Blogolj!

Blogstar kávéház

Bűn

Összeomló ellenzék.

Kétharmados többsége lehet a Fidesz-KDNP a következő Országgyűlésben, eközben az ellenzéki oldalon mindenki egymásnak esett – fogalmaz az Origo.hu.

„Az LMP-ben Schiffer András és Hadházy Ákos kapott hajba. Schiffer perrel fenyegeti a Szekszárdon óriásit bukó Hadházyt, mert valótlanságokat közölt párttársáról. És ha már LMP, a párt kampányfőnöke, Schmuck Erzsébet azt mondta: a szocialisták történelmi bűnt követtek el, mert gyakorlatilag ők hozták vissza Gyurcsány Ferencet az Országgyűlésbe. A képviselő hozzátette, a szocialisták emellett saját magukat is meggyengítették.”

Kétharmadon a Fidesz, szárnyal a tőzsde, összeomlott az ellenzék

Kétharmados többsége lehet a Fidesz-KDNP a következő Országgyűlésben. A vasárnapi választás után vezető külföldi vezetők sorra gratuláltak Orbán Viktornak, a nemzetközi sajtó nagy része pedig nagyon jelentős győzelemként értékelte a Fidesz sikerét. A gazdasági életben is kedvezőnek ítélték a kormánypártok győzelmét, a tőzsde szárnyal, míg a gazdaság négy százalék fölött is nőhet idén.

Büntetés

A jogállamiság temetése.

Ifj. Lomnici Zoltán a Hirado.hu cikkében úgy fogalmaz, az összes ellenzéki médium – az eredmények beérkezéséig – a demokrácia ünnepét látta a magas részvételi arányban, majd hirtelen csalást kiáltott.

„Mindenki arra számított, hogy a magas részvétel az ellenzéki erők győzelmét fogja eredményezni. Közjogi értelemben egy hatalmas, alkotmányos felhatalmazást kapott a kormányzat, valamint jól vizsgázott a választási intézményrendszer is – mondta Lomnici Zoltán. Lomnici Zoltán szerint a szavazók büntették azt a médiahálózatot, amely részben Soros Györgyhöz, részben pedig Simicska Lajoshoz köthető, és amely fontos információkat hallgatott el a választók elől.”

A kiütéses Fidesz-győzelem után egyedül Gyurcsány örülhet az ellenzéki oldalon

A vasárnapi országgyűlési választáson megdőlt az évtizedes elemzői alaptétel, amely szerint a nagy választói részvétel automatikusan a Fidesz vereségéhez vezet. Az M1 Szemtől szembe című műsorában Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója és ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász elemezte a vasárnapi választási eredményeket.

Ajánlat

Csattanós válasz.

A Magyar Hírlap Online úgy fogalmaz, már megszoktuk, hogy hogy az ellenzék szerint ha rájuk szavaznak, az a népfelség elve, ha a Fideszre, az manipuláció meg gyűlöletkampány.

„Pedig akad tanulság bőven, kijózanító és csattanós válasz a sorban harmadik kétharmad az ellenzéknek: tetszettek volna valódi ajánlatot tenni! Hiteles arcok és tervek nélkül ugyanis nincs esélye semmilyen politikai formációnak, márpedig többet hallottunk azon az oldalon az elmúlt hetekben, hónapokban, sőt években taktikáról, egymás ekézéséről, mint bármiféle programról. Az egyetlen közös pont Orbán Viktor leváltásának túlfűtött igénye, illetve az állítólagos kormányváltó hangulat emlegetése volt. Ha ez az ellenzéki horrorkoalíció nyer, az lett volna a demokrácia valódi kudarca, konkrétan a totális káosz a rendezettség és az egyértelmű irányvonal helyett.”

Másnap

A demokrácia győzelmeként ünnepelték a velük húzó elemzők és média is, hogy óráról órára rekordok dőltek meg. Az elmúlt csaknem harminc évben szinte soha ennyien nem tartották fontosnak, hogy a szavazófülke magányában nyilvánítsanak véleményt közös jövőnkről. Aztán némi spéttel megjöttek az eredmények, és a demokráciából rögvest ismét diktatúra lett.

Ragaszkodás

Revans helyett.

A Magyar Nemzet Online azokhoz is szól, akik rendkívül csalódottak a választás végeredménye miatt.

„A választópolgár megtette, amit megkövetelt a haza: nagy számban elment az urnákhoz, és kifejezte szándékát. Aki most úgy érzi, hogy elvesztek az álmai és reményei, ne csüggedjen – tartással, belső derűvel, a maradandó értékekhez való ragaszkodással ennél jóval súlyosabb és reménytelenebb helyzet is túlélhető. Ha elég erősek azok az értékek, amelyekhez ragaszkodnak, nem csak négy esztendőt, négyszer ennyit is kibírnak. Aki pedig a győzelem mámorában revansot venne, gondoljon arra, hogy a másik párt híve is érző ember, ráadásul a szerencse forgandó – egyszer eljön az az idő, amikor a most triumfáló lehet hálás egy jó időben érkező emberi gesztusnak.”

Választás után

Történelmi sikert ért el a Fidesz-KDNP - zsinórban a harmadik ciklust kezdheti el kétharmados előny birtokában. (Ne feledjük, 2014-ben is kétharmadot szerzett az Orbán Viktor vezette pártszövetség, ám egy évvel később az uniós biztossá választott Navracsics Tibor mandátumára kiírt választást elbukták, így odalett az előny.)

Érdek

A demokrácia színjátéka.

Gulyás Márton aktivista nem látja értelmét annak, hogy az ellenzéki képviselők a jelenlegi helyzetben beüljenek az Országgyűlésbe – így a Hír TV Online.

„Úgy gondolom, hogy azok az ellenzéki képviselők, akik magukra adnak, nem ülnek be egy ilyen megalázó helyzetben, mert ez semmi másról nem szól, csak a demokrácia színjátékának biztosításáról és ez nem állhat érdekükben – véli Gulyás.”

Gulyás szerint vissza kellene adni az ellenzéki mandátumokat

Oltári nagy bukás az ellenzéknek a Fidesz győzelme, mindenkinek önkritikát kell gyakorolni - fogalmazott Gulyás Márton az Egyenesen adásában. Az aktivista nem látja értelmét annak, hogy az ellenzéki képviselők a jelenlegi helyzetben beüljenek az Országgyűlésbe.

Várakozás

Az égiekre bízva.

Tápai Szabina és Kucsera Gábor újabb babát terveznek, miután négy és fél éves gyermekük meggyőzte őket, gőzerővel rajta vannak a babaprojekten – derül ki a Lokál Online írásából.

„Beninél is, miután elhatároztuk, hogy jöhet a baba, az égiekre bíztuk, mikor szeretne megérkezni, és ezt most is így csináljuk. Mivel van egy fiam, jó lenne egy kislány, de az a legfontosabb, hogy egészséges legyen, mi mindenhogyan örülni fogunk neki és már nagyon várjuk. Nagyon szuper terhességem volt, úgyhogy azt gondolom, ez a következővel sem lehet másképp – mesélte Szabina. A Kucsera család legkisebb tagja, Beni várja leginkább, hogy megérkezzen a kistesó.”

Kislányt szeretnének Kucseráék

Tápai Szabina és Kucsera Gábor újabb babát terveznek. A négy és fél éves Beni már egy éve kistestvért szeretne, és úgy tűnik, mostanra sikerült meggyőzni szüleit, akik gőzerővel rajta vannak a babaprojekten. - Elkezdtem már szedni a terhesvitamint, szóval teljes mértékben készen állunk a második gyerekre - kezdte Tápai Szabina.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/50989/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.04.20. 02:50
Aggódó szivárványkoalíció, atombiztos fenyegetőzés, Emese áruba bocsátott szüzessége és Szinetár Dóra tündéri fotómontázsa pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.04.19. 02:50
Választási düh, politikai öngyilkosság, rocktörténelmi pillanat, száguldó szerelem és lágyuló szexualitás csütörtöki online lapszemlénkben.

A lakosság bevonásával teszik szebbé környezetüket a hivatalnokok

2018.04.18. 12:15
Már évek óta önkénteskednek a Föld napján a Csongrád Megyei Kormányhivatal munkatársai. Tavaly kiderült, hogy a felszámolt illegális szemétlerakók …

Részletes vallomást tett a Fenyő-gyilkosság  ügyében Gyárfás

2018.04.18. 09:25
- ezt védőügyvédje állítja. A volt médiavállalkozó tagadja az ellene felhozott vádakat a PS információi szerint.

Elhunyt Barbara Bush az egykori first lady

2018.04.18. 07:45
Kedden houstoni otthonában 92 esztendős korában elhunyt Barbara Bush volt amerikai first lady. 

Blogstar kávéház

2018.04.18. 03:45
Sorosista migránsbiznisz, uniós darázsfészek, Macron kenyértörései, a kínai néplélek rejtelmei és modern kori bakelitboom szerdai online lapszemlénkben.

Előállították Gyárfás Tamást a Fenyő-gyilkosság miatt

2018.04.17. 17:45
Fenyő János médiavállalkozó megöletésével gyanúsítja a Magyar Úszó Szövetség volt vezetőjét, Gyárfás Tamást a Nemzeti Nyomozó Iroda.

Blogstar kávéház

2018.04.17. 02:55
Bicskanyitogató nyikhajok, sorosista anarchisták, az iszlám abszurdja, eszetlen újgazdagok és Szandi ezoterikus kísértése keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.04.16. 02:55
Leváltott ellenzék, álcivil aktivisták, Karácsony fecskéi, a Google rasszizmusa és kesztyűs kezű szexualitás hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.04.15. 04:00
Orbán pávatánca, a kutatók öncenzúrája, a baloldal újraegyesítése, meredek sztársztorik és Demcsák Zsuzsa napsütötte tökéletessége vasárnapi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?