Blogolj!

Blogstar kávéház

Feltámadás

Csendes forradalom.

Harmadnapra Krisztus legyőzte a halált, és feltámadt, egy szempillantás alatt válik az összes kudarc sikerré, az összes kétely bizonyossággá – így a Magyar Nemzet Online.

„A mai napig sem mérhető a siker erősebb mértékkel, időtállóbb lesz, mint bármely üzleti vállalkozás, politikai rendszer, személyi kultusz, eszmei korszak. Csendes forradalom ez, amely olyasvalakitől indult, aki külsejére nézve nem volt vonzó, megvetett volt az emberek között, aki fájdalmainkat viselte, majd megkínozták és megölték. Fegyver nélkül, szelíden győzedelmeskedett.”

Harmadnapra legyőzte a halált

Gyerekkoromban inkább a karácsonyt szerettem. Az ugyanis színtiszta sikertörténet. Angyali üdvözlet, égi jelek, jelenések, egy kisgyermek születése, a jászol meghittsége, hódolók messzi vidékekről a kisded előtt, aki a megváltás ígéretét hozza a világnak. Fény az éjszakában, ahol csillag mutatja az utat. „Úgy nőtt fel előttünk, mint a hajtás, és mint a gyökér a szomjas földből.

Buzdítás

Kompenzációs szavazás.

A civilek nyomást gyakorolnak a pártokra, hogy visszalépjenek egyéniben, miközben a nyílt koordinációra nincs esély – a kezdeményezéseket a Zoom.hu összegzi.

„A lepjvissza.hu kezdeményezés éppen ezt kínálja: arra buzdítja a választókat, hogy az oldalon csatlakozzanak ahhoz a vállaláshoz, melynek lényege: a listás szavazatukat olyan pártra adják, amelyik jelöltje helyben visszalép. Ezzel a szavazók garantálják, hogy a jelöltjét visszaléptető párt nem jár rosszul, mert legalább ugyanennyivel többet fog kapni a párt listán, mint amennyit elveszít.”

Így gyakorolnának a civilek nyomást a pártokra, hogy visszalépjenek egyéniben

Így gyakorolnának a civilek nyomást a pártokra, hogy visszalépjenek egyéniben Ahogy közeledik a választás jól látszik, hogy nyílt ellenzéki koordinációra nincs sok esély, és éppen csak csordogálnak az ellenzéki jelölt-visszalépések, mert a Jobbik ellenállása és az LMP megosztottsága mellett a baloldali ellenzéki tömb szereplői is csak feszülnek megegyezés helyett.

Szófordulat

Leegyszerűsített kampányüzenetek.

Bár épp az ellenkezőjét gondolnánk, minél szűkösebben élt valaki, annál nagyobb eséllyel ikszeli be a szavazólapon a kormánypárti listát – állítja a HVG Online.

„Nem biztos, hogy a paraszti népesség körében elért sikerben a kormány agrárpolitikájának van a legnagyobb része. Valószínűleg több szerepe van a kommunikációjának. A rádióban-tévében föltűnő kormánypotentátok szófordulatainak, nyelvezetének, problémakezelésének; annak, hogy milyen hagyományokhoz visszanyúlva sulykolják leegyszerűsített kampányüzeneteiket. Ezt azonban már nem a statisztika eszközeivel lehet vizsgálni.”

Aki szűkösebben él, inkább szavaz a Fideszre

A dolgok klasszikus logikája szerint ennek pont fordítva kellene lennie, de mégis van rá magyarázat.

Megértés

Rossz oldal.

A történelmi templomok lerombolása és a mecsetek rohamos építése komoly üzenetet hordoz Németországban – vázolja a Hirado.hu-nak egy baden-württembergi bencés szerzetes.

„Az iszlám egy rendszerszerű vallás, minden törvényével és előírásával együtt, mondta Augustinus barát. Úgy látja: a muszlimok soha nem fognak bennünket megérteni, ha azt kérjük tőlük, hogy újítsák meg a vallásukat, azt mondanák, a rossz oldalra akarjuk állítani őket, vagyis azt várjuk tőlük, hogy elhagyják a vallásukat és lemondjanak az örök életről. Hangsúlyozta: ez esetben nem lehet közös kultúránk a muszlimokkal.”

„A keresztény kultúra sosem lehet közös a muszlimokkal"

A történelmi templomok lerombolása komoly üzenetet hordoz Németországban, mondta az M1-nek egy baden-württembergi bencés szerzetes. Az utóbbi öt évben kétezer templomot számoltak fel Németországban, miközben az iszlám rohamosan terjeszkedik. Szaúd-Arábia 200 új mecset építését vállalná, segítve a tömeges migrációval érkezetteket vallásuk gyakorlásában.

Csend

Békében elengedve.

Szakított Janza Kata és fiatal párja, életük különböző szakaszában járnak, ez a magyarázat – olvasható az Origo.hu cikkében.

„Ádámmal azt a döntést hoztuk, hogy egymást békében elengedve, külön utakon megyünk tovább. Nagyon szép szerelem volt a miénk, de életünk különböző szakaszaiban járunk, és ráébredtünk, hogy ez már inkább eltávolít minket egymástól, mint közelebb hoz. Szerelmünket igyekeztünk csendben megélni egymással a hétköznapokon.”

Szakított Janza Kata és fiatal párja

Életük különböző szakaszában járnak, ez a magyarázat. „Ádámmal azt a döntést hoztuk, hogy egymást békében elengedve, külön utakon megyünk tovább. Nagyon szép szerelem volt a miénk, de életünk különböző szakaszaiban járunk, és ráébredtünk, hogy ez már inkább eltávolít minket egymástól, mint közelebb hoz.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/50610/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.25. 02:30
A Notre-Dame iszlamizálódása, Márki-Zay kalapozása, ellenzéki őskáosz, magyarellenes uszítások és Dér Heni férfias kompenzálása csütörtöki online lapszemlénkben.

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

2019.04.24. 07:00
Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár közlése szerint szeptembertől a kötelező védőoltások közé kerül a bárányhimlő elleni oltás is.

Blogstar kávéház

2019.04.24. 01:00
Magyarország kispadozása, Budapest mélyalvása, a kereszténység letámadása, szárnyas hírvivők és Szilágyi Liliána dögös pózolása szerdai online lapszemlénkben.

Nyár végétől repülési tilalmat vezetnek be a főváros felett

2019.04.23. 13:20
Augusztustól éjfél és hajnali öt óra között nem szállhatnak fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren – az erről szóló megállapodást Tarlós István …

Meghalt János, Luxemburg korábbi nagyhercege

2019.04.23. 13:05
A Nassau-Weilburg-ház ötödik uralkodója 98 éves volt, halálhírét fia, Henrik nagyherceg jelentette be.

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?