Blogolj!

Blogstar kávéház

Érdekvédelem

Átalakulóban az EU.

A következő kormányzati ciklus egyik legfontosabb stratégiai jellegű kérdése az Európai Unióhoz fűződő viszony lesz – fejtegeti az Origo.hu-nak adott interjúban Orbán Balázs, a Századvég kutatási igazgatója, a Migrációkutató Intézet vezetője, a Miniszterelnökség leendő parlamenti államtitkára.

„Kimondhatjuk – s ez nem megszokott –, hogy a 2018-ban mindannyiunk által ismert Európai Unió és a 2022-ben, ennek a kormányzati ciklusnak a végén létező Európai Unió komoly pontokon fog eltérni egymástól. Ennyi biztos! De az csupán a következő években fog eldőlni, hogy a változások milyen mélységűek és irányúak lesznek. Így a következő évek egyik legfontosabb feladata az ezzel összefüggő magyar érdekek feltérképezése, megjelenítése és képviselete.”

Orbán Balázs: A migráció problémája a következő években is meghatározó lesz

Interjút adott az Origónak Orbán Balázs, a Századvég kutatási igazgatója, a Migrációkutató Intézet vezetője, akit Gulyás Gergely a Miniszterelnökség parlamenti államtitkáraként, helyetteseként nevezett meg. Szóba került az interjú során a Miniszterelnökség, illetve az Orbán Balázs által vezetett Stratégiai Államtitkárság jövendőbeli feladatköre, a migráció, és a Kúria felháborító döntése a több mint 4000 levélszavazat érvénytelenítése vonatkozásában.

Talár

A kétharmad betonja.

A Zoom.hu szerint az újabb Fidesz-kétharmad nemcsak az „elszámoltatástól” menti meg a legfőbb ügyészt, hanem az ellenzéki pártok között a fideszes korrupciós gyanúk kivizsgálása gátjaként emlegetett Polt Péter még akár tovább is „szolgálhat”.

„Vele egyébként már a második Orbán-kormány is kivételezett, amikor a személyre szabott jogalkotás legjobb példájaként két lex Poltot is 'alkotott' kétharmaddal: először a hivatali idejét növelték 9 évre, majd elérték, hogy a legfőbb ügyésznek ne kelljen nyugdíjba mennie 62 évesen, mint minden más ügyésznek. Ha vonatkozna rá az ügyészi nyugdíj-korhatár, akkor az 1955-ös születésű legfőbb ügyésznek már tavaly ősszel szögre kellett volna akasztani a talárt, de így nem csak jövő év végig, hanem újraválasztása esetén 2028-ig is betöltheti a posztját.”

Fideszes káderek, akiket újra bebetonozhat a kétharmad

Fideszes káderek, akiket újra bebetonozhat a kétharmad Orbán Viktor és pártja újabb győzelme sokaknak a túlélést jelenti magas, állami posztokon. Többeket, akiknek ciklus közben jár le a mandátumuk - ilyen például Polt Péter legfőbb ügyész - simán újraválaszthatnak ellenzéki alku nélkül. Szó szerint korlátlan lehetőségeket nyit meg a negyedik Orbán-kormány előtt az újabb Fidesz-kétharmad.

Megbékélés

Koreai közeledés.

Nagy várakozások előzik meg Trump és Kim Dzsongun közelgő találkozóját – így a Hirado.hu.

„Kis-Benedek József az északiak nukleáris programja kapcsán hangsúlyozta: kérdéses, hogy rögzíteni tudják-e az atomtöltettel szerelt robbanófejeket a rakétáikra, hiszen ez egy rendkívüli precizitást és fejlett eszközöket kívánó mechanizmus alapján történik. Rámutatott, hogy a rezsimet sújtó szankciók egyébként is érzékenyen érintik a fegyverprogramot. A szakértő szerint a megbékélés és a távoli egyesülés reményében döntött úgy Kim Dzsongun, hogy megváltoztatja a korábbi politikáját. Úgy látja, hogy az amerikai elnök is szeretne megegyezni, de egyes erőcsoportok nem biztos, hogy szeretnék ezt Washingtonban, így akár az is elképzelhető, hogy nem realizálódik semmi a nagy közeledésből.”

Nagy várakozások előzik meg Trump és Kim Dzsongun találkozóját

Az előzetes információk szerint júniusban kerülhet sor a találkozóra az amerikai elnök és az észak-koreai vezető között. Szakértők szerint az amerikai elnök komoly szerepet játszott Phenjan és Szöul közeledésben, és úgy tűnik, hogy az Egyesült Államok átvette a kezdeményező szerepet Kínától.

Menedék

Életveszélyben a természet.

Kivághatják az egyik utolsó európai őserdőt: a fajok fele eltűnne, ha engedélyeznék a fakitermelést a bolgár nemzeti parkban, egy bírósági döntéssel egyelőre időt nyertek a környezetvédők – írja a 24.hu.

„Mit veszíthetünk Pirinnel? A bolygatás hatására eltűnhetnek a hiúzok, konfliktusok alakulhatnak ki a medvékkel, farkasokkal – ezek a fajok nem jól tűrik az emberi jelenlétet, vagy az élőhelyük durva megbolygatását. Búcsút inthetünk olyan ritka, öreg erdőhöz kötődő madaraknak is, mint az uráli bagoly vagy a fehérhátú harkály. Sok múlik az erdőgazdasági módszereken, de összességében elmondható: az őserdő fajgazdagsága akár kétszerese is lehet a gazdasági erdőkének. A fajok felét tehát elveszíthetjük, és ami talán még szomorúbb, hogy ezzel egyik utolsó menedékükből szorítjuk ki őket.”

Kivághatják az egyik utolsó európai őserdőt

Füvező macska, füstölő elefánt, orángutánbalzsam és csimpánzdoktor - nagyképűség lenne azt hinni, az emberi faj az egyetlen, amely rájött: bizonyos növényekkel gyógyíthatja magát.

Védelem

Wolf Kati, az édesanya.

Az énekesnő a Lokál Online-nak arról beszél, nagyon figyel arra, hogy ne vigye haza a munkáját és hogy a gyerekei ne a tévében szereplő nőt lássák benne.

„Figyelek arra, hogy ne engedjem be a munkámat a magánéletünkbe, így viszonylag kevés szó esik arról, hogy én énekesnőként dolgozom. Otthon anya vagyok. Ennek ellenére persze tudják, hogy a színpadon dolgozom, és határozottan kiállnak mellettem, ha valami negatív kritika ér. Ha például a műsor során esetleg rosszabb pontszámot kapok nem kizárt, hogy be akarnak majd jönni, hogy a védelmükbe vegyenek.”

Wolf Kati: Kiállnak értem a lányaim

Wolf Kati nagyon figyel arra, hogy ne vigye haza a munkáját és hogy a gyerekei ne a tévében szereplő nőt lássák benne. Az énekesnő a Lokálnak elárulta: lányai nagyon kiállnak mellette és képesek lennének botrányt csapni egy-egy őt ért negatív vélemény miatt.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/52276/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.05.23. 05:20
Jobbikos remegés, összekukázott baloldal, démonizált versengés, rossz alkuk, zátonyra futott szexuális kódok és döbbenetes seggfejek szerdai online lapszemlénkben.

Árokba borult egy menetrend szerinti busz a 62-es úton, sok a sérült

2018.05.22. 12:05
Árokba borult egy menetrend szerint közlekedő távolsági autóbusz a 62-es úton, Székesfehérvár közelében, Börgöndpusztánál. Az elsődleges információk …

Blogstar kávéház

2018.05.22. 03:50
A Jobbik szadeszes köntöse, az MSZP haláltusája, a kínai férfiak kínjai, egy négylábú trófeamentő és Zoltán Erika csodás újjászületése keddi online lapszemlénkben.

Vihar, eső, szél: nem lesznek kellemesek a következő napok

2018.05.21. 14:15
Elég cudar idők jönnek a következő napokban, már ami az időjárást illeti. Lesz itt minden: heves esőzés, zivatar, viharos széllökés.

Megszületett Orbán Viktor második unokája

2018.05.21. 10:55
A miniszterelnök Facebookon jelentette be a hírt.

Blogstar kávéház

2018.05.21. 00:00
Kifulladó tüntike, felpofozott Jobbik, kiröhögött Momentum, egy úszó atomerőd és a szuperszexi Zimány Linda hétfői online lapszemlénkben.

Grezsa István: A határon túl van a nemzeti aranytartalék

2018.05.20. 14:00
A Kárpátaljáért is felelős kormánybiztos a Blogstarnak adott pünkösdi interjúban meglepő kijelentéseket tesz: a 2004. december 5-i népszavazásnak voltak pozitív hozadékai …

Blogstar kávéház

2018.05.20. 03:05
Hamisított migránsbűnözés, brüsszeli kullancsstop, Sarka Kata lelki oldala, Kállay-Saunders András és Tolvai Reni örök szerelme vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.05.19. 03:55
Európa gyávasága, szoci kiüresedés, jobbikos fogalmatlanság, Weisz Fanni igenje és Stollár Fanny udvarlói szombati online lapszemlénkben.

Magyar hegymászónő ért fel az Everest csúcsára

2018.05.18. 18:45
Németh Alexandra ezzel a második magyar nő, aki a Mount Everest 8848 méterét meghódította.

Ezeket a cikkeket olvastad már?