Blogolj!

Blogstar kávéház

Oligarcha

Egymásnak ugrottak.

A V18 szerda esti vitáján világossá vált, hogy amennyiben győz a baloldal, az LMP akkor sem működik együtt a többi párttal, hanem arra törekszik, hogy előrehozott választásokon legyenek – számol be róla a Népszava Online.

„De az LMP társelnöke végül nemcsak a kormánypárt 'legitimációs alapjait' próbálta romosítani, hanem az ellenzéki társpártokét is. Ugyanis arról beszélt, hogy az LMP az egyetlen párt, amelyik mögött nem sejlik fel (és nem is sejlett) oligarcha. Szél álláspontját – legalábbis az előrehozott választásokról – egyedül Fekete Győr András osztotta részben: a Momentum elnöke szerint tárgyalni kell, de ha nem sikerül koalíciót kötni, jöjjön az újabb mérkőzés.”

Karácsony: Nem dobhatjuk el a hatalmat, mint a forró krumplit

Az LMP sem választási együttműködést nem akar, sem közös kormányzást, Karácsony Gergely szerint viszont gyakorlatilag a választók elárulása lenne, ha a baloldalt hatalmaznák fel a választók az ország irányítására, ám a demokratikus ellenzék pártjai nem élnének a lehetőséggel. Minden másban mindenki egyetértett a V18 vitáján.

Feszültség

Ellenzéki bizonytalanság.

Már csak négy nap van a választásig, de az ellenzéki oldalon még mindig nem tisztult le, hogy melyik körzetben ki marad talpon, ki az, aki visszalép, és ki az, akire végül majd szavazni lehet – írja a Hirado.hu.

„Közben az LMP-n belül is feszültség alakulhat ki a visszalépések miatt, Szél Bernadett ugyanis nem akar visszalépéseket. A párt másik társelnöke viszont igen. Hadházy Ákos a Facebookon azt írta, ha kell, akkor egyoldalúan visszalép majd a saját körzetében, de azt ő maga is megerősítette, hogy az MSZP ajánlata bizarr és inkorrekt.”

Nagy a bizonytalanság az ellenzéki együttműködésben

Már csak négy nap van a választásig, de az ellenzéki oldalon még mindig nem tisztult le, hogy melyik körzetben ki marad talpon, ki az, aki visszalép, és ki az, akire végül majd szavazni lehet. Szerdán néhány visszalépést ugyan bejelentettek, de az LMP és a Jobbik továbbra sem vesz részt az összefogásban - hangzott el az M1 Híradójában.

Forradalom

Mozgósított fiatalok.

Április 8-án sok múlik a magyar társadalom politikától leginkább elzárkózó rétegén, a 18–29 éves korosztályon, ez nagyjából 1,3 millió szavazópolgárt jelent – a Magyar Nemzet Online cikkében az MTA ifjúságkutatója elemez.

„A Fidesz gyűjtőpártként ugyanakkor várhatóan sok fiatal szavazót vonzhat magához, véli Szabó. A migránskampány és a 'védjük meg az országot' üzenetek ugyanúgy eljutottak a fiatalokhoz, mint a szülőkhöz, a felnőttek gyerekekre gyakorolt hatása pedig megerősítheti őket, hogy a kormányt támogassák. – Mindig a legnehezebb forradalmárnak lenni – mondta kutató arról, hogy a fiataloknak is nagy energiabefektetést igényel, ha pártot akarnak váltani.”

Egymillió fiatal választó mozgósítása a tét

Döntően befolyásolja a hétvégi országgyűlési választások kimenetelét a részvételi arány: a szavazásra jogosultak legalább 70 százalékának kell az urnákhoz járulnia ahhoz, hogy szoros legyen a kormány és az ellenzék közötti verseny - hangzott el számos alkalommal a kampány során. Ezért sok múlik a magyar társadalom politikától leginkább elzárkózó rétegén, a 18-29 éves korosztályon.

Bukás

Márki-Zay turnéja.

A független Mellár Tamás erős támogatót szerzett a kampány finisére, Márki-Zay Péter személyében, akivel közös fórumot tartottak Pécsen – tudósít a Zoom.hu.

„Mindenképpen nagy nap lesz április 8-a a magyar történelemben, mert vagy a Fideszt vagy az ellenzéket le fogjuk váltani – mondta Márki-Zay. Bármi is legyen a választás eredménye, ez a rendszer megbukott. A szégyen, attól, amit tettek fennmarad, Biszku Bélaként fognak köztünk élni. 'Már most ciki fideszesnek lenni' – tette hozzá. Azok, akik most kastélyokat birtokolnak, gázvezetéket szereznek, egy puskaporos hordón ülnek és a gyufával játszanak.”

Márki-Zay: már most ciki fideszesnek lenni

Márki-Zay: már most ciki fideszesnek lenni Mellár Tamás erős támogatót szerzett a kampány finisére, Márki-Zay Péter személyében, akivel közös fórumot tartottak Pécsen szerda délután Balogh Róbert író moderálásával. Habár a fórum Pécsen volt és Mellár a Baranya 1-es körzet jelöltje, nem a helyi ügyekről beszéltek, hanem a rendszerről és annak megváltoztatásáról.

Stabilitás

Szivárványos értékválság.

Hajdú Péter nyíltan vállalja véleményét: szerinte a mai Magyarország jó kezekben van, és nem tud olyan otthont elképzelni, ahol a baloldal és a Jobbik karöltve próbálná irányítani hazánkat – olvasható a Lokál Online cikkében.

„Én itthon is ki merem jelenteni, hogy szimpatizálok a kormánnyal. Őszintén azt gondolom, hogy az ország stabilitása érdekében Magyarországnak arra van szüksége, hogy ez a kormány tovább tudja végezni munkáját. Egyszerűen elképzelhetetlennek tartom, hogy milyen értékek mentén tudna kormányozni a baloldali ellenzék a Jobbikkal. Az ország érdeke a stabilitás, ennek pedig az a feltétele, hogy a jelenlegi kormány hatalmon maradjon.”

Hajdú Péter: Nem szeretném, hogy a migránsok ellepjék a hazánkat

Hajdú Péter nyíltan vállalja véleményét: szerinte a mai Magyarország jó kezekben van, és nem tud olyan otthont elképzelni, ahol a baloldal és a Jobbik karöltve próbálná irányítani hazánkat. Úgy érzi, közszereplőként kötelessége elmondani, mit gondol. Hajdú Péter sosem rejtette véka alá, hogy konzervatív nézeteket vall.

Érdem

Magyar öröksége.

Az SZDSZ egykori ügyvivője, Magyar Bálint évek óta csak a „maffiaállamot” kutatja, és Soros György lelkes támogatásával az amerikai egyetemeket járja, hogy bemutassa a világra leselkedő új veszélyforrást, az „orbáni diktatúrát” – így a Magyar Hírlap Online.

„Rossz nyelvek szerint Magyar Bálint gyermeke utálta a fizikát, ez is közrejátszhatott abban, hogy a középiskolában négy helyett csak három évig kellett a tárgyat tanulni. A PISA-tesztek szomorú eredményeit – amelyeket a jelenlegi kormány oktatáspolitikájának tulajdonít a balliberális média – valójában éppen a Magyar Bálint nevével fémjelzett döntéseknek köszönhetjük. Magyar „érdeme” az is, hogy a kémia középiskolai oktatása háromról két évre mérséklődött. Ide vezethető vissza, hogy a műszaki egyetemeken a felvett diákoknak kénytelenek felzárkóztató foglalkozásokat tartani – jelezte egy egyetemi forrásunk. Szintúgy Magyar miniszterségéhez kapcsolódik az azóta is kaotikus helyzetet előidéző kétszintű érettségi, amelyet 2005-ben vezettek be.”

Magyar Bálint és a nyílt társadalom eszméje

Soros helytartójaként máig aktív a közéletből kiszavazott SZDSZ egykori bástyája, aki volt pártja súlyos örökségéről, hátrahagyott adósságáról és botrányos ügyeiről már nem beszél. Egykori liberális miniszterek: Kuncze Gábor, Magyar, Kóka János és a szabad madarak. Velünk élő történelem.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/50767/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.04.20. 02:50
Aggódó szivárványkoalíció, atombiztos fenyegetőzés, Emese áruba bocsátott szüzessége és Szinetár Dóra tündéri fotómontázsa pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.04.19. 02:50
Választási düh, politikai öngyilkosság, rocktörténelmi pillanat, száguldó szerelem és lágyuló szexualitás csütörtöki online lapszemlénkben.

A lakosság bevonásával teszik szebbé környezetüket a hivatalnokok

2018.04.18. 12:15
Már évek óta önkénteskednek a Föld napján a Csongrád Megyei Kormányhivatal munkatársai. Tavaly kiderült, hogy a felszámolt illegális szemétlerakók …

Részletes vallomást tett a Fenyő-gyilkosság  ügyében Gyárfás

2018.04.18. 09:25
- ezt védőügyvédje állítja. A volt médiavállalkozó tagadja az ellene felhozott vádakat a PS információi szerint.

Elhunyt Barbara Bush az egykori first lady

2018.04.18. 07:45
Kedden houstoni otthonában 92 esztendős korában elhunyt Barbara Bush volt amerikai first lady. 

Blogstar kávéház

2018.04.18. 03:45
Sorosista migránsbiznisz, uniós darázsfészek, Macron kenyértörései, a kínai néplélek rejtelmei és modern kori bakelitboom szerdai online lapszemlénkben.

Előállították Gyárfás Tamást a Fenyő-gyilkosság miatt

2018.04.17. 17:45
Fenyő János médiavállalkozó megöletésével gyanúsítja a Magyar Úszó Szövetség volt vezetőjét, Gyárfás Tamást a Nemzeti Nyomozó Iroda.

Blogstar kávéház

2018.04.17. 02:55
Bicskanyitogató nyikhajok, sorosista anarchisták, az iszlám abszurdja, eszetlen újgazdagok és Szandi ezoterikus kísértése keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.04.16. 02:55
Leváltott ellenzék, álcivil aktivisták, Karácsony fecskéi, a Google rasszizmusa és kesztyűs kezű szexualitás hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.04.15. 04:00
Orbán pávatánca, a kutatók öncenzúrája, a baloldal újraegyesítése, meredek sztársztorik és Demcsák Zsuzsa napsütötte tökéletessége vasárnapi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?