Blogolj!

Jobbik: Toroczkai László a legesélyesebb az elnöki posztra?

Eddig sem volt népszerűtlen a Jobbikon belül Toroczkai László, ásotthalmi polgármester, de a Magyar Idők szerint egyre többen támogatják, hogy ő legyen a párt elnöke. 

Fotó: blogstar.hu

A párt elnökségének tagja járja az országot és a lap értesülései szerint ettől, illetve Toroczkai László növekvő népszerűségétől egyre feszültebbek a Vona Gábor útját járó vezetés tagjai. Toroczkai persze nemcsak járja a vidéket és a fővárost, hanem a regionális szervezetek vezetőivel ismerteti a programját, amellyel ismét választási győzelem esélyesévé tenné a mozgalmát. A Jobbik május 12-én dönt az új elnök személyéről, addig a tagszervezetek húsz százalékának ajánlásával kerülhet fel valaki a jelöltek listájára. Ezzel Toroczkainak biztosan nem lesz problémája, sőt már a budapesti szervezetek egy része is mellé állt. 

Hogy mi lesz a Jobbikkal abban az esetben, ha az ásotthalmi polgármester lesz az elnök azt nem tudni. Az országos elnökség korábban Sneider Tamás–Gyöngyösi Márton párost javasolta a posztra, ők ketten Vona Gábor néppártosodási vonalát követnék, ellentétben Toroczkai Lászlóval, aki a régi jobbikos hagymányokat követné. Előfordulhat, hogy bármelyikük is nyer szakadhat a párt. Vona Gábor amúgy Sneideréket támogatja – hogy ez használ-e nekik, vagy sem, azt most nehéz eldönteni, de sokak szerint Toroczkai László egyértelműen esélyese az elnökválasztásnak. 

A káoszra jellemző, hogy korábban erőltette az elnökség a társelnöki rendszer bevezetését, de most úgy tűnik, ezt végül nem terjesztik a közgyűlés elő, hanem egy elnök és helyettesi rendszert akarnak bevezetni. 

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/51744/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-04-25 10:28:44
Toroczkai talán egy fél fokkal jobb, mint dicstelen elődje, ez a Vona. Ha visszatéríti a Jobbikot az indulásnál felvett pozícióba, akkor még a következő választáson, akár hitelessé is tud válni a csapat.
Egyébiránt - véleményem szerint - a pártszakadás elkerülhetetlen, akár Toroczkai nyer, akár másvalaki.
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.25. 02:30
A Notre-Dame iszlamizálódása, Márki-Zay kalapozása, ellenzéki őskáosz, magyarellenes uszítások és Dér Heni férfias kompenzálása csütörtöki online lapszemlénkben.

Brexit: újra szavazhatnak függetlenségükről a skótok

2019.04.24. 16:35
A skót miniszterelnök szerint még a jelenlegi parlamenti időszakban, vagyis 2021-ig ismét népszavazást kell tartani a skót függetlenségéről, ha Skóciát akarata ellenére …

Tovább emelkedett a Srí Lanka-i merénylet halálos áldozatainak száma

2019.04.24. 10:00
Tovább emelkedett az elhunytak száma, immár 359 halálos áldozata van a szörnyű Srí Lanka-i támadásoknak. A helyi rendőrségi szóvivő, Ruvan Gunasekera …

Szeptembertől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

2019.04.24. 07:00
Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár közlése szerint szeptembertől a kötelező védőoltások közé kerül a bárányhimlő elleni oltás is.

Blogstar kávéház

2019.04.24. 01:00
Magyarország kispadozása, Budapest mélyalvása, a kereszténység letámadása, szárnyas hírvivők és Szilágyi Liliána dögös pózolása szerdai online lapszemlénkben.

Nyár végétől repülési tilalmat vezetnek be a főváros felett

2019.04.23. 13:20
Augusztustól éjfél és hajnali öt óra között nem szállhatnak fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren – az erről szóló megállapodást Tarlós István …

Meghalt János, Luxemburg korábbi nagyhercege

2019.04.23. 13:05
A Nassau-Weilburg-ház ötödik uralkodója 98 éves volt, halálhírét fia, Henrik nagyherceg jelentette be.

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Még nincs vége? Csaknem száz bombát találtak Srí Lanka fővárosában

2019.04.22. 16:05
Könnyen lehet, hogy a terroristák további merényletekre is készültek vagy készülnek.

Ezeket a cikkeket olvastad már?