Blogolj!

Blogstar kávéház

Reformkommunizmus

Félreértett politika.

A Magyar Nemzet Online szerint elhibázott stratégia a hisztéria a „legesélyesebb ellenzéki jelöltről” és a teljes ellenzéki összefogásról.

„Egyáltalán nem segítik az egyébként szükséges együttműködések kialakulását azok, akik bedőlnek annak a régi, még a reformkommunisták által elterjesztett szlogennek, hogy 'a pártok csak veszekednek ahelyett, hogy együttműködnének'. Naná hogy veszekednek. Az a dolguk egy demokráciában. Csak totális diktatúrákban van olyan, hogy mindenki egyetért mindenben.”

A politika félreértése

Az elmúlt napokban a legtöbbször leírt kifejezés a magyar nyilvánosságban kétségkívül a „legesélyesebb ellenzéki jelölt" volt. Az ellenzéki térfélen mindenki azt kutatja, ki verhetné meg a fideszest egy-egy választókerületben, és egyre többen érzik kötelességüknek, hogy listákat állítsanak össze ezekről a jelöltekről, akikre a választóknak, ha tényleg kormányváltást akarnak, szavazniuk kellene.

Porszívóügynök

Megmagyarázni a megmagyarázhatatlant.

Vona Gábor összevissza beszél a Jobbik választási korrupciós botrányáról – állítja az Origo.hu.

„Itt ebben a körzetben is kínálnak-e pénzt más jelölteknek, hogy visszalépjenek? – tette fel a kérdést a Miskolci Napló munkatársa. Vona természetesen egy jó porszívóügynök álságos mosolyával próbálta leplezni a zavarodottságát – hiszen meg kellett volna magyaráznia a magyarázhatatlant –, mindent tagadni próbált, és kissé nehézkesen kifejtette, hogy a Jobbik 106 egyéni választókerületet kíván megnyerni.”

A tetten ért Vona Gábor összevissza beszél a Jobbik korrupciós botrányáról

Vona Gábor Miskolcra látogatott, ahol nem mindenki örült, az utóbbi napokban számos korrupciós üggyel lebukott párt elnökének. A porszívóügynök, újfent szembe kellett nézzen nehéz kérdésekkel. A Miskolci Napló munkatársa ugyanis rákérdezett Vonánál, az elmúlt napokban Simicska Lajossal összehozott és kibukott korrupciós ügyekről: elsősorban, az Origo által nyilánosságra hozott, Farkas Gergely kiskunhalasi jelölt vesztegetés-gyanús ügyére lettek volna kíváncsiak.

Óvatosság

Karácsonyi merénylet.

A francia terrortámadás után két nappal idehaza több baloldali politikus is megerősítette azt a véleményét, hogy nincs összefüggés a bevándorlás és a terrorizmus között – olvasható a Hirado.hu cikkében.

„Óvatosan kell fogalmazni a terrorizmus és a bevándorlás kapcsolatáról – ezt mondta az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje két nappal a franciaországi iszlamista terrortámadás után, amelyben négy ártatlan ember vesztette életét. Karácsony Gergely szerint ez egy olyan kérdés, amiről nem a politikusoknak kell dönteni. (…) Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely vasárnap arról beszélt, hogy hiába erősödött a migráció, mégis kevesebb a terrortámadás Európában.”

Több baloldali politikus szerint a terror és a migráció nem függ össze

A francia terrortámadás után két nappal idehaza több baloldali politikus is megerősítette azt a véleményét, hogy nincs összefüggés a bevándorlás és a terrorizmus között. Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje például úgy látja, hogy „miközben nőtt a bevándorlás, csökkent" a terrorista bűncselekmények száma.

Háztartás

Új hullámos atlétika.

Az edzéseken napról napra önmagát motiválja, örül az atlétika megugró népszerűségének és megvannak a tervei az élsport utánra is – a világbajnok Márton Anitát a Mandiner.hu faggatja.

„A reggeli órákban két-két és fél órát edzek. Ezután, mivel saját háztartást vezetek, ügyeket intézek és minden nap főzök, ez sok időt elvesz. Este megint edzés, felkészülési időszaktól függ, hogy hány óra, általában későn érek haza. Másnap pedig kezdődik minden elölről.”

Itt a magyar atlétika új hulláma - Márton Anita a Mandinernek | Mandiner

Itt a magyar atlétika új hulláma - Márton Anita a Mandinernek | Mandiner: Olimpiai bronzérmes és Magyarország első atlétikai világbajnoka a március eleji birminghami fedett pályás világbajnokság óta. Az edzéseken napról napra önmagát motiválja, örül az atlétika megugró népszerűségének és megvannak a tervei az élsport utánra is. Márton Anitával beszélgettünk.

Szűrő

Visszautasított ajánlatok.

Miután Bálint Emese színésznő felvállalta, hogy 28 évesen még szűz, sorra keresik meg a férfiak, akik szeretnék elvenni az ártatatlanságát, eddig 4800 jelentkezőt pattintott le – írja a Lokál Online.

„A levelek sokaságát a stábommal együtt folyamatosan szűrjük, de eddig még egyetlen olyan jelentkező sem akadt, akivel érdemes lenne randevúznom. Hamar leszűröm a stílusból és a szavaikból, hogy milyenek. Nagyon meglepődtem, hogy az udvarlók között akadtak szűz férfiak és házasemberek is – mondta Emese, aki – mint már korábban beszámolt róla – egy televíziós férjkereső show-ban szeretné megtalálni az igazit.”

4800 férfit utasított vissza a 28 éves szűz, Emese

Miután Bálint Emese színésznő felvállalta, hogy 28 évesen még szűz, sorra keresik meg a férfiak, akik szeretnék elvenni az ártatatlanságát. A fiatal nő eddig 4800 férfit utasított vissza, mert élete hercegét keresi. - Rengeteg a jelentkező, több mint 4800 levelet kaptam olyan férfiaktól, akik szeretnének velem megismerkedni.

Zuhanás

Lejtőn a Facebook.

Az amerikaik 50, a németek 60 százalékának bizalma ingott meg a Zuckerberg-közösségben – így a 444.hu.

„A Facebook rengeteget veszített a Cambridge Analytica ügy nyilvánosságra kerülése óta – piaci értéke 58 milliárddal zuhant be –, de az is igaz, hogy a SimilarWeb szerint a felhasználási hajlandóság nem csökkent érdemben a legfrissebb számítások szerint.”

Megtört a bizalom a Facebookban - 444

Az amerikaiak kevesebb mint fele bízik a Facebookban, hogy a cég tiszteletben tartja a személyiségi jogokat a Reuters és az Ipsos legfrissebb kutatása szerint. Ezzel párhuzamosan a Bild vasárnapi kiadása, a Bild am Sonntag a német felhasználókat kérdezte meg, és arról számolt be, hogy 60 százalékuk tart attól, hogy a Facebook - és általában a közösségi média - rossz irányba befolyásolja a demokráciát.

Címkék: Aktuális, lapszemle
1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/50330/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
baviki69 2018-03-26 12:05:57
A fr.országi merénylettel kapcsolatban: nem 4, hanem 3 ártatlan áldozata volt, mert a 4. maga a terrirista, így olvastam, de lehet, hogy későbbi hírek szerint négy...! S hogy miért csak három? Mert volt egy hős rendőr, aki kiváltotta saját magával a túszokat...
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.12.15. 02:50
Karácsony folytatódó tisztogatása, Schilling Árpád jogsértő listázása, a Soros-blog soros hazugsága, a zaklatások balliberális elviccelése és Dallos Bogi forró csókja vasárnapi online lapszemlénkben.

Elkezdődött az Országházi Gyermekkarácsony

2019.12.14. 14:05
Többszáz hátrányos helyzetű határon túli és anyaországbeli gyereket köszöntöttek a Parlamentben karácsony alkalmával.

Blogstar kávéház

2019.12.14. 04:40
Brüsszel bonyolult Brexit-búcsúja, Orbán Viktor karácsonya, Dobrev Klára vérgőzös EU-kompatibilitása, Gyurcsány szocialista falatozása és Lékai-Kiss Ramóna testvérprojektje szombati online lapszemlénkben.

Teljesen megbolondult az időjárás: 16 fok is lehet a jövő héten

2019.12.13. 14:45
Az időjárás továbbra is a bolondját járatja velünk, szóval jobban járunk, ha még nem rakjuk el az őszi kabátot.

Egyre nagyobb üzlet az illegális migráció

2019.12.13. 09:10
Egyre rosszabb a migrációs helyzet: a Századvég Alapítvány elemzése szerint már-már a kábítószer-kereskedelemhez mérhető üzlet az illegális migráció.

Halálos áldozata is van az orosz nehézcirkálón pusztító tűznek

2019.12.13. 07:00
Az Admiral Kuznyecov nevű repülőgép-hordozón még tegnap alakult ki tűz. Mostanra kiderült, hogy halálos áldozata is van a katasztrófának.

Blogstar kávéház

2019.12.13. 02:50
Boros Johnson tarolása, a szocialisták diktatúrája, Hadházy Ákos váratlan beperlése, a Fradi büszke búcsúja és Hosszú Katinka aranyos NASA-dressze pénteki online lapszemlénkben.

Elkészült a képviselők új irodaháza

2019.12.12. 18:30
Egy évet csúszott, de elkészült a Parlamenttel szemben található épület, amit Szabad Györgyről, az első szabadon választott országgyűlés elnökéről neveznek el.

Ügyvédek estek neki egy kórház dolgozóinak Pakisztánban - videó

2019.12.12. 18:05
A lahori kardiológiai intézetben történt a felháborító eset, hárman meghaltak.

Egyszerűsített vámellenőrzést vezet be az ünnepi időszakban Szerbia és Magyarország

2019.12.12. 17:05
Egyszerűsítik a határ- és vámellenőrzést a szerb-magyar határon az ünnepi időszakban, december 15. és január 15. …

Ezeket a cikkeket olvastad már?