Blogolj!

Blogstar kávéház

Többség

Savanyú a szőlő.

A kormánypártok az április 8-i eredménnyel minden választási rendszerben a mandátumok jelentős többségét szerezték volna meg – elemez a Lokál Online-nak Orbán Balázs, a Századvég Alapítvány kutatási igazgatója.

„A kormánypártok a 106 egyéni választókerületből 91-et nyertek meg, ebből is adódik a 133 parlamenti szék. Nagy-Britanniában csak egyéni kerületek vannak, egy ilyen rendszerben például a Jobbiknak és az Együttnek ugyanúgy egy képviselője lenne a parlamentben, holott előbbi pártlistájára egymillióval többen szavaztak.”

Mindenhol nyert volna a Fidesz

Az április nyolcadikai választás után a Fidesz-KDNP listán a szavazatok 49,27 százalékát szerezte meg, ez a parlamentben 66,83 százalékos mandátumarányt eredményezett. Több se kellett a csalódottságát tüntetésekkel levezetni próbáló ellenzéknek, hogy igazságtalanságot és „csalást" kiáltson. Persze azt már elfelejtik hozzátenni, hogy a kormánypártok a 106 egyéni választókerületből 91-et nyertek meg, ebből is adódik a 133 parlamenti széke.

Csodafegyver

Ellenzéki készülődés.

A tüntetések árnyékában már az időközi polgármester-választásokra gyúr a baloldal – írja a Zoom.hu.

„Szerencsére nem hagyják a levegőben, hogy mire gondolnak konkrétan: a főváros VIII. és XV. kerületében sora kerülő időközi polgármester választásra. Nem véletlen az ötletelés és a készülődés, Budapesten szerepelt a baloldal a legjobban az országgyűlési választásokon. A közös fellépés (a jól bevált összefogás) mellett egy régóta emlegetett csodafegyvert is bevetnének: előválasztással kell megtalálni mindenhol azt a közös polgármester-jelöltet, aki mögé minden demokratikus ellenzéki párt be tud állni.”

A baloldal már az időközikre gyúr, az összefogáson kívül egy új csodafegyvert vetnének be

A baloldal már az időközikre gyúr, az összefogáson kívül egy új csodafegyvert vetnének be A szombati ellenzéki tüntetés után vasárnap adott ki egy közleményt a Párbeszéd. Az MSZP-Párbeszéd szövetség azt írja, "egyetértenek abban a tegnapi tüntetésen résztvevő több tízezer demonstrálóval, hogy az ellenzéknek - amely az új politikai többséget jelenti - közösen kell fellépnie a soron következő, meghatározó időközi választásokon."

Nyilvánosság

Kormányzati atomtitkok.

Nem titkosak, mégsem ismerhetőek meg a paksi bővítés három megvalósítási megállapodásának részletei – így a Népszava Online.

„A kormány a leginkább az EPC (kivitelezési) szerződés 36. fejezetét félti a nyilvánosságtól, amely az ún. speciális megszűnési mechanizmusokat tartalmazza – vagyis azt, hogy hogyan és milyen feltételekkel lehet kihátrálni a szerződésekből, mekkora anyagi veszteséggel jár a kontraktus felmondása. Árulkodó, hogy ezzel kapcsolatban a Putyin-Orbán-paktumban az szerepel: magát a nukleáris együttműködési megállapodást bármikor fel lehet mondani, ami azonban a megvalósítási megállapodások érvényességét nem befolyásolja.”

Paks 2 - Kiderült, mit titkol a kormány

Nem titkosak, mégsem ismerhetőek meg a paksi bővítés három megvalósítási megállapodásának részletei: a kormány feloldotta ugyan a legtöbb dokumentum minősítését, a betekintést azonban nem engedélyezi. Beszédes ugyanakkor, hogy mi az, aminek a titkosításához továbbra is minden erővel ragaszkodnak. Mint emlékezetes, a tervezett paksi bővítésről 2014 januárjában Moszkvában titokban állapodott meg Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor.

Szemléletváltás

Fókuszban az újrahasznosítás.

A Magyarországon forgalomba kerülő egymilliárd darab alumínium italdoboz 58 százaléka kerül a kommunális hulladékba, és ezzel a végtelenszer felhasználható értékes anyag örökre eltűnik az újrafelhasználható nyersanyagok körforgásából – mutat rá a Hirado.hu.

„Egy kisebb magyar város energiafelhasználását lehetne évente megtakarítani. Az alumíniumdoboz egy akkumulátor. Az első előállítása nagyon sok pénzbe kerül, de utána, ha visszaforgatjuk, újraolvasztjuk, akkor töredékébe kerül az eredeti energiafelhasználásnak – magyarázta Duma László. A cél az Európai Unió irányelveinek teljesítése: hogy ez sikerüljön, szemléletváltásra van szükség.”

Az évi egymilliárd alumínium italdoboznak több mint felét dobjuk nem megfelelő hulladéktárolóba

Egy kisebb magyar város energiafelhasználását lehetne évente megtakarítani, ha minden alumíniumdobozt újrahasznosítanánk. De miért nem tesszük? - ennek járt utána az M1 fogyasztóvédelmi műsorának, a Kosárnak a stábja. A Magyarországon forgalomba kerülő egymilliárd darab alumínium italdoboz 58 százaléka kerül a kommunális hulladékba, és ezzel a végtelenszer felhasználható értékes anyag örökre eltűnik az újrafelhasználható nyersanyagok körforgásából.

Dilemma

Várandósan a munkahelyen.

A Blikk Online azt járja körül Ratkó Tünde szülésznő segítségével, meddig érdemes terhesen dolgozni, és mik a veszélyek.

„A probléma azonban azzal van, hogy a munkahely legtöbbünk életében igen stresszes közeg. Sokszor nem tulajdonítunk kellő jelentőséget a stressznek, pedig kellene. Ha ugyanis a feszültség szintje folyamatosan magas körülöttünk, akkor az energiafelhasználásunk is nagyobb. több tápanyagot használunk fel, és sajnos a stressz hatással van az immunrendszerünkre is.”

Meddig szabad dolgozni várandósan? Itt a válasz!

De mégis, meddig érdemes húzni a dolgot? A témában Ratkó Tünde szülésznő van a ratkotunde.hu segítségére. Maradni kell, de meddig? A kismama a munkával kapcsolatban azt a szempontot tartja szem előtt, ami a leginkább érinti, vagyis a fizetését.

Rikácsolás

A kupleráj ribancai.

A 168 Óra Online emlékfoszlányokat idéz, hangulatképeket ad, a múlt különlegességeit szemlézi – ezúttal piros lámpás üzemmódban.

„Egyszer kisgyerekként berúgtuk a labdát a házikó ablakán. Nyolc-kilenc éves lehettem akkor, és máig előttem a kép, ahogy nadrágjukat futás közben felhúzó, gombolkodó férfiak loholnak fenyegetőzve utánunk (még el se mentek, s miattunk elrohantak), a kurva nénik (ahogy mi hívtuk őket) álltak a kapuban, és rikácsoltak.”

Kupleráj - De mit csinálnak a ribancok a kunyhóban?

Sorozatunk egyfajta szótár: az egyes szócikkek emlékfoszlányokat idéznek, hangulatképeket adnak. Városrészekről, a szocializmus eltűnt intézményeiről és eseményeiről szólnak a bejegyzések. Először egy kis etimológia - ha már ilyen kényes (kéjes?) címszóba vágtam bele. A címben is ott lévő kuplerájjal azonos jelentésű bordély szavunk 15. századi vándorszó, eredeti, latin jelentése kunyhó.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/51634/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Beindult a hosszú hétvége: torlódások, dugók az autópályákon

2019.04.18. 12:15
Már csütörtökön elindult az ilyenkor szokásos közlekedési káosz.

Két palack benzinnel és gyufával akart bemenni a New York-i Szent Patrick katedrálisba

2019.04.18. 07:25
A New York-i Szent Patrick katedrálisnál szerda este őrizetbe vettek egy férfit, aki két benzines kannával akart bejutni a …

Blogstar kávéház

2019.04.18. 04:00
Isten párizsi büntetése, Tóth Bertalan fletói piszkálódása, a Fidesz szárnyalása, húsvéti szúrópróba és Németh Kristóf intim lebukása csütörtöki online lapszemlénkben.

Drónfelvételen látható, mekkora károkat okozott a Notre-Dame-i tűzvész

2019.04.17. 15:25
A hétfőn lángokba borult székesegyházat kedd hajnalra sikerült eloltani, ám a tűz nagy pusztítást végzett. Az égő épület képei és videói …

Blogstar kávéház

2019.04.17. 04:30
Az Akadémia ellenállása, az ellenzék fejetlensége, Sargentini pózolása, a Notre Dame facsodája és Palvin Barbi angyalai szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.16. 04:15
Recsegő-ropogó jogállamiság, az ellenzék feszültsége, Hadházy bohóckodása, erkölcstelen bizonyítványok és Ónodi Eszter egyensúlya keddi online lapszemlénkben.

Leállt az MKB netbankja

2019.04.15. 14:45
Az MKB Bank mobilapplikációjának és online felhasználói felületének felhasználói átmeneti lassulást vagy időszakos szolgáltatáskiesést tapasztalhatnak a bank core rendszerétől független adatforgalom irányító rendszer meghibásodása …

Ezeket a cikkeket olvastad már?