Blogolj!

Blogstar kávéház

Pedzegetés

A pénzosztás politikája.

Az Európai Bizottság módosítaná azokat a feltételeket, amelyek alapján szétosztják a tagállamok között a brüsszeli támogatásokat, ám a Hirado.hu-nak nyilatkozó Polyánszky T. Zoltán, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. üzletág-igazgatója bízik a kompromisszumban.

„Valóban pedzegeti az EB, hogy ne csak makrogazdasági, hanem politikai feltételei is legyenek az uniós pénzek folyósításának. Ilyen például a jogállamisággal kapcsolatos vélemények és a migrációspolitikában való együttműködés. Véleménye szerint ez egy olyan törekvés, ami nem fog keresztül menni, azt a többéves pénzügyi keretet és feltételrendszert, amely utána hét éven keresztül biztosítja az uniós forrásokat, azt egyhangúlag kell megszavaznia az Európai Tanácsnak, amely a tagállamok állam- és kormányfőinek testülete.”

Mi lesz az uniós pénzekkel az új ciklusban?

Az Európai Bizottság módosítaná azokat a feltételeket, amelyek alapján szétosztják a tagállamok között a brüsszeli támogatásokat. Egyes szakértők szubjektív, politikai feltételeket sejtenek a háttérben. Dr. Polyánszky T. Zoltán, Századvég Gazdaságkutató Zrt. üzletág-igazgatója az M1-en elmondta: nem számít arra, hogy eget rengető változások következnek be a következő uniós költségvetési ciklusban.

Öntudat

A pofon emléke.

Nincs senki olyan helyzetben, mint a magyarság és a külhoni magyarok, az EU-val meg kell értetni a nemzeti kisebbségek ügyének fontosságát – mondja a Mandiner.hu-nak Deli Andor vajdasági származású, néppárti európai képviselő.

„A személyes élményem az, hogy a határon túli közösségben a túlélés és az identitásunk megőrzéséért folytatott küzdelem nagyon erősen kapcsolódik a nemzeti öntudathoz. Ez annyira bennünk van, hogy − noha a 2004-es akkora pofon volt, hogy a mai napig emlegetjük – meg merném kockáztatni: ettől függetlenül is nagyon nagy arányban a nemzeti, konzervatív pártokra szavaznának a közösségeink.”

Nem reális az európai föderalizmus - Deli Andor a Mandinernek | Mandiner

Nincs senki olyan helyzetben, mint a magyarság és a külhoni magyarok, az EU-val meg kell értetni a nemzeti kisebbségek ügyének fontosságát - mondja Deli Andor. A vajdasági származású, néppárti európai képviselő nem hisz a föderalista EU-s törekvésekben, és úgy véli, a balkáni országokat nem szabad sokáig hitegetni az EU-csatlakozással kapcsolatban.

Összefekvés

Elkésett szövetség.

Noha az MSZP a minap is azt sürgette, hogy előválasztással jelöljék ki a legjobb és legesélyesebb polgármesterjelölteket a VIII. és a XV. kerületi időközi polgármester-választásra, a Zoom.hu szerint erre nem lesz idő.

„Nehezebb lesz közös jelöltet találni és személyében megegyezni az ellenzéki pártoknak viszont a VIII. kerületben, pedig ott az idő sürget a július 8-i választási dátum miatt. Itt több jó jelölt is szóba jöhet forrásaink szerint. A tét pedig nagy, mivel megfelelő közös jelölttel jó esélye lehet az ellenzéknek az eddig fideszes vezetésű került megnyerésére. Az IDEA Intézet friss elemzése szerint egy nagy ellenzéki szövetség lehet elég a Kocsis Máté-hatással szemben Józsefvárosban.”

Közös ellenzéki indulás az időköziken: Nem marad idő előválasztásra

Közös ellenzéki indulás az időköziken: Nem marad idő előválasztásra Noha az MSZP a minap is azt sürgette, hogy előválasztással jelöljék ki a legjobb és legesélyesebb polgármesterjelölteket a VIII. és a XV. kerületi időközi polgármester-választásra, alighanem mégis e nélkül kell a közös jelölt ötletét támogató ellenzéki pártoknak megegyezniük, mivel az idő sürget, és nem biztos, hogy kivitelezhető egy előválasztási procedúra.

Szélkakas

Karácsony, a kaméleon.

A Magyar Hírlap Online nem érti, Karácsony Gergely kit képvisel, kinek a nevében osztja súlyos igazságait, mi áll végtelen önbizalma és magabiztossága mögött.

„A politikai mezőn szélkakasként forgó, az LMP-t eláruló, új pártjával semmit felmutatni nem tudó, az MSZP-nek felkínálkozó, a választási kudarcért másokat hibáztató politikai kaméleon a múlt vasárnap – a HVG helyszíni riportja szerint – megrémülve Márki-Zay Péter kijelentésétől, hogy 'a nép leváltotta az ellenzéket', egyedül nem tapsolt. Tán eszébe jutott, hogy április 8-án, a választás délutánján látva a reményt keltő részvételi adatokat, felszólította Áder János államfőt, ne merje felkérni Orbán Viktort a kormányalakításra. Azóta úgy tűnik, a győztesnek járó gratulációt elmulasztó vezért az sem győzi meg, nincs olyan választási rendszer Európában, amelyben nem a Fidesz nyert volna. Európa összes országában.”

A választók szügye

Hiba volt, hogy nem álltunk bele szügyig az alapjövedelembe - így summázta a HVG-nek adott interjúban Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd közös miniszterelnök- jelöltje a baloldal súlyos kudarcának egyik okát a parlamenti választáson. A szocialistákra és a közvélemény- kutatók által évek óta mérhetetlen szövetségesükre a választók tizenkét százaléka szavazott. Hatszáznyolcvankétezer ember.

Gyűrű

Fülig szerelem.

A Lokál Online arról ír, Britney Spears magánélete sínen van, hiszen az énekesnő végtelenül boldog 12 évvel fiatalabb pasijával, a modellként dolgozó Sam Asgharival.

„A szerelmesek több mint egy éve alkotnak egy párt, és közeli ismerősök szerint Britney ujjára már egy gyűrű is került. 'Már több mint egy éve vagyok ezzel a férfival… mindennap arra inspirál, hogy jobb ember legyek, és emiatt a világ legszerencsésebb nőjének érzem magamat' – áradozott boldogságáról az énekesnő közösségi oldalán.”

Britney fülig szerelmes fiatal párjába

Úgy tűnik, Britney Spears magánélete sínen van, hiszen az énekesnő fülig szerelmes 12 évvel fiatalabb pasijába, a modellként dolgozó Sam Asghariba. A 36 éves énekesnő élete 2006-os összeomlása és a rehabok után rendeződött, és már csak egy biztos társ hiányzott a boldogságához, amit a 24 éves Sam személyében meg is talált.

Flört

Megcsalás lencsevégen.

Emily Ratajkowski és Sebastian Bear-McClard nemrégiben keltek egybe, ám úgy tűnik, a férfi 2 hónap házasság után máris más nők felé kacsingat – így a Blikk Online.

„A producert lencsevégre kapták, ahogy éppen flörtöleg, nevetgél, ölelkezik Suki Waterhouse-szal. És, ha ez nem lenne elég, Sebastian nem viseli a jegygyűrűjét sem, ami elég aggasztó jel.”

Emily Ratajkowkit máris megcsalja a férje?

Emily Ratajkowski és Sebastian Bear-McClard nemrégiben keltek egybe, ám úgy tűnik, a férfi 2 hónap házasság után máris más nők felé kacsingat. A producert lencsevégre kapták, ahogy éppen flörtöleg, nevetgél, ölelkezik Suki Waterhouse-szal. És, ha ez nem lenne elég, Sebastian nem viseli a jegygyűrűjét sem, ami elég aggasztó jel.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/51812/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.05.23. 05:20
Jobbikos remegés, összekukázott baloldal, démonizált versengés, rossz alkuk, zátonyra futott szexuális kódok és döbbenetes seggfejek szerdai online lapszemlénkben.

Árokba borult egy menetrend szerinti busz a 62-es úton, sok a sérült

2018.05.22. 12:05
Árokba borult egy menetrend szerint közlekedő távolsági autóbusz a 62-es úton, Székesfehérvár közelében, Börgöndpusztánál. Az elsődleges információk …

Blogstar kávéház

2018.05.22. 03:50
A Jobbik szadeszes köntöse, az MSZP haláltusája, a kínai férfiak kínjai, egy négylábú trófeamentő és Zoltán Erika csodás újjászületése keddi online lapszemlénkben.

Vihar, eső, szél: nem lesznek kellemesek a következő napok

2018.05.21. 14:15
Elég cudar idők jönnek a következő napokban, már ami az időjárást illeti. Lesz itt minden: heves esőzés, zivatar, viharos széllökés.

Megszületett Orbán Viktor második unokája

2018.05.21. 10:55
A miniszterelnök Facebookon jelentette be a hírt.

Blogstar kávéház

2018.05.21. 00:00
Kifulladó tüntike, felpofozott Jobbik, kiröhögött Momentum, egy úszó atomerőd és a szuperszexi Zimány Linda hétfői online lapszemlénkben.

Grezsa István: A határon túl van a nemzeti aranytartalék

2018.05.20. 14:00
A Kárpátaljáért is felelős kormánybiztos a Blogstarnak adott pünkösdi interjúban meglepő kijelentéseket tesz: a 2004. december 5-i népszavazásnak voltak pozitív hozadékai …

Blogstar kávéház

2018.05.20. 03:05
Hamisított migránsbűnözés, brüsszeli kullancsstop, Sarka Kata lelki oldala, Kállay-Saunders András és Tolvai Reni örök szerelme vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.05.19. 03:55
Európa gyávasága, szoci kiüresedés, jobbikos fogalmatlanság, Weisz Fanni igenje és Stollár Fanny udvarlói szombati online lapszemlénkben.

Magyar hegymászónő ért fel az Everest csúcsára

2018.05.18. 18:45
Németh Alexandra ezzel a második magyar nő, aki a Mount Everest 8848 méterét meghódította.

Ezeket a cikkeket olvastad már?