Blogolj!

Schiffer András kilépett az LMP-ből

A párt alapítója és egykori társelnöke közösségi oldalán úgy fogalmazott, az "utolsó csepp a pohárban" az Együtt politikusának, Szabó Szabolcsnak a csatlakozása volt az LMP parlamenti frakciójához.

Fotó: Index

Schiffer András két évvel ezelőtt vonult vissza az LMP vezetéséből, akkor visszaadta parlamenti mandátumát is, ám párttagságát egészen mostanáig fenntartotta. Akkor úgy látta, másfajta közéleti szerepvállalása jótékony harmóniában lesz az LMP politikájával, de - mint fogalmazott -, nem így alakult. Ez számára múlt szeptemberben vált világossá, miután pártja Ron Werber kampánystratégával kezdett dolgozni. Attól a pillanattól kezdve fokozatosan vonult ki a párt belső életéből és már a választások után is keményen kritizálta az LMP elmúlt hónapokban hozott döntéseit, hétfőn pedig tagsági jogviszonyát is megszüntette a pártban.

"Az utolsó csepp a pohárban: Szabó Szabolcs, a neoliberális Együtt képviselőjének csatlakozása az egykoron általam vezetett parlamenti frakcióhoz"

- írta közösségi oldalán, azt kifogásolva, hogy míg számára a szabadkereskedelem előrenyomulásának megállítása a cél, Szabó Szabolcs szerint a szababdkereskedelem jó, ez a vélemény pedig szembemegy az LMP korábbi politikájával.

Schiffer úgy fogalmazott, hogy a pártpolitikának addig van értelme, amíg jól azonosítható morális céloknak rendelik alá a taktikai szempontokat és nem fordítva. Azt is hozzátette, hogy az LMP 2013-as újjászületésénél azt írta ki a képzeletbeli homlokzatra: "Van, ami nem eladó!", de úgy látja, hogy ez a jelmondat azóta a feledés homályába veszett.

Az LMP közleményben reagált

A párt az MTI-hez eljuttatott közleményében köszönetét fejezi ki Schiffer Andrásnak. Mint írták, nélküle ez a párt nem jött volna létre, és ma nem létezne. Ő rakta le az ökopolitika alapjait Magyarországon és az ő munkája is kellett ahhoz, hogy az LMP ma a régió legerősebb zöldpártja legyen.

"Kilépését sajnálattal vesszük tudomásul, ugyanakkor sok sikert kívánunk neki a továbbiakban is"

- zárul a közlemény.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/52287/pics/lead_800x600.jpg
LMP,politika,Schiffer András
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Saját koalíciós partnerei támadják Göd Momentumos polgármesterét

2020.04.10. 12:30
Az LMP, a DK és a Jobbik képviselője az országos vezetőknél jelentette fel levélben a momentumos Balogh Csabát, akit alkalmatlannak és diktatórikusnak tartanak.

Schiffer: az ellenzéknek meg kellett volna szavazni a felhatalmazási törvényt

2020.03.28. 16:40
Pár nappal ezelőtt Vona Gábor most meg Schiffer András gondolja úgy, hogy az ellenzéknek meg kellett volna szavaznia hétfőn az úgynevezett …

Ittasan vezetett a szocialista politikus, az ellenzék szerint csak "kis baki" történt

2020.01.29. 08:25
Horváth Tamás a helyi gimnázium báljáról tartott hazafelé, mikor a rendőrök megállították. Az …

Orbán Viktor elbűvölő ágyúja az ötödik legbefolyásosabb politikusnő Európában

2020.01.02. 13:50
Varga Judit igazságügyi miniszter bárhol forduljon meg a világban, mindig nyomot hagy maga után. Nem véletlen, hogy a …

Ez történt itthon 2019-ben, IV. rész – Politikusi pucérkodások és bukások

2019.12.30. 07:00
Borkai Zsolt feneke és Gréczy Zsolt fallosza foglalta keretbe a hosszú nyúlt magyar politikai őszt. A Fidesz-KDNP úgy nyerte meg az …

Ez történt itthon 2019-ben, III. rész – Langymeleg kóla és az illiberális állam

2019.12.29. 07:00
Orbán illiberális államot és keresztény szabadságot hirdetett, bohóckodásba fulladt a budapesti választási kampány, alacsonyan …

Ez történt itthon 2019-ben, II. rész – Bangóné patkányozik, közben Orbán a Fehér Házban tárgyal

2019.12.28. 07:00
Patkánytempóba kapcsoltak a szocik, a Fidesz agyonnyerte az EP-választást, és Csíksomlyón …

Ez történt itthon 2019-ben, I. rész – Hejes sírás meg kokárdagyalázás évkezdetnek

2019.12.27. 07:00
Szrtájkoltak a raszolgák, a balliberális bénázók O1G-t csináltak a kokárdából, a Fidesz felfüggesztette a tagságát az …

Blogstar kávéház

2019.12.21. 00:05
A győri gyermekgyilkosság, Nagy Ervin szájjártatása, Feltó megszólalása a Gréczy-botrányról, a Fidesz Európai Néppárti tagsága és magyarok jégkorong buktája a szombati lapszemlénkben.

Meghalt Horváth János, a parlament korábbi korelnöke

2019.11.25. 08:20
A legendás politikus halálhírét családja közölte. A közgazdász, később nemzetgyűlési, majd országgyűlési képviselő 98 évet élt.

Ezeket a cikkeket olvastad már?