Blogolj!

Blogstar kávéház

Vonzás

Kutatói kiválóság.

Ma is vannak magyar kutatók a tudományos világválogatottban – fejtegeti Pálinkás József akadémikus, a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke az Origo.hu-nak adott interjúban.

„A legeredményesebb kutatókat támogató kiválósági programokban is egyre több a 45 év alatti kutató. Régi tapasztalat, hogy a kiváló emberek kiváló embereket vonzanak. Most már szerencsére Magyarországon is megerősödött néhány olyan szakmailag erős, mondhatni iskolateremtő kutatócsoport, ahol a más országokban dolgozó fiatal magyar tudósok a hazatérésük után hasonló feltételek között folytathatják a munkájukat, mint a külföldi intézetekben.”

Ma is vannak magyar kutatók a tudományos világválogatottban

Az elmúlt két-három évtizedben nagyobbat változott a tudományos kutatás világa, mint az azt megelőző három évszázad során. A tudományos felfedezések nem csak a makro- és mikrokozmoszról alkotott világképünket formálják át gyökeresen, hanem az alkalmazott kutatási eredményeknek köszönhetően, egyre jobban beépülnek a mindennapokba, társadalmi szintű változásokat okozva.

Gesztus

Trump történelemcsinálása.

Kim Dzsongun stratégiája beválni látszik, hiszen Washington tervezi, hogy tárgyalóasztalhoz ül a phenjani vezetéssel, de az egyeztetések az amerikai elnök számára is jelentős pozitívumokkal kecsegtetnek – elemez a Korea-szakértő a Hirado.hu cikkében.

„Csoma Mózes úgy látja, hogy Donald Trump amerikai elnök a történelemcsinálás erényével, egy feszültséggóc megszüntetésével lehet gazdagabb. Ennek következtében pedig olyan típusú elismerésre vágyik, mint a Nobel-békedíj – vélekedett a szakértő. Hozzátette: Dél-Koreában az elmúlt napokban napirendre került, hogy a helyi elnök, Mun Dzsein megérdemelné a fent említett kitüntetést, ám az államfő szerint amerikai kollégája sokkal inkább érdemes erre, ez pedig jelentős gesztus a nemzetközi elismerésre vágyó Donald Trumpnak.”

Sokat nyerhet Trump a koreai kiegyezéssel

A családi ünnepeket idéző hangulatban zajló múlt heti Korea-közi találkozó valós változásokat hozhat a térségben a szakértők szerint. Kim Dzsongun stratégiája beválni látszik, hiszen Washington tervezi, hogy tárgyalóasztalhoz ül a phenjani vezetéssel. Az egyeztetések az amerikai elnök számára is jelentős pozitívumokkal kecsegtetnek.

Kiszolgálás

Nikolics emléke.

27 válogatott meccsen öt gólt lőtt, szereplése nagy része viszont abból állt, hogy válaszolnia kellett egy kérdésre: miért nem ő az állandó csatára a válogatottnak – írja a Zoom.hu, hozzátéve: olyan játékos távozik, aki túl jó a nemzeti tizenegynek.

„Nikolics a láthatóan erős külföldi karrier ellenére sem tudott mély nyomot hagyni a válogatottban, valószínűleg azért, mert az amit ő tud, domináló csapatokban használható olyan középpályával, ami képes őt gyorsan kiszolgálni. Öt gólt így is rúgott, de sajnos még igazán emlékezetes meccset sem tudott összehozni. A magyar foci egy ilyen műfaj: sokszor az is problémát okoz a válogatottnak, ha valaki túl jó körülményekhez van szokva klubjában.”

Amikor egy magyar focista túl jó a válogatottnak

Amikor egy magyar focista túl jó a válogatottnak 31 évesen hivatalosan is visszavonul a válogatottól Nikolics Nemanja, a karrierje nagyrészét Magyarországon töltő, majd Lengyelországból egészen az USA-ig repülő csatár. Nikolics 27 válogatott meccsen öt gólt lőtt, szereplése nagyrésze viszont abból állt, hogy válaszolnia kellett egy kérdésre: miért nem ő az állandó csatára a válogatottnak?

Medence

Katinka születésnapja.

A háromszoros olimpiai bajnok ismét nem hazudtolta meg önmagát – így a Blikk Online.

„Köszönöm a szülinapi jókívánságokat! Edzéssel is ünnepeltünk – írta a fotóhoz az Iron Lady, aki még a születésnapján sem akart lemondani a medencéről! Az Instagramra feltöltött fotó alatt persze, záporoztak a jókívánságok.”

Így ünnepelte a születésnapját Hosszú Katinka - fotó

„ Köszönöm a szülinapi jókívánságokat! Edzéssel is ünnepeltünk" - írta a fotóhoz az Iron Lady, aki még a születésnapján sem akart lemondani a medencéről! Az Instagramra feltöltött fotó alatt persze, záporoztak a jókívánságok. Isten éltesse sokáig!

Babaprojekt

Óvatos szerelem.

Király Viktor és párja olyannyira egymásra találtak, hogy néhány hónap után össze is költöztek, a Lokál Online-nak már arról mesélnek, hogyan telnek közösen töltött mindennapjaik.

„A párról már többször felröppent a hír, hogy akár már most bevállalnának egy közös babát is, Viktor és Anita azonban óvatosan fogalmaznak ez ügyben. – Még csak hét hónapja vagyunk együtt, a szerelmünkben teljesen biztosak vagyunk, ez nem kérdés, de egyelőre inkább egymásra szeretnénk koncentrálni, a babaprojekt még várhat, és bár nagyon szeretek nagybácsi lenni, egyelőre megelégszem ezzel a szereppel.”

Király Viktor: Várunk még a babával

Király Viktor és párja olyannyira egymásra találtak, hogy néhány hónap után össze is költöztek. A Lokálnak pedig már arról meséltek, hogyan telnek közösen töltött mindennapjaik. Noha Viktornak és Anitának teljesen máshogy néz ki a napja, imádnak együtt élni, és teljes az összhang köztük.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/52076/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban

2019.04.19. 21:15
Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban, szerencsére senki sem sérült meg.

A Pentagon megerősítette: ismét rakétakísérletet hajtott végre Észak-Korea

2019.04.19. 07:35
Az amerikai védelmi minisztérium csütörtökön megerősítette, hogy Phenjan rakéta fegyverkísérletet hajtott végre.

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Ezeket a cikkeket olvastad már?