Blogolj!

Blogstar kávéház

Bűn

Összeomló ellenzék.

Kétharmados többsége lehet a Fidesz-KDNP a következő Országgyűlésben, eközben az ellenzéki oldalon mindenki egymásnak esett – fogalmaz az Origo.hu.

„Az LMP-ben Schiffer András és Hadházy Ákos kapott hajba. Schiffer perrel fenyegeti a Szekszárdon óriásit bukó Hadházyt, mert valótlanságokat közölt párttársáról. És ha már LMP, a párt kampányfőnöke, Schmuck Erzsébet azt mondta: a szocialisták történelmi bűnt követtek el, mert gyakorlatilag ők hozták vissza Gyurcsány Ferencet az Országgyűlésbe. A képviselő hozzátette, a szocialisták emellett saját magukat is meggyengítették.”

Kétharmadon a Fidesz, szárnyal a tőzsde, összeomlott az ellenzék

Kétharmados többsége lehet a Fidesz-KDNP a következő Országgyűlésben. A vasárnapi választás után vezető külföldi vezetők sorra gratuláltak Orbán Viktornak, a nemzetközi sajtó nagy része pedig nagyon jelentős győzelemként értékelte a Fidesz sikerét. A gazdasági életben is kedvezőnek ítélték a kormánypártok győzelmét, a tőzsde szárnyal, míg a gazdaság négy százalék fölött is nőhet idén.

Büntetés

A jogállamiság temetése.

Ifj. Lomnici Zoltán a Hirado.hu cikkében úgy fogalmaz, az összes ellenzéki médium – az eredmények beérkezéséig – a demokrácia ünnepét látta a magas részvételi arányban, majd hirtelen csalást kiáltott.

„Mindenki arra számított, hogy a magas részvétel az ellenzéki erők győzelmét fogja eredményezni. Közjogi értelemben egy hatalmas, alkotmányos felhatalmazást kapott a kormányzat, valamint jól vizsgázott a választási intézményrendszer is – mondta Lomnici Zoltán. Lomnici Zoltán szerint a szavazók büntették azt a médiahálózatot, amely részben Soros Györgyhöz, részben pedig Simicska Lajoshoz köthető, és amely fontos információkat hallgatott el a választók elől.”

A kiütéses Fidesz-győzelem után egyedül Gyurcsány örülhet az ellenzéki oldalon

A vasárnapi országgyűlési választáson megdőlt az évtizedes elemzői alaptétel, amely szerint a nagy választói részvétel automatikusan a Fidesz vereségéhez vezet. Az M1 Szemtől szembe című műsorában Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója és ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász elemezte a vasárnapi választási eredményeket.

Ajánlat

Csattanós válasz.

A Magyar Hírlap Online úgy fogalmaz, már megszoktuk, hogy hogy az ellenzék szerint ha rájuk szavaznak, az a népfelség elve, ha a Fideszre, az manipuláció meg gyűlöletkampány.

„Pedig akad tanulság bőven, kijózanító és csattanós válasz a sorban harmadik kétharmad az ellenzéknek: tetszettek volna valódi ajánlatot tenni! Hiteles arcok és tervek nélkül ugyanis nincs esélye semmilyen politikai formációnak, márpedig többet hallottunk azon az oldalon az elmúlt hetekben, hónapokban, sőt években taktikáról, egymás ekézéséről, mint bármiféle programról. Az egyetlen közös pont Orbán Viktor leváltásának túlfűtött igénye, illetve az állítólagos kormányváltó hangulat emlegetése volt. Ha ez az ellenzéki horrorkoalíció nyer, az lett volna a demokrácia valódi kudarca, konkrétan a totális káosz a rendezettség és az egyértelmű irányvonal helyett.”

Másnap

A demokrácia győzelmeként ünnepelték a velük húzó elemzők és média is, hogy óráról órára rekordok dőltek meg. Az elmúlt csaknem harminc évben szinte soha ennyien nem tartották fontosnak, hogy a szavazófülke magányában nyilvánítsanak véleményt közös jövőnkről. Aztán némi spéttel megjöttek az eredmények, és a demokráciából rögvest ismét diktatúra lett.

Ragaszkodás

Revans helyett.

A Magyar Nemzet Online azokhoz is szól, akik rendkívül csalódottak a választás végeredménye miatt.

„A választópolgár megtette, amit megkövetelt a haza: nagy számban elment az urnákhoz, és kifejezte szándékát. Aki most úgy érzi, hogy elvesztek az álmai és reményei, ne csüggedjen – tartással, belső derűvel, a maradandó értékekhez való ragaszkodással ennél jóval súlyosabb és reménytelenebb helyzet is túlélhető. Ha elég erősek azok az értékek, amelyekhez ragaszkodnak, nem csak négy esztendőt, négyszer ennyit is kibírnak. Aki pedig a győzelem mámorában revansot venne, gondoljon arra, hogy a másik párt híve is érző ember, ráadásul a szerencse forgandó – egyszer eljön az az idő, amikor a most triumfáló lehet hálás egy jó időben érkező emberi gesztusnak.”

Választás után

Történelmi sikert ért el a Fidesz-KDNP - zsinórban a harmadik ciklust kezdheti el kétharmados előny birtokában. (Ne feledjük, 2014-ben is kétharmadot szerzett az Orbán Viktor vezette pártszövetség, ám egy évvel később az uniós biztossá választott Navracsics Tibor mandátumára kiírt választást elbukták, így odalett az előny.)

Érdek

A demokrácia színjátéka.

Gulyás Márton aktivista nem látja értelmét annak, hogy az ellenzéki képviselők a jelenlegi helyzetben beüljenek az Országgyűlésbe – így a Hír TV Online.

„Úgy gondolom, hogy azok az ellenzéki képviselők, akik magukra adnak, nem ülnek be egy ilyen megalázó helyzetben, mert ez semmi másról nem szól, csak a demokrácia színjátékának biztosításáról és ez nem állhat érdekükben – véli Gulyás.”

Gulyás szerint vissza kellene adni az ellenzéki mandátumokat

Oltári nagy bukás az ellenzéknek a Fidesz győzelme, mindenkinek önkritikát kell gyakorolni - fogalmazott Gulyás Márton az Egyenesen adásában. Az aktivista nem látja értelmét annak, hogy az ellenzéki képviselők a jelenlegi helyzetben beüljenek az Országgyűlésbe.

Várakozás

Az égiekre bízva.

Tápai Szabina és Kucsera Gábor újabb babát terveznek, miután négy és fél éves gyermekük meggyőzte őket, gőzerővel rajta vannak a babaprojekten – derül ki a Lokál Online írásából.

„Beninél is, miután elhatároztuk, hogy jöhet a baba, az égiekre bíztuk, mikor szeretne megérkezni, és ezt most is így csináljuk. Mivel van egy fiam, jó lenne egy kislány, de az a legfontosabb, hogy egészséges legyen, mi mindenhogyan örülni fogunk neki és már nagyon várjuk. Nagyon szuper terhességem volt, úgyhogy azt gondolom, ez a következővel sem lehet másképp – mesélte Szabina. A Kucsera család legkisebb tagja, Beni várja leginkább, hogy megérkezzen a kistesó.”

Kislányt szeretnének Kucseráék

Tápai Szabina és Kucsera Gábor újabb babát terveznek. A négy és fél éves Beni már egy éve kistestvért szeretne, és úgy tűnik, mostanra sikerült meggyőzni szüleit, akik gőzerővel rajta vannak a babaprojekten. - Elkezdtem már szedni a terhesvitamint, szóval teljes mértékben készen állunk a második gyerekre - kezdte Tápai Szabina.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/50989/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.25. 02:30
A Notre-Dame iszlamizálódása, Márki-Zay kalapozása, ellenzéki őskáosz, magyarellenes uszítások és Dér Heni férfias kompenzálása csütörtöki online lapszemlénkben.

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

2019.04.24. 07:00
Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár közlése szerint szeptembertől a kötelező védőoltások közé kerül a bárányhimlő elleni oltás is.

Blogstar kávéház

2019.04.24. 01:00
Magyarország kispadozása, Budapest mélyalvása, a kereszténység letámadása, szárnyas hírvivők és Szilágyi Liliána dögös pózolása szerdai online lapszemlénkben.

Nyár végétől repülési tilalmat vezetnek be a főváros felett

2019.04.23. 13:20
Augusztustól éjfél és hajnali öt óra között nem szállhatnak fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren – az erről szóló megállapodást Tarlós István …

Meghalt János, Luxemburg korábbi nagyhercege

2019.04.23. 13:05
A Nassau-Weilburg-ház ötödik uralkodója 98 éves volt, halálhírét fia, Henrik nagyherceg jelentette be.

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?