Blogolj!

Csoltó Gábor lehet a BKIK új elnöke?

Az mfor információja szerint Csoltó Gábort választhatja meg elnökének holnapi küldöttgyűlésén a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara.

Csoltó az építőipari profilú TransAgent Kft. tulajdonosa, ügyvezetője, jelenleg a kamara ipari tagozatának vezetője – írja a portál.

A távozó Krisán László tavaly került a kamara élére. Mint korábbi írásunkban jeleztük, elnöki tevékenységével nem volt maradéktalanul elégedett a tagság, ezért már tavaly év közben felvetődött a tisztújítás kérdése. Erre végül idén április 17-én kerülhet sor.

Krisán - érzékelve a vele szemben megfogyatkozott bizalmat - maga lépett hátra. Annyi kérése volt a küldöttgyűlés felé, hogy mandátumát idén május végéig megtarthassa, hogy legyen ideje lezárni a kamara 2017-es mérlegét. A küldöttgyűlésen erről is dönteni fognak.

A BKIK éves költségvetése 1,5 milliárd forint, a bevételek java részét a vállalkozások kötelező 5000 forintos regisztrációs díja teszi ki - mondta egy tavalyi interjúban a blogstar.hu-nak Csoltó Gábor. Az ipari tagozat elnöke szerint változtatni kell azon a helyzeten, hogy miközben a fővárosban 300 ezer vállalkozás működik, a kamarának mindössze 3500 önkéntes tagja van.

"Ha csak a vállalkozások tíz százaléka lenne BKIK-tag, akkor mindenki számára egyértelművé válna a kamara megkerülhetetlensége. Így az lenne a politika számára is. Ettől függetlenül a BKIK szerepe így is meghatározó, hisz közfeladatot látunk el, és köztestületként a kamarán kívüli vállalkozók érdekeit is képviselnünk kell" - hangzott el az interjúban.

A BKIK mostanában azért is szerepel többet a sajtóban, mert felkarolták a budapesti taxisok kezdeményezését, akik az évek óta változatlan tarifákat akarják megemeltetni a fővárosi önkormányzattal.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/51317/pics/lead_800x600.jpg

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.04.23. 04:20
Orbán atomtitkai, az ellenzék csodafegyvere, a választás savanyú szőlője, a várandósság stresszes dilemmái és a kupleráj ribancai hétindító online lapszemlénkben.

Meghalt a világ legidősebb embere

2018.04.22. 09:15
Hogy ki a világ legidősebb embere, azt pillanatnyilag nem lehet tudni. Aki ugyanis idáig volt a legidősebb, már nem az.

Blogstar kávéház

2018.04.22. 03:00
Erőszakos pártok, választói értékszintézis, a magyarság ellehetetlenítése, liberális iszapbirkózás, agyonszáradt pogi és a végső offenzíva vasárnapi online lapszemlénkben.

Egységes ellenzéki összefogást hirdettek a tüntetők

2018.04.21. 22:35
Egységes ellenzéki összefogást, civil szerveződést, azonnali közös cselekvést sürgettek a kormány leváltása érdekében a demokráciáért tartott fővárosi tüntetés szónokai …

ÉLŐ: ellenzéki tüntetés 2.0

2018.04.21. 19:00
Ismét sétálnak, majd beszélnek az ellenzékiek. Izgalmas lesz ez a mai nap is, hiszen már sztárszónok is lesz.

Vége az észak-koreai atomkísérleteknek?

2018.04.21. 09:20
Kim Dzsong Un megígérte. Donald Trump üdvözölte. Lehet, hogy e tekintetben végre fellélegezhet a világ.

Szabó Bálint: Márki-Zay egy lufi, ami hamarosan kidurran

2018.04.21. 06:30
Mialatt szavakban üldözi a korrupciót a hódmezővásárhelyi polgármester, a kezéhez korrupciós pénz tapad – állítja a K'Art-ügy károsultjainak képviselője. Szabó Bálint …

Blogstar kávéház

2018.04.21. 04:20
Széteső tüntike, a nagy Soros-trükk, barbár magyarság, az unortodoxia titkai, Janza Kata szerelme és Friderikusz kudarca szombati online lapszemlénkben.

A volt főügyész falazott Gyárfásnak

2018.04.20. 13:10
A Központi Nyomozó Főügyészség bűnpártolás miatt gyanúsítottként hallgatta ki azt a volt főügyészt, akinek tudomása volt arról, hogy a Fenyő-gyilkosság felbujtóját keresi a rendőrség, mégsem adta át a …

Lázár János: Budapesten kívül is van élet

2018.04.20. 13:10
Lázár János befejezte a munkát a Miniszterelnökség élén, és szeretne visszatérni hódmezővásárhelyi választókerületébe.

Ezeket a cikkeket olvastad már?