Blogolj!

A budapesti kereskedők tesznek a szabályokra

Kilencvenhét próbavásárlást végeztek el húsvét előtt a fővárosi kormányhivatal fogyasztóvédelmi hatóságának munkatársai. Az eredmény? Meglehetősen kiábrándító.

A budapesti bevásárlóközpontok és vásárok eladói nem követik a szabályokat - ez derül ki legalábbis a Budapest Főváros Kormányhivatal fogyasztóvédelmi hatóságának jelentéséből. A szokásos húsvét előtti razzia során kilencvenhét próbavásárlással egybekötött vizsgálatot végeztek el az ellenőrök, és ezekből ötvenhárom esetben merült fel valamilyen kifogás az eladókkal szemben.

Harminchat esetben az árusok megúszták figyelmeztetéssel, viszont tizenhét esetben kénytelenek voltak az ellenőrök bírságot kiszabni, sőt öten visszaesőként követtek el újfent szabálysértést, két esetben pedig nyugtaadási kötelezettség elmulasztása miatt a NAV-nál is bejelentést kellett tennie az ellenőröknek.

A fogyasztóvédelem többek között azt vizsgálta, hogy megfelelő helyen vannak-e feltüntetve a termékek árai, a feltüntetett kedvezmények tényleg érvényesek-e, valamint azt is, hogy az akciós ajánlatok valóban akciósak-e. Mivel a vizsgálat eredményei meglehetősen kiábrándítóak, a kereskedők az év további részében is folyamatos ellenőrzésekre számíthatnak.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/50539/pics/lead_800x600.jpg
bevásárló központ,budapest,fogyasztóvédelem,kereskedelem
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Futóverseny miatt nagy lezárásokra kell készülni Budapesten

2019.04.12. 07:55
A hétvégén rendezik meg a Telekom Vivicittá Városvédő Futást, ami miatt szombaton és vasárnap is forgalomkorlátozásokra kell készülni Budapesten - közölték a …

Szerdán lezárásokra kell számítani a BAH-csomópontál

2019.04.09. 14:25
Egy második világháborús bomba okozza majd a káoszt Budán.

Ma este számos nagyvárosra sötétség borul

2019.03.30. 15:55
Ma este, magyar idő szerint 20.30-kor számos nagyváros, intézmény és vállalat fényeit, valamint Budapest több ikonikus épületének díszkivilágítását lekapcsolják, így csatlakozva a Föld órája …

Karácsony Gergely még polgármesternek sem alkalmas

2019.03.29. 14:55
Tarlós István szerint a zuglói polgármester csak panaszkodik, duzzog és könnyezik, ám a zuglói parkolási ügyben folytatott viselkedése még a kerületi vezetői alkalmasságát is …

Lövöldözés volt Budapest belvárosában

2019.03.27. 20:35
Szerda este fél 8 körül a fővárosi Teréz körút és Aradi utca sarkán lövöldöztek. A gyanúsítottakat a helyszínen kézre kerítették.

Lezuhant egy ember az Allee emeletéről

2019.03.24. 19:05
Az érintetettet kórházba szállították, a rendőrség vizsgálódik.

Az Iszlám Állam terroristáját fogta el a TEK

2019.03.22. 14:15
A 30 év körüli szír férfi a terrorszervezet emírjeként öngyilkos merényleteket szervezett és kivégzéseket irányított. Úgy tudni, 20 ember lefejezésében vehetett részt.

Bombákat hatástalanítanak, útlezárások lesznek Budapesten

2019.03.22. 13:40
A két, egyenként egytonnás amerikai bombát tavaly ősszel találták meg a Duna fővárosi, a XXII. és a XXI. kerület közötti szakaszán.

Metrópótlók, metrópótlók mindenhol

2019.03.19. 11:05
Március végén várhatóan átadják az M3-as metró felújított északi szakaszát, egy héttel később pedig megkezdődik a Kőbánya-Kispest - Lehel tér közötti szakasz felújítása is. Lesz káosz.

Jutalmat kaptak a bíróságról megszökött rab elfogásában közreműködők

2019.02.18. 14:55
Jutalmat kaptak azok a rendőrök és a Fővárosi Törvényszéknek az a fegyveres biztonsági őre, aki részt vett a bíróságról pénteken …

Ezeket a cikkeket olvastad már?