Blogolj!

Blogstar kávéház

Mérgezés

Lebontott kerítések.

Látványos visszalépéseket, nagy bejelentések ígér húsvét utánra Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd kormányfőjelöltje – írja a HVG Online.

„A szocialisták és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje megismételte a műsorban, amit az Indexnek is mondott, hogy nem venne részt olyan kormányban, amit Vona Gábor vezet, és nem vezetne olyan kormányt, amely támaszkodna a Jobbik frakciójára. Egy korlátozott mandátumú szakértői kormányt viszont el tud képzelni, mert úgy látja: minden jobb, mintha marad a Fidesz, mert a kormánypártok mérgezik a lelkeket, egymás ellen hergelik a társadalom tagjait. A korlátozott mandátum szerint arra elég lehet, hogy lebontsák azokat a kerítéseket, amelyek a demokratikus működés útjában állnak.”

Látványos visszalépéseket, nagy bejelentések ígér húsvét utánra Karácsony

A III. Richárdot soha nem lehetett aktuális üzenet nélkül színpadra állítani. Az angol drámaíró legvigasztalanabb darabját 1843 óta mintegy negyvenszer, nemritkán botrányt kavaróan mutatták be, legutóbb a Radnóti Színházban.

Levegő

A kampány és a jézusi elvek.

Szokatlan, és kellemetlen érzést kelt, ha a végrehajtó hatalom feje egy politikai vitát büntetőjogi, nemzetbiztonsági síkra próbál terelni – elemzi Orbán Viktor húsvéti rádióinterjúját a Magyar Nemzet Online.

„A kampányát egy könnyen leleplezhető hazugságra építő – minden ellenzéki párt lebontaná a kerítést –, korrupt, propagandistái által a pápát is a célkeresztjében tartó kormány feladja a leckét a keresztényeknek. Megértem, hogy kampányban roppant nehéz a jézusi elveket követve cselekedni. De arról mintha azok is megfeledkeznének, akiket állítólag olyan természetességgel vesz körül a keresztény Európa, mint a beszívott levegő: a Feltámadott, aki eljön majd ítélni élőket és holtakat, mindannyiunkat számon tart. Név szerint.”

Név szerint

Nagypéntek reggelén sugárzott rádióinterjújában a miniszterelnök azt találta mondani, hogy név szerint ismerik azt a kétezer embert, aki Magyarországon Soros György zsoldjában állva azon dolgozik, hogy hazánk bevándorlóország legyen. Mindent tudnak róluk, érzékeltette a kormányfő. Az ellenzék rögvest a titkosszolgálatok politikai célú felhasználását emlegette, és sokaknak eszébe jutott a március 15-i beszéd elégtétel vételéről szóló fenyegetése (másoknak: ígérete).

Hamisítás

Románia létező valósága.

Erdély elmúlt száz évéről és a magyar–román viszonyokról beszélget Tőkés László EP-képviselővel a Mandiner.hu.

„1920. június 4-én a trianoni békediktátum jóvoltából a régi Román Királyság, vagyis a Regát ölébe hullottak hatalmas területek, köztük Erdély. Én nem tagadom a románok érdemeit ebben a folyamatban, mert a politikusaik nagyon célszerűen jártak el, és jól tudták mozgósítani népüket. Ugyanakkor meg kell mondani ma is a románoknak, hogy a történelmet nem szabad összetéveszteni a politikával. Az, ahogyan beállítják a történteket, történelemhamisítás. Mindemellett persze a mai Románia egy létező valóság.”

Az autonómia az utunk - Tőkés László a Mandinernek | Mandiner

Mivel határmódosítására nem gondolhatunk, olyan politikai eszközt kellett keresnünk, amely kiválthatja ezt - mondja Tőkés László a Mandinernek. A romániai rendszerváltás hős lelkésze szerint az autonómiáért vívott harcot nem szabad feladni. A 11 éve európai parlamenti képviselő politikust Erdély elmúlt száz évéről és a magyar-román viszonyokról is kérdeztük. Interjúnk.

Titok

Hit és konzumizmus.

Ha az ünnep alól kivész a hit, akkor akár egy nemzedék alatt is kikophat a hagyomány – figyelmeztet Erdő Péter bíboros a Hirado.hu cikkében.

„Erdő Péter szerint a fogyasztói társadalommal járó jelenségek nem írhatják felül a hitet. Aki hisz, annak Isten van az első helyen, mint fogalmazott. A húsvéti titok be kell, hogy töltse az ünnepnapok hangulatát. Emlékeztetett: a késői ókorban is volt konzumizmus. Példaként hozta, hogy Szent Ágoston az Isten városáról című művében is leírta: az emberek jobban szeretnek mulatni, mint azelőtt, és közben nem veszik észre, hogy összeomlóban van a birodalom. Van, hogy elhatalmasodik a 'carpe diem'-érzés, miszerint csak a mostani pillanat a biztos.”

Erdő Péter: A kereszténység az örömhír vallása, amit tovább kell adni

Ha az ünnep alól kivész a hit, akkor akár egy nemzedék alatt is kikophat a hagyomány - figyelmeztetett a bíboros az M1-nek adott ünnepi interjújában. Az egyházi vezető szerint a fogyasztói társadalommal járó jelenségek nem írhatják felül a hitet. Mint fogalmazott: a húsvéti titok be kell hogy töltse az ünnepnapok hangulatát.

Demcsák húsvétja.

A Blikk Online arról ír, hogyan készül az ünnepnapok az ismert televíziós személyiség.

„Demcsák Zsuzsa Facebook-oldalán osztott meg egy képet, amelyen a Balaton mellől jelentkezett be. A műsorvezetőnő a tóval hangolódik a húsvéti ünnepekre.”

Így készül a Húsvétra Demcsák Zsuzsa

Mindenki máshogy készül, illetve pihen a hosszú hétvégén és a húsvéti ünnepen.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/50569/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.04.21. 04:20
Széteső tüntike, a nagy Soros-trükk, barbár magyarság, az unortodoxia titkai, Janza Kata szerelme és Friderikusz kudarca szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.04.20. 02:50
Aggódó szivárványkoalíció, atombiztos fenyegetőzés, Emese áruba bocsátott szüzessége és Szinetár Dóra tündéri fotómontázsa pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.04.19. 02:50
Választási düh, politikai öngyilkosság, rocktörténelmi pillanat, száguldó szerelem és lágyuló szexualitás csütörtöki online lapszemlénkben.

A lakosság bevonásával teszik szebbé környezetüket a hivatalnokok

2018.04.18. 12:15
Már évek óta önkénteskednek a Föld napján a Csongrád Megyei Kormányhivatal munkatársai. Tavaly kiderült, hogy a felszámolt illegális szemétlerakók …

Részletes vallomást tett a Fenyő-gyilkosság  ügyében Gyárfás

2018.04.18. 09:25
- ezt védőügyvédje állítja. A volt médiavállalkozó tagadja az ellene felhozott vádakat a PS információi szerint.

Elhunyt Barbara Bush az egykori first lady

2018.04.18. 07:45
Kedden houstoni otthonában 92 esztendős korában elhunyt Barbara Bush volt amerikai first lady. 

Blogstar kávéház

2018.04.18. 03:45
Sorosista migránsbiznisz, uniós darázsfészek, Macron kenyértörései, a kínai néplélek rejtelmei és modern kori bakelitboom szerdai online lapszemlénkben.

Előállították Gyárfás Tamást a Fenyő-gyilkosság miatt

2018.04.17. 17:45
Fenyő János médiavállalkozó megöletésével gyanúsítja a Magyar Úszó Szövetség volt vezetőjét, Gyárfás Tamást a Nemzeti Nyomozó Iroda.

Blogstar kávéház

2018.04.17. 02:55
Bicskanyitogató nyikhajok, sorosista anarchisták, az iszlám abszurdja, eszetlen újgazdagok és Szandi ezoterikus kísértése keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.04.16. 02:55
Leváltott ellenzék, álcivil aktivisták, Karácsony fecskéi, a Google rasszizmusa és kesztyűs kezű szexualitás hétindító online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?