Blogolj!

Már Amerikában is katonasággal őriztetnék a határt

Donald Trump kijelentette, hogy amerikai csapatokat szándékozik küldeni a mexikói határszakaszra egészen addig, amíg a fal fel nem épül.

Az elnök az illegális bevándorlók feltartóztatására tett erőfeszítések fokozását indítványozza.

Trump választási ígérete, miszerint Mexikó költségén építtetné meg a falat, nehézségekbe ütközött. Legutoljára nagyrészt hondurasi migránsok okoztak problémát, jutottak át északra az Államokba Mexikón keresztül.

„A katonaság fogja őrizni a határunkat és ez egy nagyon jelentős lépés”

– mondta ma Trump a Fehér Házban az Észtország, Lettország és Litvánia vezetőivel tartott tárgyaláson.

„Lehetetlen, képtelenség, hogy emberek özönlenek be illegálisan az országunkba, majd eltűnnek és mellesleg a bíróság előtt sem jelennek meg”.

A védelmi minisztérium egy rangidős tisztviselője megerősítette, hogy szóba került csapatok kivezénylése a mexikói határra, azonban politikai problémák miatt a kivitelezésről nem döntöttek.

A Pentagon és James Mattis védelmi miniszter szóvivői egyelőre nem reagáltak a kérdésekre. 

Történt már korábban precedens arra, hogy csapatokat küldtek a határra, 2006 és 2008 között George W. Bush elnök rendeletére volt, amikor akár hatezer gárdista segítette a Vám- és Határőrséget.

A két országot elválasztó műszaki határzár fő célja az illegális határátkelés és a drogcsempészet megakadályozása Mexikóból Amerikába, azonban a határon hagyományosan több mint száz éve járnak át a mexikói bevándorlók.

A különféle kerítésekből álló fal több, mint háromezer kilométer hosszú. A Mexikó-USA határ mexikói oldalán fekvő Tijuanát, és az amerikai oldalon fekvő San Diego városát fal választja el egymástól. A két település között található a világ legforgalmasabb határátkelőhelye is: évente közel 17 millió autó és 50 millió ember halad át rajta. 

forrás://www.politico.com

fotók: AFP/JIM WATSON, Gregory Bull/AP Photo, erdekesvilag.hu

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/50726/pics/lead_800x600.jpg
Donald Trump,határ,katonaság
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-04-04 18:06:57
Csak egy rövid kérdés:
Akkor miről is pofázik nekünk ez a hibbant Soros, meg a csicskásai, a brüsszeliták tömkelege ?!
Ezt hívják úgy, hogy színtiszta kettős mérce !!!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Donald Trump megerősítette: meghalt az Iszlám Állam vezetője

2019.10.27. 14:40
Ahogy már korábban beszámoltunk róla, az most bebizonyosodott: meghalt Abu Bakr al-Bagdadi, az Iszlám Állam vezetője. Ezt maga Donald Trump jelentette be vasárnap.

A Fehér Ház lemondta a The New York Times és a The Washington Post előfizetését

2019.10.25. 11:50
A Fehér Ház lemondta a The New York Times és a The Washington Post című lapok előfizetését - jelentette be Stephanie Grisham, az amerikai …

Meghalt az első török katona Szíriában

2019.10.11. 11:40
A török védelmi minisztérium bejelentése szerint meghalt pénteken az első török katona Északkelet-Szíriában, ahol Ankara két nappal korábban hadműveletet indított az általa terrorszervezetnek tartott, …

Varsóba hívnák Trumpot a visegrádi négyek

2019.10.08. 18:15
A négy visegrádi ország (V4) azt mérlegeli, hogy közösen meghívják Varsóba Donald Trump amerikai államfőt - közölte Andrej Babis cseh miniszterelnök a Blesk.cz hírportálon kedden megjelenő …

A röszkei határrendészekre támadt két török férfi

2019.08.10. 13:10
Gyorsított eljárásban állítottak bíróság elé két török férfit – apát és fiát –, mert rátámadtak a jogszerűen intézkedő röszkei határrendészekre – tájékoztatta a …

Trump zároltatta a venezuelai kormány minden vagyonát

2019.08.06. 13:50
Donald Trump egy rendelettel hétfőn este zároltatta a venezuelai kormány minden vagyonát.

Erdogan: a török hadsereg bevonul Észak-Szíriába

2019.08.04. 21:25
A török hadsereg be fog vonulni Északkelet-Szíriában az Eufrátesz folyótól keletre eső területre, amelyet az Ankara által terrorszervezetnek tekintett Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd …

Ha Szerbiába utazik, ne Röszkénél akarjon átkelni a határon

2019.08.04. 08:50
Hatalmas torlódás alakult ki a röszkei autópálya-határátkelőhelyen, mind a kilépő, mind a belépő oldalon négy-négy órát kell várakoznia az autósoknak.

Induljon időben, ha kocsival utazna Szerbiába, vagy Romániába

2019.07.21. 10:55
A Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások és a nyaralók miatt torlódás alakult ki több Csongrád megyei határátkelőhelyen vasárnap délelőtt, több órát kell …

Csak a katonák védhetik meg Európát a migrációs nyomástól

2019.07.20. 05:40
A népességrobbanás és az éghajlatváltozás miatt ugyanis évtizedekre meghatározza kontinensünket a bevándorlás egyre fokozódó kihívása.

Ezeket a cikkeket olvastad már?