Blogolj!

Blogstar kávéház

Édeshármas

A kormányzás szakértői.

Deák Dániel politológus az új kormány összetételéről azt mondja a Hirado.hu cikkében, hogy nyilvánvalóan szakértői kormányzásra lehet számítani, amelyben megvannak a politikai vezetők is.

„A felsőoktatás az oktatás az innovációval kéz a kézben jár, tehát logikus döntés volt, hogy ezt a pozíciót majd Palkovics László fogja megkapni, és látszik, hogy a kormányzatnak az egészségügy mellett ez egy nagyon fontos területe lesz, tehát a családpolitika, az egészségügy az innováció és a kutatásfejlesztés lesz az a hármas, ami meg fogja határozni a kormányzati tevékenységet.”

Szakértői kormányzás várható

Pénteken véglegessé vált Orbán Viktor negyedik kormányának névsora. Több új miniszter is szerepel a névsorban: szám szerint hat helyen történt változás a tárcák élén. Május 8-án ül össze az országgyűlés alakuló ülése, hivatalosan akkor állhat fel az új kormány is.

Bélyeg

Fehér menekültek.

A migrációs válság kezdete óta folyamatosan növekszik azoknak a nyugat-európaiaknak a száma, akik végső elkeseredésükben elhagyják szülőföldjüket, és a biztonságos jövő reményében Magyarországra költöznek – a Demokrata Online beszélget velük.

„A magyarok tudják, milyen szerencsések? – kérdezte, majd elkezdte a különbségeket sorolni a svéd és magyar helyzet között: nálunk vélemény- és szólásszabadság van, míg szülőhazájában egy helyes irány van: a baloldali PC (politikailag korrekt beszédmód). Aki más véleményen van, annak az általunk is jól ismert bélyegeket kell viselnie: idegengyűlölő, rasszista, náci. Akinek például averziója van a migránsokkal kapcsolatban, rögtön a sötét oldalon találja magát. Hozzátette, nevetségesnek tartja azokat a nyugati vádakat, miszerint Magyarországon nincs demokrácia, vagy ne lehetne szabadon kifejteni a kormányétól eltérő véleményeket.”

Hozzánk menekültek | Demokrata

A migrációs válság kezdete óta folyamatosan növekszik azoknak a nyugat-európaiaknak a száma, akik végső elkeseredésükben elhagyják szülőföldjüket, és a biztonságos jövő reményében Magyarországra költöznek. Beszélgettünk néhányukkal, hogy megtudjuk döntésük pontos okát, illetve azt, hogy érzik magukat új otthonukban, mit gondolnak hazánkról, Orbán Viktor miniszterelnökről, a kormánypolitikáról, a Fidesz-KDNP győzelméről és az unió ellenünk irányuló támadásairól.

Kasza

Az élsport csúcsgázsijai.

A Blikk Online összeállításából kiderül, a magyar kézilabdázók és a vízilabdázók már felveszik a versenyt keresetben a világelittel, a futballisták fizetése viszont jócskán elmarad a világsztárokétól, de így sem lehet okuk a panaszra.

„A Videotonba hazatérő Huszti Szabolcs havi 15 millió forintot kap – míg az NB I-es átlagfizetés 2 millió Ft/hó. A Barca ásza, Lionel Messi (30) 14 milliárd Ft-ot kaszál évente.”

Mutatjuk a csapatsportok csúcsfizetéseit: megéri élsportolónak lenni Magyarországon

A kézilabdázók és a vízilabdázók már felveszik a versenyt keresetben a világelittel. Ennek köszönhetően a legjobb játékosok már nem állnak feltétlenül légiósnak, hanem itthon maradnak. A futballisták fizetése ugyan jócskán elmarad a világsztárokétól, de mivel vannak már több mint tízmilliós havi fizetések is az NB I-ben, nem lehet okuk panaszra - főként, ha az eredményeket is figyelembe vesszük.

Pozíció

Szülés a netről.

Egy hotelszobában indult meg egy 22 éves nőnél a szülés, aki a mentők hívása helyett a YouTube-on nézett utána, hogyan kell levezetni egy szülést, és egyedül hozta világra gyerekét – számol be a nem mindennapi esetről az Origo.hu.

„Tia Freeman azt mondta, megtelítette a kádat meleg vízzel, magához vett néhány törölközőt, majd az interneten keresett néhány kényelmes szülési pozíciót. Azt mondta, ekkor már egypercesek voltak a fájásai, a szülés pedig nagyon gyorsan lezajlott. Másnap gyerekével a kezében tért vissza a repülőtérre, hogy tovább utazzon. A légitársaság emberei azonban azt hitték, a nő ki akar csempészni egy kisbabát.”

YouTube-videó segítségével, egyedül szülte meg gyerekét

Egy hotelszobában indult meg egy 22 éves nőnél a szülés. Azonban a mentők hívása helyett a YouTube-on nézett utána, hogyan kell levezetni egy szülést, és egyedül hozta világra gyerekét. Tia Freeman Nashville-ben él. Twitter-üzenetekben mesélte el, hogyan szülte meg gyerekét. Azt mondta, először nem is tudta, hogy fájásai a szülés kezdetét jelzik, azt hitte, csak ételmérgezése van.

Homály

Esztétikai élmények.

A 24.hu bemutatja, hogy az internetes pornó fölöslegessé tette az erotikus thrillert és az Emmanuelle-típusú softcore szexfilmet is, ám ez utóbbi azért hat a mai pornográfiára is.

„A mi szempontunkból viszont fontosabb, hogy a szexjeleneteket egyszerre határozza meg a szépelgő stilizáció és ezzel összefonódva a takargatás, elhomályosítás, elfedés vágya. Legyen szó csipkefüggönyről vagy a medence hullámairól, Jaeckin rendre jelzi a nézőknek, hogy nem láthatunk mindent, kívül maradunk a szexualitás nyers valóságán. Ám a szex pont emiatt maradhat meg esztétikai tapasztalatnak, és nem válik zsigeri élménnyé.”

Attól volt izgatóbb, hogy nem mutattak meg mindent

Aki szokott pornót nézni, rendszeresen ütközhet bele esztétikusan fényképezett, szépelgő felvételekbe, amelyek persze ugyanolyan kemény pornók, mint nyersebb társaik. Viszont egy letűnt szexfilmes trend, a softcore örökségéből táplálkoznak. Meztelenítsük le a múltat, hogy megérthessük a ma pornóját! Nemrég az erotikus thrillerek kilencvenes évekbeli, letűnt dicsőségéről írtam.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/51880/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.05.23. 05:20
Jobbikos remegés, összekukázott baloldal, démonizált versengés, rossz alkuk, zátonyra futott szexuális kódok és döbbenetes seggfejek szerdai online lapszemlénkben.

Árokba borult egy menetrend szerinti busz a 62-es úton, sok a sérült

2018.05.22. 12:05
Árokba borult egy menetrend szerint közlekedő távolsági autóbusz a 62-es úton, Székesfehérvár közelében, Börgöndpusztánál. Az elsődleges információk …

Blogstar kávéház

2018.05.22. 03:50
A Jobbik szadeszes köntöse, az MSZP haláltusája, a kínai férfiak kínjai, egy négylábú trófeamentő és Zoltán Erika csodás újjászületése keddi online lapszemlénkben.

Vihar, eső, szél: nem lesznek kellemesek a következő napok

2018.05.21. 14:15
Elég cudar idők jönnek a következő napokban, már ami az időjárást illeti. Lesz itt minden: heves esőzés, zivatar, viharos széllökés.

Megszületett Orbán Viktor második unokája

2018.05.21. 10:55
A miniszterelnök Facebookon jelentette be a hírt.

Blogstar kávéház

2018.05.21. 00:00
Kifulladó tüntike, felpofozott Jobbik, kiröhögött Momentum, egy úszó atomerőd és a szuperszexi Zimány Linda hétfői online lapszemlénkben.

Grezsa István: A határon túl van a nemzeti aranytartalék

2018.05.20. 14:00
A Kárpátaljáért is felelős kormánybiztos a Blogstarnak adott pünkösdi interjúban meglepő kijelentéseket tesz: a 2004. december 5-i népszavazásnak voltak pozitív hozadékai …

Blogstar kávéház

2018.05.20. 03:05
Hamisított migránsbűnözés, brüsszeli kullancsstop, Sarka Kata lelki oldala, Kállay-Saunders András és Tolvai Reni örök szerelme vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.05.19. 03:55
Európa gyávasága, szoci kiüresedés, jobbikos fogalmatlanság, Weisz Fanni igenje és Stollár Fanny udvarlói szombati online lapszemlénkben.

Magyar hegymászónő ért fel az Everest csúcsára

2018.05.18. 18:45
Németh Alexandra ezzel a második magyar nő, aki a Mount Everest 8848 méterét meghódította.

Ezeket a cikkeket olvastad már?