Blogolj!

Blogstar kávéház

Keverés

Választási kisokos.

A magyarok egy része alapvető választási információkkal sincs tisztában a Political Capital tanulmányából, amely a Závecz Research segítségével készült – írja a Zoom.hu.

„Az egyéni képviselők ismeretében sem állunk túl jól, bár a helyzet némileg javult az elmúlt időszakban. Négy évvel ezelőtt csak a szavazók 25 százaléka tudta megnevezni a saját országgyűlési képviselőjét, idén ez 39 százalékra nőtt. Igaz, sokan voltak, akik a jelöltet összekeverték a polgármesterükkel.”

A magyarok egy része alapvető választási információkkal sincs tisztában

A magyarok egy része alapvető választási információkkal sincs tisztában Az egyéni jelölteket nem igazán ismerik a szavazók, ha mégis ismerik, az sem befolyásolja őket abban, hova húzzák az ikszet - többek között ez is kiderül a Political Capital tanulmányából, amely a Závecz Research segítségével készült, még a választások előtt, és amelyet ma ismertettek egy konferencián.

Szabály

Szétmorzsolódott ellenzék.

Kiszelly Zoltán politológus szerint a választási csalás vádjával az ellenzék el akarja terelni a figyelmet vereségéről – derül ki a Magyar Hírlap Online cikkéből.

„Az ellenzék a választási rendszer hibájaként rója fel, hogy 49 százalékos támogatottsággal miként szerezhet kétharmados többséget a Fidesz–KDNP. A politológus rámutatott: a szabályok nem a Fidesznek, hanem a mindenkori legerősebb pártnak kedveznek. Arról nem a kormányzó pártok tehetnek, hogy a szavazótáboruk egy tömbben van, míg az ellenzéké tagolt. A szétmorzsolódás a pártok politikájának eredménye, nem fogtak össze, nem tartottak előválasztást, pedig az ellenzéki szavazók 2013-ban és most is erre vágytak. Azzal, hogy a pártok elindultak a választáson, elfogadták a szabályokat, tette hozzá.”

Teljesen alaptalanok az ellenzéki vádak

A választás lebonyolítása átlátható és professzionális volt - jelentette ki Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője. Kiszelly Zoltán politológus szerint a választási csalás vádjával az ellenzék el akarja terelni a figyelmet vereségéről. Még a balliberális szakértők sem kérdőjelezték meg, hogy lenne bármilyen ügy a szavazatszámlálással, a szavazás menetével kapcsolatban, ami alapjaiban kérdőjelezné meg a választási eredményeket - mondta Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője egy konferencián.

Játék

Gondolatok nélkül.

Galló Béla politológus a 180 percben elmondta, hogy az ellenzéki pártoknak önkritikát kellene gyakorolniuk, hogy ezt a sikertelen periódust újragondolják – írja a Hirado.hu.

„Az elmúlt években voltak arra utaló jelek, hogy a magyar ellenzéki pártokról azoknak is rossz véleményük volt, akik esetleg kívülről támogatták őket. Soros György az MSZP-ről kijelentette, hogy a Fidesz zsebében van, ami arra enged következtetni, hogy lehet, hogy a pártoktól a hálózatosodásra és a médiára fog az ellenzéki súly áthelyeződni, miközben a pártok játsszák saját játékaikat. A kérdés, hogy ez mennyire lehet hatékony gondolatatok nélkül – mutatott rá a szakértő.”

Gondolatcserére lenne szükség az ellenzéknél

Az ellenzéki pártok már a voksolás estéjén bírálták egymást. Legtöbben az LMP-t, amelyen belül is viták alakultak ki. Hadházy Ákos, az MSZP teljes vezetése és a Jobbik elnöke is lemondott. Galló Béla politológus a 180 percben elmondta, hogy a pároknak önkritikát kellene gyakorolniuk, hogy ezt a sikertelen periódust újragondolják.

Kaland

Kígyóbaj és macskajaj.

Az Origo.hu azt elemzi, hogy viselkedett és mit fogyaszthatott Gyurcsány Ferenc a választás estéjén.

„Alapvetően nehéz dolog ez a kampány, de nagyon úgy néz ki, hogy az ilyen népi bölcsességek a DK elnökét egyáltalán nem foglalkoztatják. Sajtóértesülések szerint a lakossági fórumok első számú sztárja, megmondóembere, előadóművésze pozitívan fogta fel a dolgot, és az egyes kampányállomásokat, tárgyalásokat és sajtótájékoztatókat gigantikus és sajátos kalandként élte meg. Ahol mindig gondoskodott arról, hogy meglehetősen jól érezze magát.”

Kígyóbaj vagy macskajaj: ilyen volt Gyurcsány Ferenc a választás estéjén

Az LMP egyik jelöltje azt mondta a nagy és természetesen példátlanul sikeres, hihetetlenül eredményes egyeztetések után, hogy Gyurcsány Ferenc részeg volt. Nem tudjuk, hogy Vágó Gábor, ha látta Gyurcsány legutóbbi szereplését, kígyózását, most mire gondolhatott.

Biztonság

Tóth Gabi románca.

A sztár március elején jelentette be, hogy újra rátalált a szerelem a Séfek séfe zsűritagja, Krausz Gábor személyében – olvasható a Lokál Online-on.

„Az énekesnő Boginak beismerte: a hiedelmekkel ellentétben egy kapcsolatban nagyon visszafogott, bújós típus, akinek fontos, hogy biztonságban érezhesse magát, és úgy tűnik, megtalálta ezt a férfit Krausz Gábor személyében, aki lapunknak korábban szintén visszafogottan nyilatkozott szerelmükről: Köszönjük a gratulációt. Boldog vagyok, de egyelőre többet nem szeretnék mondani.”

Tóth Gabi és Krausz Gábor: Boldogok vagyunk

Tóth Gabi március elején jelentette be, hogy újra rátalált a szerelem a Séfek séfe zsűritagja, Krausz Gábor személyében. Bár az énekesnő az utóbbi időben tudatosan óvja magánéletét, Dallos Bogi műsorában megtörte a csendet. Tóth Gabi és Krausz Gábor lassan két hónapja boldog párkapcsolatban él, de a szerelmesek nagyon óvják magánéletüket, és a közösségi oldalaikon megosztott szerelmes fotóikon kívül szűkszavúan nyilatkoznak kapcsolatukról.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/51124/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.07.15. 04:55
A jogállamiság gyurmázása, augusztus 20-a bizonytalansága, a koronavírus mozgatórugója, a magyar postások lázadása és Tóth Andi szexi idomai szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.14. 04:50
Angela Merkel lebegtetése, a Nemzeti Konzultáció hasítása, Hadházy Ákos fantomszervezkedése, a koronavírus-járvány ellentmondásai és Vasvári Vivien szerelmes lubickolása keddi online lapszemlénkben.

Tizenhárommal nőtt a koronavírusos megbetegedések száma

2020.07.13. 09:25
Ezzel 4247 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Nem halt meg senki az elmúlt huszonnégy órában, így az elhunytak száma változatlanul 595 fő, 3073-an pedig …

Kétszáz határsértő ellen kellett a rendőröknek intézkedniük a hétvégén

2020.07.13. 07:25
Nem unatkoztak a rendőrök és a katonák az elmúlt napokban sem, ugyanis csak péntektől vasárnapig 199 határsértőt csíptek el.

Blogstar kávéház

2020.07.13. 05:10
Lengyelország illiberalizmusa, a baloldal tudatos álhírgyártása, Angela Merkel politikai öröksége, a migránsok többlethalálozása és Fluor Tomi szerelmi villanása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.11. 21:45
Aggasztó korona-körkép, sunnyogva hallgató francia baloldali sajtó, Hadházy kínos lebukása, rendkívüli lengyel kampányhajrá és Kulcsár Edina szexizése vasárnapi online lapszemlénkben.

Kánikula után lehűlés

2020.07.11. 17:30
Kicsit fellélegezhetünk, ugyanis este megérkezik a hűvösebb idő hazánkba. Ez persze csapadékkal, néhol pedig heves széllökésekkel is járni fog.

Hat új koronavírusos beteget regisztráltak, ketten elhunytak

2020.07.11. 09:10
Ezzel 4229 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, ezzel 595-re emelkedett az elhunytak száma, 2974-en pedig már …

Blogstar kávéház

2020.07.10. 22:45
A német migránspolitika pálfordulása, a példamutató magyar járvány elleni védekezés, a haladó nyugat transznemű modellje, a közösségi média fenyegető veszélye és a magyar labdarúgás reménysége szombati online lapszemlénkben.

Hárommal nőtt a koronavírusos betegek száma

2020.07.10. 09:20
Ezzel 4223 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, összesen így már 593-an haltak meg, de 2941-en pedig már meggyógyultak.

Ezeket a cikkeket olvastad már?