Blogolj!

Csoltó Gábor lehet a BKIK új elnöke?

Az mfor információja szerint Csoltó Gábort választhatja meg elnökének holnapi küldöttgyűlésén a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara.

Csoltó az építőipari profilú TransAgent Kft. tulajdonosa, ügyvezetője, jelenleg a kamara ipari tagozatának vezetője – írja a portál.

A távozó Krisán László tavaly került a kamara élére. Mint korábbi írásunkban jeleztük, elnöki tevékenységével nem volt maradéktalanul elégedett a tagság, ezért már tavaly év közben felvetődött a tisztújítás kérdése. Erre végül idén április 17-én kerülhet sor.

Krisán - érzékelve a vele szemben megfogyatkozott bizalmat - maga lépett hátra. Annyi kérése volt a küldöttgyűlés felé, hogy mandátumát idén május végéig megtarthassa, hogy legyen ideje lezárni a kamara 2017-es mérlegét. A küldöttgyűlésen erről is dönteni fognak.

A BKIK éves költségvetése 1,5 milliárd forint, a bevételek java részét a vállalkozások kötelező 5000 forintos regisztrációs díja teszi ki - mondta egy tavalyi interjúban a blogstar.hu-nak Csoltó Gábor. Az ipari tagozat elnöke szerint változtatni kell azon a helyzeten, hogy miközben a fővárosban 300 ezer vállalkozás működik, a kamarának mindössze 3500 önkéntes tagja van.

"Ha csak a vállalkozások tíz százaléka lenne BKIK-tag, akkor mindenki számára egyértelművé válna a kamara megkerülhetetlensége. Így az lenne a politika számára is. Ettől függetlenül a BKIK szerepe így is meghatározó, hisz közfeladatot látunk el, és köztestületként a kamarán kívüli vállalkozók érdekeit is képviselnünk kell" - hangzott el az interjúban.

A BKIK mostanában azért is szerepel többet a sajtóban, mert felkarolták a budapesti taxisok kezdeményezését, akik az évek óta változatlan tarifákat akarják megemeltetni a fővárosi önkormányzattal.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/51317/pics/lead_800x600.jpg

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

A volt főügyész falazott Gyárfásnak

2018.04.20. 13:10
A Központi Nyomozó Főügyészség bűnpártolás miatt gyanúsítottként hallgatta ki azt a volt főügyészt, akinek tudomása volt arról, hogy a Fenyő-gyilkosság felbujtóját keresi a rendőrség, mégsem adta át a …

Lázár János: Budapesten kívül is van élet

2018.04.20. 13:10
Lázár János befejezte a munkát a Miniszterelnökség élén, és szeretne visszatérni hódmezővásárhelyi választókerületébe.

Házhoz ment a kormányhivatal a GEMMA gyermekeihez

2018.04.20. 11:10
A fogyatékkal élő gyermekekkel, fiatalokkal nem könnyű a hivatalos ügyek intézése. A Csongrád Megyei Kormányhivatal ezért a szegedi GEMMA-iskola udvarára települt ki kormányablakbuszával: már …

Blogstar kávéház

2018.04.20. 02:50
Aggódó szivárványkoalíció, atombiztos fenyegetőzés, Emese áruba bocsátott szüzessége és Szinetár Dóra tündéri fotómontázsa pénteki online lapszemlénkben.

Kis magyar Gyárfás-abszurd

2018.04.19. 20:25
Abszurd felvetésnek nevezte meggyanúsítását Gyárfás Tamás volt úszószövetségi elnök és médiavállalkozó Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásának ügyében.

Befejezi budapesti működését Soros alapítványa

2018.04.19. 20:10
Távozik a magyar fővárosból az Open Society Foundations (OSF), a Soros György által alapított szervezet.

Mezőhegyesen mérkőznek a lóerők – indul a fogathajtószezon

2018.04.19. 13:45
Eddig nem látott rangos versenynek ad otthont a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. lovaspályája. A négyesfogatok számára világkupa-minősítő nemzetközi viadalon …

Budaházy-per: hatályon kívül helyezték az ítéletet!

2018.04.19. 10:10
Hatályon kívül helyezte a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön a Budaházy György és tizenhat társa ellen korábban meghozott elsőfokú ítéletet. 

Blogstar kávéház

2018.04.19. 02:50
Választási düh, politikai öngyilkosság, rocktörténelmi pillanat, száguldó szerelem és lágyuló szexualitás csütörtöki online lapszemlénkben.

A lakosság bevonásával teszik szebbé környezetüket a hivatalnokok

2018.04.18. 12:15
Már évek óta önkénteskednek a Föld napján a Csongrád Megyei Kormányhivatal munkatársai. Tavaly kiderült, hogy a felszámolt illegális szemétlerakók …

Ezeket a cikkeket olvastad már?