Blogolj!

Blogstar kávéház

Keverés

Választási kisokos.

A magyarok egy része alapvető választási információkkal sincs tisztában a Political Capital tanulmányából, amely a Závecz Research segítségével készült – írja a Zoom.hu.

„Az egyéni képviselők ismeretében sem állunk túl jól, bár a helyzet némileg javult az elmúlt időszakban. Négy évvel ezelőtt csak a szavazók 25 százaléka tudta megnevezni a saját országgyűlési képviselőjét, idén ez 39 százalékra nőtt. Igaz, sokan voltak, akik a jelöltet összekeverték a polgármesterükkel.”

A magyarok egy része alapvető választási információkkal sincs tisztában

A magyarok egy része alapvető választási információkkal sincs tisztában Az egyéni jelölteket nem igazán ismerik a szavazók, ha mégis ismerik, az sem befolyásolja őket abban, hova húzzák az ikszet - többek között ez is kiderül a Political Capital tanulmányából, amely a Závecz Research segítségével készült, még a választások előtt, és amelyet ma ismertettek egy konferencián.

Szabály

Szétmorzsolódott ellenzék.

Kiszelly Zoltán politológus szerint a választási csalás vádjával az ellenzék el akarja terelni a figyelmet vereségéről – derül ki a Magyar Hírlap Online cikkéből.

„Az ellenzék a választási rendszer hibájaként rója fel, hogy 49 százalékos támogatottsággal miként szerezhet kétharmados többséget a Fidesz–KDNP. A politológus rámutatott: a szabályok nem a Fidesznek, hanem a mindenkori legerősebb pártnak kedveznek. Arról nem a kormányzó pártok tehetnek, hogy a szavazótáboruk egy tömbben van, míg az ellenzéké tagolt. A szétmorzsolódás a pártok politikájának eredménye, nem fogtak össze, nem tartottak előválasztást, pedig az ellenzéki szavazók 2013-ban és most is erre vágytak. Azzal, hogy a pártok elindultak a választáson, elfogadták a szabályokat, tette hozzá.”

Teljesen alaptalanok az ellenzéki vádak

A választás lebonyolítása átlátható és professzionális volt - jelentette ki Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője. Kiszelly Zoltán politológus szerint a választási csalás vádjával az ellenzék el akarja terelni a figyelmet vereségéről. Még a balliberális szakértők sem kérdőjelezték meg, hogy lenne bármilyen ügy a szavazatszámlálással, a szavazás menetével kapcsolatban, ami alapjaiban kérdőjelezné meg a választási eredményeket - mondta Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője egy konferencián.

Játék

Gondolatok nélkül.

Galló Béla politológus a 180 percben elmondta, hogy az ellenzéki pártoknak önkritikát kellene gyakorolniuk, hogy ezt a sikertelen periódust újragondolják – írja a Hirado.hu.

„Az elmúlt években voltak arra utaló jelek, hogy a magyar ellenzéki pártokról azoknak is rossz véleményük volt, akik esetleg kívülről támogatták őket. Soros György az MSZP-ről kijelentette, hogy a Fidesz zsebében van, ami arra enged következtetni, hogy lehet, hogy a pártoktól a hálózatosodásra és a médiára fog az ellenzéki súly áthelyeződni, miközben a pártok játsszák saját játékaikat. A kérdés, hogy ez mennyire lehet hatékony gondolatatok nélkül – mutatott rá a szakértő.”

Gondolatcserére lenne szükség az ellenzéknél

Az ellenzéki pártok már a voksolás estéjén bírálták egymást. Legtöbben az LMP-t, amelyen belül is viták alakultak ki. Hadházy Ákos, az MSZP teljes vezetése és a Jobbik elnöke is lemondott. Galló Béla politológus a 180 percben elmondta, hogy a pároknak önkritikát kellene gyakorolniuk, hogy ezt a sikertelen periódust újragondolják.

Kaland

Kígyóbaj és macskajaj.

Az Origo.hu azt elemzi, hogy viselkedett és mit fogyaszthatott Gyurcsány Ferenc a választás estéjén.

„Alapvetően nehéz dolog ez a kampány, de nagyon úgy néz ki, hogy az ilyen népi bölcsességek a DK elnökét egyáltalán nem foglalkoztatják. Sajtóértesülések szerint a lakossági fórumok első számú sztárja, megmondóembere, előadóművésze pozitívan fogta fel a dolgot, és az egyes kampányállomásokat, tárgyalásokat és sajtótájékoztatókat gigantikus és sajátos kalandként élte meg. Ahol mindig gondoskodott arról, hogy meglehetősen jól érezze magát.”

Kígyóbaj vagy macskajaj: ilyen volt Gyurcsány Ferenc a választás estéjén

Az LMP egyik jelöltje azt mondta a nagy és természetesen példátlanul sikeres, hihetetlenül eredményes egyeztetések után, hogy Gyurcsány Ferenc részeg volt. Nem tudjuk, hogy Vágó Gábor, ha látta Gyurcsány legutóbbi szereplését, kígyózását, most mire gondolhatott.

Biztonság

Tóth Gabi románca.

A sztár március elején jelentette be, hogy újra rátalált a szerelem a Séfek séfe zsűritagja, Krausz Gábor személyében – olvasható a Lokál Online-on.

„Az énekesnő Boginak beismerte: a hiedelmekkel ellentétben egy kapcsolatban nagyon visszafogott, bújós típus, akinek fontos, hogy biztonságban érezhesse magát, és úgy tűnik, megtalálta ezt a férfit Krausz Gábor személyében, aki lapunknak korábban szintén visszafogottan nyilatkozott szerelmükről: Köszönjük a gratulációt. Boldog vagyok, de egyelőre többet nem szeretnék mondani.”

Tóth Gabi és Krausz Gábor: Boldogok vagyunk

Tóth Gabi március elején jelentette be, hogy újra rátalált a szerelem a Séfek séfe zsűritagja, Krausz Gábor személyében. Bár az énekesnő az utóbbi időben tudatosan óvja magánéletét, Dallos Bogi műsorában megtörte a csendet. Tóth Gabi és Krausz Gábor lassan két hónapja boldog párkapcsolatban él, de a szerelmesek nagyon óvják magánéletüket, és a közösségi oldalaikon megosztott szerelmes fotóikon kívül szűkszavúan nyilatkoznak kapcsolatukról.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/51124/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.07.21. 04:45
Szocialista zűrzavar, szárazföldi migránsáradat, halálos medveszelfi, a budapesti klubélet tragédiái és Rúzsa Magdi pikáns titkai szombati online lapszemlénkben.

Több embert is megkéseltek egy németországi buszon

2018.07.20. 17:15
Több ember megsérült a németországi Lübeckben, amikor valaki késsel támadt egy busz utasaira - tájékoztatott a BBC. 

A paksi atomerőműhöz riasztották a honvédség Gripenjeit

2018.07.20. 10:25
A paksi atomerőműhöz riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit két kisrepülőgép miatt - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken az MTI-t.

Blogstar kávéház

2018.07.20. 05:05
Pénzes ingyengyógyszerek, széthulló zöldek, helytelenül fehér tankönyvek, ébredő nemzetiségek és a 90-es évek eltűnt legendái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.19. 05:05
Az LMP őrülete, Márki-Zay beszédes hallgatása, a migráció feketepiaca , Tóth Vera szexbibliája és szerfüggő sztárok csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.18. 05:05
Parlamenti szundikálások, jobbikos kocsonyaboksz, a dinnyepiac forrongása, a Neoton-sztár utolsó esélye és a mini Bruce Lee szálkásítása szerdai online lapszemlénkben.

Indokolatlanul magas a jégkrémek cukortartalma

2018.07.17. 08:45
A eperjégkrémek sokszor indokolatlanul sok cukorral készülnek, több termék pedig fölösleges aromát is tartalmaz, a gyümölcstartalom a legjobb esetben sem közelíti meg a 30 százalékot.

Blogstar kávéház

2018.07.17. 05:10
Az ellenzék kotyvaléka, Hadházy titka, Zágráb színei, Németh Kristóf vágyai és a Szőke Szikla szilárdsága keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.16. 05:10
Trump és Putyin hidegháborúja, a Nyugat toporgása, aranyosztó viccbüntető, csalafinta csókcsata és ragyogó luxusesküvő hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.15. 05:10
Magyaros újhullám, brit patthelyzet, francia migránsfutball, Ingmar Bergman szétcincálása és Nagy Feró férfibarlangja vasárnapi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?