Blogolj!

Blogstar kávéház

Taktika

A Jobbik demokratizmusa.

A kormányzati manipuláció miatt egymással nehezen összeegyeztethető értékrendet képviselő pártoknak kellene rövid távon taktikai megállapodást kötniük, ami valóban nem könnyű – Bod Péter Ákos erről a Zoom.hu-nak beszél.

„Amikor valaki úgy nyilatkozik, hogy csak a demokratikus pártokkal működik együtt, így a Jobbikkal nem, az mindig bosszant. A maga módján ugyanis minden magyar párt demokratikus. Világosan látszik, ezek az emberek nem értik, ez egy taktikai, körülbelül három hónapos együttműködés kellene, hogy legyen. Ha sikerülne a nyolcéves kormányzati uralmat megtörni, akkor megnyílhatna az út az rendszer újraszabályozására.”

Bod Péter Ákos: A Fidesz egy Orbán Viktor körüli félvallásos mozgalom

Bod Péter Ákos: A Fidesz egy Orbán Viktor körüli félvallásos mozgalom A jegybank volt elnöke még nem nézte meg Márki-Zay Péterék honlapján, ki a legesélyesebb jelölt a körzetében. Bod Péter Ákost kérdeztük arról, szerinte mikor hagyják már békén egymást az ellenzéki pártok. „A kormányzati manipuláció miatt egymással nehezen összeegyeztethető értékrendet képviselő pártoknak kellene rövid távon taktikai megállapodást kötniük.

Elégtétel

Sötét lyukak.

A Magyar Nemzet Online elkeserítőnek nevezi, hogy az állandóan puskaport szaglászó miniszterelnök képes kampánylyuknak nevezni lapjukat, míg a Fidesz 5. számú párttagkönyvének tulajdonosa a társadalom fekete lyukáról értekezik.

„Végtelenül szomorú, hogy még csak fel sem vetődik a kormánypártokban vagy a csatolt részeken valakiben az, hogy nyolc év alatt azért kellett volna kezdeni valamit ezzel a fekete lyukkal. Nem gondolnak arra sem, hogy ez a fekete lyuk egyre csak mélyül, sötétül, és hogy ebben nekik komoly felelősségük van. Szomorúság ide vagy oda, valami mégiscsak azt súgja, hogy sokan fognak erre emlékezni, amikor szavazni mennek. És ott aztán elégtételt vehetnek a fent felsoroltakért. Erkölcsit, jogit és politikait.”

Kampány és fekete lyuk

Orbán Viktor a minap megszakította mintegy három éve tartó migránsozását egy kis időre. A miniszterelnök Kósa Lajos lapunk által kirobbantott ügyét rendezte le annyival, hogy „kampánylyukból kampányszél fúj". Utána persze folytatta verbális hadviselését a keresztény Európáért, és akár gazdák, akár ovisok közé keveredik, hosszan beszél arról, hogy az április 8-ai országgyűlési választás legfontosabb kérdése az, hogy olyan bevándorlóország leszünk-e, mint a hanyatló nyugati államok.

Tét

Az integráció csődje.

A Hirado.hu-nak nyilatkozó szakértő szerint a pénteki franciaországi terrorcselekmény is bizonyítja, át kell gondolni az európai migrációs politikát, hiszen az események azt bizonyítják, most már Nyugat-Európa biztonsága a tét.

„Egyre több városban alakulnak ki no-go zónák, ahol az érkezők saját kultúrájuk szerint élhetnek. Ugyanakkor sokan csalódtak abban, hogy milyen életet biztosít nekik a befogadó ország, ezért sok esetben radikalizálódnak – tette hozzá.”

Át kell gondolni a migrációs politikát a biztonsági kockázatok miatt

Franciaország 14 százalékát alkotják a bevándorlók, akik többsége a volt francia gyarmatokról érkezett - mondta Fischl Vilmos. A szakértő szerint egyre több városban alakulnak ki no-go zónák, ahol az érkezők saját kultúrájuk szerint élhetnek. Ugyanakkor sokan csalódtak abban, hogy milyen életet biztosít nekik a befogadó ország, ezért sok esetben radikalizálódnak - tette hozzá.

Sokk

Nyilvános ima.

Nem csak a franciákat botránkoztatják meg a migránsok évszázados, francia világiassági törvényeket megalázó, azokat semmibe vevő nyilvános imádkozásai a városok közepén, az Origo.hu most egy friss felvételt mutat.

„Az újabb fotó most készült, Párizs elővárosában, Saint-Denisben. Egyébként ide a hagyományos metró is kijár, tehát közigazgatásilag előváros, lényegét tekintve ez még Párizs. A kép a híres francia nemzeti stadion, a Stade de France közelében készült.”

Egész Franciaországot sokkoló fénykép a nyilvánosan imádkozó migránsokról

Az évszázados, francia világiassági törvényeket megalázó, azokat semmibe vevő nyilvános muszlim imádkozást tartottak migránsok tavaly nyáron Párizsban, a belváros kellős közepén. Egy sugárúton, egy metrómegállónyira a turisták egyik legkedveltebb helyétől, a Sacré-Coeur templomtól. Mintha - pesti hasonlattal - a Rákóczi úton leállítaná a forgalmat kétszáz migráns és Allahhoz imádkozna.

Lencsevég

Békül a sztárpár.

A Blikk Online arról ír, nő a remény, hogy a háromszoros olimpiai bajnok úszónő, Hosszú Katinka és amerikai edző-férje, Shane Tusup megmenti a házasságát.

„A házasokat fotósunk kapta lencsevégre, amint egy kocsiba szálltak be. Azt nem tudni, miért voltak ott, de a jelek szerint ennek nem sok köze lehet munkájukhoz, az úszáshoz, vagyis, úgy tűnik, a szabadidejükben is újra keresik egymás társaságát...”

Titokban békülnek Hosszúék: Közösen járják a várost, második nászútra is mentek

Alig két hónapja még nem sokan hittek volna ebben, most mégis több jel utal arra, hogy a közös jövőjükön dolgoznak. - Mindketten elfáradtunk picit. Megpróbálunk visszavenni és a háttérbe vonulni, ami nem nagyon sikerül manapság. Próbálunk kis időt szakítani, külön-külön és együtt is. Az egymásra figyelés időszaka jön most.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/50251/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.12.15. 02:50
Karácsony folytatódó tisztogatása, Schilling Árpád jogsértő listázása, a Soros-blog soros hazugsága, a zaklatások balliberális elviccelése és Dallos Bogi forró csókja vasárnapi online lapszemlénkben.

Elkezdődött az Országházi Gyermekkarácsony

2019.12.14. 14:05
Többszáz hátrányos helyzetű határon túli és anyaországbeli gyereket köszöntöttek a Parlamentben karácsony alkalmával.

Blogstar kávéház

2019.12.14. 04:40
Brüsszel bonyolult Brexit-búcsúja, Orbán Viktor karácsonya, Dobrev Klára vérgőzös EU-kompatibilitása, Gyurcsány szocialista falatozása és Lékai-Kiss Ramóna testvérprojektje szombati online lapszemlénkben.

Teljesen megbolondult az időjárás: 16 fok is lehet a jövő héten

2019.12.13. 14:45
Az időjárás továbbra is a bolondját járatja velünk, szóval jobban járunk, ha még nem rakjuk el az őszi kabátot.

Egyre nagyobb üzlet az illegális migráció

2019.12.13. 09:10
Egyre rosszabb a migrációs helyzet: a Századvég Alapítvány elemzése szerint már-már a kábítószer-kereskedelemhez mérhető üzlet az illegális migráció.

Halálos áldozata is van az orosz nehézcirkálón pusztító tűznek

2019.12.13. 07:00
Az Admiral Kuznyecov nevű repülőgép-hordozón még tegnap alakult ki tűz. Mostanra kiderült, hogy halálos áldozata is van a katasztrófának.

Blogstar kávéház

2019.12.13. 02:50
Boros Johnson tarolása, a szocialisták diktatúrája, Hadházy Ákos váratlan beperlése, a Fradi büszke búcsúja és Hosszú Katinka aranyos NASA-dressze pénteki online lapszemlénkben.

Elkészült a képviselők új irodaháza

2019.12.12. 18:30
Egy évet csúszott, de elkészült a Parlamenttel szemben található épület, amit Szabad Györgyről, az első szabadon választott országgyűlés elnökéről neveznek el.

Ügyvédek estek neki egy kórház dolgozóinak Pakisztánban - videó

2019.12.12. 18:05
A lahori kardiológiai intézetben történt a felháborító eset, hárman meghaltak.

Egyszerűsített vámellenőrzést vezet be az ünnepi időszakban Szerbia és Magyarország

2019.12.12. 17:05
Egyszerűsítik a határ- és vámellenőrzést a szerb-magyar határon az ünnepi időszakban, december 15. és január 15. …

Ezeket a cikkeket olvastad már?