Blogolj!

Festékes támadás a Csongrád Megyei Főügyészség épülete ellen

Forrás: Dovalovszki András/Facebook

Egy 48 éves férfi tette. Nem sokkal korábban Czeglédy Csaba mellett tüntettek a Demokratikus Koalíció szimpatizánsai és barátaik néhány sarokkal arrébb. A Legfőbb Ügyészség az igazságszolgáltatás elleni támadásként értékelte az esetet.

Frissítés: elkapták az elkövetőt!

A zacskós támadó március 24-én, nem sokkal 18 óra előtt öt, rózsaszín anyagot tartalmazó zacskókkal dobta meg az épületet. A kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsító 48 éves helybeli férfit a szegedi rendőrök néhány órán belül azonosították, elfogták, majd garázdaság miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Tőle az elkövetéskor viselt ruházatot, valamint rózsaszín anyagot tartalmazó zacskókat foglaltak le.
A Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói a terheltet őrizetbe vették, majd előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Korábban írtuk

DK-közeli források szerint mintegy százan tüntettek szombat délután Czeglédy Csaba szabadon bocsátása érdekében a Szegedi Törvényszék épülete előtt. Egyesek koncepciós pert emlegettek, mások, mint a Horn-kormány volt államtitkára, Katona Tamás arról elmélkedtek, hogy szándékosan Szombathelytől legtávolabbra vitték a szocialista politikust. (Az ügyben egyébként a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóság Csongrád Megyei Vizsgálati Osztálya folytat nyomozást hatmilliárd forintos csalás miatt, és a Czeglédy-ügyben érintett diákszövetkezetekből több is Csongrád megyében működött – szerk.)

Feltételezhetően az esemény után – ismeretlen tettesek – rózsaszín festékkel dobálták meg a Csongrád Megyei Főügyészség épületét ugyanazon a napon. Rongálás miatt a rendőrség eljárást indított. Maga az eset úgy derült ki, hogy a tüntetés egyik nem DK-s résztvevője a rendezvény Facebook-eseményének oldalára kiposztolt egy képet a festékkel megrongált falról, amely után – saját bevallása szerint – a rendőrség kihallgatta.

A Legfőbb Ügyészség határozottan elítélte a rongálásos akciót, amelyet az igazságszolgáltatás elleni támadásnak tartanak. Az Index által megjelentett közleményben azt írják, hogy „a Czeglédy-ügyben visszatérően megfogalmazott - az igazságszolgáltatásba vetett bizalmat megingatni törekvő, minden alapot nélkülöző, és most már a verbális mellett fizikai erőszakba is átcsapó - közéleti megnyilvánulásokat visszautasítva, ezúton is felhívjuk a figyelmet arra a körülményre, hogy az ügyészség által kialakított jogi álláspontot mind az első, mind a másodfokú bíróság osztotta, a kérdés közjogi vetületében pedig az NVB, a Kúria és az Alkotmánybíróság is az ügyészségével azonos álláspontra helyezkedett.”

3
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/50311/pics/lead_800x600.jpg
Csongrád Megyei Főügyészség,Czeglédy Csaba,DK

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-03-26 19:51:32
Régóta mondom (írom), hogy a magyar bűnüldözés, igazságszolgáltatás nagyjából a nullával egyenlő. Ha évekkel ezelőtt az első hülyét, aki megrongált fontos, kiemelt középületeket a lehető legpéldásabb módon megbüntették volna, akkor egyszer is mindenkorra meg lehetett volna akadályozni a további eseteket.
Mielőtt valaki indokolatlanul erőszakkal vádolna meg: én büntetésként csupán a festékfoltok tökéletes eltávolítására (és teljes kártérítésre) köteleztem volna az elkövetőket, de úgy, hogy a média óránként beszámoljon ország-világ részére a nagy eseménysorozatról.
Nagy felhajtást akartál, hülye gyerek?! >>>>>>>>> Megkaptad. Ennyi.
Mivel ez nem (sem) történt meg, így ezek a sz@rháziak a végtelenségig elszemtelenedtek, és ma már szinte nem lehet velük bírni.
Válaszolok
Suarez jr. 2018-03-25 16:15:19
Szándékosan rongálni ugye nem szabad, mert annak büntető jogi következménye lehet ...Ugye, vagy nem ?? Mert ha nem , akkor én indulok a tolvaj, lopós, csalós, sikkasztós gyurcsányi oligarcha maffiavezér, a bukott gyurcsányi rezsim szeretett, imádott, KEDVES VEZÉR , a diktátor, egyben Magyarország szégyene házához , teleszórom egy vödör vörös festékkel és még ugy is csinálok, mint a kutyák szoktak három lábon !!! Na , valószínű semmi következménye nem lesz !!!!
Válaszolok
baviki69 2018-03-25 15:10:44
Hogyan is lehet gyurcsótány, ect. ügyvédje bűnös? Hisz a csótány sem bűnhődött semmiért sem!!!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Czeglédy ismételt előzetes letartóztatását indítványozták

2018.03.05. 09:20
Hétfőn reggel indítványt tett a Csongrád Megyei Főügyészség a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírójának, hogy rendelje el ismételten Czeglédy Csaba gyanúsított …

Újra őrizetben – folytatódik a Czeglédy elleni büntetőeljárás

2018.03.03. 12:10
A büntető eljárás folytatását rendelte el a Csongrád Megyei Főügyészség március 2-án a több mint 6 milliárdos, bűnszervezetben elkövetett költségvetési …

Újra rács mögött Czeglédy Csaba (videó)

2018.03.03. 04:00
Nem sokáig élvezhette a szabad levegőt: csütörtökön szabadult, péntek éjjel ismét hűvösre került.

Meghosszabbított határidő: még négy hónapig várják a Czeglédy-ügy károsultjait

2018.03.01. 17:30
Február 28. helyett június 30-ig nyújthatják be kárrendezés iránti kérelmeiket a Czeglédy-ügy károsultjai. Csongrád megye 11 …

Már 6 milliárdos csalás gyanúja dr. Cz. Csaba ügyében

2018.02.16. 10:15
Elutasította a Csongrád Megyei Főügyészség dr. Cz. Csaba panaszát, amely a nyomozó hatóság folytatólagos gyanúsítotti kihallgatása során közölt és módosított gyanúsítás …

Utánfutóba rejtették az 55 kiló kábítószert

2018.02.07. 11:30
Vádat emelt a Csongrád Megyei Főügyészség azzal a szerb férfival szemben, aki tavaly március végén 55 kg marihuánát próbált meg Magyarország területére csempészni.

A választók nem kíváncsiak a baloldalra?

2018.01.16. 10:15
Farkas Örs odavágott a balliberális helyezkedőknek: szerinte az ellenzéki térfélen mindenki már a 2018 utáni csörtékre készül.

Gyurcsány Ferenc lenyeli az MSZP-t?

2017.12.03. 11:25
Ezt jövendöli Galló Béla politológus, aki szerint a szocialisták arca, Kunhalmi Ágnes megbízhatatlan kommunikátor.

Beleköp a baloldal levesébe az MSZP-ből kilépett újpesti honatya

2017.11.27. 18:20
Horváth Imre ugyanis valószínűsítette, hogy – függetlenként – elindul majd jövőre az országgyűlési választáson. Akár a balos összefogás (DK-s) jelöltje …

Gyurcsánynak nyilatkoznia kell, hogy hova tűnt a hárommilliárd forint!

2017.11.25. 12:20
A Fidesz szóvivője felszólította Gyurcsány Ferencet, hogy nyilatkozzon arról, hova került az a hárommilliárd forint, amit a "Czeglédy-bűnszervezet …

Ezeket a cikkeket olvastad már?