Blogolj!

Blogstar kávéház

Kormányféltők

Életidegen bűvészkedés.

Az elemzők, de a laikus közvélemény számára is meglepő Fidesz-fölénnyel ért véget a 2018-as választás, a Mandiner.hu a tanulságokat összegzi.

„Most kiderült, a kormányféltő hangulat bírt erősebb aktivizáló erővel. Ahogy az is világossá vált, hogy az ellenzéki koordináció ebben a formában inkább papírszagú, életidegen bűvészkedés a számokkal, az átszavazási hajlandóság a legtöbbször csak elméletben létezik. Ennek oka lehet az is, hogy sokkal erősebb a párthoz kötődés, és sokkal kevésbé járhatóak át a falak a Jobbik és a baloldal pártjai között, mint azt sejteni lehetett. Továbbá a zsákszámra készült, taktikai szavazást népszerűsítő oldalak, ellenzéki felmérések sem segíthették az erre egyáltalán fogékonyak tájékozódását.”

Constantinovits Milán: Történelmi lehetőség kapujában a Fidesz - Az ellenzék újraépítésre vár | Mandiner

Az elemzők, de a laikus közvélemény számára is meglepő Fidesz-fölénnyel ért véget a 2018-as választás. Azonban nem csupán a kormánypárt győzelmének elsöprő mértékét, hanem a kiemelkedően magas részvételt sem sejthettük előre. Mit üzennek az eredmények? Mit árulnak el a Jobbik irányváltásáról és az ellenzéki koordinációról? Csokorba gyűjtöttük a legfontosabb tanulságokat.

Olló

Padlón az ellenzék.

A vasárnapi országgyűlési választás eredményeit értékelve Kiszelly Zoltán politológus azt mondja: a Jobbik nagyon le van maradva a Fideszhez képest, a baloldalon pedig maradt az elmúlt nyolc évben tapasztalt megosztottság – írja a Hirado.hu.

„Kiszelly Zoltán Vona Gábor, a Jobbik elnöke, Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje és Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke választás utáni nyilatkozatait értékelve közölte: bár a Jobbik az ellenzék legtámogatottabb pártja, de nem tudott váltópárttá válni, nem zárult az olló közte és a Fidesz között. Arról is beszélt: sok tabu dőlt meg, például az is, hogy a magas részvétel csak az ellenzéknek kedvezhet.”

A Jobbik nem tudott felzárkózni, a baloldal megosztott maradt

A vasárnapi országgyűlési választás eredményeit értékelve Kiszelly Zoltán politológus a Kossuth Rádióban azt mondta: a Jobbik nagyon le van maradva a Fideszhez képest, nem tudott közelebb kerülni hozzá, a baloldalon pedig maradt az elmúlt nyolc évben tapasztalt megosztottság.

Impotencia

A NER termékei.

A Zoom.hu-n Krausz Péter, a Policy Agenda vezető elemzője értékeli a választási eredményeket.

„Fontos leszögezni, hogy az ellenzéki pártok mind a NER részei, termékei, azaz valójában nem alkalmasak arra, hogy kormányváltást idézzenek elő. Teljesen hiteltelenek, ezért csak egy új kezdeményezés lehet az, amely elnyerheti a kormányváltást akarók bizalmát. Természetesnek gondolnám, hogy az összes, ezért az eredményért felelős ellenzéki pártvezető minél hamarabb váljon meg a tisztségétől, ezzel is elősegítve a megújulás lehetőségét.”

Policy Agenda: Totális Fidesz-siker és ellenzéki impotencia - új ellenzéki erő kell

Policy Agenda: Totális Fidesz-siker és ellenzéki impotencia - új ellenzéki erő kell Krausz Péter, a Policy Agenda vezető elemzője így értékelte a választás (eddig ismert) eredményét: „A Fidesz kiugróan magas részvétel mellett is teljes győzelmet aratott, egyúttal pontos képet kaptunk az ellenzék totális impotenciájáról.

Főszerep

Hollywood irigysége.

A 24.hu azt böngészgeti, hogy kik azok a külföldi sztárok, akik telibe egyidősek a leghíresebb fideszes, illetve Fidesz-közeli emberekkel.

„Szinte telibe egyidős a Magyar Nemzeti Bank elnöke és Bruce Willis, kár, hogy kettejük közül nem Matolcsy kapta meg a Die hard-filmek főszerepét. Azt viszont biztos nem bánja Matolcsy György, hogy nem Demi Moore-t, hanem Vajda Zitát vette feleségül, pláne, hogy Moore és Willis már rég el is váltak, míg Matolcsy és felesége boldog házasságban élnek.”

De mi köze Mészáros Lőrincnek Halle Berryhez?

A 2018-as választások hétvégéjén is érdemes kicsit kikapcsolni. Például megnézni, hogy kik azok a külföldi sztárok, akik telibe egyidősek a leghíresebb fideszes, illetve Fidesz-közeli emberekkel. Ezzel együtt pedig az is kiderül, hogy mennyivel sikeresebb életet hoztak össze az elmúlt évek alatt a magyar politikusok, akiket tényleg csak irigyelhetnek Hollywoodban.

Torta

Gyermekkori emlékek.

Ritkán látott fotót osztott meg közösségi oldalán gyermekkorából Fresh Andi – olvasható a Blikk Online cikkében.

„Az énekesnő tesójával és édesapjával osztott meg közös fotót közösségi oldalán az első születésnapjáról. Az egyik 1983-as fotón testvérével és első tortájával látható, a második fotón pedig édesapja fogja kezében két gyermekét.”

Sosem látott gyermekkori fotókat osztott meg magáról Fresh Andi

Az énekesnő tesójával és édesapjával osztott meg közös fotót közösségi oldalán az első születésnapjáról. Az egyik 1983-as fotón testvérével és első tortájával látható, a második fotón pedig édesapja fogja kezében két gyermekét.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/50942/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Beindult a hosszú hétvége: torlódások, dugók az autópályákon

2019.04.18. 12:15
Már csütörtökön elindult az ilyenkor szokásos közlekedési káosz.

Két palack benzinnel és gyufával akart bemenni a New York-i Szent Patrick katedrálisba

2019.04.18. 07:25
A New York-i Szent Patrick katedrálisnál szerda este őrizetbe vettek egy férfit, aki két benzines kannával akart bejutni a …

Blogstar kávéház

2019.04.18. 04:00
Isten párizsi büntetése, Tóth Bertalan fletói piszkálódása, a Fidesz szárnyalása, húsvéti szúrópróba és Németh Kristóf intim lebukása csütörtöki online lapszemlénkben.

Drónfelvételen látható, mekkora károkat okozott a Notre-Dame-i tűzvész

2019.04.17. 15:25
A hétfőn lángokba borult székesegyházat kedd hajnalra sikerült eloltani, ám a tűz nagy pusztítást végzett. Az égő épület képei és videói …

Blogstar kávéház

2019.04.17. 04:30
Az Akadémia ellenállása, az ellenzék fejetlensége, Sargentini pózolása, a Notre Dame facsodája és Palvin Barbi angyalai szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.16. 04:15
Recsegő-ropogó jogállamiság, az ellenzék feszültsége, Hadházy bohóckodása, erkölcstelen bizonyítványok és Ónodi Eszter egyensúlya keddi online lapszemlénkben.

Leállt az MKB netbankja

2019.04.15. 14:45
Az MKB Bank mobilapplikációjának és online felhasználói felületének felhasználói átmeneti lassulást vagy időszakos szolgáltatáskiesést tapasztalhatnak a bank core rendszerétől független adatforgalom irányító rendszer meghibásodása …

Ezeket a cikkeket olvastad már?