Blogolj!

Támadás érte Líbiában a választási bizottság központi irodáit, sok a halott

Ragnar Volarus

Legkevesebb 12 ember életét vesztette, heten pedig megsebesültek, mikor két öngyilkos robbantó támadást intézett Líbia fővárosában a választási bizottság központi irodái ellen.

Fotó: www.libyanexpress.com

Az épületet felgyújtották - közölte Kaled Omár, a bizottság szóvivője, hozzátéve, hogy a robbantók azt kiáltozták, hogy "Allah akbar!" (Allah a legnagyobb). 

A támadás után pár órával elkövetőként az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet jelentkezett. A Reuters brit hírügynökség megjegyzi, hogy a terrorszervezet nem szolgált semmilyen bizonyítékkal állítása igazolására.

Fotó: www.cbc.ca

A választási bizottságnak egyelőre annyi a dolga, hogy regisztrálja a szavazni szándékozókat, és a közelmúltban egymillió új szavazót fel is vettek a névjegyzékbe. Az ugyanakkor több mint kérdéses, hogy lesz-e egyáltalán választás az észak-afrikai országban. Az ENSZ reményei szerint még az idén sikerülhet megtartani a nagy eseményt, ugyanakkor a világszervezet közvetítésével tavaly szeptemberben kezdett újabb tárgyalási forduló az ország különböző térségeit ellenőrző felek között egyelőre nem hozott értékelhető eredményt.

Moammer Kadhafi diktátor 2011-es megbuktatását követően Líbia káoszba süllyedt, és a fővárost is különböző fegyveres csoportok tartják ellenőrzésük alatt. Tripoli a székhelye a nemzetközileg elismert egységkormánynak, amelynek hatalmát nem ismeri el az ország keleti részét ellenőrző - tobruki - parlament és kabinet.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/52008/pics/lead_800x600.jpg
Iszlám Állam,Líbia,Merénylet,öngyilkos,robbantás
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Vége az Iszlám Államnak

2019.03.23. 08:25
A Szíriai Demokratikus Erők (SDF) szombat reggel jelentette be, hogy az Iszlám Állam utolsó területeit is elvesztette.

Nagyszabású iszlamista terrortámadást blokkoltak Németországban

2019.03.22. 17:25
Tizenegy embert vettek őrizetbe a hatóságok. Lőfegyverekkel és egy nehéz járművel akartak merényletet végrehajtani, céljuk az volt, hogy kioltsák minél több …

Az Iszlám Állam terroristáját fogta el a TEK

2019.03.22. 14:15
A 30 év körüli szír férfi a terrorszervezet emírjeként öngyilkos merényleteket szervezett és kivégzéseket irányított. Úgy tudni, 20 ember lefejezésében vehetett részt.

Félszáz társa életét mentette meg a bátor olasz fiú

2019.03.22. 10:20
Érdekes dolog a hazugság. Hazudni alapvetően nem szép dolog, de néha bizony olyan helyzetek elé állít minket az élet, hogy elkerülhetetlen a lódítás. Sőt, akadnak olyan …

Súlyos veszélyt jelenthetnek az Európába hazatérő terroristák

2019.02.28. 05:30
Nagyjából ötezren vannak olyan európai uniós vagy bosnyák állampolgárok, akik kimentek harcolni a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezethez.

Retteg a Pentagon: újra erőre kaphat az Iszlám Állam

2019.02.05. 05:30
Szíriában lévő terroristái ugyanis változatlanul jelentős támogatást kapnak külföldről, és továbbra is külföldi terroristák tucatjait vonzzák mind Szíriába, mind Irakba.

Meghalt a megkéselt gdanski főpolgármester

2019.01.14. 15:10
Pawel Adamowicz nem élte túl a vasárnapi brutális késes merényletet.

Késes támadásokban fuldoklik Nyugat-Európa

2019.01.14. 05:10
Mi lesz veled, Európa? A napokban egy afgán migráns késelt meg egy terhes lengyel nőt Németországban.

Terrormerénylettel harcolt a halálbüntetés ellen – halálra is ítélhetik érte

2019.01.01. 13:10
Könnyen lehet, hogy bitófán végzi az a merénylő, aki terrorcselekménnyel akart harcolni a halálbüntetés ellen. Szinte csak …

Lelőtték a strasbourgi merénylőt

2018.12.13. 22:10
A muszlim terrorista, Chérif Chekatt három embert ölt meg, több mint tucatnyit megsebesített. Csütörtökön egy raktárban találtak rá.

Ezeket a cikkeket olvastad már?