Blogolj!

Blogstar kávéház

Bélyeg

Ellenzéki kapkodás.

A 2014-es forgatókönyvet követi a szakértők szerint a magyar ellenzék, melynek fő üzenete, hogy le kell váltani a kabinetet – olvasható a Hirado.hu cikkében.

„Boros Bánk Levente, a Médianéző igazgatója szerint az ellenzék kapkod. Úgy fogalmazott a szakértő az M1 Ma este című műsorában, hogy 2014-ben érzi magát, amikor a holdudvar nyomást gyakorolt a baloldali pártokra, hogy fogjanak össze. Akkor nem tudtak ennek a kísértésnek ellenállni. Hozzátette, most is az összefogás mítosz megy, és kétségbeesett visszalépéseknek lehetünk szemtanúi. Az igazgató szerint így akarják elkerülni, hogy adott személyre égjen az a bélyeg, hogy miatta nem tudták a kormányt leváltani.”

Az ellenzék a 2014-es forgatókönyvet követi a szakértők szerint

Napról napra, és most már mondhatjuk, óráról órára közelebb a választás. Április 8-án Országgyűlést és - ez az egy, amiben talán minden résztvevő párt egyetért - jövőt választ magának Magyarország. Oldala válogatja persze, hogy ki mit tekint a szavazás valódi tétjének: a Fidesz szerint vasárnap az dől el, hogy bevándorló ország lesz-e Magyarország, az ellenzék pártjai pedig elsősorban azt üzenik, hogy le kell váltani a kabinetet.

Iksz

Ellentétes jövőképek.

A Lokál Online szerint soha nem volt ennyire egyértelmű, hogy a különböző oldalak választása milyen folytatást jelent: az egyik megtartaná az ezeréves Magyarországot olyannak, mint azt felmenőinktől kaptuk, a másik a kereszténységet a semmibe elengedő társadalmat hozna létre.

„Mi a Lokálnál úgy gondoljuk, hogy továbbra is a magyar érdeket, a keresztény kultúrkör fennmaradását, a munkaalapú társadalmat és a családok fejlődését támogató politikára van szükség, ezért arra biztatjuk olvasóinkat, hogy vasárnap húzzák az ikszeket a Fidesz–KDNP-listára és a kormánypárti jelöltekre.”

A kezünkben az ország sorsa

A vasárnapi voksolás bizonyos szempontból egy lesz a rendszerváltás óta megtartott választások sorában. Ez a nap azonban újra lehetőséget ad, hogy az ország sorsát hosszú távon meghatározó döntést hozzunk. Fontos pillanat ez, de talán még soha nem volt ennyire egyértelmű, hogy a különböző oldalak választása milyen folytatást jelent.

Összefogásmantra

A gyűlöletkeltés mocsara.

A Magyar Nemzet Online szerint arról döntünk vasárnap, hogy lesz-e Magyarországon a következő években érdemi politikai mozgás, azaz értelmes és valóságos vita.

„Ha a Fidesz ismét nagy arányban nyer, a következő négy–nyolc évben tovább süllyedünk a gyűlöletkeltés mocsarába, miközben egyre több közpénz vándorol kormányközeli zsebekbe. (…) Ha pedig az ellenzék valamilyen módon mégis kormányt tud alakítani április 8. után, akkor pláne előrébb lépünk. Legyen az a kormány bármennyire törékeny – vagy akár rövid életű – a fideszes médiatúlsúly és az egyes intézmények élén álló potentátok szorításában. Abban az esetben ugyanis az ellenzék is felszabadulna a mindent bénító összefogásmantra varázsa alól, és érdemi viták kezdődhetnének a felek között.”

A választás tétje: visszatér-e az élet és a vita a magyar politikába

Ha áttekintjük a kampányoló pártok üzeneteit, akkor nagyjából a következőket szűrhetjük le az április 8-ai választás tétjére vonatkozóan: a Fidesz szerint az a kérdés, hogy bevándorlóország lesz-e Magyarország, az ellenzék szerint viszont az, hogy leváltjuk-e Orbán Viktort és rendszerét.

Divat

Az élsport ereje.

A sportolók sikerei a nemzeti öntudathoz is hozzájárulnak, az élsport nem csak néhány kiemelt sportoló önző játéka – vázolja a Mandiner.hu-nak adott interjúban a nemrég visszavonult úszó, Gyurta Dániel.

„Az élsport nem csak néhány kiemelt sportoló önző játéka. A sportolók sikerei a nemzeti öntudathoz is hozzájárulnak, amit én személy szerint fontosnak érzek. Egy olimpiai aranynak egységesen örül az ország, és szeretünk magyar sikereknek drukkolni itthon is. Emellett nemzetközi hírünket, megítélésünket is erősíti, hogy kis országként a top 10-ben vagyunk az olimpiai éremtáblán. Nem utolsósorban a sportoló minta: a sport szeretetét, az egészséges életmódot hirdeti és próbálunk 'divatot' teremteni ezeknek.”

A sportolók sikerei a nemzeti öntudathoz is hozzájárulnak - Gyurta Dániel a Mandinernek | Mandiner

Az élsport nem csak néhány kiemelt sportoló önző játéka - vallja a nemrég visszavonult Gyurta Dániel. Az olimpiai bajnok úszó a Mandinernek elmondta: kitartás, alázat és türelem kell ahhoz, hogy valaki hozzá hasonlóan a csúcsra jusson. Gyurta beszélt az erősségeiről, az utódairól és a visszavonulása utáni időkről. Interjúnk.

Gólyahír

A színésznő lelepleződése.

Kate Hudson közösségi oldalán jelentette be, hogy újra várandós, és a baba nemét is elárulta – írja a Blikk Online.

„Azért nem voltam túl aktív a közösségi oldalaimon, mert sosem voltam még ennyire rosszul! Egyik terhességemnél sem viseltem ennyire rosszul az első trimesztert. A Boomerangos videóktól szédültem, a Superzoomtól könnyedén hányingerem lett, a kajás Instagram-képektől émelyegtem, az Insta-storykon való túl sok gondolkodástól pedig még jobban kimerült lettem. Ha láttatok engem mosolyogni, és úgy tenni, mintha minden csodás lenne... akkor hazudtam.”

Gólyahír: harmadik gyermekével terhes a világhírű színésznő

Immáron harmadik gyermekével terhes Kate Hudson, amerikai színésznő, aki a „Hogyan veszítsünk el egy pasit tíz nap alatt" című filmben is szerepelt. Kate harmadik várandósságáról Instagram-oldalán számolt be rajongóinak egy különleges, lufis videóval. Komolyra fordult tehát Kate Hudson kapcsolata barátjával, Danny Fujikaw-val. „Azért nem voltam túl aktív a közösségi oldalaimon, mert sosem voltam még ennyire rosszul!

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/50864/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban

2019.04.19. 21:15
Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban, szerencsére senki sem sérült meg.

A Pentagon megerősítette: ismét rakétakísérletet hajtott végre Észak-Korea

2019.04.19. 07:35
Az amerikai védelmi minisztérium csütörtökön megerősítette, hogy Phenjan rakéta fegyverkísérletet hajtott végre.

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Ezeket a cikkeket olvastad már?