Blogolj!

Blogstar kávéház

Szavazógép

Orbán, a jelenkor Tisza Kálmánja.

A két miniszterelnök közötti hasonlóságokról és különbségekről beszélget a Mandiner.hu Gerő András történésszel, az MTA doktorával, a Habsburg Történeti Intézet igazgatójával.

„Tisza Kálmán – akit egyébként szerintem a magyar emlékezetpolitika méltatlanul mellőz – és Orbán Viktor vezetési stílusa között annyi hasonlóság van, hogy Tisza a magyar történelemben egy európai trendbe illeszkedően először valósította meg a többpártrendszerű képviselőházon belül az úgynevezett frakciófegyelmet vagy pártfegyelmet. A parlamenti többséget egyfajta kalkulálható szavazógéppé tette. Orbán ugyanezt a mintát követi, noha előtte is voltak hasonló vezetők. Orbán szerintem aggályosan ügyel arra, hogy a saját frakciója a lehető legegységesebben szavazzon a parlamentben.”

„Tisza Kálmán és Orbán Viktor is tudta, miről szól a hatalom" - Gerő András a Mandinernek | Mandiner

„Tisza Kálmán pontosan tudta, hogy az ellenzéknek az a dolga, hogy beszéljen, neki pedig, hogy cselekedjen. Így van ezzel Orbán Viktor is" - állítja Gerő András. A történész szerint Tisza és Orbán is tudták, miben áll a hatalom természete.

Védőháló

Magyar muníció.

A hetedik alaptörvény-módosítással az Alkotmánybíróság megfelelő muníciót kap, hogy az uniós önkényes diktátumokkal szemben jogi védőhalót képezzen Magyarország köré – mondja a Hirado.hu összeállításában ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász.

„Amikor Brüsszel túlterjeszkedik hatáskörén vagy a nemzeti identitását sérti, akkor ezzel szemben a tagállamok alkotmánybíróságai fel tudnak lépni, példaként említette a francia államtanácsot vagy a német alkotmánybíróságot. Ha ezt korábban tudomásul vette Brüsszel, akkor ezt most is meg kell tennie – mondta. A magyar kormány a jogszabálytervezetet már 2016 őszén elküldte Brüsszelbe, így már nem jelent újdonságot.”

Jogi védőhalót biztosíthat az alaptörvény-kiegészítés

A hetedik alaptörvény-módosítással az Alkotmánybíróság megfelelő muníciót kap, hogy az uniós önkényes diktátumokkal szemben jogi védőhalót képezzen Magyarország köré - mondta a Kossuth Rádió 180 perc című adásában ifj. Lomnici Zoltán. A hetedik alkotmánymódosítást a 2016. őszi kvótanépszavazás után nyújtotta be a Fidesz.

Rejtély

Kaspar titkai.

A semmiből jött, és a tizenkilencedik század egyik legnagyobb titkát hozta magával: Kaspar Hauser tragikus története Európa-szerte óriási feltűnést keltett, egyesek egyenesen Napóleon eltitkolt gyermekét vélik felfedezni személyében – részletek az Origo.hu cikkében.

„Bár egyértelmű bizonyítékokat nem találtak a nyomozás során, egyesek mégis szinte biztosak voltak abban, hogy Kaspart meggyilkolták. Többen hittek abban is, hogy egy herceg volt. Az ansbachi Stadtfriedhofban temették el, ahol sírján latinul olvasható: Itt fekszik Kaspar Hauser, a rejtélyes. Születése ismeretlen, 1833-as halála csupa rejtély.”

Egész Európát lázba hozta, végül meggyilkolták a titokzatos fiút

A semmiből jött, és a tizenkilencedik század egyik legnagyobb titkát hozta magával. Kaspar Hauser tragikus története Európa-szerte óriási feltűnést keltett: egyesek egyenesen Napóleon eltitkolt gyermekét vélik felfedezni személyében. 1828. május 26-án a nürnbergi utcákon megjelent egy furcsa, járni és beszélni is alig tudó, tinédzserkorú fiú, aki egy névtelen levelet mutogatott a járókelőknek.

Teljesítmény

Az ágy mesternője.

A bomba formában lévő Tóth Andiért rajonganak a pasik, a Lokál Online szerint az énekesnő több szexuális ajánlatot is kapott már, egy férfi például egymilliót forintot ajánlott neki egy együtt töltött éjszakáért.

„Néha nem bírja megállni, hogy ne reagáljon egy-egy kéretlen hozzászólásra. Nemrég egy ismeretlen férfi például az ágyban nyújtott teljesítményét bírálta, amikor azt írta, hogy 'b.szni nem tudsz, te celeb'. Andi minderre vérbeli nőként, diplomatikusan azt válaszolta: 'Valóban. Én csak szeretkezem' – írta.”

Egymilliót ajánlottak szexért Tóth Andinak

A bomba formában lévő Tóth Andiért rajonganak a pasik. A Nagy Duett versenyzője több szexuális ajánlatot is kapott már, egy férfi például egymilliót forintot ajánlott neki egy együtt töltött éjszakáért. A tizenkilenc éves énekesnő a Lokálnak elárulta: lábfetisiszták is rendszeresen zaklatják.

Drágaság

Milliárdos ketyegők.

A 24.hu összeszedte a legdrágább órákat, amelyeket aukción eddig eladtak.

„A valaha eladott legdrágább zsebóra ugyanis ennél sokkal több pénzbe került. Ezt az órát 1933-ban készítette a Patek Philippe a legendás bankárnak, Henry Gravesnek. Az órát 2015-ben adta el a Sotheby’s, és 24,4 millió dollárt, majdnem hat és félmilliárd forintot ért egy vevőnek.”

A legdrágább órák, amelyeket valaha elárvereztek

A jegygyűrű mellett a karóra az egyetlen társadalmilag széles körben elfogadott férfi ékszer. Nem is véletlenül lett egyre komolyabb piaca a karóráknak, annyira, hogy már elképesztő összegekért mennek el az aukciókon.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/52327/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban

2019.04.19. 21:15
Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban, szerencsére senki sem sérült meg.

A Pentagon megerősítette: ismét rakétakísérletet hajtott végre Észak-Korea

2019.04.19. 07:35
Az amerikai védelmi minisztérium csütörtökön megerősítette, hogy Phenjan rakéta fegyverkísérletet hajtott végre.

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Beindult a hosszú hétvége: torlódások, dugók az autópályákon

2019.04.18. 12:15
Már csütörtökön elindult az ilyenkor szokásos közlekedési káosz.

Két palack benzinnel és gyufával akart bemenni a New York-i Szent Patrick katedrálisba

2019.04.18. 07:25
A New York-i Szent Patrick katedrálisnál szerda este őrizetbe vettek egy férfit, aki két benzines kannával akart bejutni a …

Ezeket a cikkeket olvastad már?