Blogolj!

Blogstar kávéház

Bázis

Politikus civilek.

A magukat civilnek nevező tüntetésszervezők le akarják váltani a bukott ellenzék politikusait, ők akarnak egy egységesebb ellenzéket létrehozni, és annak az élére állni – mutatnak rá elemzők a Hirado.hu cikkében.

„Kiszelly Zoltán az M1 aktuális csatornán vasárnap arról beszélt: bár az ellenzékből gondolkodtak a választás bojkottján, de végül elvetették. (…) A szombati, új választásért tartott ellenzéki demonstrációról azt mondta: a magukat civilnek nevező aktivisták, 'senki által meg nem választott civilek' le akarják cserélni az ellenzéki pártokat és politikusokat. Szerinte az a legfontosabb üzenete a tüntetésnek, hogy a 'bukott ellenzéki politikusok és pártok' helyett ezek a civilek akarják egyben tartani ezt a szavazóbázist, amely viszont nem homogén tömeg.”

Elemzők: alaptalanok a választási rendszerrel szembeni kifogások

A magukat civilnek nevező szervezők most le akarják váltani a bukott ellenzék politikusait, ők akarnak egy egységesebb ellenzéket létrehozni és annak az élére állni - hangzott el az M1 Szemtől szembe című műsorában.

Háló

Fecskék a pácban.

Karácsony Gergely mentheti meg azokat a fecskéket, akik Zuglóban, egy Várna utcai társasházban galambháló fogságába estek – számol be róla a 444.hu.

„Négy közül az egyik már el is pusztult. A többi három folyamatosan próbálkozik a kirepüléssel, de mindig beleütköznek a hálóba. László a mályi madármentőket is felhívta, akik megpróbáltak beszélni az önkormányzattal, de tőlük azt a választ kapták, hogy nem tehetnek semmit, engedélyük van a hálóra. A fecskék egyébként védett állatok.”

Nagy bajban van három fecske és csak Karácsony Gergely mentheti meg őket - 444

Olvasónk, László hívta fel rá a figyelmünket, hogy Zuglóban, egy Várna utcai társasházban hálót raktak fel a galambok távoltartására körülbelül három hónapja, annak ellenére, hogy tudták, a házban már hét éve minden nyáron költenek a fecskék. Úgyhogy négy fecske ennek ellenére idén is bejutott a házba, de kimenni már nem tudnak.

Kulcsszó

A Google rasszizmusa.

Egy ideológiailag független keresőoldal is befolyással lehet a felhasználói radikalizálódására, ez derül ki Safiya Umoja Noble a Google algoritmusaira jellemző rasszizmusról írt könyvéből – így a Zoom.hu.

„Noble a könyvében több konkrét példát is említ arra vonatkozóan, hogy a gyűlöletoldalak hogyan használják fel saját előnyükre a Google algoritmusát. A megfelelő kulcsszavakkal egy weboldal előkelő helyet foglalhat el a találati listán, még akkor is, ha gyűlöletkeltő propagandával van tele. Ez pedig súlyos következményekkel is járhat, főleg, ha egy olyan ember botlik bele ezekbe az oldalakba, aki amúgy is nyitott az általuk képviselt ideológiára.”

A Google akaratlanul is a rasszizmust népszerűsíti

A Google akaratlanul is a rasszizmust népszerűsíti Nem a Facebook az egyetlen olyan platform, amit elsődleges információforrásként használ rengeteg felhasználó szerte a világot. A látszólag demokratikusan működő profitorientált oldalak társadalmi felelőssége folyamatos vita tárgya, és nincs ez másképp az internet elsőszámú keresőoldala esetében sem.

Vágy

Macsó férfifantázia.

Aki azt hiszi, hogy már minden sztorit, botrányt és anekdotát ismer minden idők egyik leghíresebb erotikus thrilleréről, az Elemi ösztönről, annak is tartogat meglepetéseket a rendező, a holland Paul Verhoeven életrajza – mutatja be szaftos sztorikkal az Origo.hu.

„A rendező szerint filmje nem macsó férfifantázia: – Egy női ismerősöm azt mondta nekem, hogy ő mindig kesztyűt húz a szexhez, különben túlságosan összekarmolná a pasit. Elmesélte, hogy amikor orgazmusa van, mindig feltámad benne a vágy, hogy megölje a férfit.”

10 dolog, amit biztosan nem tud az évszázad erotikus filmjéről

A Sharon Stone széttett lába miatt is legendássá vált Elemi ösztön készítésének története a mai napig tartogat titkokat.

Kapuzárás

Vállalkozó szellem.

Az egyik legszexibb rendőr volt a Rex felügyelő című sorozatban, autókat tört a Cobra 11-ben Gedeon Burkhard, aki az ATV vendége volt – írja a Lokál Online.

„Burkhard magánéletébe is beavatta a magyar közönséget. Mint mesélte, Berlinben él, közel a kislányához és annak édesanyjához, akitől elvált ugyan, de remek kapcsolatban maradtak. – Két éve vagyok túl egy hétéves kapcsolaton, amely nagyon megviselt. Kapuzárási pánikom is volt, de rövid időn belül rájöttem, hogy nincs okom az aggodalomra, mindig vannak vállalkozó szellemű hölgyek, akik szívesen töltik velem az idejüket – mesélte a bajusza alatt mosolyogva.”

Anyja magyar szerelméről nevezték el a Rex felügyelő sztárját

Az egyik legszexibb rendőr volt a Rex felügyelő című sorozatban, autókat tört a Cobra 11-ben és nácikat ölt a Becstelen brigantyk című filmben Brad Pitt oldalán. Gedeon Burkhard most Budapesten járt, az ATV Esti Frizbi című műsorában mesélt arról, milyen szálak kötik hazánkhoz és hogyan került Taran

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/51292/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.25. 02:30
A Notre-Dame iszlamizálódása, Márki-Zay kalapozása, ellenzéki őskáosz, magyarellenes uszítások és Dér Heni férfias kompenzálása csütörtöki online lapszemlénkben.

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

2019.04.24. 07:00
Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár közlése szerint szeptembertől a kötelező védőoltások közé kerül a bárányhimlő elleni oltás is.

Blogstar kávéház

2019.04.24. 01:00
Magyarország kispadozása, Budapest mélyalvása, a kereszténység letámadása, szárnyas hírvivők és Szilágyi Liliána dögös pózolása szerdai online lapszemlénkben.

Nyár végétől repülési tilalmat vezetnek be a főváros felett

2019.04.23. 13:20
Augusztustól éjfél és hajnali öt óra között nem szállhatnak fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren – az erről szóló megállapodást Tarlós István …

Meghalt János, Luxemburg korábbi nagyhercege

2019.04.23. 13:05
A Nassau-Weilburg-ház ötödik uralkodója 98 éves volt, halálhírét fia, Henrik nagyherceg jelentette be.

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?