Blogolj!

Blogstar kávéház

Fejkendő

Rommá erőszakolva.

A migrációt népszerűsítette roma fiataloknak Zsohár Zsuzsanna, a Migration Aid nevű bevándorláspárti szervezet korábbi szóvivője – számol be róla a Lokál Online.

„A sorosista magyar nő legutóbb azzal keltette fel a média figyelmét, hogy kijelentette, ő a magyar választások napjáig az iszlám általi elnyomást jelképező fejkendőt fog hordani. 'Nem kell félni. Kimentem a Keletibe. Mindenki azt mondta: vaah, rommá fogják erőszakolni a nőket. Azért eddig még egyben vagyok…' – mondta többek között az előadásában Zsohár Zsuzsanna, aki a tömeges bevándorlást ahhoz hasonlítja, mint amikor egy magyarországi fiatal elmegy külföldre munkát vállalni.”

Vidéken terjesztik a migránstanokat

A migrációt népszerűsítette roma fiataloknak Zsohár Zsuzsanna, a Migration Aid nevű bevándorláspárti szervezet korábbi szóvivője. A nő miskolci fiataloknak tartott előadásában egyebek mellett azt találta mondani: a migráció olyan, mint amikor egy magyar fiatal kimegy külföldre tanulni.

Darázsfészek

Macron kenyértörései.

A francia elnök kétfrontos harcot vív: egyrészt küzd a régóta dédelgetett álmáért, az Európai Unió reformjáért, másrészt saját hazájában kell megküzdenie a talpon maradásért, miután fokozatosan csökken népszerűsége – elemez az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója a Hirado.hu cikkében.

„Kovács István úgy fogalmazott: egészen biztos abban, hogy megpróbálják majd megbontani a V4-ekhez hasonló uniós 'alegységeket', legkésőbb az év második felében, de akár már az elsőben is. Kenyértörésre kell vinni a dolgot ugyanis a betelepítési kvóták ügyében, ami június második felében esedékes. De ott van még az unió hétéves költségvetése is, amiben szintén megoszthatják a visegrádi országokat. Ha itt a V4 egységes marad, akkor történelmi eredményeket lehet elérni, akár még új szövetségeket is találhatnak ezek az országok, és így egy komoly tárgyalási potenciállal rendelkező blokk jöhet létre – emelte ki a szakértő.”

Macron belenyúlt a darázsfészekbe

A francia elnök egyszerre két harcot vív: egyrészt küzd a régóta dédelgetett álmáért, az Európai Unió reformjáért, amely sok más mellett jelentené az eurózóna közös költségvetését és egy közös pénzügyminiszter kinevezését, másrészt pedig saját hazájában kell megküzdenie a talpon maradásért, miután fokozatosan csökken népszerűsége.

Hídfőállás

Kínai áradat.

Hatalmas versengés van a Kínával való kapcsolatépítésekért, a siker érdekében pedig jobb, ha a régió kis országai együtt ülnek asztalhoz a kínai féllel – a Mandiner.hu interjúja Pesti Mátéval, Magyarország pekingi nagykövetével.

„A kínai néplélekben, a néphagyományban alapvetően benne van, hogy hosszú távra terveznek. Nem egy-két évre, hanem évtizedekre. Nekik nagyon fontos, hogy megbízhatóak, szavahihetőek és kiszámíthatónak mutatkozzanak, ezt azonban a partnereiktől is elvárják. Fontos, hogy időt szánjunk a kapcsolatok kiépítésére, hogy őszintén érezze a partner a fontosságát, így jó személyes kapcsolatokkal alapozzuk meg az együttműködést. A kínai embereknek nagyon fontosak a jó emberi kapcsolatok, de emellett rendkívül pragmatikusak is. A siker érdekében rá kell szánni az időt és energiát a jó kapcsolat kialakítására – de ezt nem szabad túlmisztifikálni, ez még önmagában nem elég. Ha számukra anyagilag nem éri meg, ha az excel-táblázat alján nem szerepel egy jó szám, akkor az üzlet nem fog létrejönni.”

Kína hídfőállásként tekint ránk - Interjú Magyarország pekingi nagykövetével | Mandiner

A keleti nyitásnak vannak kézzel fogható eredményei, a kínai turisták áradnak hazánkba; de hatalmas versengés van a Kínával való kapcsolatépítésekért, a siker érdekében pedig jobb, ha a régió kis országai együtt ülnek asztalhoz a kínai féllel. Többek között ezekről is beszélgettünk Pesti Mátéval, Magyarország pekingi nagykövetével.

Gyerekesség

Jött egy harmadik.

Az esküvő előtt szakított Lola és párja, a Blikk Online kiderítette, mi rúgta fel a második nekifutásra tervezett nászt.

„Jött egy harmadik. Nem azt mondom, hogy olyan klasszikusan hűtlenség történt. De azt gondolom, hogy ha valaki a napjának az apró-cseprő dolgait mással beszéli meg és nem érzi, hogy ez probléma, az nem korrekt. Ez annyira gyerekes dolog. Zavart, ezért szóltam, de nem változott. Ők azóta együtt is vannak – mesélte letörten az énekesnő.”

Az esküvő előtt szakított Lola és párja

Mi tett pontot a kapcsolatukra, mi rúgta fel a második nekifutásra tervezett esküvőt? Erről beszélt Lola. „Jött egy harmadik. Nem azt mondom, hogy olyan klasszikusan hűtlenség történt. De azt gondolom, hogy ha valaki a napjának az apró-cseprő dolgait mással beszéli meg és nem érzi, hogy ez probléma, az nem korrekt.

Bakelitboom

Különlegesség újratöltve.

A Zoom.hu szerint a bakelit tulajdonképpen olyan státuszba lépett, mint a könyv: mindenki tudja, hogy létezik már jóval praktikusabb megoldás is, mégis ragaszkodnak hozzá.

„A bakelitlemez szép lassan olyanná vált a zenehallgatásban, mint a kézműves sörök: az ember a plusz minőségért és különlegességért fizeti ki sokszor azt az átlagban 7 ezer forintot, amibe egy újabb példány kerül. Persze az, hogy már vastagabbak a lemezek, mint a tömegtermelés idején még nem lenne elég, de van egy másik szempont, ami a különlegesség érzése. Egy magára valamit is adó zenekar már rendszeresen ad ki limitált példányszámú bakeliteket, amik lehetnek különlegesek formában, színben vagy akár tartalomban is, a lényeg, hogy nehéznek tűnjön őket beszerezni. Sőt, léteznek olyan kiadók, ahol a vásárló dönti el, milyen színű lemezen érkezzen meg a lemez.”

Végleg visszatért a bakelitkorszak, Magyarország metállal járul hozzá

Végleg visszatért a bakelitkorszak, Magyarország metállal járul hozzá Százmillióan leírták már, de azért megteszem én is: 2018-ra nem csak a zenehallgatási szokások változtak meg végleg, hanem gyakorlatilag minden, ami a popzenét körülveszi. Bármilyen zenét hallgatni már sehogy nem számít lázadó dolognak, a nyári fesztiválok sokszor jobban hasonlítanak egy bávásárlóközponthoz, mint Woodstockhoz, és manapság már arra sincs nagyon lehetőség, hogy összeverekedjen két ember azon, rappet vagy rockot kell-e hallgatni.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/51394/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.25. 02:30
A Notre-Dame iszlamizálódása, Márki-Zay kalapozása, ellenzéki őskáosz, magyarellenes uszítások és Dér Heni férfias kompenzálása csütörtöki online lapszemlénkben.

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

2019.04.24. 07:00
Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár közlése szerint szeptembertől a kötelező védőoltások közé kerül a bárányhimlő elleni oltás is.

Blogstar kávéház

2019.04.24. 01:00
Magyarország kispadozása, Budapest mélyalvása, a kereszténység letámadása, szárnyas hírvivők és Szilágyi Liliána dögös pózolása szerdai online lapszemlénkben.

Nyár végétől repülési tilalmat vezetnek be a főváros felett

2019.04.23. 13:20
Augusztustól éjfél és hajnali öt óra között nem szállhatnak fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren – az erről szóló megállapodást Tarlós István …

Meghalt János, Luxemburg korábbi nagyhercege

2019.04.23. 13:05
A Nassau-Weilburg-ház ötödik uralkodója 98 éves volt, halálhírét fia, Henrik nagyherceg jelentette be.

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?