Blogolj!

Schiffer András kilépett az LMP-ből

A párt alapítója és egykori társelnöke közösségi oldalán úgy fogalmazott, az "utolsó csepp a pohárban" az Együtt politikusának, Szabó Szabolcsnak a csatlakozása volt az LMP parlamenti frakciójához.

Fotó: Index

Schiffer András két évvel ezelőtt vonult vissza az LMP vezetéséből, akkor visszaadta parlamenti mandátumát is, ám párttagságát egészen mostanáig fenntartotta. Akkor úgy látta, másfajta közéleti szerepvállalása jótékony harmóniában lesz az LMP politikájával, de - mint fogalmazott -, nem így alakult. Ez számára múlt szeptemberben vált világossá, miután pártja Ron Werber kampánystratégával kezdett dolgozni. Attól a pillanattól kezdve fokozatosan vonult ki a párt belső életéből és már a választások után is keményen kritizálta az LMP elmúlt hónapokban hozott döntéseit, hétfőn pedig tagsági jogviszonyát is megszüntette a pártban.

"Az utolsó csepp a pohárban: Szabó Szabolcs, a neoliberális Együtt képviselőjének csatlakozása az egykoron általam vezetett parlamenti frakcióhoz"

- írta közösségi oldalán, azt kifogásolva, hogy míg számára a szabadkereskedelem előrenyomulásának megállítása a cél, Szabó Szabolcs szerint a szababdkereskedelem jó, ez a vélemény pedig szembemegy az LMP korábbi politikájával.

Schiffer úgy fogalmazott, hogy a pártpolitikának addig van értelme, amíg jól azonosítható morális céloknak rendelik alá a taktikai szempontokat és nem fordítva. Azt is hozzátette, hogy az LMP 2013-as újjászületésénél azt írta ki a képzeletbeli homlokzatra: "Van, ami nem eladó!", de úgy látja, hogy ez a jelmondat azóta a feledés homályába veszett.

Az LMP közleményben reagált

A párt az MTI-hez eljuttatott közleményében köszönetét fejezi ki Schiffer Andrásnak. Mint írták, nélküle ez a párt nem jött volna létre, és ma nem létezne. Ő rakta le az ökopolitika alapjait Magyarországon és az ő munkája is kellett ahhoz, hogy az LMP ma a régió legerősebb zöldpártja legyen.

"Kilépését sajnálattal vesszük tudomásul, ugyanakkor sok sikert kívánunk neki a továbbiakban is"

- zárul a közlemény.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/52287/pics/lead_800x600.jpg
LMP,politika,Schiffer András
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Az amerikai képviselőház semmisnek mondta ki Trump rendkívüli állapotát

2019.02.27. 09:15
Semmisnek mondta ki a rendkívüli állapot Donald Trump amerikai elnök általi kihirdetését az amerikai képviselőház.

Továbbra is utcahosszal vezet a Fidesz-KDNP

2019.02.05. 14:50
A kormánypártok népszerűsége stabil, kiemelkedően magas, az év legnagyobb vesztese a Jobbik – mérte a Nézőpont Intézet.

Valódi összefogás nélkül örök kárhozatra van ítélve a menthetetlenül hülye ellenzék

2019.01.09. 12:40
Török Gábor szerint az ellenzék decemberben bemutatott parlamenti kutyakomédiája egy utolsó elkeseredett kísérlet …

Blogstar kávéház

2018.12.28. 03:00
A pirotechnikai eszközök használatának veszélyei, a jobboldal és Nagy Imre viszonya, 2018 legértelmetlenebb és legfurcsább kutatásai, Böde Dániel távozása a zöld-fehérektől és Carrie Fisher lánya is helyet kapott a pénteki online …

Újra erőszakos rendbontók balhéztak a Kossuth téren

2018.12.13. 21:05
Többórányi vonulás után a Kossuth térről a Kossuth térre érkezett vissza pár ezer tüntető. Csütörtök estre is kitört a balhé: füstgránáttal és petárdákkal dobálták a …

Hasít a Fidesz – hárommillió szavazó a kormánypárt mellett

2018.12.04. 09:15
Két százalékkal növekedett a kormánypártok szavazóinak aránya októberről novemberre, a Jobbik tábora pedig ugyanennyivel csökkent – ezt mérte a Nézőpont Intézet.

A Trópusi Trump húzhatja ki Brazília korrupciómocsárban ragadt szekerét

2018.10.29. 08:45
Jair Bolsonaro, szélsőjobboldali jelölt nyerte meg a brazil elnökválasztás vasárnapi, második fordulóját. Bolsonaro a szavazatok több mint 55 …

Tovább fogy az LMP – Meszerics is kilép

2018.10.21. 19:50
Elhagyja az LMP-t Meszerics Tamás, a párt európai parlamenti képviselője: nem kívánja követni a formáció új stratégiai irányát.

Volner János kurva és biodíszlet sem akar lenni

2018.10.05. 12:00
A Jobbik alelnökének egyáltalán nem tetszik az irány, amerre pártja halad. Volnernek nem a néppártosodással van baja, hanem a Jobbik vezetésével, az LMP-vel és az egyre mélyülő Jobbik-LMP …

Szél Bernadett lemondott az LMP éléről

2018.08.21. 13:20
Szél Bernadett lemondott az LMP-ben betöltött társelnöki, illetve a frakcióvezetőségi posztjáról is. A lemondásról szóló híreket először a Borsod24 nevű oldal hozta le, később pedig már az Indexnek is …

Ezeket a cikkeket olvastad már?