Blogolj!

Blogstar kávéház

Többség

Savanyú a szőlő.

A kormánypártok az április 8-i eredménnyel minden választási rendszerben a mandátumok jelentős többségét szerezték volna meg – elemez a Lokál Online-nak Orbán Balázs, a Századvég Alapítvány kutatási igazgatója.

„A kormánypártok a 106 egyéni választókerületből 91-et nyertek meg, ebből is adódik a 133 parlamenti szék. Nagy-Britanniában csak egyéni kerületek vannak, egy ilyen rendszerben például a Jobbiknak és az Együttnek ugyanúgy egy képviselője lenne a parlamentben, holott előbbi pártlistájára egymillióval többen szavaztak.”

Mindenhol nyert volna a Fidesz

Az április nyolcadikai választás után a Fidesz-KDNP listán a szavazatok 49,27 százalékát szerezte meg, ez a parlamentben 66,83 százalékos mandátumarányt eredményezett. Több se kellett a csalódottságát tüntetésekkel levezetni próbáló ellenzéknek, hogy igazságtalanságot és „csalást" kiáltson. Persze azt már elfelejtik hozzátenni, hogy a kormánypártok a 106 egyéni választókerületből 91-et nyertek meg, ebből is adódik a 133 parlamenti széke.

Csodafegyver

Ellenzéki készülődés.

A tüntetések árnyékában már az időközi polgármester-választásokra gyúr a baloldal – írja a Zoom.hu.

„Szerencsére nem hagyják a levegőben, hogy mire gondolnak konkrétan: a főváros VIII. és XV. kerületében sora kerülő időközi polgármester választásra. Nem véletlen az ötletelés és a készülődés, Budapesten szerepelt a baloldal a legjobban az országgyűlési választásokon. A közös fellépés (a jól bevált összefogás) mellett egy régóta emlegetett csodafegyvert is bevetnének: előválasztással kell megtalálni mindenhol azt a közös polgármester-jelöltet, aki mögé minden demokratikus ellenzéki párt be tud állni.”

A baloldal már az időközikre gyúr, az összefogáson kívül egy új csodafegyvert vetnének be

A baloldal már az időközikre gyúr, az összefogáson kívül egy új csodafegyvert vetnének be A szombati ellenzéki tüntetés után vasárnap adott ki egy közleményt a Párbeszéd. Az MSZP-Párbeszéd szövetség azt írja, "egyetértenek abban a tegnapi tüntetésen résztvevő több tízezer demonstrálóval, hogy az ellenzéknek - amely az új politikai többséget jelenti - közösen kell fellépnie a soron következő, meghatározó időközi választásokon."

Nyilvánosság

Kormányzati atomtitkok.

Nem titkosak, mégsem ismerhetőek meg a paksi bővítés három megvalósítási megállapodásának részletei – így a Népszava Online.

„A kormány a leginkább az EPC (kivitelezési) szerződés 36. fejezetét félti a nyilvánosságtól, amely az ún. speciális megszűnési mechanizmusokat tartalmazza – vagyis azt, hogy hogyan és milyen feltételekkel lehet kihátrálni a szerződésekből, mekkora anyagi veszteséggel jár a kontraktus felmondása. Árulkodó, hogy ezzel kapcsolatban a Putyin-Orbán-paktumban az szerepel: magát a nukleáris együttműködési megállapodást bármikor fel lehet mondani, ami azonban a megvalósítási megállapodások érvényességét nem befolyásolja.”

Paks 2 - Kiderült, mit titkol a kormány

Nem titkosak, mégsem ismerhetőek meg a paksi bővítés három megvalósítási megállapodásának részletei: a kormány feloldotta ugyan a legtöbb dokumentum minősítését, a betekintést azonban nem engedélyezi. Beszédes ugyanakkor, hogy mi az, aminek a titkosításához továbbra is minden erővel ragaszkodnak. Mint emlékezetes, a tervezett paksi bővítésről 2014 januárjában Moszkvában titokban állapodott meg Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor.

Szemléletváltás

Fókuszban az újrahasznosítás.

A Magyarországon forgalomba kerülő egymilliárd darab alumínium italdoboz 58 százaléka kerül a kommunális hulladékba, és ezzel a végtelenszer felhasználható értékes anyag örökre eltűnik az újrafelhasználható nyersanyagok körforgásából – mutat rá a Hirado.hu.

„Egy kisebb magyar város energiafelhasználását lehetne évente megtakarítani. Az alumíniumdoboz egy akkumulátor. Az első előállítása nagyon sok pénzbe kerül, de utána, ha visszaforgatjuk, újraolvasztjuk, akkor töredékébe kerül az eredeti energiafelhasználásnak – magyarázta Duma László. A cél az Európai Unió irányelveinek teljesítése: hogy ez sikerüljön, szemléletváltásra van szükség.”

Az évi egymilliárd alumínium italdoboznak több mint felét dobjuk nem megfelelő hulladéktárolóba

Egy kisebb magyar város energiafelhasználását lehetne évente megtakarítani, ha minden alumíniumdobozt újrahasznosítanánk. De miért nem tesszük? - ennek járt utána az M1 fogyasztóvédelmi műsorának, a Kosárnak a stábja. A Magyarországon forgalomba kerülő egymilliárd darab alumínium italdoboz 58 százaléka kerül a kommunális hulladékba, és ezzel a végtelenszer felhasználható értékes anyag örökre eltűnik az újrafelhasználható nyersanyagok körforgásából.

Dilemma

Várandósan a munkahelyen.

A Blikk Online azt járja körül Ratkó Tünde szülésznő segítségével, meddig érdemes terhesen dolgozni, és mik a veszélyek.

„A probléma azonban azzal van, hogy a munkahely legtöbbünk életében igen stresszes közeg. Sokszor nem tulajdonítunk kellő jelentőséget a stressznek, pedig kellene. Ha ugyanis a feszültség szintje folyamatosan magas körülöttünk, akkor az energiafelhasználásunk is nagyobb. több tápanyagot használunk fel, és sajnos a stressz hatással van az immunrendszerünkre is.”

Meddig szabad dolgozni várandósan? Itt a válasz!

De mégis, meddig érdemes húzni a dolgot? A témában Ratkó Tünde szülésznő van a ratkotunde.hu segítségére. Maradni kell, de meddig? A kismama a munkával kapcsolatban azt a szempontot tartja szem előtt, ami a leginkább érinti, vagyis a fizetését.

Rikácsolás

A kupleráj ribancai.

A 168 Óra Online emlékfoszlányokat idéz, hangulatképeket ad, a múlt különlegességeit szemlézi – ezúttal piros lámpás üzemmódban.

„Egyszer kisgyerekként berúgtuk a labdát a házikó ablakán. Nyolc-kilenc éves lehettem akkor, és máig előttem a kép, ahogy nadrágjukat futás közben felhúzó, gombolkodó férfiak loholnak fenyegetőzve utánunk (még el se mentek, s miattunk elrohantak), a kurva nénik (ahogy mi hívtuk őket) álltak a kapuban, és rikácsoltak.”

Kupleráj - De mit csinálnak a ribancok a kunyhóban?

Sorozatunk egyfajta szótár: az egyes szócikkek emlékfoszlányokat idéznek, hangulatképeket adnak. Városrészekről, a szocializmus eltűnt intézményeiről és eseményeiről szólnak a bejegyzések. Először egy kis etimológia - ha már ilyen kényes (kéjes?) címszóba vágtam bele. A címben is ott lévő kuplerájjal azonos jelentésű bordély szavunk 15. századi vándorszó, eredeti, latin jelentése kunyhó.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/51634/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Hárommal nőtt a koronavírusos betegek száma

2020.07.10. 09:20
Ezzel 4223 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, összesen így már 593-an haltak meg, de 2941-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.07.10. 04:05
Az Európai Unió korrupciója, a koronavírus-járvány tombolása, a radikális baloldal káoszelmélete, a székelyek második esélye és Tóth Gabi szerelmi kürtölése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.09. 04:45
A jogállamiság különös kompromisszumai, az európai szocialisták sunnyogása, a Nemzeti Konzultáció hasítása, a Balkán gócpontosodása és Farkasházi Réka lángoló szerelme csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.08. 04:00
Karácsony Gergely állati hazugsága, a szélsőbal előretörése, Magyarország rejtett csodái, az innovatív kenyerek térhódítása és Ada megtervezett babaprojektje szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.07. 05:20
Soros György abortuszpártolása, az iskolaőrök elrettentése, Baranyi Krisztina boszorkányüldözése, a britek kristálytiszta részegsége és a magyar Barbie testképzavara keddi online lapszemlénkben.

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Blogstar kávéház

2020.07.06. 05:10
Az olasz jobboldal szabadságharca, a gyermekorvosi ellátás megreccsenése, a hazai nyaralás biztonsága, a magyar gazdaság élénkülése és Kiszel Tünde ütős naptárfotója hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.05. 05:15
Orbán Viktor szívélyes köszöntése, a baloldali vörösbárók dőzsölése, a szélsőbaloldal randalírozása, a szabadstrandok süllyedése és Soltész Rezső várva várt visszatérése vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.04. 04:10
A kormányzat kultúrharca, László Imre megfutamodása, Macron arcul csapása, az Európai Unió védtelensége és Árpa Attila fülledt szexjelenete szombati online lapszemlénkben.

Fidesz: Az önkormányzatoknak több pénz jut jövőre, mint idén, aki mást mond, az hazudik

2020.07.03. 21:35
Reagálás Karácsony Gergely, Csőzik László, Gémesi György és Tóth József sajtótájékoztatójára.

Ezeket a cikkeket olvastad már?