Blogolj!

Blogstar kávéház

Vége

Szűkülő piac.

Alig másfél évvel élte túl a Magyar Nemzet a Népszabadságot, a magyar nyomtatottsajtó-piac a két legfontosabb politikai napilapját veszítette-veszíti el rövid idő alatt – búcsúzik a Magyar Nemzet Online.

„Ha megnézzük az itthon működő országos politikai napilapok tulajdonosait, láthatjuk, hogy miféle figurák vannak nyeregben. Ma két egykori (?) pártpénztárnok, egy felfoghatatlan módon meggazdagodó gázszerelő és egy furcsa, a gravitációval is hadban álló, gazdag vállalkozó tudja magáénak azt a piacot, amely holnaptól háromszereplősre szűkül. És ne kerteljünk: holnaptól nem marad olyan országos politikai napilap, amelyet így vagy úgy ne a kormány tartana el. Jó kérdés, mi lesz azokkal az orgánumokkal (hírportálok, hetilapok, egyéb, közélettel is foglalkozó sajtótermékek), amelyek (még) nem függnek az újabb kétharmadot szerző politikai hatalomtól.”

Vége

Soha nem jó, ha a sajtó önmagával foglalkozik, de néha elkerülhetetlen. A mostani is ilyen helyzet: alig másfél évvel élte túl a Magyar Nemzet a Népszabadságot - a magyar nyomtatottsajtó-piac a két legfontosabb politikai napilapját veszítette-veszíti el rövid idő alatt.

Szorongatás

A NER gyenge pontjai.

A Válasz Online azt elemzi, hogy lehet, hogy az ellenzék és a kormánykritikus média néhány fontos és legitim témája egyáltalán nem hatott a választókra.

„Ha a legszélesebb értelemben vett ellenzék három legfontosabb témája, vagyis a korrupció, az oktatás-egészségügy és a jogállam védelme nem működik, ha ezekkel a NER nem megszorongatható, joggal teheti fel a kedves olvasó a kérdést: akkor mivel? Hol vannak a gyenge pontjai? Erre őszintén csak azt lehet ma válaszolni, hogy nem tudjuk. És úgy fest, hogy mások se nagyon.”

Ezért hasalt el az ellenzék összes témája

Nagyon sokat írtak már arról, mi áll az ellenzék vasárnapi megsemmisítő, összeomlással felérő veresége mögött. Mind a külső, mind a belső tényezők bőven elégséges magyarázatot szolgáltatnak. A külső tényezők között a legfontosabbak között említhetjük a kormány rendkívüli túlhatalmát, már-már végtelen anyagi erőforrásait, a csúcstechnológiás propagandagépezet hatékonyságát, a választási földrajz és a választási rendszer kormánynak kedvező adottságait, a kedvező világgazdasági környezetet és a NER valós, átélhető, kézzelfogható eredményeit.

Rom

Leváltották az ellenzéket.

Reménytelen helyzetbe került az ellenzék a Fidesz kétharmados győzelme után, a választópolgárok büntettek – így a Hirado.hu.

„Boros Bánk Levente elmondta: a szocialista párt már korábban sem volt működőképes. 'Nagyon beszédes volt, hogy feláldozta a saját miniszterelnök-jelöltjét, és importált egyet, ami azt mutatja, hogy romokban hever az MSZP' – mondta a politológus. Bárki is lesz az MSZP elnöke, komoly feladat vár rá, de az is lehet, hogy csődöt jelent a párt, mivel súlyos adósságot görget maga előtt – tette hozzá.”

Reménytelen helyzetbe került az ellenzék a Fidesz kétharmados győzelme után

Az ellenzéki pártok jelentős része elnökség nélkül maradt a Fidesz-KDNP elsöprő választási győzelme után. Simon János politológus a Kossuth Rádió Ütköző című műsorában azt mondta: „minden ellenzéki politikai erő vesztes, hiszen nem kormányváltás, hanem ellenzékváltás történt, amiben a választópolgár volt a bíró" - vélekedett.

Cirkusz

A Soros-ellenzéki.

Az Origo.hu szerint Soros leghűségesebb agitátorának most jött el az ideje, Soros leváltotta az eddigi ellenzéket, és a Színház- és Filmművészeti Főiskola egykori bukott, kirúgott diákját nevezte ki.

„A legtöbbet pedig az mondja el Gulyás Márton és anarchista társainak demokráciafelfogásáról, hogy vasárnap este, amikor kiderült, hogy csúfosan megbukott Gulyás terve az új Soros-ellenzék megszervezésére, emberei az Oktogonra vonultak, és lezárták. Most viszont eljött Gulyás ideje: Soros György leváltotta teljes, bukott ellenzéket, hiszen saját, hatásosabban működő ellenzéket akar. Ennek megszervezése, tüntetések, utcai cirkuszok rendezése pedig Gulyás Márton feladata.”

Hamisított közvélemény-kutatásokkal terrorizálta az ellenzéket Soros embere

A hivatásos zsebprovokátor, a rendkívül tehetségtelen anarchista Gulyás Márton az állami számvevőszék elleni januári támadás óta sem hagyta abba a nevetséges provokációit. Az addigi Soros-pénzekből végrehajtott agresszióit itt foglaltuk össze. A február óta tartó kampányban végig arra törekedett, hogy választói felhatalmazás nélkül elfoglalja az ellenzéki oldalt, utcai akciókkal és meghamisított közvélemény-kutatásokkal nyomást gyakoroljon az ellenzéki pártokra.

Gyűrű

Lánykérésre várva.

Zámbó Krisztiánról és párjáról, Takács Zsuzsiról az utóbbi időben olyan hírek kaptak szárnyra, hogy kitűzték az esküvő napját, sőt a baba is jön – a Lokál Online utánajárt, mi az igazság.

„Krisztián négy éve megkérte a kezem, azóta nem volt újabb lánykérés, és én most is a menyasszonyának tartom magam, bár nem hordom a gyűrűt. Titkon azért vágyom egy újabb lánykérésre, ahol nincsenek ott a kamerák. Persze az is szép volt, annak is megvolt a varázsa, de az az álmom, hogy csak mi ketten legyünk ott, és egy bensőséges, meghitt pillanatban tegye fel nekem újra a nagy kérdést – mesélt vágyairól Zsuzsi. Krisztián szerelme kívánságának eleget szeretne tenni.”

Lánykérésre vágyik Zámbó Krisztián párja, Zsuzsi

Zámbó Krisztiánról és párjáról, Takács Zsuzsiról az utóbbi időben olyan hírek kaptak szárnyra, miszerint eljegyezték egymást, kitűzték az esküvő napját, sőt a baba is jön. Zsuzsi eddig hallgatott, de most betelt nála a pohár, és a Lokálnak őszintén elmondta: nincs szó családalapításról, de annak örü

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/51050/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.04.20. 02:50
Aggódó szivárványkoalíció, atombiztos fenyegetőzés, Emese áruba bocsátott szüzessége és Szinetár Dóra tündéri fotómontázsa pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.04.19. 02:50
Választási düh, politikai öngyilkosság, rocktörténelmi pillanat, száguldó szerelem és lágyuló szexualitás csütörtöki online lapszemlénkben.

A lakosság bevonásával teszik szebbé környezetüket a hivatalnokok

2018.04.18. 12:15
Már évek óta önkénteskednek a Föld napján a Csongrád Megyei Kormányhivatal munkatársai. Tavaly kiderült, hogy a felszámolt illegális szemétlerakók …

Részletes vallomást tett a Fenyő-gyilkosság  ügyében Gyárfás

2018.04.18. 09:25
- ezt védőügyvédje állítja. A volt médiavállalkozó tagadja az ellene felhozott vádakat a PS információi szerint.

Elhunyt Barbara Bush az egykori first lady

2018.04.18. 07:45
Kedden houstoni otthonában 92 esztendős korában elhunyt Barbara Bush volt amerikai first lady. 

Blogstar kávéház

2018.04.18. 03:45
Sorosista migránsbiznisz, uniós darázsfészek, Macron kenyértörései, a kínai néplélek rejtelmei és modern kori bakelitboom szerdai online lapszemlénkben.

Előállították Gyárfás Tamást a Fenyő-gyilkosság miatt

2018.04.17. 17:45
Fenyő János médiavállalkozó megöletésével gyanúsítja a Magyar Úszó Szövetség volt vezetőjét, Gyárfás Tamást a Nemzeti Nyomozó Iroda.

Blogstar kávéház

2018.04.17. 02:55
Bicskanyitogató nyikhajok, sorosista anarchisták, az iszlám abszurdja, eszetlen újgazdagok és Szandi ezoterikus kísértése keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.04.16. 02:55
Leváltott ellenzék, álcivil aktivisták, Karácsony fecskéi, a Google rasszizmusa és kesztyűs kezű szexualitás hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.04.15. 04:00
Orbán pávatánca, a kutatók öncenzúrája, a baloldal újraegyesítése, meredek sztársztorik és Demcsák Zsuzsa napsütötte tökéletessége vasárnapi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?