Blogolj!

A lakosság bevonásával teszik szebbé környezetüket a hivatalnokok

Már évek óta önkénteskednek a Föld napján a Csongrád Megyei Kormányhivatal munkatársai. Tavaly kiderült, hogy a felszámolt illegális szemétlerakók környékén élők is szívesen besegítenének, így most hívják őket – minden szükséges eszközt biztosítva.

 „Önkéntesen a tiszta környezetünkért” – ez a címe annak hulladékgyűjtési akciónak, amelyet a Csongrád Megyei Kormányhivatal szervez a hétvégén.

„Nagyon fontosnak érezzük, hogy a Föd napja alkalmából szemléletformálásra alkalmas programokat szervezzünk Önkéntes hulladékgyűjtési akcióval próbáljuk a lakosságot is bevonni abba, hogy tisztábbá tegyük a környezetünket” – fogalmazott Holubán Csilla.

Szombaton nyolc órától három helyszínen gyűjtenek szemetet Szegeden: a Vadasparknál, a hátsó parkoló mellett, a Csavar sor sétáló övezetében, valamint a Kukorica utca és a Gömöri utca közötti kiserdőben. A nem hivatali dolgozók a 2018. április 19-én délig regisztrálhatnak az onkentesen2018@gmail.com email címen név, elérhetőség és a helyszín megadásával. A zsákokat és kesztyűket a Csongrád Megyei Kormányhivatal biztosítja a jelentkezőknek.

Holubán Csilla hozzátette, szintén a programsorozat keretein belül lehetővé teszik, hogy 2018. április 20-án, 21-én és 23-án délelőtt kilenc óra és délután öt óra között a lakosság leadhassa az otthonában tartott veszélyes elektronikai szemetet, amelyet eddig nem tudott kidobni.

„Országosan harminc járművel gyűjtjük a veszélyes hulladékot, ebben az akcióban két autóval veszünk részt” – mondta Jéga-Szabó Ferenc, az akcióban partner Multigrade Környezetvédelmi Kft. ügyvezetője. A lakosság által behozott veszélyes e-hulladékot – ép, bontott hűtőszekrényeket, televíziókészülékeket, háztartási IT-hulladékot, kisgépeket, barkácsgépeket, használt elemeket, akkumulátorokat stb. - veszik át a Rákóczi téren Szegeden. Ezeket a cég munkatársai becsomagolják, majd a telephelyükön szakszerűen kezelik.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/51416/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,Csongrád Megyei Kormányhivatal
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban

2019.04.19. 21:15
Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban, szerencsére senki sem sérült meg.

A Pentagon megerősítette: ismét rakétakísérletet hajtott végre Észak-Korea

2019.04.19. 07:35
Az amerikai védelmi minisztérium csütörtökön megerősítette, hogy Phenjan rakéta fegyverkísérletet hajtott végre.

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Ezeket a cikkeket olvastad már?