Blogolj!

Schiffer András kilépett az LMP-ből

A párt alapítója és egykori társelnöke közösségi oldalán úgy fogalmazott, az "utolsó csepp a pohárban" az Együtt politikusának, Szabó Szabolcsnak a csatlakozása volt az LMP parlamenti frakciójához.

Fotó: Index

Schiffer András két évvel ezelőtt vonult vissza az LMP vezetéséből, akkor visszaadta parlamenti mandátumát is, ám párttagságát egészen mostanáig fenntartotta. Akkor úgy látta, másfajta közéleti szerepvállalása jótékony harmóniában lesz az LMP politikájával, de - mint fogalmazott -, nem így alakult. Ez számára múlt szeptemberben vált világossá, miután pártja Ron Werber kampánystratégával kezdett dolgozni. Attól a pillanattól kezdve fokozatosan vonult ki a párt belső életéből és már a választások után is keményen kritizálta az LMP elmúlt hónapokban hozott döntéseit, hétfőn pedig tagsági jogviszonyát is megszüntette a pártban.

"Az utolsó csepp a pohárban: Szabó Szabolcs, a neoliberális Együtt képviselőjének csatlakozása az egykoron általam vezetett parlamenti frakcióhoz"

- írta közösségi oldalán, azt kifogásolva, hogy míg számára a szabadkereskedelem előrenyomulásának megállítása a cél, Szabó Szabolcs szerint a szababdkereskedelem jó, ez a vélemény pedig szembemegy az LMP korábbi politikájával.

Schiffer úgy fogalmazott, hogy a pártpolitikának addig van értelme, amíg jól azonosítható morális céloknak rendelik alá a taktikai szempontokat és nem fordítva. Azt is hozzátette, hogy az LMP 2013-as újjászületésénél azt írta ki a képzeletbeli homlokzatra: "Van, ami nem eladó!", de úgy látja, hogy ez a jelmondat azóta a feledés homályába veszett.

Az LMP közleményben reagált

A párt az MTI-hez eljuttatott közleményében köszönetét fejezi ki Schiffer Andrásnak. Mint írták, nélküle ez a párt nem jött volna létre, és ma nem létezne. Ő rakta le az ökopolitika alapjait Magyarországon és az ő munkája is kellett ahhoz, hogy az LMP ma a régió legerősebb zöldpártja legyen.

"Kilépését sajnálattal vesszük tudomásul, ugyanakkor sok sikert kívánunk neki a továbbiakban is"

- zárul a közlemény.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/52287/pics/lead_800x600.jpg
LMP,politika,Schiffer András
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Gémes László: a politikában gyorsan kiderül, ki a megélhetési politikus

2019.11.01. 08:25
Gémes László kilenc éve tagja a Csongrád Megyei Közgyűlésnek, szerdán a testület megalakuló ülésén megválasztották a közgyűlés elnökének. …

Orbán üzent Salvininek: harcostársként tekintünk önre, függetlenül a politikai folyamatok alakulásától

2019.08.29. 16:40
Levélben fejezte ki nagyrabecsülését és köszönetét Orbán Viktor miniszterelnök, a …

Trump zároltatta a venezuelai kormány minden vagyonát

2019.08.06. 13:50
Donald Trump egy rendelettel hétfőn este zároltatta a venezuelai kormány minden vagyonát.

Blogstar kávéház

2019.07.31. 00:05
Az októberi választások, Andy Vajna öröksége, lélegzetelállító kincsvadászat, Neymar nemi erőszak ügye és Lady Gaga új pasija a szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.07.26. 22:10
Ferihegy nagy a készülődése, Boris Johnson terve, a csak titokban Orbán Viktor vállát veregető európai vezetők, az UTE labdarúgó címerével kapcsolatos döntése, valamint Jason Momoa újabb jófejsége a szombati lapszemlénkben.

Lemondott a francia jobbközép párt vezetője

2019.06.03. 07:55
Távozik a francia jobbközép Köztársaságiak (LR) elnöki tisztségéből Laurent Wauquiez. Az ellenzéki politikus ezt vasárnap este jelentette be a TF1 kereskedelmi televízió híradójának vendégeként, …

Rákay Philip lerántotta a leplet a baloldali „ikonokról”

2019.05.26. 11:15
A balliberális kánon azért nem bírja elviselni Orbán Viktort, mert erős, autonóm, patrióta nemzetállamok szövetségeként képzeli az uniót, nem pedig egy önfeladó …

Az amerikai képviselőház semmisnek mondta ki Trump rendkívüli állapotát

2019.02.27. 09:15
Semmisnek mondta ki a rendkívüli állapot Donald Trump amerikai elnök általi kihirdetését az amerikai képviselőház.

Továbbra is utcahosszal vezet a Fidesz-KDNP

2019.02.05. 14:50
A kormánypártok népszerűsége stabil, kiemelkedően magas, az év legnagyobb vesztese a Jobbik – mérte a Nézőpont Intézet.

Valódi összefogás nélkül örök kárhozatra van ítélve a menthetetlenül hülye ellenzék

2019.01.09. 12:40
Török Gábor szerint az ellenzék decemberben bemutatott parlamenti kutyakomédiája egy utolsó elkeseredett kísérlet …

Ezeket a cikkeket olvastad már?