Blogolj!

Blogstar kávéház

Kormányféltők

Életidegen bűvészkedés.

Az elemzők, de a laikus közvélemény számára is meglepő Fidesz-fölénnyel ért véget a 2018-as választás, a Mandiner.hu a tanulságokat összegzi.

„Most kiderült, a kormányféltő hangulat bírt erősebb aktivizáló erővel. Ahogy az is világossá vált, hogy az ellenzéki koordináció ebben a formában inkább papírszagú, életidegen bűvészkedés a számokkal, az átszavazási hajlandóság a legtöbbször csak elméletben létezik. Ennek oka lehet az is, hogy sokkal erősebb a párthoz kötődés, és sokkal kevésbé járhatóak át a falak a Jobbik és a baloldal pártjai között, mint azt sejteni lehetett. Továbbá a zsákszámra készült, taktikai szavazást népszerűsítő oldalak, ellenzéki felmérések sem segíthették az erre egyáltalán fogékonyak tájékozódását.”

Constantinovits Milán: Történelmi lehetőség kapujában a Fidesz - Az ellenzék újraépítésre vár | Mandiner

Az elemzők, de a laikus közvélemény számára is meglepő Fidesz-fölénnyel ért véget a 2018-as választás. Azonban nem csupán a kormánypárt győzelmének elsöprő mértékét, hanem a kiemelkedően magas részvételt sem sejthettük előre. Mit üzennek az eredmények? Mit árulnak el a Jobbik irányváltásáról és az ellenzéki koordinációról? Csokorba gyűjtöttük a legfontosabb tanulságokat.

Olló

Padlón az ellenzék.

A vasárnapi országgyűlési választás eredményeit értékelve Kiszelly Zoltán politológus azt mondja: a Jobbik nagyon le van maradva a Fideszhez képest, a baloldalon pedig maradt az elmúlt nyolc évben tapasztalt megosztottság – írja a Hirado.hu.

„Kiszelly Zoltán Vona Gábor, a Jobbik elnöke, Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje és Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke választás utáni nyilatkozatait értékelve közölte: bár a Jobbik az ellenzék legtámogatottabb pártja, de nem tudott váltópárttá válni, nem zárult az olló közte és a Fidesz között. Arról is beszélt: sok tabu dőlt meg, például az is, hogy a magas részvétel csak az ellenzéknek kedvezhet.”

A Jobbik nem tudott felzárkózni, a baloldal megosztott maradt

A vasárnapi országgyűlési választás eredményeit értékelve Kiszelly Zoltán politológus a Kossuth Rádióban azt mondta: a Jobbik nagyon le van maradva a Fideszhez képest, nem tudott közelebb kerülni hozzá, a baloldalon pedig maradt az elmúlt nyolc évben tapasztalt megosztottság.

Impotencia

A NER termékei.

A Zoom.hu-n Krausz Péter, a Policy Agenda vezető elemzője értékeli a választási eredményeket.

„Fontos leszögezni, hogy az ellenzéki pártok mind a NER részei, termékei, azaz valójában nem alkalmasak arra, hogy kormányváltást idézzenek elő. Teljesen hiteltelenek, ezért csak egy új kezdeményezés lehet az, amely elnyerheti a kormányváltást akarók bizalmát. Természetesnek gondolnám, hogy az összes, ezért az eredményért felelős ellenzéki pártvezető minél hamarabb váljon meg a tisztségétől, ezzel is elősegítve a megújulás lehetőségét.”

Policy Agenda: Totális Fidesz-siker és ellenzéki impotencia - új ellenzéki erő kell

Policy Agenda: Totális Fidesz-siker és ellenzéki impotencia - új ellenzéki erő kell Krausz Péter, a Policy Agenda vezető elemzője így értékelte a választás (eddig ismert) eredményét: „A Fidesz kiugróan magas részvétel mellett is teljes győzelmet aratott, egyúttal pontos képet kaptunk az ellenzék totális impotenciájáról.

Főszerep

Hollywood irigysége.

A 24.hu azt böngészgeti, hogy kik azok a külföldi sztárok, akik telibe egyidősek a leghíresebb fideszes, illetve Fidesz-közeli emberekkel.

„Szinte telibe egyidős a Magyar Nemzeti Bank elnöke és Bruce Willis, kár, hogy kettejük közül nem Matolcsy kapta meg a Die hard-filmek főszerepét. Azt viszont biztos nem bánja Matolcsy György, hogy nem Demi Moore-t, hanem Vajda Zitát vette feleségül, pláne, hogy Moore és Willis már rég el is váltak, míg Matolcsy és felesége boldog házasságban élnek.”

De mi köze Mészáros Lőrincnek Halle Berryhez?

A 2018-as választások hétvégéjén is érdemes kicsit kikapcsolni. Például megnézni, hogy kik azok a külföldi sztárok, akik telibe egyidősek a leghíresebb fideszes, illetve Fidesz-közeli emberekkel. Ezzel együtt pedig az is kiderül, hogy mennyivel sikeresebb életet hoztak össze az elmúlt évek alatt a magyar politikusok, akiket tényleg csak irigyelhetnek Hollywoodban.

Torta

Gyermekkori emlékek.

Ritkán látott fotót osztott meg közösségi oldalán gyermekkorából Fresh Andi – olvasható a Blikk Online cikkében.

„Az énekesnő tesójával és édesapjával osztott meg közös fotót közösségi oldalán az első születésnapjáról. Az egyik 1983-as fotón testvérével és első tortájával látható, a második fotón pedig édesapja fogja kezében két gyermekét.”

Sosem látott gyermekkori fotókat osztott meg magáról Fresh Andi

Az énekesnő tesójával és édesapjával osztott meg közös fotót közösségi oldalán az első születésnapjáról. Az egyik 1983-as fotón testvérével és első tortájával látható, a második fotón pedig édesapja fogja kezében két gyermekét.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/50942/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.04.20. 02:50
Aggódó szivárványkoalíció, atombiztos fenyegetőzés, Emese áruba bocsátott szüzessége és Szinetár Dóra tündéri fotómontázsa pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.04.19. 02:50
Választási düh, politikai öngyilkosság, rocktörténelmi pillanat, száguldó szerelem és lágyuló szexualitás csütörtöki online lapszemlénkben.

A lakosság bevonásával teszik szebbé környezetüket a hivatalnokok

2018.04.18. 12:15
Már évek óta önkénteskednek a Föld napján a Csongrád Megyei Kormányhivatal munkatársai. Tavaly kiderült, hogy a felszámolt illegális szemétlerakók …

Részletes vallomást tett a Fenyő-gyilkosság  ügyében Gyárfás

2018.04.18. 09:25
- ezt védőügyvédje állítja. A volt médiavállalkozó tagadja az ellene felhozott vádakat a PS információi szerint.

Elhunyt Barbara Bush az egykori first lady

2018.04.18. 07:45
Kedden houstoni otthonában 92 esztendős korában elhunyt Barbara Bush volt amerikai first lady. 

Blogstar kávéház

2018.04.18. 03:45
Sorosista migránsbiznisz, uniós darázsfészek, Macron kenyértörései, a kínai néplélek rejtelmei és modern kori bakelitboom szerdai online lapszemlénkben.

Előállították Gyárfás Tamást a Fenyő-gyilkosság miatt

2018.04.17. 17:45
Fenyő János médiavállalkozó megöletésével gyanúsítja a Magyar Úszó Szövetség volt vezetőjét, Gyárfás Tamást a Nemzeti Nyomozó Iroda.

Blogstar kávéház

2018.04.17. 02:55
Bicskanyitogató nyikhajok, sorosista anarchisták, az iszlám abszurdja, eszetlen újgazdagok és Szandi ezoterikus kísértése keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.04.16. 02:55
Leváltott ellenzék, álcivil aktivisták, Karácsony fecskéi, a Google rasszizmusa és kesztyűs kezű szexualitás hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.04.15. 04:00
Orbán pávatánca, a kutatók öncenzúrája, a baloldal újraegyesítése, meredek sztársztorik és Demcsák Zsuzsa napsütötte tökéletessége vasárnapi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?