Blogolj!

Elpusztíthatatlan csodaautóval furikázik Kim Dzsongun

Az elmúlt napok Dél- és Észak-Korea béküléséről szóltak a nemzetközi sajtóban, a történelmi jelentőséggel bíró tárgyalásokról pedig több érdekes felvétel is készült.

Fotó: AP

Például az, amikor Kim Dzsongun testőr-karavánja óvó ölelésében egy igazán impozáns Mercedes-szel gurul a tárgyalási ceremónia egyik helyszínéről a másikra.

Mielőtt bármilyen kommentárt fűznénk a furcsa szituációhoz, nézzük meg miről is van szó:

Most hogy elkezdtük megemészteni az abszurd felvételeket, tegyük fel az első, nagyon logikus kérdést: miféle hitvány tragacs ez, hogy egy komplett body guard személyzetnek kell mellette őrző-védő szerepkörben ütemesen kocognia? Eláruljuk: nem tudjuk, mert a jármű szuperbiztonságos.

A Kim család régóta híres Mercedes-mániájáról, Kim Dzsongun édesapja, Kim Dzsongil például nyolc évvel ezelőtt 160 német gyártmányú négykerekűt osztott szét magas rangú hivatalnokai között. Ez a limuzin, amit a kocogó öltönyös fiúk társaságában láthatunk egy 2008-as modell gyárilag hosszított és páncélozott változata, a Mercedes-Benz S600 Pullman Guard. Tudják kinek van még ilyen csúcslimója? Hát persze hogy Vlagyimir Putyinnak.

Az autó egyébként a VR4-es biztonsági kategóriába tartozik, nem lehet például átlőni egy 44 milliméteres Magnum lövedékkel sem, s bár azt nem lehet tudni, hogy Kim Dzsongunnak pontosan milyen extrákkal van ellátva a járgánya, egy potom 84 millió forintnak megfelelő összegű ráfordítással a NATO által rendszeresített VR6/VR7 előírásoknak is megfelel.

A limuzin 6,35 méter hosszú, 4,5 tonnát nyom, csak egy ajtaja önmagában 150 kilogramm. Most kapaszkodjanak, mert most jönnek a brutális adatok: ha kilövik az összes kerekét, akkor is képes nyolcvan km/h-val repeszteni, el tudja maga alatt oltani a tüzet, saját levegővel képes ellátni az utasteret, ezen túlmenően pedig mindenféle kényelmi felszerelés is található benne, mint a masszázsülés.

Hogy mi értelme van a testőröknek futkorásznia mellette? Semmi. Ha ugyanis támadás érné az előkelő konvojt, a biztibojokat nyilvánvalóan nem védené meg a szuperbiztonságos védelmi rendszer a feléjük süvítő golyózáportól, míg az autót és a benne utazókat viszont sokkal inkább. A hírek szerint egyébként az észak-koreai vezetőnek összesen 20 millió dollárnyi gyűjteménye porosodik garázsában különleges autókból, s a frissen kitört békének köszönhetően most már sokkal nagyobb utakat is megtehet ezekkel, mint amekkorát a szuperbiztos limóval.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/51885/pics/lead_800x600.jpg
biztonság,Észak-Korea,Kim Dzsongun

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Vége az észak-koreai atomkísérleteknek?

2018.04.21. 09:20
Kim Dzsong Un megígérte. Donald Trump üdvözölte. Lehet, hogy e tekintetben végre fellélegezhet a világ.

Európát fenyegetik az észak-koreai rakéták?

2018.03.18. 15:10
A német hírszerző szolgálat jelentései szerint reális a veszély.

Már Amerikát fenyegeti az észak-koreai atom

2018.01.30. 06:50
Az USA felkészült rá, hogy Kim Dzsong Un nukleáris fegyverei hónapokon belül elérhetik.

Szilveszterkor is kerüljük az orosz rulettet

2017.12.28. 08:30
Megkezdődött a pirotechnikai eszközök árusítása. A rendőrség az illegális termékek veszélyeire figyelmeztet.

Titkosszolgálati eszközökkel védik a magyar adventet

2017.11.27. 05:25
Bakondi György kicsomagolt: küszöbön a földindulás.

Észak-Korea rakétái elérhetik Amerika nyugati részét

2017.10.07. 14:40
Egy olyan nagy hatótávolságú rakéta tesztelését készíti elő Észak-Korea, ami képes lesz elérni az USA nyugati partját – állítja egy orosz parlamenti képviselő, aki nemrég …

Észak-Korea szerint Amerika hadat üzent nekik

2017.09.25. 17:45
Az észak-koreai külügyminiszter szerint Donald Trump hadat üzent nekik, így most már joguk van lelőni azokat az amerikai harci gépeket, amik berepülnek az ország légterébe, vagy csak közel repülnek …

Elképzelhető, hogy megint robbantottak Észak-Koreában

2017.09.23. 13:55
Kis erejű, 3,4-es fokozatú földrengés volt szombaton Észak-Koreában, az epicentruma mindössze öt kilométerre volt a szeptember 3-ai föld alatti nukleáris robbantás helyszínétől, az …

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa előtt a koreai válság

2017.09.15. 05:00
Észak-Korea újabb rakétakísérlete után péntekre összehívták az ENSZ Biztonsági Tanácsának rendkívüli ülését.

A NATO és az EU is elfogadhatatlannak tartja Phenjan kísérleti atomrobbantását

2017.09.03. 12:25
Határozottan elítélte a NATO és az Európai Unió az Észak-Koreában vasárnapra virradóra végrehajtott kísérleti atomrobbantást.

Ezeket a cikkeket olvastad már?