Blogolj!

Blogstar kávéház

Bázis

Politikus civilek.

A magukat civilnek nevező tüntetésszervezők le akarják váltani a bukott ellenzék politikusait, ők akarnak egy egységesebb ellenzéket létrehozni, és annak az élére állni – mutatnak rá elemzők a Hirado.hu cikkében.

„Kiszelly Zoltán az M1 aktuális csatornán vasárnap arról beszélt: bár az ellenzékből gondolkodtak a választás bojkottján, de végül elvetették. (…) A szombati, új választásért tartott ellenzéki demonstrációról azt mondta: a magukat civilnek nevező aktivisták, 'senki által meg nem választott civilek' le akarják cserélni az ellenzéki pártokat és politikusokat. Szerinte az a legfontosabb üzenete a tüntetésnek, hogy a 'bukott ellenzéki politikusok és pártok' helyett ezek a civilek akarják egyben tartani ezt a szavazóbázist, amely viszont nem homogén tömeg.”

Elemzők: alaptalanok a választási rendszerrel szembeni kifogások

A magukat civilnek nevező szervezők most le akarják váltani a bukott ellenzék politikusait, ők akarnak egy egységesebb ellenzéket létrehozni és annak az élére állni - hangzott el az M1 Szemtől szembe című műsorában.

Háló

Fecskék a pácban.

Karácsony Gergely mentheti meg azokat a fecskéket, akik Zuglóban, egy Várna utcai társasházban galambháló fogságába estek – számol be róla a 444.hu.

„Négy közül az egyik már el is pusztult. A többi három folyamatosan próbálkozik a kirepüléssel, de mindig beleütköznek a hálóba. László a mályi madármentőket is felhívta, akik megpróbáltak beszélni az önkormányzattal, de tőlük azt a választ kapták, hogy nem tehetnek semmit, engedélyük van a hálóra. A fecskék egyébként védett állatok.”

Nagy bajban van három fecske és csak Karácsony Gergely mentheti meg őket - 444

Olvasónk, László hívta fel rá a figyelmünket, hogy Zuglóban, egy Várna utcai társasházban hálót raktak fel a galambok távoltartására körülbelül három hónapja, annak ellenére, hogy tudták, a házban már hét éve minden nyáron költenek a fecskék. Úgyhogy négy fecske ennek ellenére idén is bejutott a házba, de kimenni már nem tudnak.

Kulcsszó

A Google rasszizmusa.

Egy ideológiailag független keresőoldal is befolyással lehet a felhasználói radikalizálódására, ez derül ki Safiya Umoja Noble a Google algoritmusaira jellemző rasszizmusról írt könyvéből – így a Zoom.hu.

„Noble a könyvében több konkrét példát is említ arra vonatkozóan, hogy a gyűlöletoldalak hogyan használják fel saját előnyükre a Google algoritmusát. A megfelelő kulcsszavakkal egy weboldal előkelő helyet foglalhat el a találati listán, még akkor is, ha gyűlöletkeltő propagandával van tele. Ez pedig súlyos következményekkel is járhat, főleg, ha egy olyan ember botlik bele ezekbe az oldalakba, aki amúgy is nyitott az általuk képviselt ideológiára.”

A Google akaratlanul is a rasszizmust népszerűsíti

A Google akaratlanul is a rasszizmust népszerűsíti Nem a Facebook az egyetlen olyan platform, amit elsődleges információforrásként használ rengeteg felhasználó szerte a világot. A látszólag demokratikusan működő profitorientált oldalak társadalmi felelőssége folyamatos vita tárgya, és nincs ez másképp az internet elsőszámú keresőoldala esetében sem.

Vágy

Macsó férfifantázia.

Aki azt hiszi, hogy már minden sztorit, botrányt és anekdotát ismer minden idők egyik leghíresebb erotikus thrilleréről, az Elemi ösztönről, annak is tartogat meglepetéseket a rendező, a holland Paul Verhoeven életrajza – mutatja be szaftos sztorikkal az Origo.hu.

„A rendező szerint filmje nem macsó férfifantázia: – Egy női ismerősöm azt mondta nekem, hogy ő mindig kesztyűt húz a szexhez, különben túlságosan összekarmolná a pasit. Elmesélte, hogy amikor orgazmusa van, mindig feltámad benne a vágy, hogy megölje a férfit.”

10 dolog, amit biztosan nem tud az évszázad erotikus filmjéről

A Sharon Stone széttett lába miatt is legendássá vált Elemi ösztön készítésének története a mai napig tartogat titkokat.

Kapuzárás

Vállalkozó szellem.

Az egyik legszexibb rendőr volt a Rex felügyelő című sorozatban, autókat tört a Cobra 11-ben Gedeon Burkhard, aki az ATV vendége volt – írja a Lokál Online.

„Burkhard magánéletébe is beavatta a magyar közönséget. Mint mesélte, Berlinben él, közel a kislányához és annak édesanyjához, akitől elvált ugyan, de remek kapcsolatban maradtak. – Két éve vagyok túl egy hétéves kapcsolaton, amely nagyon megviselt. Kapuzárási pánikom is volt, de rövid időn belül rájöttem, hogy nincs okom az aggodalomra, mindig vannak vállalkozó szellemű hölgyek, akik szívesen töltik velem az idejüket – mesélte a bajusza alatt mosolyogva.”

Anyja magyar szerelméről nevezték el a Rex felügyelő sztárját

Az egyik legszexibb rendőr volt a Rex felügyelő című sorozatban, autókat tört a Cobra 11-ben és nácikat ölt a Becstelen brigantyk című filmben Brad Pitt oldalán. Gedeon Burkhard most Budapesten járt, az ATV Esti Frizbi című műsorában mesélt arról, milyen szálak kötik hazánkhoz és hogyan került Taran

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/51292/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.04.23. 04:20
Orbán atomtitkai, az ellenzék csodafegyvere, a választás savanyú szőlője, a várandósság stresszes dilemmái és a kupleráj ribancai hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.04.22. 03:00
Erőszakos pártok, választói értékszintézis, a magyarság ellehetetlenítése, liberális iszapbirkózás, agyonszáradt pogi és a végső offenzíva vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.04.21. 04:20
Széteső tüntike, a nagy Soros-trükk, barbár magyarság, az unortodoxia titkai, Janza Kata szerelme és Friderikusz kudarca szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.04.20. 02:50
Aggódó szivárványkoalíció, atombiztos fenyegetőzés, Emese áruba bocsátott szüzessége és Szinetár Dóra tündéri fotómontázsa pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.04.19. 02:50
Választási düh, politikai öngyilkosság, rocktörténelmi pillanat, száguldó szerelem és lágyuló szexualitás csütörtöki online lapszemlénkben.

A lakosság bevonásával teszik szebbé környezetüket a hivatalnokok

2018.04.18. 12:15
Már évek óta önkénteskednek a Föld napján a Csongrád Megyei Kormányhivatal munkatársai. Tavaly kiderült, hogy a felszámolt illegális szemétlerakók …

Részletes vallomást tett a Fenyő-gyilkosság  ügyében Gyárfás

2018.04.18. 09:25
- ezt védőügyvédje állítja. A volt médiavállalkozó tagadja az ellene felhozott vádakat a PS információi szerint.

Elhunyt Barbara Bush az egykori first lady

2018.04.18. 07:45
Kedden houstoni otthonában 92 esztendős korában elhunyt Barbara Bush volt amerikai first lady. 

Blogstar kávéház

2018.04.18. 03:45
Sorosista migránsbiznisz, uniós darázsfészek, Macron kenyértörései, a kínai néplélek rejtelmei és modern kori bakelitboom szerdai online lapszemlénkben.

Előállították Gyárfás Tamást a Fenyő-gyilkosság miatt

2018.04.17. 17:45
Fenyő János médiavállalkozó megöletésével gyanúsítja a Magyar Úszó Szövetség volt vezetőjét, Gyárfás Tamást a Nemzeti Nyomozó Iroda.

Ezeket a cikkeket olvastad már?