Blogolj!

Csoltó Gábor lehet a BKIK új elnöke?

Az mfor információja szerint Csoltó Gábort választhatja meg elnökének holnapi küldöttgyűlésén a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara.

Csoltó az építőipari profilú TransAgent Kft. tulajdonosa, ügyvezetője, jelenleg a kamara ipari tagozatának vezetője – írja a portál.

A távozó Krisán László tavaly került a kamara élére. Mint korábbi írásunkban jeleztük, elnöki tevékenységével nem volt maradéktalanul elégedett a tagság, ezért már tavaly év közben felvetődött a tisztújítás kérdése. Erre végül idén április 17-én kerülhet sor.

Krisán - érzékelve a vele szemben megfogyatkozott bizalmat - maga lépett hátra. Annyi kérése volt a küldöttgyűlés felé, hogy mandátumát idén május végéig megtarthassa, hogy legyen ideje lezárni a kamara 2017-es mérlegét. A küldöttgyűlésen erről is dönteni fognak.

A BKIK éves költségvetése 1,5 milliárd forint, a bevételek java részét a vállalkozások kötelező 5000 forintos regisztrációs díja teszi ki - mondta egy tavalyi interjúban a blogstar.hu-nak Csoltó Gábor. Az ipari tagozat elnöke szerint változtatni kell azon a helyzeten, hogy miközben a fővárosban 300 ezer vállalkozás működik, a kamarának mindössze 3500 önkéntes tagja van.

"Ha csak a vállalkozások tíz százaléka lenne BKIK-tag, akkor mindenki számára egyértelművé válna a kamara megkerülhetetlensége. Így az lenne a politika számára is. Ettől függetlenül a BKIK szerepe így is meghatározó, hisz közfeladatot látunk el, és köztestületként a kamarán kívüli vállalkozók érdekeit is képviselnünk kell" - hangzott el az interjúban.

A BKIK mostanában azért is szerepel többet a sajtóban, mert felkarolták a budapesti taxisok kezdeményezését, akik az évek óta változatlan tarifákat akarják megemeltetni a fővárosi önkormányzattal.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/51317/pics/lead_800x600.jpg

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Nem ismerjük el alapvető jognak a migrációt!

2018.07.21. 06:40
Az ENSZ globális migrációs dokumentumának szövege minden várakozásnál rosszabb lett, az összes olyan elemet tartalmazza, mely bevándorlóországgá tehetné Magyarországot – véli Bakondi György.

Blogstar kávéház

2018.07.21. 04:45
Szocialista zűrzavar, szárazföldi migránsáradat, halálos medveszelfi, a budapesti klubélet tragédiái és Rúzsa Magdi pikáns titkai szombati online lapszemlénkben.

Több embert is megkéseltek egy németországi buszon

2018.07.20. 17:15
Több ember megsérült a németországi Lübeckben, amikor valaki késsel támadt egy busz utasaira - tájékoztatott a BBC. 

Három budapesti járatot érint a Ryanair júliusi sztrájkja

2018.07.20. 14:20
A fapados légitársaság dolgozói július 25-ére és 26-ára hirdettek sztrájkot a bérviták miatt. A munkabeszüntetés nagyjából 50 ezer utast érint.

A paksi atomerőműhöz riasztották a honvédség Gripenjeit

2018.07.20. 10:25
A paksi atomerőműhöz riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit két kisrepülőgép miatt - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken az MTI-t.

Blogstar kávéház

2018.07.20. 05:05
Pénzes ingyengyógyszerek, széthulló zöldek, helytelenül fehér tankönyvek, ébredő nemzetiségek és a 90-es évek eltűnt legendái pénteki online lapszemlénkben.

Tüntetők várták Orbán Viktort Jeruzsálemben

2018.07.19. 20:10
Azt pontosan nem tudni, hogy az izraelieknek mi a bajuk Orbán Viktorral, de magyar feliratú táblákkal is tüntettek a miniszterelnök ellen.

Blogstar kávéház

2018.07.19. 05:05
Az LMP őrülete, Márki-Zay beszédes hallgatása, a migráció feketepiaca , Tóth Vera szexbibliája és szerfüggő sztárok csütörtöki online lapszemlénkben.

Az MKB banktörténelmet írt Magyarországon

2018.07.18. 18:40
A pénzintézet az országban elsőként állt át digitális és nyílt banki működésre. Balog Ádám, az MKB Bank vezérigazgatója szerint a jövő másképp elképzelhetetlen lenne számukra.

Gyorgyevics Benedek: A gyalogoséké lesz a Kós Károly sétány!

2018.07.18. 09:05
Volt itt minden, mint a búcsúban. Szabálysértés, milliós munkagép rongálása, tüntetések, politikai csata, pályázatok, győztesek és vesztesek. Ahhoz túl nagy a …

Ezeket a cikkeket olvastad már?