Blogolj!

Tízmilliárdos beruházás eredményeként valósul meg a Szegedi ifjúsági Centrum

Mintegy 10 milliárd forint költségvetési támogatást biztosít a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Szegedi Ifjúsági Centrum építésére, amelynek alapkövét tegnap tette le Kiss-Rigó László Szeged-Csanádi megyéspüspök és Csányi Sándor, az MLSZ elnöke. Itt épül meg Szeged új, 8 ezer nézőt befogadó stadionja is.

Ha valaki csak egyszer megnézte, milyen állapotban van Szeged központi sporttelepe, a stadionnak csak nagy jó szándékkal nevezhető Tisza-parti létesítmény, az pontosan tudja: évtizedek óta joggal várt beruházás kezdődött meg tavaly ősszel Szeged külvárosában. Korántsem csak arról van szó, hogy jövő tavaszra egy új stadiont kap a Dél-Alföld regionális központja. Mint Kiss-Rigó László szavaiból is kiderült: a Szeged-Csanádi Egyházmegye 100 százalékos tulajdonában lévő sport- és rendezvénycentrum területen ugyanis lesz három teniszpálya, futó- és grundfocipálya, szabadtéri színpad és egy sportszálló is épül az a 8 ezer főt befogadó stadion és az ahhoz kapcsolódó edzőpályák mellé.

A különleges létesítmény nagy jelentőségét emelte ki beszédében Csányi Sándor, az MLSZ elnöke is, hiszen végre Szegeden is jobb körülmények között sportolhatnak majd a fiatalok. Reményei szerint a modern központban a szegedi labdarúgás régen várt sikereit is megalapozhatják.

Míg az omladozó Tisza-parti „stadion” NB II-es mérkőzések lejátszására sem alkalmas, az új centrum megfelel minden UEFA előírásnak. Létrehozásával a Szeged-Csanádi Egyházmegye célja az, hogy olyan sportkomplexum jöjjön létre, ahol megvalósulhat a labdarúgó utánpótlás-nevelés, élénkülhet az élsport és helyet kaphatnak a Szeged-Csanádi Egyházmegye fenntartásában működő köznevelési- és felsőfokú intézmények kulturális programjai. A központ otthont adhat az egyházmegye által szervezett ifjúsági találkozóknak, lelkiségi gyakorlatoknak, továbbá az állami gondoskodásban lévő fiatalok regionális rendezvényeinek. Megvalósulhatnak szabadtéri koncertek, valamint regionális sportversenyek is.

A beruházás szeptemberi kezdése óta a Market Építő Zrt. szakemberei először bontási munkákat végeztek, ami 5000 négyzetméter pala és 2000 köbméter beton eltávolítását jelentette. A darált betont a környezettudatosság jegyében újrahasznosítják az építkezés során. Eddig 20 ezer köbméter földet mozgattak meg, lefúrtak 756 tartócölöpöt, amit, ha egymás mellé állítanánk, összesen 8 kilométer hosszúságú lenne. Most alapozási munkálatok folynak, földet töltenek vissza, emellett a közművek kiváltását és a szállásépület belső bontását végzi a kivitelező.

Bátyi Zoltán

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/50999/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,fejlesztés,sport,Szeged
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.25. 02:30
A Notre-Dame iszlamizálódása, Márki-Zay kalapozása, ellenzéki őskáosz, magyarellenes uszítások és Dér Heni férfias kompenzálása csütörtöki online lapszemlénkben.

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

2019.04.24. 07:00
Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár közlése szerint szeptembertől a kötelező védőoltások közé kerül a bárányhimlő elleni oltás is.

Blogstar kávéház

2019.04.24. 01:00
Magyarország kispadozása, Budapest mélyalvása, a kereszténység letámadása, szárnyas hírvivők és Szilágyi Liliána dögös pózolása szerdai online lapszemlénkben.

Nyár végétől repülési tilalmat vezetnek be a főváros felett

2019.04.23. 13:20
Augusztustól éjfél és hajnali öt óra között nem szállhatnak fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren – az erről szóló megállapodást Tarlós István …

Meghalt János, Luxemburg korábbi nagyhercege

2019.04.23. 13:05
A Nassau-Weilburg-ház ötödik uralkodója 98 éves volt, halálhírét fia, Henrik nagyherceg jelentette be.

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?