Blogolj!

Festékes támadás a Csongrád Megyei Főügyészség épülete ellen

Forrás: Dovalovszki András/Facebook

Egy 48 éves férfi tette. Nem sokkal korábban Czeglédy Csaba mellett tüntettek a Demokratikus Koalíció szimpatizánsai és barátaik néhány sarokkal arrébb. A Legfőbb Ügyészség az igazságszolgáltatás elleni támadásként értékelte az esetet.

Frissítés: elkapták az elkövetőt!

A zacskós támadó március 24-én, nem sokkal 18 óra előtt öt, rózsaszín anyagot tartalmazó zacskókkal dobta meg az épületet. A kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsító 48 éves helybeli férfit a szegedi rendőrök néhány órán belül azonosították, elfogták, majd garázdaság miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Tőle az elkövetéskor viselt ruházatot, valamint rózsaszín anyagot tartalmazó zacskókat foglaltak le.
A Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói a terheltet őrizetbe vették, majd előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Korábban írtuk

DK-közeli források szerint mintegy százan tüntettek szombat délután Czeglédy Csaba szabadon bocsátása érdekében a Szegedi Törvényszék épülete előtt. Egyesek koncepciós pert emlegettek, mások, mint a Horn-kormány volt államtitkára, Katona Tamás arról elmélkedtek, hogy szándékosan Szombathelytől legtávolabbra vitték a szocialista politikust. (Az ügyben egyébként a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóság Csongrád Megyei Vizsgálati Osztálya folytat nyomozást hatmilliárd forintos csalás miatt, és a Czeglédy-ügyben érintett diákszövetkezetekből több is Csongrád megyében működött – szerk.)

Feltételezhetően az esemény után – ismeretlen tettesek – rózsaszín festékkel dobálták meg a Csongrád Megyei Főügyészség épületét ugyanazon a napon. Rongálás miatt a rendőrség eljárást indított. Maga az eset úgy derült ki, hogy a tüntetés egyik nem DK-s résztvevője a rendezvény Facebook-eseményének oldalára kiposztolt egy képet a festékkel megrongált falról, amely után – saját bevallása szerint – a rendőrség kihallgatta.

A Legfőbb Ügyészség határozottan elítélte a rongálásos akciót, amelyet az igazságszolgáltatás elleni támadásnak tartanak. Az Index által megjelentett közleményben azt írják, hogy „a Czeglédy-ügyben visszatérően megfogalmazott - az igazságszolgáltatásba vetett bizalmat megingatni törekvő, minden alapot nélkülöző, és most már a verbális mellett fizikai erőszakba is átcsapó - közéleti megnyilvánulásokat visszautasítva, ezúton is felhívjuk a figyelmet arra a körülményre, hogy az ügyészség által kialakított jogi álláspontot mind az első, mind a másodfokú bíróság osztotta, a kérdés közjogi vetületében pedig az NVB, a Kúria és az Alkotmánybíróság is az ügyészségével azonos álláspontra helyezkedett.”

3
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/50311/pics/lead_800x600.jpg
Csongrád Megyei Főügyészség,Czeglédy Csaba,DK
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-03-26 19:51:32
Régóta mondom (írom), hogy a magyar bűnüldözés, igazságszolgáltatás nagyjából a nullával egyenlő. Ha évekkel ezelőtt az első hülyét, aki megrongált fontos, kiemelt középületeket a lehető legpéldásabb módon megbüntették volna, akkor egyszer is mindenkorra meg lehetett volna akadályozni a további eseteket.
Mielőtt valaki indokolatlanul erőszakkal vádolna meg: én büntetésként csupán a festékfoltok tökéletes eltávolítására (és teljes kártérítésre) köteleztem volna az elkövetőket, de úgy, hogy a média óránként beszámoljon ország-világ részére a nagy eseménysorozatról.
Nagy felhajtást akartál, hülye gyerek?! >>>>>>>>> Megkaptad. Ennyi.
Mivel ez nem (sem) történt meg, így ezek a sz@rháziak a végtelenségig elszemtelenedtek, és ma már szinte nem lehet velük bírni.
Válaszolok
Suarez jr. 2018-03-25 16:15:19
Szándékosan rongálni ugye nem szabad, mert annak büntető jogi következménye lehet ...Ugye, vagy nem ?? Mert ha nem , akkor én indulok a tolvaj, lopós, csalós, sikkasztós gyurcsányi oligarcha maffiavezér, a bukott gyurcsányi rezsim szeretett, imádott, KEDVES VEZÉR , a diktátor, egyben Magyarország szégyene házához , teleszórom egy vödör vörös festékkel és még ugy is csinálok, mint a kutyák szoktak három lábon !!! Na , valószínű semmi következménye nem lesz !!!!
Válaszolok
baviki69 2018-03-25 15:10:44
Hogyan is lehet gyurcsótány, ect. ügyvédje bűnös? Hisz a csótány sem bűnhődött semmiért sem!!!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Ha már nem segítette a védekezést, tovább mocskolja a kormányt a baloldal

2020.07.08. 18:40
Ha lezárják a határt, az a baj, ha megnyitják, akkor meg az. Úgy vannak vele, mint azzal a bizonyos sapkával. Akcióban a fakenews-gyáros ellenzék.

Gyurcsányék sumákolnak, az ÁSZ felfüggesztette a DK költségvetési támogatását

2020.05.21. 13:10
Amíg a párt nem állítja helyre törvényes gazdálkodását és ezt dokumentumokkal nem tudja igazolni, addig az Állami Számvevőszék …

Fidesz: Gy. Németh számoljon el az idősotthon botránya ügyében!

2020.04.22. 19:35
A kormánypárt arra kíváncsi, mit titkol a balliberális fővárosi vezetés no meg a DK-s alpolgármester a koronavírus-gócponttá vált Pesti úti idősotthon kapcsán.

Saját koalíciós partnerei támadják Göd Momentumos polgármesterét

2020.04.10. 12:30
Az LMP, a DK és a Jobbik képviselője az országos vezetőknél jelentette fel levélben a momentumos Balogh Csabát, akit alkalmatlannak és diktatórikusnak tartanak.

A kommunizmus áldozataira emlékezünk

2020.02.25. 15:15
1947-ben ezen a napon vitték el a szovjet csapatok Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát a Szovjetunióba, ahol nyolc évet töltött fogságban. A politikus letartóztatása és fogvatartása az első …

Fidesz: a Gyurcsány-párt ne riogasson a koronavírussal!

2020.02.24. 19:30
A nagyobbik kormánypárt ismét arra figyelmezteti a DK-t és elnökét, hogy a koronavírust ne használja hatalmi céljaihoz.

Varga Judit: Vadai hazudik, a kormány dolgozik

2020.02.18. 16:10
Az igazságügyi miniszter szerint Vadai Ágnes” magából indul ki, hiszen amikor ő a Gyurcsány-kormány államtitkára volt, akkor a visszaeső bűnözők az utcán grasszáltak”.

Ittasan vezetett a szocialista politikus, az ellenzék szerint csak "kis baki" történt

2020.01.29. 08:25
Horváth Tamás a helyi gimnázium báljáról tartott hazafelé, mikor a rendőrök megállították. Az …

Trükkös: Botka beszállítója tárgyalja Botka ügyvédjének büntetőperét

2020.01.16. 10:40
A PestiSrácok.hu újabb elképesztő összeférhetetlenséget bukkant a Szegedi Törvényszéken.

Gyurcsány lendületből, végleg bedarálhatja az MSZP-t

2020.01.07. 04:15
2022 után végleg eltűnhetnek a hazai politikai palettáról a szocialisták.

Ezeket a cikkeket olvastad már?