Blogolj!

Blogstar kávéház

Gazda

A válasz: Orbán Viktor.

Az Origo.hu a magyar kulturális élet közismert tagjait kérdeztük, hogyan készülnek a vasárnapi választásokra, és hogy miért szavaznak a Fideszre.

„Az Edda énekese azt mondta, én először érzem úgy a rendszerváltás óta, hogy gazdája van az országnak. Először látom, hogy a miniszterelnökünk kiáll értünk, mikor megvádolnak és megtámadnak minket. Mikor Orbán Viktor beszél, számomra érthetően és elfogadhatóan érvel. Ezzel szemben azok, akik hatalomra törnek, jelenleg semmilyen alternatívát nem képesek felmutatni, mindössze hat hónapja arról győzködik a szavazókat, hogy ne Orbán Viktorra szavazzanak.”

Óriási tétje van a választásnak, tehát a válaszom egyértelmű: Orbán Viktor

Van, aki a kultúrájához ragaszkodva, van, aki a családja és az ország védelmében szavaz. A magyar kulturális élet közismert tagjait kérdeztük, hogyan készülnek a vasárnapi választásokra, és hogy miért szavaznak Orbán Viktorra és a Fideszre. Ismét felkerestük a magyar színházi és zenei élet vezető képviselőit, és arról kérdeztük őket, hogyan készülnek a vasárnapi választásokra.

Érték

Bölcs döntésben bízva.

Csík János előadóművész, a Csík zenekar vezetője a népzenén keresztül tiszteli a magyar nemzeti, illetve a falusi kultúrát, ennek alapján dönt április 8-án – olvasható a Hirado.hu cikkében.

„A választás egy olyan lehetőség, amit mindenkinek ki kell használnia, mert az emberek hihetnek abban, hogy valóban értelme van az egyén javaslatának, illetve véleményének – fogalmazott Csík János. Csík János szerint bár többen megkérdőjelezték a kormány néhány döntését, ezeket félre lehet tenni, ha azt nézzük mi az, ami valóban értékes és hasznos.”

Csík János előadóművész bízik abban, hogy bölcsen döntenek a szavazók vasárnap

Már csak két nap van a választásig, az ellenzéki oldalon még mindig nem zárultak le az esetleges visszalépésekről szóló tárgyalások. A kormány szerint most arról is döntenek a szavazók, hogy Magyarország megmarad-e független országnak. Csík János előadóművész, a Csík zenekar vezetője az M1 aktuális csatornán elmondta: a népzenén keresztül tiszteli a magyar nemzeti, illetve a falusi kultúrát.

Vétó

Brüsszel hűti a pezsgőt.

Morvai Krisztina független EP-képviselő szerint hatalmas az izgalom Brüsszelben: sikerül-e április 8-án megtörni, térdre kényszeríteni Magyarországot, s elárasztani hazánkat afrikai és közel-keleti bevándorlókkal – írja a 888.hu.

„Miközben Magyarországon az ellenzéki pártok egymással versengve kicsinyítik, jelentéktelenítik a tömeges migráció, az idegenek betelepítése veszélyét, aközben az Európai Parlamentben nap mint nap győződhetünk meg arról, hogy a migránspártiak elszántsága változatlan, s pezsgőjüket már hűtik az április 8-i magyarországi választásokra. (...) Ezúttal Thomas Mann német képviselő ad számot arról, hogy milyen fontos is lenne számukra, ha Magyarország végre abbahagyná a migránspárti előterjesztések megvétózását.”

Morvai: az EU migránsáradattal készül április 8-ra

Több mint kétszázezren nem a lakóhelyükön, hanem egy másik magyarországi településen voksolnak vasárnap az országgyűlési képviselő-választáson - derül ki a Nemzeti Választási Iroda (NVI) internetes oldalán, a www.valasztas.hu-n szombat reggel közzétett adatokból. Négy évvel ezelőtt 128 ezren szavaztak a lakóhelyüktől eltérő magyarországi településen.

Válság

Káoszt szülhet a horrorkoalíció.

A Századvég által megkérdezettek mindössze 29 százaléka szeretné, hogy a választások után közös ellenzéki – horrorkoalíciós – kormány alakuljon a baloldali pártokkal és a Jobbikkal, ezzel szemben 51 százalékuk az Orbán-kormány újraválasztása mellett döntene – így a Lokál Online.

„A baloldali szavazóknak is csak alig több mint fele (52 százaléka) értene egyet egy nagy közös ellenzéki – baloldal és Jobbik – kormány felállításával. A középen állók kevesebb mint fele (38 százaléka) támogatna egy horrorkoalíciós kormányzatot. A jobboldaliak pedig egyértelmű elutasítják, csupán 11 százalékuk tartaná jónak ha Vona és Gyurcsány tartós nászra lépnének. A Századvég szerint az ellenzéki horrorkoalíció elutasítottságának oka az ellenzéki pártok sikertelen egyezkedési próbálkozásában kereshető. Nem csoda hát, hogy a megkérdezettek 56 százaléka egyetértett azzal az állítással, hogy egy összellenzéki koalíciós kormány politikai válságot okozna.”

Kevesen hisznek az ellenzéki horrorkoalícióban

Kevesen hisznek egy ellenzéki koalíciós kormányban, derült ki a Századvég legújabb közvélemény-kutatásából. A Századvég által megkérdezettek mindössze 29 százaléka szeretné, hogy a választások után közös ellenzéki - horrorkoalíciós - kormány alakuljon a baloldali pártokkal és a Jobbikkal, ezzel szemben 51 százalékuk az Orbán-kormány újraválasztása mellett döntene.

Irány

Az antalli örökség.

Nem venne részt egy új, a jelenlegi ellenzéki pártok alkotta kormányban Jeszenszky Géza, aki tanácsokkal azonban szívesen segítene, amennyiben kormányváltás lesz – derül ki a Magyar Nemzet Online cikkéből.

„Szerinte ugyanis az első szabadon választott magyar kabinet – a közvélekedéssel és a sajtó dezinformációjával ellentétben – nem jobboldali, hanem centrista nemzeti-liberális kormány volt. Hozzátette ugyanakkor, hogy az általa kívánatosnak tartott, centrista irányt az LMP-ben lehet felfedezni.”

Jeszenszky Géza bízik a kormányváltásban

Nem venne részt egy új, a jelenlegi ellenzéki pártok alkotta kormányban Jeszenszky Géza, aki tanácsokkal azonban szívesen segítené a lerombolt külpolitikai káderállomány felépítését, a szakma és az ország tekintélyének visszaállítását - erről is beszélt a Magyar Nemzetnek az Antall-kormány külügyminisztere. A diplomatával belvárosi lakásában találkoztunk, ahol politikai emlékiratait rendszerezi.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/50909/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban

2019.04.19. 21:15
Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban, szerencsére senki sem sérült meg.

A Pentagon megerősítette: ismét rakétakísérletet hajtott végre Észak-Korea

2019.04.19. 07:35
Az amerikai védelmi minisztérium csütörtökön megerősítette, hogy Phenjan rakéta fegyverkísérletet hajtott végre.

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Ezeket a cikkeket olvastad már?