Blogolj!

Blogstar kávéház

Csetepaté

Bűnös vagy áldozat?

Ha vissza lehetne forgatni az időt, ha most lenne a kampány hajrája, nem engedné olyan könnyen veszni hagyni a teljes koordinációt Szél Bernadett, az LMP társelnöke – írja a HVG Online.

„A fő probléma szerintem az volt, hogy túl későn kezdődtek a tárgyalások, és aztán erről szólt a média. Hatalmas hiba volt, hogy a kampány utolsó arany heteiben, amikor még nagyon sok bizonytalan embert meg lehet arról győzni, hogy jöjjön el szavazni, egy nagy csetepaté ment a médiában, és ezt nem mi gerjesztettük. Mi inkább az áldozatai voltunk ennek.”

Szél Bernadett: Megpróbálták leverni rajtunk, hogy nem jött létre a baloldali összefogás

Az LMP társelnöke szerint Orbán azt játssza, hogy civilizációk harca zajlik, miközben a valós probléma az, hogy a magyar iskolákban nincsen fűtés. Korábban arról beszélt, hogy attól tart, a miniszterelnök börtönbe zárja, most azt mondja, mivel intenzív ellenzéki tevékenységre készül, minden benne van a pakliban.

Válságmenedzsment

Vesztes arcok.

Sokasodnak az MSZP elnökjelöltjei, Kunhalmi Ágnes, Tóth Bertalan és Bródy Gábor mellett Szanyi Tibor is ringbe szállhat – összegez a Magyar Hírlap Online.

„A hét végén Szanyi Tibor, az MSZP európai parlamenti képviselője közölte, nem zárja ki, hogy indul posztért. 'Ha nem lesz egy olyan elnökjelölt, aki erős válságmenedzselő képességekkel is rendelkezik, és messzemenőkig nem primadonna szerepre törekvő valaki, akkor megfontolom az indulásomat' – fogalmazott. Hozzátette, Kunhalmi és Tóth a vesztes kampány arcai, így nem tartja jó ötletnek, ha közülük kerülne ki a párt elnöke.”

Sokasodnak az MSZP elnökjelöltjei

Szanyi Tibor megfontolja, hogy indul-e az MSZP elnöki posztjáért. A szocialistáknál a júniusi tisztújítás előtt egyre csak gyűlnek a lehetséges elnökjelöltek nevei. Az ellenzéki pártok eközben egymástól várják a választ, részt vegyenek-e az országgyűlésben. Szanyi Tiborral együtt már négy politikus neve is felmerült az MSZP elnöki tisztségének várományosaként.

Lobbiérdek

Fókuszban a fogyasztóvédelem.

Rendkívül pozitívnak értékelte az alkotmányjogász az Európai Bizottság egyik legújabb intézkedéscsomagját, amely hatékonyabban tartatná be a fogyasztóvédelmi jogokat – számol be róla a Hirado.hu.

„Szó esett arról is, hogy meglepő, hogy a kadmium, vagy a GMO-s élelmiszerek köre a mai napig nem tiltottak az unióban. Ifj. Lomnici Zoltán rámutatott: általánosságban számtalan lobbiérdek húzódik meg a háttérben, amelyek miatt az alkotmányjogász szerint nem lehetünk nyugodtak. Úgy vélekedett, a kadmiumos műtrágyákat például azért nem vezetik ki az unió forgalmából, mert erős lobbi húzódhat meg mögötte, azonban figyelmeztetett: a növényvédő szereken és élelmiszereken keresztül rendkívül sok káros anyag juthat az emberi szervezetbe.”

Büntethetnek az eltérő minőségű élelmiszerek miatt az unióban

Az Európai Bizottság még a múlt héten mutatta be új intézkedéscsomagját, amely több fogyasztóvédelmi kérdést is érint. Még tavaly robbant ki az élelmiszerek körül a botrány, amikor kiderült, hogy több gyártó silányabb minőségű termékeket ad el Kelet-Európában. Rendkívül pozitívnak értékelte az alkotmányjogász az Európai Bizottság egyik legújabb intézkedéscsomagját, amely hatékonyabban tartatná be a fogyasztóvédelmi jogokat.

Sztereotípia

Gúzsba kötött történészek.

Kiemelkedő tehetség volt a 15. századi magyarországi politikusok sorában, de aligha lehetett kedvelt személy a népmesék és mondák igazságos Mátyás királya – idézi Horváth Richárd történészt az Origo.hu.

„Esetében egy mindenki által ismert vagy ismerni vélt uralkodóról van szó, ami gúzsba köti a történészek kezét. A sztereotípiákból, olvasmányélményekből, mesékből táplálkozó képpel ugyanis sokszor nehezebb megbirkózni, mint a téves tudományos tényekkel.”

A valódi Mátyás király, mesék és mítoszok nélkül

Kiemelkedő tehetség volt a 15. századi magyarországi politikusok sorában, de aligha lehetett kedvelt személy - fogalmaz a népmesék és mondák igazságos Mátyás királyáról szóló írásában Horváth Richárd történész. Az MTA BTK Történettudományi Intézetének tudományos munkatársa szerint érdemes felülvizsgálni a „törökverő", valamint a főnemességgel szemben a köznemességre támaszkodó királyról szóló képet is.

Egyensúly

Magabiztos édesanya.

A munka mellett édesanyaként is a maximumra törekszik Ördög Nóra műsorvezető, ám ez sokszor komoly kihívást jelent számára – mondja a Lokál Online-nak.

„Éveken át kerestem önmagam, hogy ki is vagyok én valójában. Aztán a férjem és később a gyerekek érkezésével ezt a kérdést végleg el tudtam engedni. Az anyaság nagyon sok mindent helyrerakott bennem, sokkal magabiztosabb és kiegyensúlyozottabb lettem tőle – árulta el a műsorvezető, aki minden erejével azon dolgozik, hogy a karrier és a magánélet közötti törékeny egyensúlyt megőrizze.”

Ördög Nóra: Az anyaság tett magabiztossá

Ördög Nóra immár negyedik alkalommal vette át az ország legjobb női műsorvezetőjének járó díjat, melyet könnyek közt fogadott. A munka mellett édesanyaként is a maximumra törekszik, ám ez sokszor komoly kihívást jelent számára. Nóri a Lokálnak elárulta: élete nagy feladata, hogy megtalálja a karrier

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/51740/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.05.23. 05:20
Jobbikos remegés, összekukázott baloldal, démonizált versengés, rossz alkuk, zátonyra futott szexuális kódok és döbbenetes seggfejek szerdai online lapszemlénkben.

Árokba borult egy menetrend szerinti busz a 62-es úton, sok a sérült

2018.05.22. 12:05
Árokba borult egy menetrend szerint közlekedő távolsági autóbusz a 62-es úton, Székesfehérvár közelében, Börgöndpusztánál. Az elsődleges információk …

Blogstar kávéház

2018.05.22. 03:50
A Jobbik szadeszes köntöse, az MSZP haláltusája, a kínai férfiak kínjai, egy négylábú trófeamentő és Zoltán Erika csodás újjászületése keddi online lapszemlénkben.

Vihar, eső, szél: nem lesznek kellemesek a következő napok

2018.05.21. 14:15
Elég cudar idők jönnek a következő napokban, már ami az időjárást illeti. Lesz itt minden: heves esőzés, zivatar, viharos széllökés.

Megszületett Orbán Viktor második unokája

2018.05.21. 10:55
A miniszterelnök Facebookon jelentette be a hírt.

Blogstar kávéház

2018.05.21. 00:00
Kifulladó tüntike, felpofozott Jobbik, kiröhögött Momentum, egy úszó atomerőd és a szuperszexi Zimány Linda hétfői online lapszemlénkben.

Grezsa István: A határon túl van a nemzeti aranytartalék

2018.05.20. 14:00
A Kárpátaljáért is felelős kormánybiztos a Blogstarnak adott pünkösdi interjúban meglepő kijelentéseket tesz: a 2004. december 5-i népszavazásnak voltak pozitív hozadékai …

Blogstar kávéház

2018.05.20. 03:05
Hamisított migránsbűnözés, brüsszeli kullancsstop, Sarka Kata lelki oldala, Kállay-Saunders András és Tolvai Reni örök szerelme vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.05.19. 03:55
Európa gyávasága, szoci kiüresedés, jobbikos fogalmatlanság, Weisz Fanni igenje és Stollár Fanny udvarlói szombati online lapszemlénkben.

Magyar hegymászónő ért fel az Everest csúcsára

2018.05.18. 18:45
Németh Alexandra ezzel a második magyar nő, aki a Mount Everest 8848 méterét meghódította.

Ezeket a cikkeket olvastad már?