Blogolj!

Blogstar kávéház

Büntetés

Brüsszel bélyege.

Politikai nyomásgyakorlás, hogy az uniós források alapfeltételének tekintenék a jogállamiság helyzetét – erről beszél Deák Dániel, a Figyelő főmunkatársa a Hirado.hu cikkében.

„A jogállamiság, a bevándorláspolitika kérdése nem kapcsolható össze a kohéziós források biztosításával – hangsúlyozta Deák Dániel. A brüsszeli politikusok nem is mondják ki, hogy a bevándorlás miatt szeretnék megbüntetni a kelet-európai országokat és a jogállamiságot álcaként alkalmazzák. Brüsszel így próbálja megbélyegezni a bevándorlásellenes országokat, főként Magyarországot és Lengyelországot.”

Nyomásgyakorlás az uniós költségvetési javaslat

Politikai nyomásgyakorlás, hogy az uniós források alapfeltételének tekintenék a jogállamiság helyzetét - erről beszélt Deák Dániel az M1 Szemtől szembe adásában. Brüsszel így próbálja megbélyegezni a bevándorlásellenes országokat, főként Magyarországot és Lengyelországot - tette hozzá a Figyelő főmunkatársa. Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója ugyanakkor úgy vélte, a bizottság javaslata nem számíthat a tagállamok többségének támogatására.

Számla

Beszennyezett bolygó.

Évente hétmillió ember hal meg amiatt, hogy szennyezett levegőt kénytelen belélegezni – a Magyar Hírlap Online ismerteti az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legfrissebb becslését.

„A levegő szennyezettsége emiatt világszinten továbbra is jelentős: a WHO kimutatásából kiderül, tíz emberből kilenc súlyosan szennyezett levegőt kénytelen belélegezni. A szervezet adatai azt mutatják, a nem fertőző betegségek kialakulásában jelentős szerepe van a szennyezett levegőnek, a haláleseteknél a szívproblémák huszonnégy százaléka, az agyvérzések negyede, a tüdőproblémák közel fele, valamint a tüdőrák kialakulásának mintegy harminc százaléka a légszennyezettség számlájára írható.”

Nem tisztul bolygónk levegője

vente hétmillió ember hal meg amiatt, hogy szennyezett levegőt kénytelen belélegezni - ismertette legfrissebb becslését az Egészségügyi Világszervezet (WHO). Több mint négymillióan a külső levegő szennyezettsége miatt, 3,8 millió ember pedig a háztartáson belüli, főzésből, fűtésből származó légszennyezés miatt halt meg. A halálesetek több mint kilencven százaléka alacsonyan vagy közepesen fejlett országokban történt.

Fogás

Megszorított hadsereg.

Bár az utóbbi években úgy tűnt, Oroszország katonailag régen volt ilyen erőteljes formában, a SPIRI szerint jelentősen, húsz százalékkal csökkenhettek a katonai kiadásaik – számol be róla a 444.hu.

„Oroszország utoljára 1998-ban volt kénytelen lejjebb venni a hadsereg költéseit, amikor a csőd szélén táncolt az ország. Aztán Vlagyimir Putyin hatalomra kerülése után erőre kapott az ország, amely 2014-ben az ukrajnai Krímben, majd a szíriai polgárháborúban bizonyította, hogy még mindig nagyhatalmi törekvései és képességei vannak. A SPIRI szerint azonban a nemzetközi szankciók miatt GDP-növekedés lassulása, 2 százalék helyett 1,5 százalék, illetve az utóbbi hetekben bejelentett népjóléti lépések (nyugdíjkorhatár emelése pl.) azt jelzik, hogy valahol fogni kellett a költségeken, a leghatékonyabban pedig a katonai kiadásokon lehet. Putyin hivatalosan csupán 3 százalékos csökkenést jelentett be a következő évekre.”

Ötödével csökkenhettek az orosz katonai kiadások - 444

Bár az utóbbi években úgy tűnt, Oroszország katonailag régen volt ilyen erőteljes formában, a SPIRI szerint jelentősen, húsz százalékkal csökkenhettek a katonai kiadásaik. A Stockholm International Peace Research Institute (SPIRI) vezető elemzője szerint 2017 óta nem növekedtek a kiadások, és az inflációs hatás miatt ez jelentős csökkenést jelenthet a 2020-ig megtervezett büdzsében.

Ösztön

A gyermekvállalás csodája.

Megyeri Csilla négy és fél éve él boldog párkapcsolatban szerelmével, Zsoltival, ám a harmincéves műsorvezető nem vágyik esküvőre, az anyaságtól pedig egyenesen retteg – írja a Lokál Online.

„Zsolti gyakran szóba hozza a gyerektémát, úgyhogy megegyeztünk, hogy ezt az évet még megkapom a karrierépítésre, és aztán jöhet a baba. Remélem, addigra felébrednek bennem az anyai ösztönök, hisz a környezetem is folyamatosan azt sulykolja belém, hogy a gyermekvállalás egy csodálatos dolog. Sokat gondolkodtam azon, hogy én egyelőre ezt miért nem érzem át, és arra jutottam, hogy talán azért, mert egyke gyerek vagyok. Megszoktam, hogy mindig minden csak rólam szól és hogy én vagyok az első. Tudom, hogy ez nem egy követendő példa, így igyekszem e téren is fejleszteni magam.”

Megyeri Csilla: Még alkalmatlan vagyok az anyaságra

Megyeri Csilla négy és fél éve él boldog párkapcsolatban szerelmével, Zsoltival. Meglepő, de a harmincéves műsorvezető nem vágyik esküvőre, az anyaságtól pedig egyenesen retteg. Csilla a Lokálnak elárulta: egyke gyermekként megszokta, hogy mindig minden róla szól, így képtelen lenne egy másik ember

Ajándék

Összebújós szerelem.

Görög Zita úszik a boldogságban kedvesével, Laczkó Zsolttal – így a Blikk Online.

„A modell és kedvese, a válogatott focista Laczkó Zsolt le sem tagadhatnák, hogy úsznak a boldogságban! Nem elég, hogy tavaly augusztusban egymásra találtak, idén Zita még egy kisbabával is megajándékozza szerelmét. A pár május első napjának minden pillanatát kiélvezte, és Zita az Instagram-oldalára fel is töltött egy képet, amelyen összebújva szeretik egymást.”

Görög Zita úszik a boldogságban kedvesével

A model és kedvese, a válogatott focista Laczkó Zsolt le sem tagadhatnák, hogy úsznak a boldogságban! Nem elég, hogy tavaly augusztusban egymásra találtak, idén Zita még egy kisbabával is megajándékozza szerelmét. A pár május első napjanak minden pillanatát kiélvezte, és Zita az Instagram-oldalára fel is töltött egy képet, amelyen összebújva szeretik egymást.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/52029/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.05.23. 05:20
Jobbikos remegés, összekukázott baloldal, démonizált versengés, rossz alkuk, zátonyra futott szexuális kódok és döbbenetes seggfejek szerdai online lapszemlénkben.

Árokba borult egy menetrend szerinti busz a 62-es úton, sok a sérült

2018.05.22. 12:05
Árokba borult egy menetrend szerint közlekedő távolsági autóbusz a 62-es úton, Székesfehérvár közelében, Börgöndpusztánál. Az elsődleges információk …

Blogstar kávéház

2018.05.22. 03:50
A Jobbik szadeszes köntöse, az MSZP haláltusája, a kínai férfiak kínjai, egy négylábú trófeamentő és Zoltán Erika csodás újjászületése keddi online lapszemlénkben.

Vihar, eső, szél: nem lesznek kellemesek a következő napok

2018.05.21. 14:15
Elég cudar idők jönnek a következő napokban, már ami az időjárást illeti. Lesz itt minden: heves esőzés, zivatar, viharos széllökés.

Megszületett Orbán Viktor második unokája

2018.05.21. 10:55
A miniszterelnök Facebookon jelentette be a hírt.

Blogstar kávéház

2018.05.21. 00:00
Kifulladó tüntike, felpofozott Jobbik, kiröhögött Momentum, egy úszó atomerőd és a szuperszexi Zimány Linda hétfői online lapszemlénkben.

Grezsa István: A határon túl van a nemzeti aranytartalék

2018.05.20. 14:00
A Kárpátaljáért is felelős kormánybiztos a Blogstarnak adott pünkösdi interjúban meglepő kijelentéseket tesz: a 2004. december 5-i népszavazásnak voltak pozitív hozadékai …

Blogstar kávéház

2018.05.20. 03:05
Hamisított migránsbűnözés, brüsszeli kullancsstop, Sarka Kata lelki oldala, Kállay-Saunders András és Tolvai Reni örök szerelme vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.05.19. 03:55
Európa gyávasága, szoci kiüresedés, jobbikos fogalmatlanság, Weisz Fanni igenje és Stollár Fanny udvarlói szombati online lapszemlénkben.

Magyar hegymászónő ért fel az Everest csúcsára

2018.05.18. 18:45
Németh Alexandra ezzel a második magyar nő, aki a Mount Everest 8848 méterét meghódította.

Ezeket a cikkeket olvastad már?