Blogolj!

Blogstar kávéház

Vonzás

Kutatói kiválóság.

Ma is vannak magyar kutatók a tudományos világválogatottban – fejtegeti Pálinkás József akadémikus, a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke az Origo.hu-nak adott interjúban.

„A legeredményesebb kutatókat támogató kiválósági programokban is egyre több a 45 év alatti kutató. Régi tapasztalat, hogy a kiváló emberek kiváló embereket vonzanak. Most már szerencsére Magyarországon is megerősödött néhány olyan szakmailag erős, mondhatni iskolateremtő kutatócsoport, ahol a más országokban dolgozó fiatal magyar tudósok a hazatérésük után hasonló feltételek között folytathatják a munkájukat, mint a külföldi intézetekben.”

Ma is vannak magyar kutatók a tudományos világválogatottban

Az elmúlt két-három évtizedben nagyobbat változott a tudományos kutatás világa, mint az azt megelőző három évszázad során. A tudományos felfedezések nem csak a makro- és mikrokozmoszról alkotott világképünket formálják át gyökeresen, hanem az alkalmazott kutatási eredményeknek köszönhetően, egyre jobban beépülnek a mindennapokba, társadalmi szintű változásokat okozva.

Gesztus

Trump történelemcsinálása.

Kim Dzsongun stratégiája beválni látszik, hiszen Washington tervezi, hogy tárgyalóasztalhoz ül a phenjani vezetéssel, de az egyeztetések az amerikai elnök számára is jelentős pozitívumokkal kecsegtetnek – elemez a Korea-szakértő a Hirado.hu cikkében.

„Csoma Mózes úgy látja, hogy Donald Trump amerikai elnök a történelemcsinálás erényével, egy feszültséggóc megszüntetésével lehet gazdagabb. Ennek következtében pedig olyan típusú elismerésre vágyik, mint a Nobel-békedíj – vélekedett a szakértő. Hozzátette: Dél-Koreában az elmúlt napokban napirendre került, hogy a helyi elnök, Mun Dzsein megérdemelné a fent említett kitüntetést, ám az államfő szerint amerikai kollégája sokkal inkább érdemes erre, ez pedig jelentős gesztus a nemzetközi elismerésre vágyó Donald Trumpnak.”

Sokat nyerhet Trump a koreai kiegyezéssel

A családi ünnepeket idéző hangulatban zajló múlt heti Korea-közi találkozó valós változásokat hozhat a térségben a szakértők szerint. Kim Dzsongun stratégiája beválni látszik, hiszen Washington tervezi, hogy tárgyalóasztalhoz ül a phenjani vezetéssel. Az egyeztetések az amerikai elnök számára is jelentős pozitívumokkal kecsegtetnek.

Kiszolgálás

Nikolics emléke.

27 válogatott meccsen öt gólt lőtt, szereplése nagy része viszont abból állt, hogy válaszolnia kellett egy kérdésre: miért nem ő az állandó csatára a válogatottnak – írja a Zoom.hu, hozzátéve: olyan játékos távozik, aki túl jó a nemzeti tizenegynek.

„Nikolics a láthatóan erős külföldi karrier ellenére sem tudott mély nyomot hagyni a válogatottban, valószínűleg azért, mert az amit ő tud, domináló csapatokban használható olyan középpályával, ami képes őt gyorsan kiszolgálni. Öt gólt így is rúgott, de sajnos még igazán emlékezetes meccset sem tudott összehozni. A magyar foci egy ilyen műfaj: sokszor az is problémát okoz a válogatottnak, ha valaki túl jó körülményekhez van szokva klubjában.”

Amikor egy magyar focista túl jó a válogatottnak

Amikor egy magyar focista túl jó a válogatottnak 31 évesen hivatalosan is visszavonul a válogatottól Nikolics Nemanja, a karrierje nagyrészét Magyarországon töltő, majd Lengyelországból egészen az USA-ig repülő csatár. Nikolics 27 válogatott meccsen öt gólt lőtt, szereplése nagyrésze viszont abból állt, hogy válaszolnia kellett egy kérdésre: miért nem ő az állandó csatára a válogatottnak?

Medence

Katinka születésnapja.

A háromszoros olimpiai bajnok ismét nem hazudtolta meg önmagát – így a Blikk Online.

„Köszönöm a szülinapi jókívánságokat! Edzéssel is ünnepeltünk – írta a fotóhoz az Iron Lady, aki még a születésnapján sem akart lemondani a medencéről! Az Instagramra feltöltött fotó alatt persze, záporoztak a jókívánságok.”

Így ünnepelte a születésnapját Hosszú Katinka - fotó

„ Köszönöm a szülinapi jókívánságokat! Edzéssel is ünnepeltünk" - írta a fotóhoz az Iron Lady, aki még a születésnapján sem akart lemondani a medencéről! Az Instagramra feltöltött fotó alatt persze, záporoztak a jókívánságok. Isten éltesse sokáig!

Babaprojekt

Óvatos szerelem.

Király Viktor és párja olyannyira egymásra találtak, hogy néhány hónap után össze is költöztek, a Lokál Online-nak már arról mesélnek, hogyan telnek közösen töltött mindennapjaik.

„A párról már többször felröppent a hír, hogy akár már most bevállalnának egy közös babát is, Viktor és Anita azonban óvatosan fogalmaznak ez ügyben. – Még csak hét hónapja vagyunk együtt, a szerelmünkben teljesen biztosak vagyunk, ez nem kérdés, de egyelőre inkább egymásra szeretnénk koncentrálni, a babaprojekt még várhat, és bár nagyon szeretek nagybácsi lenni, egyelőre megelégszem ezzel a szereppel.”

Király Viktor: Várunk még a babával

Király Viktor és párja olyannyira egymásra találtak, hogy néhány hónap után össze is költöztek. A Lokálnak pedig már arról meséltek, hogyan telnek közösen töltött mindennapjaik. Noha Viktornak és Anitának teljesen máshogy néz ki a napja, imádnak együtt élni, és teljes az összhang köztük.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/52076/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.05.23. 05:20
Jobbikos remegés, összekukázott baloldal, démonizált versengés, rossz alkuk, zátonyra futott szexuális kódok és döbbenetes seggfejek szerdai online lapszemlénkben.

Árokba borult egy menetrend szerinti busz a 62-es úton, sok a sérült

2018.05.22. 12:05
Árokba borult egy menetrend szerint közlekedő távolsági autóbusz a 62-es úton, Székesfehérvár közelében, Börgöndpusztánál. Az elsődleges információk …

Blogstar kávéház

2018.05.22. 03:50
A Jobbik szadeszes köntöse, az MSZP haláltusája, a kínai férfiak kínjai, egy négylábú trófeamentő és Zoltán Erika csodás újjászületése keddi online lapszemlénkben.

Vihar, eső, szél: nem lesznek kellemesek a következő napok

2018.05.21. 14:15
Elég cudar idők jönnek a következő napokban, már ami az időjárást illeti. Lesz itt minden: heves esőzés, zivatar, viharos széllökés.

Megszületett Orbán Viktor második unokája

2018.05.21. 10:55
A miniszterelnök Facebookon jelentette be a hírt.

Blogstar kávéház

2018.05.21. 00:00
Kifulladó tüntike, felpofozott Jobbik, kiröhögött Momentum, egy úszó atomerőd és a szuperszexi Zimány Linda hétfői online lapszemlénkben.

Grezsa István: A határon túl van a nemzeti aranytartalék

2018.05.20. 14:00
A Kárpátaljáért is felelős kormánybiztos a Blogstarnak adott pünkösdi interjúban meglepő kijelentéseket tesz: a 2004. december 5-i népszavazásnak voltak pozitív hozadékai …

Blogstar kávéház

2018.05.20. 03:05
Hamisított migránsbűnözés, brüsszeli kullancsstop, Sarka Kata lelki oldala, Kállay-Saunders András és Tolvai Reni örök szerelme vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.05.19. 03:55
Európa gyávasága, szoci kiüresedés, jobbikos fogalmatlanság, Weisz Fanni igenje és Stollár Fanny udvarlói szombati online lapszemlénkben.

Magyar hegymászónő ért fel az Everest csúcsára

2018.05.18. 18:45
Németh Alexandra ezzel a második magyar nő, aki a Mount Everest 8848 méterét meghódította.

Ezeket a cikkeket olvastad már?