Blogolj!

Blogstar kávéház

Mérgezés

Lebontott kerítések.

Látványos visszalépéseket, nagy bejelentések ígér húsvét utánra Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd kormányfőjelöltje – írja a HVG Online.

„A szocialisták és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje megismételte a műsorban, amit az Indexnek is mondott, hogy nem venne részt olyan kormányban, amit Vona Gábor vezet, és nem vezetne olyan kormányt, amely támaszkodna a Jobbik frakciójára. Egy korlátozott mandátumú szakértői kormányt viszont el tud képzelni, mert úgy látja: minden jobb, mintha marad a Fidesz, mert a kormánypártok mérgezik a lelkeket, egymás ellen hergelik a társadalom tagjait. A korlátozott mandátum szerint arra elég lehet, hogy lebontsák azokat a kerítéseket, amelyek a demokratikus működés útjában állnak.”

Látványos visszalépéseket, nagy bejelentések ígér húsvét utánra Karácsony

A III. Richárdot soha nem lehetett aktuális üzenet nélkül színpadra állítani. Az angol drámaíró legvigasztalanabb darabját 1843 óta mintegy negyvenszer, nemritkán botrányt kavaróan mutatták be, legutóbb a Radnóti Színházban.

Levegő

A kampány és a jézusi elvek.

Szokatlan, és kellemetlen érzést kelt, ha a végrehajtó hatalom feje egy politikai vitát büntetőjogi, nemzetbiztonsági síkra próbál terelni – elemzi Orbán Viktor húsvéti rádióinterjúját a Magyar Nemzet Online.

„A kampányát egy könnyen leleplezhető hazugságra építő – minden ellenzéki párt lebontaná a kerítést –, korrupt, propagandistái által a pápát is a célkeresztjében tartó kormány feladja a leckét a keresztényeknek. Megértem, hogy kampányban roppant nehéz a jézusi elveket követve cselekedni. De arról mintha azok is megfeledkeznének, akiket állítólag olyan természetességgel vesz körül a keresztény Európa, mint a beszívott levegő: a Feltámadott, aki eljön majd ítélni élőket és holtakat, mindannyiunkat számon tart. Név szerint.”

Név szerint

Nagypéntek reggelén sugárzott rádióinterjújában a miniszterelnök azt találta mondani, hogy név szerint ismerik azt a kétezer embert, aki Magyarországon Soros György zsoldjában állva azon dolgozik, hogy hazánk bevándorlóország legyen. Mindent tudnak róluk, érzékeltette a kormányfő. Az ellenzék rögvest a titkosszolgálatok politikai célú felhasználását emlegette, és sokaknak eszébe jutott a március 15-i beszéd elégtétel vételéről szóló fenyegetése (másoknak: ígérete).

Hamisítás

Románia létező valósága.

Erdély elmúlt száz évéről és a magyar–román viszonyokról beszélget Tőkés László EP-képviselővel a Mandiner.hu.

„1920. június 4-én a trianoni békediktátum jóvoltából a régi Román Királyság, vagyis a Regát ölébe hullottak hatalmas területek, köztük Erdély. Én nem tagadom a románok érdemeit ebben a folyamatban, mert a politikusaik nagyon célszerűen jártak el, és jól tudták mozgósítani népüket. Ugyanakkor meg kell mondani ma is a románoknak, hogy a történelmet nem szabad összetéveszteni a politikával. Az, ahogyan beállítják a történteket, történelemhamisítás. Mindemellett persze a mai Románia egy létező valóság.”

Az autonómia az utunk - Tőkés László a Mandinernek | Mandiner

Mivel határmódosítására nem gondolhatunk, olyan politikai eszközt kellett keresnünk, amely kiválthatja ezt - mondja Tőkés László a Mandinernek. A romániai rendszerváltás hős lelkésze szerint az autonómiáért vívott harcot nem szabad feladni. A 11 éve európai parlamenti képviselő politikust Erdély elmúlt száz évéről és a magyar-román viszonyokról is kérdeztük. Interjúnk.

Titok

Hit és konzumizmus.

Ha az ünnep alól kivész a hit, akkor akár egy nemzedék alatt is kikophat a hagyomány – figyelmeztet Erdő Péter bíboros a Hirado.hu cikkében.

„Erdő Péter szerint a fogyasztói társadalommal járó jelenségek nem írhatják felül a hitet. Aki hisz, annak Isten van az első helyen, mint fogalmazott. A húsvéti titok be kell, hogy töltse az ünnepnapok hangulatát. Emlékeztetett: a késői ókorban is volt konzumizmus. Példaként hozta, hogy Szent Ágoston az Isten városáról című művében is leírta: az emberek jobban szeretnek mulatni, mint azelőtt, és közben nem veszik észre, hogy összeomlóban van a birodalom. Van, hogy elhatalmasodik a 'carpe diem'-érzés, miszerint csak a mostani pillanat a biztos.”

Erdő Péter: A kereszténység az örömhír vallása, amit tovább kell adni

Ha az ünnep alól kivész a hit, akkor akár egy nemzedék alatt is kikophat a hagyomány - figyelmeztetett a bíboros az M1-nek adott ünnepi interjújában. Az egyházi vezető szerint a fogyasztói társadalommal járó jelenségek nem írhatják felül a hitet. Mint fogalmazott: a húsvéti titok be kell hogy töltse az ünnepnapok hangulatát.

Demcsák húsvétja.

A Blikk Online arról ír, hogyan készül az ünnepnapok az ismert televíziós személyiség.

„Demcsák Zsuzsa Facebook-oldalán osztott meg egy képet, amelyen a Balaton mellől jelentkezett be. A műsorvezetőnő a tóval hangolódik a húsvéti ünnepekre.”

Így készül a Húsvétra Demcsák Zsuzsa

Mindenki máshogy készül, illetve pihen a hosszú hétvégén és a húsvéti ünnepen.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/50569/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban

2019.04.19. 21:15
Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban, szerencsére senki sem sérült meg.

A Pentagon megerősítette: ismét rakétakísérletet hajtott végre Észak-Korea

2019.04.19. 07:35
Az amerikai védelmi minisztérium csütörtökön megerősítette, hogy Phenjan rakéta fegyverkísérletet hajtott végre.

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Ezeket a cikkeket olvastad már?