hu-nak nyilatkozó szakértő szerint a pénteki franciaországi terrorcselekmény is bizonyítja, át kell gondolni az európai migrációs politikát, hiszen az események azt bizonyítják, most már Nyugat-Európa biztonsága a tét.

„Egyre több városban alakulnak ki no-go zónák, ahol az érkezők saját kultúrájuk szerint élhetnek. Ugyanakkor sokan csalódtak abban, hogy milyen életet biztosít nekik a befogadó ország, ezért sok esetben radikalizálódnak – tette hozzá.”

Át kell gondolni a migrációs politikát a biztonsági kockázatok miatt

Franciaország 14 százalékát alkotják a bevándorlók, akik többsége a volt francia gyarmatokról érkezett - mondta Fischl Vilmos. A szakértő szerint egyre több városban alakulnak ki no-go zónák, ahol az érkezők saját kultúrájuk szerint élhetnek. Ugyanakkor sokan csalódtak abban, hogy milyen életet biztosít nekik a befogadó ország, ezért sok esetben radikalizálódnak - tette hozzá.

Sokk

Nyilvános ima.

Nem csak a franciákat botránkoztatják meg a migránsok évszázados, francia világiassági törvényeket megalázó, azokat semmibe vevő nyilvános imádkozásai a városok közepén, az Origo.hu most egy friss felvételt mutat.

„Az újabb fotó most készült, Párizs elővárosában, Saint-Denisben. Egyébként ide a hagyományos metró is kijár, tehát közigazgatásilag előváros, lényegét tekintve ez még Párizs. A kép a híres francia nemzeti stadion, a Stade de France közelében készült.”

Egész Franciaországot sokkoló fénykép a nyilvánosan imádkozó migránsokról

Az évszázados, francia világiassági törvényeket megalázó, azokat semmibe vevő nyilvános muszlim imádkozást tartottak migránsok tavaly nyáron Párizsban, a belváros kellős közepén. Egy sugárúton, egy metrómegállónyira a turisták egyik legkedveltebb helyétől, a Sacré-Coeur templomtól. Mintha - pesti hasonlattal - a Rákóczi úton leállítaná a forgalmat kétszáz migráns és Allahhoz imádkozna.

Lencsevég

Békül a sztárpár.

A Blikk Online arról ír, nő a remény, hogy a háromszoros olimpiai bajnok úszónő, Hosszú Katinka és amerikai edző-férje, Shane Tusup megmenti a házasságát.

„A házasokat fotósunk kapta lencsevégre, amint egy kocsiba szálltak be. Azt nem tudni, miért voltak ott, de a jelek szerint ennek nem sok köze lehet munkájukhoz, az úszáshoz, vagyis, úgy tűnik, a szabadidejükben is újra keresik egymás társaságát...”

Titokban békülnek Hosszúék: Közösen járják a várost, második nászútra is mentek

Alig két hónapja még nem sokan hittek volna ebben, most mégis több jel utal arra, hogy a közös jövőjükön dolgoznak. - Mindketten elfáradtunk picit. Megpróbálunk visszavenni és a háttérbe vonulni, ami nem nagyon sikerül manapság. Próbálunk kis időt szakítani, külön-külön és együtt is. Az egymásra figyelés időszaka jön most.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/50251/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Beindult a hosszú hétvége: torlódások, dugók az autópályákon

2019.04.18. 12:15
Már csütörtökön elindult az ilyenkor szokásos közlekedési káosz.

Két palack benzinnel és gyufával akart bemenni a New York-i Szent Patrick katedrálisba

2019.04.18. 07:25
A New York-i Szent Patrick katedrálisnál szerda este őrizetbe vettek egy férfit, aki két benzines kannával akart bejutni a …

Blogstar kávéház

2019.04.18. 04:00
Isten párizsi büntetése, Tóth Bertalan fletói piszkálódása, a Fidesz szárnyalása, húsvéti szúrópróba és Németh Kristóf intim lebukása csütörtöki online lapszemlénkben.

Drónfelvételen látható, mekkora károkat okozott a Notre-Dame-i tűzvész

2019.04.17. 15:25
A hétfőn lángokba borult székesegyházat kedd hajnalra sikerült eloltani, ám a tűz nagy pusztítást végzett. Az égő épület képei és videói …

Blogstar kávéház

2019.04.17. 04:30
Az Akadémia ellenállása, az ellenzék fejetlensége, Sargentini pózolása, a Notre Dame facsodája és Palvin Barbi angyalai szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.16. 04:15
Recsegő-ropogó jogállamiság, az ellenzék feszültsége, Hadházy bohóckodása, erkölcstelen bizonyítványok és Ónodi Eszter egyensúlya keddi online lapszemlénkben.

Leállt az MKB netbankja

2019.04.15. 14:45
Az MKB Bank mobilapplikációjának és online felhasználói felületének felhasználói átmeneti lassulást vagy időszakos szolgáltatáskiesést tapasztalhatnak a bank core rendszerétől független adatforgalom irányító rendszer meghibásodása …

Ezeket a cikkeket olvastad már?