Blogolj!

Blogstar kávéház

Nyitány

A magyar tengerre!

A mostani hosszú hétvége rengeteg vendéget vonzott a Balatonhoz is, az azonban még mindig kérdés, hogyan lehet egész évben a tópartra csalni a pihenni vágyókat – így a Népszava Online.

„A négynapos hétvégén végleg kinyitott a Balaton: a kereskedők és vendéglátósok egy részénél ugyan már a húsvéttal megkezdődött az előszezon, a tóparti vállalkozók többsége azonban mostanra időzítette a nyitást. Számításuk bejött, rengetegen keresték fel a hosszú hétvégén a magyar tengert, megteltek a szállodák és a panziók, s a nyaralótulajdonosok többsége is felkereste hétvégi házát. A tóparti vállalkozók reményei szerint a jó szezonkezdet hasonló folytatást ígér.”

Tömegek a Balatonnál

A mostani hosszú hétvége rengeteg vendéget vonzott az ország valamennyi turisztikai körpontjába, így a Balatonhoz is. Az azonban még mindig kérdés, hogyan lehet egész évben a tópartra csalni a pihenni vágyókat. A négynapos hétvégén végleg kinyitott a Balaton: a kereskedők és vendéglátósok egy részénél ugyan már a húsvéttal megkezdődött az előszezon, a tóparti vállalkozók többsége azonban mostanra időzítette a nyitást.

Talaj

Az oltásellenség átka.

Közegészségügyi veszélyt jelent az unióban a védőoltások számának csökkenése az Európai Parlament szerint – Szilárd István címzetes egyetemi tanárral elemez a Hirado.hu.

„Nem szabad kényelmesen hátradőlnünk. Sajnos vannak járványkitörések, de még olyan fejlett egészségügyi országokban is, mint Németország ezres nagyságrendű kanyarós eset volt és voltak köztük halálesetek is, pontosan azért, mert sajnos oltásellenes mozgalmak talajt kaptak.”

Közegészségügyi veszélyt jelent az unióban a védőoltások számának csökkenése

Az Európai Parlament szerint a járványügyi adatok a tagállamokban jelentős hiányosságokat mutatnak és a védőoltások késleltetése vagy megtagadása olyan aggasztó mérteket öltött, ami már az oltással megelőzhető betegségek elleni általános védelmet is veszélyeztetni. Ez az oka annak, hogy több országban kanyarójárvány tört ki - mondta a Kossuth Rádióban a pécsi orvosi kar migrációs tanszéki csoportját vezető Szilárd István címzetes egyetemi tanár.

Trónfosztás

Nemzeti királycsinálók.

Ki lenne a király, mi a viszonya a királyságnak a nemzethez és a demokráciához, és van-e ennek az egésznek realitása? – Uhel Péterrel, a hazai monarchisták egyik vezetőjével a Mandiner.hu közöl nagyinterjút.

„Az 1921-es trónfosztást nem tekintjük érvényesnek, hiszen az egyrészt idegen nyomásra született, másrészt IV. Károly nem mondott le és nem szentesítette a trónfosztó törvényt. Az utolsó trónörökös, akinek az életében édesapja még apostoli magyar király volt, az Habsburg Ottó magyar királyi herceg, örökös király volt, aki 2011-ben elhunyt. Ezzel a király trónra hívásának joga – a dinasztiából! – visszaszállt a nemzetre.”

Akik várják a királyt - Uhel Péter a Mandinernek | Mandiner

A világ annyira balra tolódott, hogy a jobboldal is csak baloldali narratíván keresztül tud politizálni, de ebből ki kellene lépni - mondja Uhel Péter, a hazai monarchisták egyik vezetője a Mandinernek. A most megjelent Királyságban gondolkodunk - Monarchista antológia szerkesztőjével arról beszélgetünk: ki lenne a király?

Éhség

Psota, a feledhetetlen.

Az egyik legnagyobb magyar színésznő volt: kétszeres Kossuth-díjas, a Nemzet Színésze, civil életében végletes temperamentumú – Psota Irénre emlékezik az Origo.hu.

„Psota Irén gyerekkorában mindig éhes volt. Felnőve, már a Nemzet színészeként is zsivány büszkeséggel mesélte, miként kutatta fel s ette meg testvérei elrejtett falatjait. Kapott érte pofont, de szerették, hát megbocsátották a zsiványságát. Psota Irén akkor tanulta meg: az embert az szereti igazán, aki enni ad neki.”

Psota Irén, a nagy magyar színésznő, aki eljegyezte magát a magánnyal

Az egyik legnagyobb magyar színésznő volt. Kétszeres Kossuth-díjas, a Nemzet Színésze. Civil életében végletes temperamentumú. Ám színpadi alakításai sorra bizonyították: szélsőséges érzelmei ellenére tökéletes megfigyelő volt. Mindemellett a legvisszafogottabb színpadi karaktert is úgy játszotta el, hogy abban felfedezhető volt saját személyiségének valamely részlete.

Pocak

Tápai Szabina édes terhe.

Mindenki őt bámulja a színpadon: kerekedő pocakkal zúz A Nagy Duett színpadán Tápai Szabina – írja a Blikk Online.

„Várandósan – sem – egyszerű feladat megoldani A Nagy Duett komoly gyakorlást igénylő kihívásait. Márpedig Tápai Szabinán már igencsak látszik a gömbölyödő pocak. A testmozgás természetesen várandósan sem tiltott dolog, sőt, még jót is tesz, persze, mértékkel. Szabina gyönyörű kismama, és a produkciójuk táncos társával is fantasztikusra sikerült!”

Mindenki őt bámulja a színpadon: kerekedő pocakkal zúz A Nagy Duett színpadán Tápai Szabina - fotók

Várandósan - sem -egyszerű feladat megoldani A Nagy Duett komoly gyakorlást igénylő kihívásait. Márpedig Tápai Szabinán már igencsak látszik a gömbölyödő pocak. A testmozgás természetesen várandósan sem tiltott dolog, sőt, még jót is tesz, persze, mértékkel. Szabina gyönyörű kismama, és a produkciójuk táncos társával is fantasztikusra sikerült!

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/51907/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.05.23. 05:20
Jobbikos remegés, összekukázott baloldal, démonizált versengés, rossz alkuk, zátonyra futott szexuális kódok és döbbenetes seggfejek szerdai online lapszemlénkben.

Árokba borult egy menetrend szerinti busz a 62-es úton, sok a sérült

2018.05.22. 12:05
Árokba borult egy menetrend szerint közlekedő távolsági autóbusz a 62-es úton, Székesfehérvár közelében, Börgöndpusztánál. Az elsődleges információk …

Blogstar kávéház

2018.05.22. 03:50
A Jobbik szadeszes köntöse, az MSZP haláltusája, a kínai férfiak kínjai, egy négylábú trófeamentő és Zoltán Erika csodás újjászületése keddi online lapszemlénkben.

Vihar, eső, szél: nem lesznek kellemesek a következő napok

2018.05.21. 14:15
Elég cudar idők jönnek a következő napokban, már ami az időjárást illeti. Lesz itt minden: heves esőzés, zivatar, viharos széllökés.

Megszületett Orbán Viktor második unokája

2018.05.21. 10:55
A miniszterelnök Facebookon jelentette be a hírt.

Blogstar kávéház

2018.05.21. 00:00
Kifulladó tüntike, felpofozott Jobbik, kiröhögött Momentum, egy úszó atomerőd és a szuperszexi Zimány Linda hétfői online lapszemlénkben.

Grezsa István: A határon túl van a nemzeti aranytartalék

2018.05.20. 14:00
A Kárpátaljáért is felelős kormánybiztos a Blogstarnak adott pünkösdi interjúban meglepő kijelentéseket tesz: a 2004. december 5-i népszavazásnak voltak pozitív hozadékai …

Blogstar kávéház

2018.05.20. 03:05
Hamisított migránsbűnözés, brüsszeli kullancsstop, Sarka Kata lelki oldala, Kállay-Saunders András és Tolvai Reni örök szerelme vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.05.19. 03:55
Európa gyávasága, szoci kiüresedés, jobbikos fogalmatlanság, Weisz Fanni igenje és Stollár Fanny udvarlói szombati online lapszemlénkben.

Magyar hegymászónő ért fel az Everest csúcsára

2018.05.18. 18:45
Németh Alexandra ezzel a második magyar nő, aki a Mount Everest 8848 méterét meghódította.

Ezeket a cikkeket olvastad már?