Blogolj!

Blogstar kávéház

Értékszintézis

Leomlóban a falak.

Karácsony Gergely a Zoom.hu-nak arról beszél, az Orbán-rendszer leváltásának egyetlen módja, hogy kell egy olyan (tömegű és erősségű) pártot szervezni, mint amilyen most a Fidesz.

„Ha 'ugyanez a tömeg ugyanígy, ugyanezt rendelte volna meg a pártoktól' a választásokat megelőzően, akkor a széthúzó ellenzéki pártvezetők nem ugorhattak volna el a széles körű összefogás elől április 8-a előtt. Karácsony örülök annak a fejleménynek, hogy 'a magyar választópolgárok megváltoztak', hogy 'leomlottak a falak', s ezt a pártoknak is észre kell venniük. A tüntetéseken feltűnt tömegben 'van egyfajta értékszintézis', a pártok pedig a jövőben már nem tehetik meg, hogy a saját dolgaikat ráerőszakolják az emberekre.”

Karácsony Gergely: Akik a változásnak ellenállnak, azokat el fogja sodorni az élet

Karácsony Gergely: Akik a változásnak ellenállnak, azokat el fogja sodorni az élet Karácsony Gergely szerint az Orbán-rendszer leváltásának egyetlen módja, hogy kell egy olyan (tömegű és erősségű) pártot szervezni, mint amilyen most a Fidesz. Az MSZP-P korábbi miniszterelnök-jelöltje, a Párbeszéd társelnöke erről a Zoom.hu-nak adott interjújában beszélt az ellenzéki tüntetés után.

Egyesítés

Ellehetetlenített magyarság.

A marosvásárhelyi magyar orvosképzést beolvasztanák az egyik román egyetembe, a döntés előkészítésébe azonban nem vonták be az érintetteket, százak demonstráltak csendes gyertyagyújtással a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem épülete előtt – írja a Hirado.hu.

„Egy olyan oktatói társaságot, hallgatói társaságot vennénk magunk mellé, ahol egyáltalán nincsen hagyománya a magyar képzésnek, sőt, hát tudjuk, hogy ez az az egyetem, ahol ellehetetlenítették, vagy nem voltak hajlandóak beindítani a magyar oktatást – nyilatkozta Szilágyi Tibor professzor. A magyar oktatók most fellebbeznek. A minisztériumnál támadják meg a döntést, sőt akár bírósághoz is fordulnak, hogy megakadályozzák az egyesítést.”

Tiltakoznak a magyarok Marosvásárhelyen

A marosvásárhelyi magyar orvosképzést beolvasztanák az egyik román egyetembe, a döntés előkészítésébe azonban nem vonták be az érintetteket. A helyi magyarok azt mondják: a döntés egyoldalú, és ezzel lehetetlenné teszik a magyar orvosi oktatást. A nemzetpolitikáért felelős államtitkár az ügy kapcsán arról beszélt, hogy megoldás lehetne, ha újjászerveznék a helyi magyar orvosképzést.

Iszapbirkózás

Kódolhatatlan állítás.

A Magyar Idők Online fényt derít az LMP-s pofozkodás titkára, amennyiben „tüzes politikusok” alkotják a pártot.

„Amennyiben valós a Csárdi-féle analógia, még a végén Vágó Gábor összeakasztja a bajszát a párt büfésével, ha véletlenül kemény lesz a pogi, vagy nem lesz megfelelő évjáratú a whisky. De még ennél is izgalmasabb attrakció lehet, ha mondjuk Szél Bernadett iszapbirkózásban mérné össze a párton belüli támogatottságát Demeter Mártáéval. Így legalább valóban értelmet nyerne a párt nevét adó, mindezidáig kódolhatatlan állítás, a lehet más a politika.”

Fény derült az LMP-s pofon titkára | Magyar Idők

Csárdi Antal LMP-s politikus az ECHO TV riporterének azzal magyarázta, hogy Sallai R. Benedek felborította a párt elnökségi ülésén saját párttársát Hadházy Ákost, hogy az LMP-ben ilyen „tüzes politikusok" vannak. Ez igen. Innentől kezdve lehet érdekes az LMP tisztújító nagygyűlése, hiszen amennyiben valós a Csárdi-féle analógia, még a végén Vágó Gábor összeakasztja a bajszát a ...

Hűségeskü

Küszöbön a bukás.

A nigériai kormányerők bejelentették, újabb offenzívát indítanak a Boko Haram ellen, hogy végleg megtisztítsák az afrikai országot az iszlamistáktól, azaz ütött az ISIS társszervezetének az utolsó órája – elemez a 888.hu.

„Amennyiben sikerül kiűzni az Iszlám Államnak hűségesküt fogadó milicistákat a Csád-tó környékéről, akkor egy kilenc éve tartó polgárháborús folyamat érhet véget. A hadseregparancsnok szerint a hadművelet akár négy hónapig is eltarthat. A hadegységeket Borno államba telepítik át, és behívják a tartalékosokat is a siker érdekében, hiszen az ország észak-keleti részén még mindig nagyon erős a terrorszervezet jelenléte.”

Ütött az ISIS társszervezetének az utolsó órája?

Az orosz Terrorellenes Nemzeti Bizottság szombaton jelentette be, hogy kilenc állítólagos terroristával végzett a rendőrség, akik terrorcselekmények elkövetésére szőttek összeesküvést a kaukázusi Dagesztánban.

Kapcsolódás

Emese hercege.

Gundel Takács Gábort nézte ki magának a szüzességét 15 éve áruló Bálint Emese – így a Blikk Online.

„Bárcsak olyan lenne, mint Gundel Takács Gábor, aki intellektusban, humorban, szakmai és emberi szempontok szerint is ideális volna, ha nem lenne házas… Kijelentem, nagyon tisztelem a családját Gundinak, akivel a foci (is) örök kapcsolódási pontunk, tekintve Buzánszky Jenő keresztapámra (az Aranycsapat legendája), akivel a televíziókban is sokat láthattak a kedves nézők.”

Hoppá: a TV2 műsorvezetőjének adná szüzességét a 28 éves színésznő

Már 15 éve keresi az igazit Bálint Emese, azóta több mint tízezer férfi tett neki ajánlatot, de eddig még mindenkit visszautasított. Köztük egy amerikai üzletembert is, aki 300 millió dollárt azaz 75 milliárd forintot ajánlott ártatlanságáért. Bálint Emese a 24.hu-nak elmondta: igazoltan szűzen várja az igazit, akit álmaiban a TV2 egyik műsorvezetője testesít meg.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/51592/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Hárommal nőtt a koronavírusos betegek száma

2020.07.10. 09:20
Ezzel 4223 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, összesen így már 593-an haltak meg, de 2941-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.07.10. 04:05
Az Európai Unió korrupciója, a koronavírus-járvány tombolása, a radikális baloldal káoszelmélete, a székelyek második esélye és Tóth Gabi szerelmi kürtölése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.09. 04:45
A jogállamiság különös kompromisszumai, az európai szocialisták sunnyogása, a Nemzeti Konzultáció hasítása, a Balkán gócpontosodása és Farkasházi Réka lángoló szerelme csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.08. 04:00
Karácsony Gergely állati hazugsága, a szélsőbal előretörése, Magyarország rejtett csodái, az innovatív kenyerek térhódítása és Ada megtervezett babaprojektje szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.07. 05:20
Soros György abortuszpártolása, az iskolaőrök elrettentése, Baranyi Krisztina boszorkányüldözése, a britek kristálytiszta részegsége és a magyar Barbie testképzavara keddi online lapszemlénkben.

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Blogstar kávéház

2020.07.06. 05:10
Az olasz jobboldal szabadságharca, a gyermekorvosi ellátás megreccsenése, a hazai nyaralás biztonsága, a magyar gazdaság élénkülése és Kiszel Tünde ütős naptárfotója hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.05. 05:15
Orbán Viktor szívélyes köszöntése, a baloldali vörösbárók dőzsölése, a szélsőbaloldal randalírozása, a szabadstrandok süllyedése és Soltész Rezső várva várt visszatérése vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.04. 04:10
A kormányzat kultúrharca, László Imre megfutamodása, Macron arcul csapása, az Európai Unió védtelensége és Árpa Attila fülledt szexjelenete szombati online lapszemlénkben.

Fidesz: Az önkormányzatoknak több pénz jut jövőre, mint idén, aki mást mond, az hazudik

2020.07.03. 21:35
Reagálás Karácsony Gergely, Csőzik László, Gémesi György és Tóth József sajtótájékoztatójára.

Ezeket a cikkeket olvastad már?