Blogolj!

Blogstar kávéház

Feltámadás

Csendes forradalom.

Harmadnapra Krisztus legyőzte a halált, és feltámadt, egy szempillantás alatt válik az összes kudarc sikerré, az összes kétely bizonyossággá – így a Magyar Nemzet Online.

„A mai napig sem mérhető a siker erősebb mértékkel, időtállóbb lesz, mint bármely üzleti vállalkozás, politikai rendszer, személyi kultusz, eszmei korszak. Csendes forradalom ez, amely olyasvalakitől indult, aki külsejére nézve nem volt vonzó, megvetett volt az emberek között, aki fájdalmainkat viselte, majd megkínozták és megölték. Fegyver nélkül, szelíden győzedelmeskedett.”

Harmadnapra legyőzte a halált

Gyerekkoromban inkább a karácsonyt szerettem. Az ugyanis színtiszta sikertörténet. Angyali üdvözlet, égi jelek, jelenések, egy kisgyermek születése, a jászol meghittsége, hódolók messzi vidékekről a kisded előtt, aki a megváltás ígéretét hozza a világnak. Fény az éjszakában, ahol csillag mutatja az utat. „Úgy nőtt fel előttünk, mint a hajtás, és mint a gyökér a szomjas földből.

Buzdítás

Kompenzációs szavazás.

A civilek nyomást gyakorolnak a pártokra, hogy visszalépjenek egyéniben, miközben a nyílt koordinációra nincs esély – a kezdeményezéseket a Zoom.hu összegzi.

„A lepjvissza.hu kezdeményezés éppen ezt kínálja: arra buzdítja a választókat, hogy az oldalon csatlakozzanak ahhoz a vállaláshoz, melynek lényege: a listás szavazatukat olyan pártra adják, amelyik jelöltje helyben visszalép. Ezzel a szavazók garantálják, hogy a jelöltjét visszaléptető párt nem jár rosszul, mert legalább ugyanennyivel többet fog kapni a párt listán, mint amennyit elveszít.”

Így gyakorolnának a civilek nyomást a pártokra, hogy visszalépjenek egyéniben

Így gyakorolnának a civilek nyomást a pártokra, hogy visszalépjenek egyéniben Ahogy közeledik a választás jól látszik, hogy nyílt ellenzéki koordinációra nincs sok esély, és éppen csak csordogálnak az ellenzéki jelölt-visszalépések, mert a Jobbik ellenállása és az LMP megosztottsága mellett a baloldali ellenzéki tömb szereplői is csak feszülnek megegyezés helyett.

Szófordulat

Leegyszerűsített kampányüzenetek.

Bár épp az ellenkezőjét gondolnánk, minél szűkösebben élt valaki, annál nagyobb eséllyel ikszeli be a szavazólapon a kormánypárti listát – állítja a HVG Online.

„Nem biztos, hogy a paraszti népesség körében elért sikerben a kormány agrárpolitikájának van a legnagyobb része. Valószínűleg több szerepe van a kommunikációjának. A rádióban-tévében föltűnő kormánypotentátok szófordulatainak, nyelvezetének, problémakezelésének; annak, hogy milyen hagyományokhoz visszanyúlva sulykolják leegyszerűsített kampányüzeneteiket. Ezt azonban már nem a statisztika eszközeivel lehet vizsgálni.”

Aki szűkösebben él, inkább szavaz a Fideszre

A dolgok klasszikus logikája szerint ennek pont fordítva kellene lennie, de mégis van rá magyarázat.

Megértés

Rossz oldal.

A történelmi templomok lerombolása és a mecsetek rohamos építése komoly üzenetet hordoz Németországban – vázolja a Hirado.hu-nak egy baden-württembergi bencés szerzetes.

„Az iszlám egy rendszerszerű vallás, minden törvényével és előírásával együtt, mondta Augustinus barát. Úgy látja: a muszlimok soha nem fognak bennünket megérteni, ha azt kérjük tőlük, hogy újítsák meg a vallásukat, azt mondanák, a rossz oldalra akarjuk állítani őket, vagyis azt várjuk tőlük, hogy elhagyják a vallásukat és lemondjanak az örök életről. Hangsúlyozta: ez esetben nem lehet közös kultúránk a muszlimokkal.”

„A keresztény kultúra sosem lehet közös a muszlimokkal"

A történelmi templomok lerombolása komoly üzenetet hordoz Németországban, mondta az M1-nek egy baden-württembergi bencés szerzetes. Az utóbbi öt évben kétezer templomot számoltak fel Németországban, miközben az iszlám rohamosan terjeszkedik. Szaúd-Arábia 200 új mecset építését vállalná, segítve a tömeges migrációval érkezetteket vallásuk gyakorlásában.

Csend

Békében elengedve.

Szakított Janza Kata és fiatal párja, életük különböző szakaszában járnak, ez a magyarázat – olvasható az Origo.hu cikkében.

„Ádámmal azt a döntést hoztuk, hogy egymást békében elengedve, külön utakon megyünk tovább. Nagyon szép szerelem volt a miénk, de életünk különböző szakaszaiban járunk, és ráébredtünk, hogy ez már inkább eltávolít minket egymástól, mint közelebb hoz. Szerelmünket igyekeztünk csendben megélni egymással a hétköznapokon.”

Szakított Janza Kata és fiatal párja

Életük különböző szakaszában járnak, ez a magyarázat. „Ádámmal azt a döntést hoztuk, hogy egymást békében elengedve, külön utakon megyünk tovább. Nagyon szép szerelem volt a miénk, de életünk különböző szakaszaiban járunk, és ráébredtünk, hogy ez már inkább eltávolít minket egymástól, mint közelebb hoz.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/50610/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.04.23. 04:20
Orbán atomtitkai, az ellenzék csodafegyvere, a választás savanyú szőlője, a várandósság stresszes dilemmái és a kupleráj ribancai hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.04.22. 03:00
Erőszakos pártok, választói értékszintézis, a magyarság ellehetetlenítése, liberális iszapbirkózás, agyonszáradt pogi és a végső offenzíva vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.04.21. 04:20
Széteső tüntike, a nagy Soros-trükk, barbár magyarság, az unortodoxia titkai, Janza Kata szerelme és Friderikusz kudarca szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.04.20. 02:50
Aggódó szivárványkoalíció, atombiztos fenyegetőzés, Emese áruba bocsátott szüzessége és Szinetár Dóra tündéri fotómontázsa pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.04.19. 02:50
Választási düh, politikai öngyilkosság, rocktörténelmi pillanat, száguldó szerelem és lágyuló szexualitás csütörtöki online lapszemlénkben.

A lakosság bevonásával teszik szebbé környezetüket a hivatalnokok

2018.04.18. 12:15
Már évek óta önkénteskednek a Föld napján a Csongrád Megyei Kormányhivatal munkatársai. Tavaly kiderült, hogy a felszámolt illegális szemétlerakók …

Részletes vallomást tett a Fenyő-gyilkosság  ügyében Gyárfás

2018.04.18. 09:25
- ezt védőügyvédje állítja. A volt médiavállalkozó tagadja az ellene felhozott vádakat a PS információi szerint.

Elhunyt Barbara Bush az egykori first lady

2018.04.18. 07:45
Kedden houstoni otthonában 92 esztendős korában elhunyt Barbara Bush volt amerikai first lady. 

Blogstar kávéház

2018.04.18. 03:45
Sorosista migránsbiznisz, uniós darázsfészek, Macron kenyértörései, a kínai néplélek rejtelmei és modern kori bakelitboom szerdai online lapszemlénkben.

Előállították Gyárfás Tamást a Fenyő-gyilkosság miatt

2018.04.17. 17:45
Fenyő János médiavállalkozó megöletésével gyanúsítja a Magyar Úszó Szövetség volt vezetőjét, Gyárfás Tamást a Nemzeti Nyomozó Iroda.

Ezeket a cikkeket olvastad már?