Blogolj!

Bejelentkezett Toroczkai Vona helyére

Az ásotthalmi polgármester legújabb posztja erre utal. Úgy fogalmaz bejegyzésében, hogy „jómagam nem is lehetnék néppártibb”.

A Jobbik nem tudott kormányváltó erővé, így az országgyűlési választás után lemondott Vona Gábor, a párt elnöke, valamint a listás helyét sem kívánja elfoglalni.

Rövid idő telt el, de úgy tűnik, megvan az első jelentkező, a párt radikálisabb szárnyához sorolt alelnök, Toroczkai László. Az egyben a Csongrád megyei Ásotthalom polgármesteri tisztségét betöltő politikus, egy hosszabb írást készített a hibákról, a bukás okairól, és arról, hogy miként hagytak ki alelnökként az elmúlt két évben a legtöbb stratégiai döntésből, de ezt nem teszi közzé, mert szerinte korrekten vállalta Vona a vereséget.

Szerinte meg kell menteni és újítani a mozgalmat. „Eldöntött tény, hogy néppárt vagyunk, jómagam nem is lehetnék néppártibb, hiszen a Jobbik történetének egyetlen százszázalékos eredménnyel megválasztott jelöltje vagyok, ami azt jelenti, hogy jobb- és baloldaliak, idősek és fiatalok, szegényebbek és gazdagabbak egyaránt szavaztak rám Ásotthalmon” – fogalmazott.

Hozzátette, nem kell megtagadni a múltat és pártszakadás sem várható. A bejegyzés végén azt írja, arra a kérdésre, hogy a jelenlegi közéletben vállalná-e további országos feladatokat, azt válaszolja: „40 éve készen állok a hazám szolgálatára.”

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/51017/pics/lead_800x600.jpg
Jobbik,Toroczkai László,választás
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

A Fidesz nyerte az EP-választás első felvonását

2019.04.08. 09:20
Az ellenzék május 26-án vághat vissza a vereségért.

Ellenzéki összefogás: Újpesten máris eldőlt az első dominó

2019.03.27. 17:05
A szivárványos összellenzéki koalíció polgármesterjelöltje, Szalma Botond bejelentette visszalépését.

Kitűzte az EP-választás időpontját az államfő

2019.03.01. 13:25
Kitűzte május 26-ára az Európai Parlament magyar képviselőinek választását Áder János köztársasági elnök - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal a honlapján.

Boros Bánk Levente: Az ellenzék drámája, hogy sok az eszkimó, és kevés a fóka

2019.02.24. 10:05
Márki-Zay tökéletes paraszt Soros sakktábláján! A párt nélküli politikusok gyülekezeteként tekint az elemző a vásárhelyi …

Továbbra is utcahosszal vezet a Fidesz-KDNP

2019.02.05. 14:50
A kormánypártok népszerűsége stabil, kiemelkedően magas, az év legnagyobb vesztese a Jobbik – mérte a Nézőpont Intézet.

Elriasztja a választókat az előválasztási marakodás

2019.01.30. 09:40
Klasszikus belharc folyik az ellenzékben az előválasztások miatt: különböző pártcsaládokból származó jelöltek különböző ideológiai háttér mentén fognak „egymásnak esni” …

Újra erőszakos rendbontók balhéztak a Kossuth téren

2018.12.13. 21:05
Többórányi vonulás után a Kossuth térről a Kossuth térre érkezett vissza pár ezer tüntető. Csütörtök estre is kitört a balhé: füstgránáttal és petárdákkal dobálták a …

Annegret Kramp-Karrenbauer a német CDU új elnöke

2018.12.07. 17:15
Annegret Kramp-Karrenbauert választották meg elnöknek a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) tisztújító kongresszusán pénteken Hamburgban, a párt eddigi főtitkára 517 szavazatot szerzett.

Hasít a Fidesz – hárommillió szavazó a kormánypárt mellett

2018.12.04. 09:15
Két százalékkal növekedett a kormánypártok szavazóinak aránya októberről novemberre, a Jobbik tábora pedig ugyanennyivel csökkent – ezt mérte a Nézőpont Intézet.

Lemond mandátumáról Szávay István

2018.12.03. 12:40
Nem kívánja hátráltatni a Jobbik munkáját, ezért lemond a parlamenti képviselői posztjáról - erről maga Szávay István számolt be a Facebook-oldalán. 

Ezeket a cikkeket olvastad már?