Blogolj!

Tízmilliárdos beruházás eredményeként valósul meg a Szegedi ifjúsági Centrum

Mintegy 10 milliárd forint költségvetési támogatást biztosít a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Szegedi Ifjúsági Centrum építésére, amelynek alapkövét tegnap tette le Kiss-Rigó László Szeged-Csanádi megyéspüspök és Csányi Sándor, az MLSZ elnöke. Itt épül meg Szeged új, 8 ezer nézőt befogadó stadionja is.

Ha valaki csak egyszer megnézte, milyen állapotban van Szeged központi sporttelepe, a stadionnak csak nagy jó szándékkal nevezhető Tisza-parti létesítmény, az pontosan tudja: évtizedek óta joggal várt beruházás kezdődött meg tavaly ősszel Szeged külvárosában. Korántsem csak arról van szó, hogy jövő tavaszra egy új stadiont kap a Dél-Alföld regionális központja. Mint Kiss-Rigó László szavaiból is kiderült: a Szeged-Csanádi Egyházmegye 100 százalékos tulajdonában lévő sport- és rendezvénycentrum területen ugyanis lesz három teniszpálya, futó- és grundfocipálya, szabadtéri színpad és egy sportszálló is épül az a 8 ezer főt befogadó stadion és az ahhoz kapcsolódó edzőpályák mellé.

A különleges létesítmény nagy jelentőségét emelte ki beszédében Csányi Sándor, az MLSZ elnöke is, hiszen végre Szegeden is jobb körülmények között sportolhatnak majd a fiatalok. Reményei szerint a modern központban a szegedi labdarúgás régen várt sikereit is megalapozhatják.

Míg az omladozó Tisza-parti „stadion” NB II-es mérkőzések lejátszására sem alkalmas, az új centrum megfelel minden UEFA előírásnak. Létrehozásával a Szeged-Csanádi Egyházmegye célja az, hogy olyan sportkomplexum jöjjön létre, ahol megvalósulhat a labdarúgó utánpótlás-nevelés, élénkülhet az élsport és helyet kaphatnak a Szeged-Csanádi Egyházmegye fenntartásában működő köznevelési- és felsőfokú intézmények kulturális programjai. A központ otthont adhat az egyházmegye által szervezett ifjúsági találkozóknak, lelkiségi gyakorlatoknak, továbbá az állami gondoskodásban lévő fiatalok regionális rendezvényeinek. Megvalósulhatnak szabadtéri koncertek, valamint regionális sportversenyek is.

A beruházás szeptemberi kezdése óta a Market Építő Zrt. szakemberei először bontási munkákat végeztek, ami 5000 négyzetméter pala és 2000 köbméter beton eltávolítását jelentette. A darált betont a környezettudatosság jegyében újrahasznosítják az építkezés során. Eddig 20 ezer köbméter földet mozgattak meg, lefúrtak 756 tartócölöpöt, amit, ha egymás mellé állítanánk, összesen 8 kilométer hosszúságú lenne. Most alapozási munkálatok folynak, földet töltenek vissza, emellett a közművek kiváltását és a szállásépület belső bontását végzi a kivitelező.

Bátyi Zoltán

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/50999/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,fejlesztés,sport,Szeged

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.04.21. 04:20
Széteső tüntike, a nagy Soros-trükk, barbár magyarság, az unortodoxia titkai, Janza Kata szerelme és Friderikusz kudarca szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.04.20. 02:50
Aggódó szivárványkoalíció, atombiztos fenyegetőzés, Emese áruba bocsátott szüzessége és Szinetár Dóra tündéri fotómontázsa pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.04.19. 02:50
Választási düh, politikai öngyilkosság, rocktörténelmi pillanat, száguldó szerelem és lágyuló szexualitás csütörtöki online lapszemlénkben.

A lakosság bevonásával teszik szebbé környezetüket a hivatalnokok

2018.04.18. 12:15
Már évek óta önkénteskednek a Föld napján a Csongrád Megyei Kormányhivatal munkatársai. Tavaly kiderült, hogy a felszámolt illegális szemétlerakók …

Részletes vallomást tett a Fenyő-gyilkosság  ügyében Gyárfás

2018.04.18. 09:25
- ezt védőügyvédje állítja. A volt médiavállalkozó tagadja az ellene felhozott vádakat a PS információi szerint.

Elhunyt Barbara Bush az egykori first lady

2018.04.18. 07:45
Kedden houstoni otthonában 92 esztendős korában elhunyt Barbara Bush volt amerikai first lady. 

Blogstar kávéház

2018.04.18. 03:45
Sorosista migránsbiznisz, uniós darázsfészek, Macron kenyértörései, a kínai néplélek rejtelmei és modern kori bakelitboom szerdai online lapszemlénkben.

Előállították Gyárfás Tamást a Fenyő-gyilkosság miatt

2018.04.17. 17:45
Fenyő János médiavállalkozó megöletésével gyanúsítja a Magyar Úszó Szövetség volt vezetőjét, Gyárfás Tamást a Nemzeti Nyomozó Iroda.

Blogstar kávéház

2018.04.17. 02:55
Bicskanyitogató nyikhajok, sorosista anarchisták, az iszlám abszurdja, eszetlen újgazdagok és Szandi ezoterikus kísértése keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.04.16. 02:55
Leváltott ellenzék, álcivil aktivisták, Karácsony fecskéi, a Google rasszizmusa és kesztyűs kezű szexualitás hétindító online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?