Blogolj!

Blogstar kávéház

Szavazógép

Orbán, a jelenkor Tisza Kálmánja.

A két miniszterelnök közötti hasonlóságokról és különbségekről beszélget a Mandiner.hu Gerő András történésszel, az MTA doktorával, a Habsburg Történeti Intézet igazgatójával.

„Tisza Kálmán – akit egyébként szerintem a magyar emlékezetpolitika méltatlanul mellőz – és Orbán Viktor vezetési stílusa között annyi hasonlóság van, hogy Tisza a magyar történelemben egy európai trendbe illeszkedően először valósította meg a többpártrendszerű képviselőházon belül az úgynevezett frakciófegyelmet vagy pártfegyelmet. A parlamenti többséget egyfajta kalkulálható szavazógéppé tette. Orbán ugyanezt a mintát követi, noha előtte is voltak hasonló vezetők. Orbán szerintem aggályosan ügyel arra, hogy a saját frakciója a lehető legegységesebben szavazzon a parlamentben.”

„Tisza Kálmán és Orbán Viktor is tudta, miről szól a hatalom" - Gerő András a Mandinernek | Mandiner

„Tisza Kálmán pontosan tudta, hogy az ellenzéknek az a dolga, hogy beszéljen, neki pedig, hogy cselekedjen. Így van ezzel Orbán Viktor is" - állítja Gerő András. A történész szerint Tisza és Orbán is tudták, miben áll a hatalom természete.

Védőháló

Magyar muníció.

A hetedik alaptörvény-módosítással az Alkotmánybíróság megfelelő muníciót kap, hogy az uniós önkényes diktátumokkal szemben jogi védőhalót képezzen Magyarország köré – mondja a Hirado.hu összeállításában ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász.

„Amikor Brüsszel túlterjeszkedik hatáskörén vagy a nemzeti identitását sérti, akkor ezzel szemben a tagállamok alkotmánybíróságai fel tudnak lépni, példaként említette a francia államtanácsot vagy a német alkotmánybíróságot. Ha ezt korábban tudomásul vette Brüsszel, akkor ezt most is meg kell tennie – mondta. A magyar kormány a jogszabálytervezetet már 2016 őszén elküldte Brüsszelbe, így már nem jelent újdonságot.”

Jogi védőhalót biztosíthat az alaptörvény-kiegészítés

A hetedik alaptörvény-módosítással az Alkotmánybíróság megfelelő muníciót kap, hogy az uniós önkényes diktátumokkal szemben jogi védőhalót képezzen Magyarország köré - mondta a Kossuth Rádió 180 perc című adásában ifj. Lomnici Zoltán. A hetedik alkotmánymódosítást a 2016. őszi kvótanépszavazás után nyújtotta be a Fidesz.

Rejtély

Kaspar titkai.

A semmiből jött, és a tizenkilencedik század egyik legnagyobb titkát hozta magával: Kaspar Hauser tragikus története Európa-szerte óriási feltűnést keltett, egyesek egyenesen Napóleon eltitkolt gyermekét vélik felfedezni személyében – részletek az Origo.hu cikkében.

„Bár egyértelmű bizonyítékokat nem találtak a nyomozás során, egyesek mégis szinte biztosak voltak abban, hogy Kaspart meggyilkolták. Többen hittek abban is, hogy egy herceg volt. Az ansbachi Stadtfriedhofban temették el, ahol sírján latinul olvasható: Itt fekszik Kaspar Hauser, a rejtélyes. Születése ismeretlen, 1833-as halála csupa rejtély.”

Egész Európát lázba hozta, végül meggyilkolták a titokzatos fiút

A semmiből jött, és a tizenkilencedik század egyik legnagyobb titkát hozta magával. Kaspar Hauser tragikus története Európa-szerte óriási feltűnést keltett: egyesek egyenesen Napóleon eltitkolt gyermekét vélik felfedezni személyében. 1828. május 26-án a nürnbergi utcákon megjelent egy furcsa, járni és beszélni is alig tudó, tinédzserkorú fiú, aki egy névtelen levelet mutogatott a járókelőknek.

Teljesítmény

Az ágy mesternője.

A bomba formában lévő Tóth Andiért rajonganak a pasik, a Lokál Online szerint az énekesnő több szexuális ajánlatot is kapott már, egy férfi például egymilliót forintot ajánlott neki egy együtt töltött éjszakáért.

„Néha nem bírja megállni, hogy ne reagáljon egy-egy kéretlen hozzászólásra. Nemrég egy ismeretlen férfi például az ágyban nyújtott teljesítményét bírálta, amikor azt írta, hogy 'b.szni nem tudsz, te celeb'. Andi minderre vérbeli nőként, diplomatikusan azt válaszolta: 'Valóban. Én csak szeretkezem' – írta.”

Egymilliót ajánlottak szexért Tóth Andinak

A bomba formában lévő Tóth Andiért rajonganak a pasik. A Nagy Duett versenyzője több szexuális ajánlatot is kapott már, egy férfi például egymilliót forintot ajánlott neki egy együtt töltött éjszakáért. A tizenkilenc éves énekesnő a Lokálnak elárulta: lábfetisiszták is rendszeresen zaklatják.

Drágaság

Milliárdos ketyegők.

A 24.hu összeszedte a legdrágább órákat, amelyeket aukción eddig eladtak.

„A valaha eladott legdrágább zsebóra ugyanis ennél sokkal több pénzbe került. Ezt az órát 1933-ban készítette a Patek Philippe a legendás bankárnak, Henry Gravesnek. Az órát 2015-ben adta el a Sotheby’s, és 24,4 millió dollárt, majdnem hat és félmilliárd forintot ért egy vevőnek.”

A legdrágább órák, amelyeket valaha elárvereztek

A jegygyűrű mellett a karóra az egyetlen társadalmilag széles körben elfogadott férfi ékszer. Nem is véletlenül lett egyre komolyabb piaca a karóráknak, annyira, hogy már elképesztő összegekért mennek el az aukciókon.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/52327/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.05.23. 05:20
Jobbikos remegés, összekukázott baloldal, démonizált versengés, rossz alkuk, zátonyra futott szexuális kódok és döbbenetes seggfejek szerdai online lapszemlénkben.

Árokba borult egy menetrend szerinti busz a 62-es úton, sok a sérült

2018.05.22. 12:05
Árokba borult egy menetrend szerint közlekedő távolsági autóbusz a 62-es úton, Székesfehérvár közelében, Börgöndpusztánál. Az elsődleges információk …

Blogstar kávéház

2018.05.22. 03:50
A Jobbik szadeszes köntöse, az MSZP haláltusája, a kínai férfiak kínjai, egy négylábú trófeamentő és Zoltán Erika csodás újjászületése keddi online lapszemlénkben.

Vihar, eső, szél: nem lesznek kellemesek a következő napok

2018.05.21. 14:15
Elég cudar idők jönnek a következő napokban, már ami az időjárást illeti. Lesz itt minden: heves esőzés, zivatar, viharos széllökés.

Megszületett Orbán Viktor második unokája

2018.05.21. 10:55
A miniszterelnök Facebookon jelentette be a hírt.

Blogstar kávéház

2018.05.21. 00:00
Kifulladó tüntike, felpofozott Jobbik, kiröhögött Momentum, egy úszó atomerőd és a szuperszexi Zimány Linda hétfői online lapszemlénkben.

Grezsa István: A határon túl van a nemzeti aranytartalék

2018.05.20. 14:00
A Kárpátaljáért is felelős kormánybiztos a Blogstarnak adott pünkösdi interjúban meglepő kijelentéseket tesz: a 2004. december 5-i népszavazásnak voltak pozitív hozadékai …

Blogstar kávéház

2018.05.20. 03:05
Hamisított migránsbűnözés, brüsszeli kullancsstop, Sarka Kata lelki oldala, Kállay-Saunders András és Tolvai Reni örök szerelme vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.05.19. 03:55
Európa gyávasága, szoci kiüresedés, jobbikos fogalmatlanság, Weisz Fanni igenje és Stollár Fanny udvarlói szombati online lapszemlénkben.

Magyar hegymászónő ért fel az Everest csúcsára

2018.05.18. 18:45
Németh Alexandra ezzel a második magyar nő, aki a Mount Everest 8848 méterét meghódította.

Ezeket a cikkeket olvastad már?