Blogolj!

Iszlamista terror Franciaországban: meghalt a hős rendőr

Önként vállalta, hogy a marokkói iszlamista merénylő által élő pajzsként használt túsz helyett a túszejtővel marad. Torkán érte a lövés.

Négyre emelkedett a pénteki franciaországi iszlamista terrorcselekmény halálos áldozatainak száma. A Blogstar is beszámolt a véres merényletről, melynek során három embert ölt meg és tizenhatot sebesített meg három támadásban egy dél-franciaországi túszejtő Trebes városában.

Halálos terrortámadás Dél-Franciaországban

ha NEKED is számít a vélemény. Közéleti válogatás a legfontosabb és legütősebb cikkekből, a napi muníció, hogy képben légy. Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. A BBC szerint túszokat ejtettek Franciaország déli részén, Trebes-ben, egy szupermarketben. Lövések is dördültek a helyszínen. Édouard Philippe miniszterelnök egyelőre csak annyit nyilatkozott, hogy a helyzet "komoly".

A támadó, a 26 éves Redouane Lakdim marokkói származású, carcassonne-i lakos először megállított egy gépkocsit, rálőtt vezetőjére és utasára, majd Carcassonne-ban a kaszárnya közelében kocogó rohamrendőrökre lőtt, ezután hajtott a kisváros szupermarketjéhez, ahová kézifegyverrel több lövést leadva behatolt, és túszokat ejtett. A támadó a rendőrök közbelépésére a túszok többségét elengedte, később a rendőrök megrohamozták az épületet, és végeztek vele.

Az iszlamista terrorista negyedik halálos áldozata egy hős rendőr, aki nem élte túl a súlyos toroklövést.

Arnaud Beltrame 45 éves csendőrtiszt önként vállalta, hogy a támadó által élő pajzsként használt túsz helyett a túszejtővel marad. A BBC beszámolója szerint működő mobiltelefonját az asztalra helyezte, a csendőrség elit egységének tagjai ezen keresztül hallották meg, hogy a túszejtő rálőtt, azt követően indították meg a támadást.

2
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/50261/pics/lead_800x600.jpg
Franciaország,iszlám,Iszlám Állam,Merénylet,terrorizmus,terrortámadás
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-03-24 16:14:04
Tökéletesen egyetértek Zentai úrral.
Eszement liberálbolsevikok !
Így már négy halottja van a francia terrortámadásnak, és - sajnos - koránt sincs vége ezeknek az aljas muszlim támadásoknak. Hány halott, hány sebesült kell még ?!
Tényleg ez kellene nektek, tényleg ezt szeretnétek ?! Tényleg erre akarjátok a voksotokat adni ?!
NORMÁLIS ?!
Válaszolok
László Zoltán Zentai 2018-03-24 09:48:47
A Homo Bugrikus Magyarikusz már alig várja, hogy nálunk is legyenek áldozatok! Remegő kézzel húzza be az X-et a balliberális menekültimádókra április 8-án! Tényleg ezt akarjátok Ti is, kedves hazaáruló testvéreim? Isten nyugosztalja a bátor és önfeláldozó francia rendőrtisztet!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Lemondott a francia jobbközép párt vezetője

2019.06.03. 07:55
Távozik a francia jobbközép Köztársaságiak (LR) elnöki tisztségéből Laurent Wauquiez. Az ellenzéki politikus ezt vasárnap este jelentette be a TF1 kereskedelmi televízió híradójának vendégeként, …

Közzétették a lyoni merénylő fotóját

2019.05.25. 09:50
A fotón egy kerékpárt toló férfi látható, aki sötét napszemüveget, hosszú ujjú fekete felsőt és világos rövidnadrágot visel, az arca java részét pedig egy kendővel fedte el.

Döbbenet: robbanás rázta meg Lyont

2019.05.24. 18:55
Újabb terrortámadás zaklatja fel Európát: csomagba rejtett bomba robbant a francia nagyvárosban. Úgy tűnik, ezúttal legalább halálos áldozatok nincsenek.

Orbán: a politikai baloldal tönkreteszi Európát

2019.05.24. 09:30
A német–francia tengelyű Európa korszaka lejárt. Franciaország, Németország és a visegrádi államok, így néz ki Európa új geometriája – mutatott rá a Bildnek adott interjúban a magyar …

Egy 102 éves nő gyilkolt Franciaországban

2019.05.24. 09:00
Az emberölés egy idősek otthonában történt a francia Chézy-sur-Marne nevű városban.

Még nincs vége? Csaknem száz bombát találtak Srí Lanka fővárosában

2019.04.22. 16:05
Könnyen lehet, hogy a terroristák további merényletekre is készültek vagy készülnek.

Hét öngyilkos merénylő robbanthatott Srí Lankán

2019.04.22. 09:50
A robbantássorozatnak legalább 290 halálos áldozata és ötszáz sebesültje van, köztük külföldi állampolgárok.

Orbán: Magyarország elkötelezett a terrorizmus elleni harc mellett

2019.04.22. 05:45
A magyar miniszterelnök a kereszténységet ért súlyos Srí Lanka-i merényletre reagált.

Több mint 200 halálos áldozata van a Srí Lanka-i robbantássorozatnak

2019.04.21. 18:30
Az indiai ANI hírügynökség számolt be elsőként arról, hogy legalább hat robbanás rázta meg Srí Lankát húsvét vasárnap reggel. Később a főváros …

Szijjártó: a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon

2019.04.21. 16:30
A kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a húsvétvasárnap Srí Lankán elkövetett, több …

Ezeket a cikkeket olvastad már?