Blogolj!

Támadás érte Líbiában a választási bizottság központi irodáit, sok a halott

Ragnar Volarus

Legkevesebb 12 ember életét vesztette, heten pedig megsebesültek, mikor két öngyilkos robbantó támadást intézett Líbia fővárosában a választási bizottság központi irodái ellen.

Fotó: www.libyanexpress.com

Az épületet felgyújtották - közölte Kaled Omár, a bizottság szóvivője, hozzátéve, hogy a robbantók azt kiáltozták, hogy "Allah akbar!" (Allah a legnagyobb). 

A támadás után pár órával elkövetőként az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet jelentkezett. A Reuters brit hírügynökség megjegyzi, hogy a terrorszervezet nem szolgált semmilyen bizonyítékkal állítása igazolására.

Fotó: www.cbc.ca

A választási bizottságnak egyelőre annyi a dolga, hogy regisztrálja a szavazni szándékozókat, és a közelmúltban egymillió új szavazót fel is vettek a névjegyzékbe. Az ugyanakkor több mint kérdéses, hogy lesz-e egyáltalán választás az észak-afrikai országban. Az ENSZ reményei szerint még az idén sikerülhet megtartani a nagy eseményt, ugyanakkor a világszervezet közvetítésével tavaly szeptemberben kezdett újabb tárgyalási forduló az ország különböző térségeit ellenőrző felek között egyelőre nem hozott értékelhető eredményt.

Moammer Kadhafi diktátor 2011-es megbuktatását követően Líbia káoszba süllyedt, és a fővárost is különböző fegyveres csoportok tartják ellenőrzésük alatt. Tripoli a székhelye a nemzetközileg elismert egységkormánynak, amelynek hatalmát nem ismeri el az ország keleti részét ellenőrző - tobruki - parlament és kabinet.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/52008/pics/lead_800x600.jpg
Iszlám Állam,Líbia,Merénylet,öngyilkos,robbantás

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Iszlamista terror Franciaországban: meghalt a hős rendőr

2018.03.24. 08:30
Önként vállalta, hogy a marokkói iszlamista merénylő által élő pajzsként használt túsz helyett a túszejtővel marad. Torkán érte a lövés.

Halálos terrortámadás Dél-Franciaországban

2018.03.23. 12:15
Túszokat ejtettek egy francia szupermarketben, az Iszlám Állam magára vállalta a támadást. Két halálos áldozatról tudunk.

Újabb kettős pokolgépes merénylet Líbiában

2018.02.09. 15:50
Legalább egy ember életét vesztette és 37-en megsebesültek pénteken az északkelet-líbiai Bengázi egyik mecsetében elkövetett kettős pokolgépes merényletben.

Felrobbantja a Balkánt az iszlám radikalizmus

2018.02.03. 09:30
A probléma gyökerei természetesen a délszláv háborúk idejére nyúlnak vissza.

Kezdődik a Teréz körúti robbantó büntetőpere

2018.01.31. 08:05
Ma veszi kezdetét a Teréz körúti robbantás vádlottjának büntetőpere a Fővárosi Törvényszéken.

Fegyveres támadás Kabulban

2018.01.29. 10:05
A két nappal ezelőtti robbantás után most egy katonai akadémiát ért fegyveres támadás az afgán fővárosban. Öt katona meghalt és tízen megsérültek.

A Balkánról kapja az utánpótlást az Iszlám Állam?

2018.01.25. 19:40
Aggasztó adat látott napvilágot: csaknem ezren csatlakoztak az Iszlám Állam terrorszervezethez a balkáni államokból. Komoly biztonsági kockázatot jelent az ő visszatérésük.

Öngyilkos akart lenni egy férfi az SPD berlini székházánál

2017.12.25. 12:15
Tűzveszélyes anyagokkal teli táskát helyezett el egy férfi a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) berlini székházánál, majd autójával belehajtott a Német …

A Szahara a migránsok legkegyetlenebb gyilkosa

2017.12.18. 09:00
Háromszor-négyszer többen halnak ott meg az Európa felé áramló tömegből, mint a Földközi-tengeren.

Moszkvai öngyilkos merényleteket akadályoztak meg

2017.12.12. 10:40
A közép-ázsiai származású terroristáktól robbanószerkezeteket, lőfegyvereket és lőszert foglaltak le, és felszámoltak egy terroristaeszközöket előállító laboratóriumot is.

Ezeket a cikkeket olvastad már?