Blogolj!

Választás: a Fidesz-KDNP fölényes győzelmet aratott

Az arány egyelőre kérdéses, de könnyen lehet, hogy a végeredmény is az lesz, hogy a Fidesz és a KDNP pártszövetsége kétharmados többséggel irányítja majd az országot az előttünk álló négy évben.

Fotó: MTI

Nagyon sokan vettek részt a választáson, a 18.30-as adatok szerint a választópolgárok 68 százalékánál is többen mentek el szavazni. A döntés egészen egyértelmű lett, hiszen a Fidesz-KDNP egyéniben is listán is fölényes győzelmet aratott és a szavazatok 95 százalékos feldolgozottságánák 133 mandátumot szerzett, ami kétharmados többséget jelent, de az átjelentkezők szavazatait még nem számolták meg – 200 ezernél többen is kérték, hogy lakóhelyüktől távol voksolhassanak. 

"Egy nagy csata van mögöttünk, sorsdöntő győzelmet arattunk, lehetőséget kaptunk, lehetőséget teremtettünk magunknak, hogy megvédjük, megvédhessük Magyarországot" - mondta Orbán Viktor.

A Jobbik erősebb szereplésre számított. Vona Gábor pártelnök, aki a gyöngyösi egyéni körzetben is kikapott fel is ajánlotta lemondását. "A Jobbik célja  a kormányváltás volt, de ez ma nem teljesült" – mondta, majd bejelentette, hogy a párt elnökségének hétfőn benyújtja a lemondását. 

Ugyanúgy, ahogy az MSZP elnöksége is – erről már Molnár Gyula számolt be vasárnap éjjel. Az ellenzéki pártok közül amúgy az MSZP-Párbeszéd szövetsége nyerte a legtöbb egyéni körzetet, összesen nyolcat. 

Szél Bernadett nem mondott le, de az LMP társelnöke Hadházy Ákos igen. A zöldek elvileg nyolcan lesznek a parlamentben, egy helyet egyéniben, hetet listán szereztek. 

A Demokratikus Koalíció elnöke Gyurcsány Ferenc sem mondott le. A párt három egyéni madátumot szerzett, de nem nyugodhatnak meg a DK-nál, mert a listán csak 5,6 százalékot szerzett, így a levélszavazatok még veszélyt jelenthetnek a párt parlamentbe jutására. 

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/50940/pics/lead_800x600.jpg

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-04-09 20:25:44
Rosszul emlékszem, hogy nem is oly régen a liberálbolsevik oldal a saját kétharmados győzelméről, és - többek között - az Alaptörvény azonnali megváltoztatásáról vizionált az összes médiafelületen ?!
A Karácsony (hisztis) Gerike már odáig jutott, hogy nem is lett volna hajlandó felesküdni - mint miniszterelnök - az Alaptörvényre.
Szerencsére most már egy jó darabig nem kell ezzel a problémakörrel foglalkoznia hazánk reménybeli, "hős vezetőjének".
A régi alapigazság ismét beigazolódott:
"Vannak dolgok, amelyek önmaguktól megoldódnak. Amelyek meg nem ilyen jellegű problémák, azokkal meg nem érdemes foglalkozni".
Ugye, fiúk (lányok) ?!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.04.21. 04:20
Széteső tüntike, a nagy Soros-trükk, barbár magyarság, az unortodoxia titkai, Janza Kata szerelme és Friderikusz kudarca szombati online lapszemlénkben.

A volt főügyész falazott Gyárfásnak

2018.04.20. 13:10
A Központi Nyomozó Főügyészség bűnpártolás miatt gyanúsítottként hallgatta ki azt a volt főügyészt, akinek tudomása volt arról, hogy a Fenyő-gyilkosság felbujtóját keresi a rendőrség, mégsem adta át a …

Lázár János: Budapesten kívül is van élet

2018.04.20. 13:10
Lázár János befejezte a munkát a Miniszterelnökség élén, és szeretne visszatérni hódmezővásárhelyi választókerületébe.

Házhoz ment a kormányhivatal a GEMMA gyermekeihez

2018.04.20. 11:10
A fogyatékkal élő gyermekekkel, fiatalokkal nem könnyű a hivatalos ügyek intézése. A Csongrád Megyei Kormányhivatal ezért a szegedi GEMMA-iskola udvarára települt ki kormányablakbuszával: már …

Blogstar kávéház

2018.04.20. 02:50
Aggódó szivárványkoalíció, atombiztos fenyegetőzés, Emese áruba bocsátott szüzessége és Szinetár Dóra tündéri fotómontázsa pénteki online lapszemlénkben.

Kis magyar Gyárfás-abszurd

2018.04.19. 20:25
Abszurd felvetésnek nevezte meggyanúsítását Gyárfás Tamás volt úszószövetségi elnök és médiavállalkozó Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásának ügyében.

Befejezi budapesti működését Soros alapítványa

2018.04.19. 20:10
Távozik a magyar fővárosból az Open Society Foundations (OSF), a Soros György által alapított szervezet.

Mezőhegyesen mérkőznek a lóerők – indul a fogathajtószezon

2018.04.19. 13:45
Eddig nem látott rangos versenynek ad otthont a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. lovaspályája. A négyesfogatok számára világkupa-minősítő nemzetközi viadalon …

Budaházy-per: hatályon kívül helyezték az ítéletet!

2018.04.19. 10:10
Hatályon kívül helyezte a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön a Budaházy György és tizenhat társa ellen korábban meghozott elsőfokú ítéletet. 

Blogstar kávéház

2018.04.19. 02:50
Választási düh, politikai öngyilkosság, rocktörténelmi pillanat, száguldó szerelem és lágyuló szexualitás csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?