Blogolj!

A jobbikos „lotyó” a Jobbikról

Borda Anikót, az egykori mártélyi Jobbik elnökét – amint arról beszámoltunk  – nemes egyszerűséggel lelotyózta párttársa, Kiss Attila, aki a Jobbik színeiben indul Lázár János ellenfeleként a – többek között Mártélyt is magába foglaló – Csongrád megye 4-es számú választókörzetében holnap a parlamenti mandátumért. A nagy nyilvánosság előtt minősíthetetlen szavakkal illetett politikusnőt telefonon értük utol, hogy ha akarja, kommentálja a jobbikos politikus szavait.

- Rövid leszek, nem tartom fel sokáig. Az első kérdésem az lenne, hogy miként érintette Kiss Attila megnyilvánulása, miszerint ön egy lotyó?

- Nyilvánvalóan női mivoltomat sértette, de igazából Kiss Attila saját szegénységi bizonyítványa.

- Ugyanakkor az elmúlt hetekben feltűnt, hogy mind Janiczak Dávid Jobbik-alelnök, mind Kiss Attila jobbikos képviselőjelölt milyen lekezelő stílusban beszél a hölgyekről. Mit tapasztalt, ez általános a Jobbikban?

- Én azt gondolom, hogy nem az az általános, hogy mint nőkről beszélnek így, hanem inkább, hogy egymásról, effektív párttársaikról mit beszélnek. Na, az általános. Nem az számít, hogy nő vagy férfi, hanem, hogy aki hangosabban, vagy erősebben ki meri mondani a véleményét - ráadásul még nő is -, na, az rettentően sértő azok számára, akik nem ugyanezt gondolják. Ez az általánosan jellemző. Az, hogy ezt nőként tettem, és ő erre így reagált, azért csak szánni tudom Attilát...

... szánni szánhatja ezért, de elméletileg holnap Kiss Attila számít az ön voksára. Megkapja?

- Tőlem a Kiss Attila? Én kívántam neki április kilencedikétől négy évre tartó hosszú, politikától mentes szabadságot, hogy ki tudja pihenni ezt a rettentően fárasztó kampányt. Az az ember, aki fél hónap után annyit tud reagálni, hogy én egy lotyó vagyok, az az ember annyit is ér. Tőlem nem kell bocsánatot kérjen. Kérjen bocsánatot azoktól a szavazóktól, akiknek a szavazatáért kuncsorog! Normális ember ilyet kampányidőszakban nem tesz. Saját magának rúgott egy akkor öngólt... Persze, majd lesz egy indoka vagy egy oka, amire rá tudja fogni, hogy miért nem sikerült, ha nem sikerül. Hát, ha meg sikerül nekik, akkor meg a jó Isten mentsen meg mindenkit.

- Mostanában sokat olvasni arról, hogy a Jobbik a hatalomért valóban mindenre képes. Ön szerint is?

- Ez így van, én ezt bátran állítom. Ez egyértelmű, tehát a Kiss Attila ezzel a nyilatkozatával pont azt bizonyította be, ő egy olyan pártot képvisel, ahol nem számít, hogy valaki nő, nem számít, hogy családanya, semmi nem számít. Az számít, hogy előrébb lépjen.

- Nem tartom fel, holnap jó voksolást kívánok, mert gondolom, azért elmegy.

- Mindenképpen. Én azt kívánom mindenkinek, hogy felelőssége és a megtörtént dolgok fényében gondolkozzon el azon, hogy kire húzza azt az ikszet ezek után.

2
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/50896/pics/lead_800x600.jpg
Borda Anikó,Hódmezővásárhely,Jobbik,Kiss Attila,Lázár János,választás,választás 2018
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Laszlo válasza: Hát, így van ez bejegyzésére 2018-04-09 16:32:55
Nem vagyok Jobbikos,tehát nem vádolhat részrehajlással,de Anikó ilyetén véleményét már elég régóta hangoztatja a Jobbikkal kapcsolatban. Nem véletlen,hogy elég rendesen betámadták,már régebben is.
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-04-08 15:53:21
Tisztelt Borda Anikó !
Örülök, hogy végre megszólalt egy józan hang is a Jobbik oldaláról.
Sajnálom, hogy az országos médiában nem korábban emelte fel a szavát az ilyen "fehérjehalmazok" ellen.
Bocsásson meg a megjegyzésemért, de így, és most ez picit "utánlövésnek" tűnik számomra.
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Tovább apad a Jobbik-frakció

2020.05.27. 17:50
Farkas Gergely eddigi frakcióvezető-helyettes és Varga-Damm Andrea is kilép a Jobbik országgyűlési képviselőcsoportjából; ezt mindketten szerdán jelentették be.

Rendkívüli: kivágná a parlamentből egyik képviselőjét a Jobbik

2020.05.20. 20:25
Folytatódik a leszámolás a balliberális oldalra sodródó pártban: a korábbi patrónus, Simicska Lajos bizalmasaként emlegetett Varga-Damm Andrea lett a bűnbak, hogy …

Itt a vége, fuss el véle: kimúlt a Jobbik!

2020.03.03. 14:10
Legalábbis Vas megyében. Az ottani szervezetek ugyanis megelégelték, hogy a Jakab Péter-féle országos vezetés szembeköpi a jobboldali, nemzeti, konzervatív értékeket.

A kommunizmus áldozataira emlékezünk

2020.02.25. 15:15
1947-ben ezen a napon vitték el a szovjet csapatok Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát a Szovjetunióba, ahol nyolc évet töltött fogságban. A politikus letartóztatása és fogvatartása az első …

Fölényes Fidesz-diadal született Harsányban

2020.02.24. 05:50
Közel 70 százalékot kapott a kormánypártok jelöltje a Borsod megyei településen, megsemmisítő vereséget szenvedett a rejtőzködő szivárványkoalíció.

Bencsik János kilépett a Jobbikból

2020.02.19. 18:25
A párt parlamenti képviselője, korábbi budapesti elnöke többek között Jakab Péter hajtóvadászatával és a nemzetpolitikai és emlékezetpolitikai témák pártból való kiűzésével indokolta döntését.

Ittasan vezetett a szocialista politikus, az ellenzék szerint csak "kis baki" történt

2020.01.29. 08:25
Horváth Tamás a helyi gimnázium báljáról tartott hazafelé, mikor a rendőrök megállították. Az …

Patakon is leverte a Fidesz az ellenzéket

2020.01.27. 05:55
Nemcsak Győrben, hanem Nógrád megyében is kormánypárti siker született vasárnap. Az októberi „döntetlen” után a Fidesz jelöltjének szavaztak bizalmat Patakon.

Dézsi: Győr nem lett ellenzéki bástya

2020.01.27. 05:50
Az új fideszes polgármester azt ígéri, kinyitják a városházát, egyeztetnek az emberekkel, civil szervezettekkel, kamarákkal a város fejlesztéséről.

B. Élthes Eszter: nem volt méltó Bessenyeihez a vásárhelyi önkormányzat eljárása

2020.01.22. 15:35
A színészóriás özvegye, B. Élthes Eszter szerint a Rákosi-korszakot idézi, ahogyan a vásárhelyi önkormányzat előzetesen …

Ezeket a cikkeket olvastad már?