Blogolj!

Schiffer András kilépett az LMP-ből

A párt alapítója és egykori társelnöke közösségi oldalán úgy fogalmazott, az "utolsó csepp a pohárban" az Együtt politikusának, Szabó Szabolcsnak a csatlakozása volt az LMP parlamenti frakciójához.

Fotó: Index

Schiffer András két évvel ezelőtt vonult vissza az LMP vezetéséből, akkor visszaadta parlamenti mandátumát is, ám párttagságát egészen mostanáig fenntartotta. Akkor úgy látta, másfajta közéleti szerepvállalása jótékony harmóniában lesz az LMP politikájával, de - mint fogalmazott -, nem így alakult. Ez számára múlt szeptemberben vált világossá, miután pártja Ron Werber kampánystratégával kezdett dolgozni. Attól a pillanattól kezdve fokozatosan vonult ki a párt belső életéből és már a választások után is keményen kritizálta az LMP elmúlt hónapokban hozott döntéseit, hétfőn pedig tagsági jogviszonyát is megszüntette a pártban.

"Az utolsó csepp a pohárban: Szabó Szabolcs, a neoliberális Együtt képviselőjének csatlakozása az egykoron általam vezetett parlamenti frakcióhoz"

- írta közösségi oldalán, azt kifogásolva, hogy míg számára a szabadkereskedelem előrenyomulásának megállítása a cél, Szabó Szabolcs szerint a szababdkereskedelem jó, ez a vélemény pedig szembemegy az LMP korábbi politikájával.

Schiffer úgy fogalmazott, hogy a pártpolitikának addig van értelme, amíg jól azonosítható morális céloknak rendelik alá a taktikai szempontokat és nem fordítva. Azt is hozzátette, hogy az LMP 2013-as újjászületésénél azt írta ki a képzeletbeli homlokzatra: "Van, ami nem eladó!", de úgy látja, hogy ez a jelmondat azóta a feledés homályába veszett.

Az LMP közleményben reagált

A párt az MTI-hez eljuttatott közleményében köszönetét fejezi ki Schiffer Andrásnak. Mint írták, nélküle ez a párt nem jött volna létre, és ma nem létezne. Ő rakta le az ökopolitika alapjait Magyarországon és az ő munkája is kellett ahhoz, hogy az LMP ma a régió legerősebb zöldpártja legyen.

"Kilépését sajnálattal vesszük tudomásul, ugyanakkor sok sikert kívánunk neki a továbbiakban is"

- zárul a közlemény.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/52287/pics/lead_800x600.jpg
LMP,politika,Schiffer András

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

A biztos pártválasztók fele a Fidesz mellett

2018.04.03. 18:20
- állítja a baloldali Republikon Intézet. A korrigált mérésük szerint is a Fidesz több voksot szerezhet, mint a mögötte lévő két legerősebb pártközösség, a Jobbik és az MSZP-P együtt.

Programok a nemzeti ünnepen

2018.03.15. 06:35
Számos ingyenes programra várják Budapesten az ünneplőket, a családokat csütörtökön, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 170. évfordulóján.

Elhunyt Rozgonyi Ernő, a MIÉP jelöltje

2018.03.05. 17:00
Elhunyt Rozgonyi Ernő, a Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) jelöltje, volt országgyűlési képviselő - tudatta a párt hétfőn a honlapján.

A választók nem kíváncsiak a baloldalra?

2018.01.16. 10:15
Farkas Örs odavágott a balliberális helyezkedőknek: szerinte az ellenzéki térfélen mindenki már a 2018 utáni csörtékre készül.

Kapósak Baranyában az exjobbikos jelöltek a baloldalon

2017.12.14. 15:40
A dél-dunántúli megyében nem a Jobbik válik baloldalibbá, hanem a baloldal jobbikosodik el. Legalábbis, ami az országgyűlési képviselőjelöltek személyét illeti

Tuzson szerint már 2,2 milliónál jár a nemzeti konzultáció

2017.11.29. 12:15
Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerint eddig több mint 2,2 millióan küldték vissza a nemzeti konzultációs kérdőívet.

Gyurcsány a baloldali bandavezér

2017.11.08. 10:00
Ezt állítja Farkas Örs politikai elemző, aki az MSZP és a DK küszöbön álló választási összeborulásából jutott erre a következtetésre.

Nem vették észre, hogy változott a törvény a Jobbik elleni nyomozás kapcsán

2017.10.06. 17:05
Ahogy arról mi is beszámoltunk, a mai nap folyamán nyomozást rendelt el az ügyészség a Jobbik számvevőszéki ellenőrzésével …

Mélyponton az MSZP támogatottsága

2017.09.27. 17:35
A Medián felmérése szerint huszonöt éves mélyponton van az MSZP támogatottsága a biztos szavazók körében, míg a Fidesz és az LMP erősödött.

Magyarellenes iskolai támadás Erdélyben - Felelősségére figyelmeztet az RMDSZ

2017.09.23. 19:00
A román médiát és a politikusok egy részét is felelősség terheli azért, hogy két román fiú egy magyarul beszélő ötödikes kislányra …

Ezeket a cikkeket olvastad már?