hirdetés
Blogolj!

Blogstar kávéház

Taktika

A Jobbik demokratizmusa.

A kormányzati manipuláció miatt egymással nehezen összeegyeztethető értékrendet képviselő pártoknak kellene rövid távon taktikai megállapodást kötniük, ami valóban nem könnyű – Bod Péter Ákos erről a Zoom.hu-nak beszél.

„Amikor valaki úgy nyilatkozik, hogy csak a demokratikus pártokkal működik együtt, így a Jobbikkal nem, az mindig bosszant. A maga módján ugyanis minden magyar párt demokratikus. Világosan látszik, ezek az emberek nem értik, ez egy taktikai, körülbelül három hónapos együttműködés kellene, hogy legyen. Ha sikerülne a nyolcéves kormányzati uralmat megtörni, akkor megnyílhatna az út az rendszer újraszabályozására.”

Bod Péter Ákos: A Fidesz egy Orbán Viktor körüli félvallásos mozgalom

Bod Péter Ákos: A Fidesz egy Orbán Viktor körüli félvallásos mozgalom A jegybank volt elnöke még nem nézte meg Márki-Zay Péterék honlapján, ki a legesélyesebb jelölt a körzetében. Bod Péter Ákost kérdeztük arról, szerinte mikor hagyják már békén egymást az ellenzéki pártok. „A kormányzati manipuláció miatt egymással nehezen összeegyeztethető értékrendet képviselő pártoknak kellene rövid távon taktikai megállapodást kötniük.

Elégtétel

Sötét lyukak.

A Magyar Nemzet Online elkeserítőnek nevezi, hogy az állandóan puskaport szaglászó miniszterelnök képes kampánylyuknak nevezni lapjukat, míg a Fidesz 5. számú párttagkönyvének tulajdonosa a társadalom fekete lyukáról értekezik.

„Végtelenül szomorú, hogy még csak fel sem vetődik a kormánypártokban vagy a csatolt részeken valakiben az, hogy nyolc év alatt azért kellett volna kezdeni valamit ezzel a fekete lyukkal. Nem gondolnak arra sem, hogy ez a fekete lyuk egyre csak mélyül, sötétül, és hogy ebben nekik komoly felelősségük van. Szomorúság ide vagy oda, valami mégiscsak azt súgja, hogy sokan fognak erre emlékezni, amikor szavazni mennek. És ott aztán elégtételt vehetnek a fent felsoroltakért. Erkölcsit, jogit és politikait.”

Kampány és fekete lyuk

Orbán Viktor a minap megszakította mintegy három éve tartó migránsozását egy kis időre. A miniszterelnök Kósa Lajos lapunk által kirobbantott ügyét rendezte le annyival, hogy „kampánylyukból kampányszél fúj". Utána persze folytatta verbális hadviselését a keresztény Európáért, és akár gazdák, akár ovisok közé keveredik, hosszan beszél arról, hogy az április 8-ai országgyűlési választás legfontosabb kérdése az, hogy olyan bevándorlóország leszünk-e, mint a hanyatló nyugati államok.

Tét

Az integráció csődje.

A Hirado.hu-nak nyilatkozó szakértő szerint a pénteki franciaországi terrorcselekmény is bizonyítja, át kell gondolni az európai migrációs politikát, hiszen az események azt bizonyítják, most már Nyugat-Európa biztonsága a tét.

„Egyre több városban alakulnak ki no-go zónák, ahol az érkezők saját kultúrájuk szerint élhetnek. Ugyanakkor sokan csalódtak abban, hogy milyen életet biztosít nekik a befogadó ország, ezért sok esetben radikalizálódnak – tette hozzá.”

Át kell gondolni a migrációs politikát a biztonsági kockázatok miatt

Franciaország 14 százalékát alkotják a bevándorlók, akik többsége a volt francia gyarmatokról érkezett - mondta Fischl Vilmos. A szakértő szerint egyre több városban alakulnak ki no-go zónák, ahol az érkezők saját kultúrájuk szerint élhetnek. Ugyanakkor sokan csalódtak abban, hogy milyen életet biztosít nekik a befogadó ország, ezért sok esetben radikalizálódnak - tette hozzá.

Sokk

Nyilvános ima.

Nem csak a franciákat botránkoztatják meg a migránsok évszázados, francia világiassági törvényeket megalázó, azokat semmibe vevő nyilvános imádkozásai a városok közepén, az Origo.hu most egy friss felvételt mutat.

„Az újabb fotó most készült, Párizs elővárosában, Saint-Denisben. Egyébként ide a hagyományos metró is kijár, tehát közigazgatásilag előváros, lényegét tekintve ez még Párizs. A kép a híres francia nemzeti stadion, a Stade de France közelében készült.”

Egész Franciaországot sokkoló fénykép a nyilvánosan imádkozó migránsokról

Az évszázados, francia világiassági törvényeket megalázó, azokat semmibe vevő nyilvános muszlim imádkozást tartottak migránsok tavaly nyáron Párizsban, a belváros kellős közepén. Egy sugárúton, egy metrómegállónyira a turisták egyik legkedveltebb helyétől, a Sacré-Coeur templomtól. Mintha - pesti hasonlattal - a Rákóczi úton leállítaná a forgalmat kétszáz migráns és Allahhoz imádkozna.

Lencsevég

Békül a sztárpár.

A Blikk Online arról ír, nő a remény, hogy a háromszoros olimpiai bajnok úszónő, Hosszú Katinka és amerikai edző-férje, Shane Tusup megmenti a házasságát.

„A házasokat fotósunk kapta lencsevégre, amint egy kocsiba szálltak be. Azt nem tudni, miért voltak ott, de a jelek szerint ennek nem sok köze lehet munkájukhoz, az úszáshoz, vagyis, úgy tűnik, a szabadidejükben is újra keresik egymás társaságát...”

Titokban békülnek Hosszúék: Közösen járják a várost, második nászútra is mentek

Alig két hónapja még nem sokan hittek volna ebben, most mégis több jel utal arra, hogy a közös jövőjükön dolgoznak. - Mindketten elfáradtunk picit. Megpróbálunk visszavenni és a háttérbe vonulni, ami nem nagyon sikerül manapság. Próbálunk kis időt szakítani, külön-külön és együtt is. Az egymásra figyelés időszaka jön most.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/50251/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Boris Johnson az új brit miniszterelnök

2019.07.23. 13:10
A várakozásoknak megfelelően Boris Johnson volt brit külügyminisztert, London egykori polgármesterét választották a kormányzó brit Konzervatív Párt új vezetőjévé a távozó Theresa May miniszterelnök …

Augusztusban megszűnik a Széna téri buszpályaudvar

2019.07.23. 11:45
Augusztus 10-től megszűnik a Széna téri autóbusz-állomás, ezért a járatok a Széll Kálmán tér Dékán utca és Szilágyi Erzsébet fasor közötti szakaszára áthelyezett megállókból …

Sötétségbe borult Venezuela

2019.07.23. 08:15
Venezuela szinte egészében megszakadt az áramszolgáltatás hétfőn, Nicolás Maduro elnök szocialista kormánya - ahogy korábban is - az ország vízi erőműveit ért elektromágneses támadással magyarázta a történteket.

Blogstar kávéház

2019.07.22. 00:05
Magyar sportsikerek, újabb nyolcezres csúcs meghódítása, ellenzéki szétesés, újabb közelgő brit királyi esküvő és az ukrán parlamenti választás hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.07.21. 05:25
A kultúra kivéreztetése, a szocialisták személyeskedése, a magyarság lejáratása, Brüsszel illiberalizmusa és Ellie Goulding bombaesküvője vasárnapi online lapszemlénkben.

Több vonat menetrendje is módosult pályafelújítás miatt

2019.07.20. 12:35
Több vonat menetrendje módosult pályafelújítás vagy pályakarbantartás miatt - közölte a Mávinform szombaton az MTI-vel.

Blogstar kávéház

2019.07.20. 04:55
Ursula von der Leyen narancsszemüvege, a magyarság vegzálása, a migráció kihívásai, Berki Krisztián pályára lépése és Várkonyi Andrea özönvízszerű válása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.07.19. 04:40
A migránsellenes szövetség repedése, az ellenzék kétfrontos aknamunkája, Petőfi Sándor lezáratlan csontkrimije, az önjáró taxiflotta fenntarthatósága és Köllő Babett tűszúrásos fiatalodása pénteki online lapszemlénkben.

A V4-ek elutasították az ngo-hajók által szállított migránsok elosztását

2019.07.18. 19:50
A bevándorláspártiak újabb kísérletet tettek az EU-tagországok belügyminisztereinek csütörtöki, informális találkozóján arra, hogy közös …

Bárki adatait felhasználhatják a felkapott öregítő alkalmazáson keresztül

2019.07.18. 14:30
Adatainkat lopják el, miközben mi épp jókat röhögünk vagy épp szörnyülködünk azon, hogy hogyan néznénk ki öregen.

Ezeket a cikkeket olvastad már?