Blogolj!

Önkéntes munkavállalást segítő alkalmazás nyerte az 1APP fejlesztő versenyt

Átadták a tavaly ősszel meghirdetett 1APP mobilalkalmazás-fejlesztő verseny díjait. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Mobil Innovációs Központ (BME, MIK), valamint a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Zrt. (NISZ) által meghirdetett versenyre a szervezők olyan saját fejlesztésű, magyar felhasználóknak szóló alkalmazásokat vártak, amelyek egy közösség számára nyújtanak hasznos szolgáltatásokat. A verseny célja a programozók legfiatalabb generációjának támogatása volt, akikben megvan a mobilalkalmazások fejlesztéséhez szükséges informatikai tudás, kreativitás és nyitottság.

A versenyre 2018. február 20-ig összesen 11 olyan nevezés érkezett, ami minden tekintetben megfelelt a pályázati kritériumoknak. A beérkezett pályamunkákat a NISZ és a BME Mobil Innovációs Központjának szakértői értékelték. A legfontosabb szempontok, amik alapján a zsűri döntött:

- a fejlesztés egyedisége

- az alkalmazás által nyújtott felhasználói élmény

- a dizájn

- a dokumentáció minősége

A verseny fődíját Zeisler Márton vehette át, aki a VolunTime nevet adta önkéntes munkavállalást közvetítő mobilalkalmazásának. Az applikáció lényege, hogy segíti az önkéntes munkavállalók és az önkénteseket kereső szervezetek egymásra találását. A fejlesztés kiváló példa arra, hogy az okos eszközök hogyan segíthetnek akár a társadalmi szerepvállalásban is. A zsűri számára az ötlet nagyszerűsége mellett fontos szempont volt a letisztult dizájn és az egyszerű használhatóság is.

Zeisler Márton

A második díjat egy soproni középiskolás diák, Horváth Roland kapta, aki egy játékos közösségformáló alkalmazást fejlesztett. A Try Not To Smile applikáció segítségével pár perc alatt, önfeledten kikapcsolódhatunk. A játék lényege, hogy a felhasználó vicces videók nézése közben minél tovább próbáljon komoly arcot vágni, miközben az alkalmazás figyeli az arcunkat, hogy mikor mosolyodunk el.

Horváth Roland

A verseny harmadik helyezettje a Szilvás Anett-Tóth Bence páros lett, akik MoMAPP nevű alkalmazásukkal a vidéki nagyvárosok helyi közösségi közlekedésében nyújtanak segítséget. A fejlesztők ötlete jó kezdeményezés egy sokakat érintő probléma megoldására.

Szilvás Anett és Tóth Bence

Az ünnepélyes díjátadón a verseny dobogósai az oklevelek mellett 500, 300, illetve 150 ezer forint összegű pénzíjat is átvehettek.

A versenyről további információkat kaphat, ha ide kattint.

Címkék: 1APP, NISZ
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/51375/pics/lead_800x600.jpg
1APP,NISZ
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Kötelező és mégis jó - Közel félmillió vállalkozás regisztrált már Cégkapura

2018.06.19. 16:15
A 2018. január elején indult Cégkapu szolgáltatást már 458 ezer cég használja. 2018. június elejéig több mint 600 ezer …

Ezeket a cikkeket olvastad már?