Blogolj!

Blogstar kávéház

Keverés

Választási kisokos.

A magyarok egy része alapvető választási információkkal sincs tisztában a Political Capital tanulmányából, amely a Závecz Research segítségével készült – írja a Zoom.hu.

„Az egyéni képviselők ismeretében sem állunk túl jól, bár a helyzet némileg javult az elmúlt időszakban. Négy évvel ezelőtt csak a szavazók 25 százaléka tudta megnevezni a saját országgyűlési képviselőjét, idén ez 39 százalékra nőtt. Igaz, sokan voltak, akik a jelöltet összekeverték a polgármesterükkel.”

A magyarok egy része alapvető választási információkkal sincs tisztában

A magyarok egy része alapvető választási információkkal sincs tisztában Az egyéni jelölteket nem igazán ismerik a szavazók, ha mégis ismerik, az sem befolyásolja őket abban, hova húzzák az ikszet - többek között ez is kiderül a Political Capital tanulmányából, amely a Závecz Research segítségével készült, még a választások előtt, és amelyet ma ismertettek egy konferencián.

Szabály

Szétmorzsolódott ellenzék.

Kiszelly Zoltán politológus szerint a választási csalás vádjával az ellenzék el akarja terelni a figyelmet vereségéről – derül ki a Magyar Hírlap Online cikkéből.

„Az ellenzék a választási rendszer hibájaként rója fel, hogy 49 százalékos támogatottsággal miként szerezhet kétharmados többséget a Fidesz–KDNP. A politológus rámutatott: a szabályok nem a Fidesznek, hanem a mindenkori legerősebb pártnak kedveznek. Arról nem a kormányzó pártok tehetnek, hogy a szavazótáboruk egy tömbben van, míg az ellenzéké tagolt. A szétmorzsolódás a pártok politikájának eredménye, nem fogtak össze, nem tartottak előválasztást, pedig az ellenzéki szavazók 2013-ban és most is erre vágytak. Azzal, hogy a pártok elindultak a választáson, elfogadták a szabályokat, tette hozzá.”

Teljesen alaptalanok az ellenzéki vádak

A választás lebonyolítása átlátható és professzionális volt - jelentette ki Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője. Kiszelly Zoltán politológus szerint a választási csalás vádjával az ellenzék el akarja terelni a figyelmet vereségéről. Még a balliberális szakértők sem kérdőjelezték meg, hogy lenne bármilyen ügy a szavazatszámlálással, a szavazás menetével kapcsolatban, ami alapjaiban kérdőjelezné meg a választási eredményeket - mondta Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője egy konferencián.

Játék

Gondolatok nélkül.

Galló Béla politológus a 180 percben elmondta, hogy az ellenzéki pártoknak önkritikát kellene gyakorolniuk, hogy ezt a sikertelen periódust újragondolják – írja a Hirado.hu.

„Az elmúlt években voltak arra utaló jelek, hogy a magyar ellenzéki pártokról azoknak is rossz véleményük volt, akik esetleg kívülről támogatták őket. Soros György az MSZP-ről kijelentette, hogy a Fidesz zsebében van, ami arra enged következtetni, hogy lehet, hogy a pártoktól a hálózatosodásra és a médiára fog az ellenzéki súly áthelyeződni, miközben a pártok játsszák saját játékaikat. A kérdés, hogy ez mennyire lehet hatékony gondolatatok nélkül – mutatott rá a szakértő.”

Gondolatcserére lenne szükség az ellenzéknél

Az ellenzéki pártok már a voksolás estéjén bírálták egymást. Legtöbben az LMP-t, amelyen belül is viták alakultak ki. Hadházy Ákos, az MSZP teljes vezetése és a Jobbik elnöke is lemondott. Galló Béla politológus a 180 percben elmondta, hogy a pároknak önkritikát kellene gyakorolniuk, hogy ezt a sikertelen periódust újragondolják.

Kaland

Kígyóbaj és macskajaj.

Az Origo.hu azt elemzi, hogy viselkedett és mit fogyaszthatott Gyurcsány Ferenc a választás estéjén.

„Alapvetően nehéz dolog ez a kampány, de nagyon úgy néz ki, hogy az ilyen népi bölcsességek a DK elnökét egyáltalán nem foglalkoztatják. Sajtóértesülések szerint a lakossági fórumok első számú sztárja, megmondóembere, előadóművésze pozitívan fogta fel a dolgot, és az egyes kampányállomásokat, tárgyalásokat és sajtótájékoztatókat gigantikus és sajátos kalandként élte meg. Ahol mindig gondoskodott arról, hogy meglehetősen jól érezze magát.”

Kígyóbaj vagy macskajaj: ilyen volt Gyurcsány Ferenc a választás estéjén

Az LMP egyik jelöltje azt mondta a nagy és természetesen példátlanul sikeres, hihetetlenül eredményes egyeztetések után, hogy Gyurcsány Ferenc részeg volt. Nem tudjuk, hogy Vágó Gábor, ha látta Gyurcsány legutóbbi szereplését, kígyózását, most mire gondolhatott.

Biztonság

Tóth Gabi románca.

A sztár március elején jelentette be, hogy újra rátalált a szerelem a Séfek séfe zsűritagja, Krausz Gábor személyében – olvasható a Lokál Online-on.

„Az énekesnő Boginak beismerte: a hiedelmekkel ellentétben egy kapcsolatban nagyon visszafogott, bújós típus, akinek fontos, hogy biztonságban érezhesse magát, és úgy tűnik, megtalálta ezt a férfit Krausz Gábor személyében, aki lapunknak korábban szintén visszafogottan nyilatkozott szerelmükről: Köszönjük a gratulációt. Boldog vagyok, de egyelőre többet nem szeretnék mondani.”

Tóth Gabi és Krausz Gábor: Boldogok vagyunk

Tóth Gabi március elején jelentette be, hogy újra rátalált a szerelem a Séfek séfe zsűritagja, Krausz Gábor személyében. Bár az énekesnő az utóbbi időben tudatosan óvja magánéletét, Dallos Bogi műsorában megtörte a csendet. Tóth Gabi és Krausz Gábor lassan két hónapja boldog párkapcsolatban él, de a szerelmesek nagyon óvják magánéletüket, és a közösségi oldalaikon megosztott szerelmes fotóikon kívül szűkszavúan nyilatkoznak kapcsolatukról.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/51124/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.25. 02:30
A Notre-Dame iszlamizálódása, Márki-Zay kalapozása, ellenzéki őskáosz, magyarellenes uszítások és Dér Heni férfias kompenzálása csütörtöki online lapszemlénkben.

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

2019.04.24. 07:00
Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár közlése szerint szeptembertől a kötelező védőoltások közé kerül a bárányhimlő elleni oltás is.

Blogstar kávéház

2019.04.24. 01:00
Magyarország kispadozása, Budapest mélyalvása, a kereszténység letámadása, szárnyas hírvivők és Szilágyi Liliána dögös pózolása szerdai online lapszemlénkben.

Nyár végétől repülési tilalmat vezetnek be a főváros felett

2019.04.23. 13:20
Augusztustól éjfél és hajnali öt óra között nem szállhatnak fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren – az erről szóló megállapodást Tarlós István …

Meghalt János, Luxemburg korábbi nagyhercege

2019.04.23. 13:05
A Nassau-Weilburg-ház ötödik uralkodója 98 éves volt, halálhírét fia, Henrik nagyherceg jelentette be.

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?