Blogolj!

Blogstar kávéház

Álom

A tüntike drámája.

Az Origo.hu úgy összegez, sűrű programot adtak a hatóságoknak az ellenzéki szimpatizánsok a keddi napra: gyakorlatilag óránként igyekeztek megdönteni a kormányt, ám tulajdonképpen megállás nélkül szerencsétlenkedtek, tüntetéseik érdektelenségbe fulladtak.

„A legkínosabb (már-már Monty Python-szerűen) abszurd jelenetet azonban Gyetvai Viktor aktivista adta elő, aki Martin Luther Kingnek képzelte magát és drámai arccal ismételgette: van egy álma. Az biztos, hogy ez nem most fog teljesülni, hiszen miután elegáns stílusban megszavaztatta a többnyire idősekből álló közönségét arról, hogy 'finom cselekszünk, vagy kussolunk és elmegyünk', közbeszóltak az égiek: rég nem látott jégeső zúdult a tüntetőkre, akik rohanva menekültek valamilyen fedél alá.”

Jégesőbe torkolló égéssorozat lett az esti tüntetés vége

Sűrű programot adtak a hatóságoknak az ellenzéki szimpatizánsok a mai napra: gyakorlatilag óránként igyekeztek megdönteni a kormányt. A dologból - milyen meglepő - nem lett semmi, sőt, legnagyobb sikerükként azt könyvelhették el, hogy egy ritkán látott intenzitású jégeső véget vetett bénázásaiknak. Összeszedtük a legnagyobb ellenzéki égéseket az új Országgyűlés alakuló napján!

Abszurd

Ellenzéki pótlék.

Egyértelműen megbukott az ellenzék a választáson, és továbbra is a civil kezdeményezésekben keresi a vigaszt – értékelte a keddi demonstrációkat a Hirado.hu-n az Alapjogokért Központ igazgatója.

„Szánthó Miklós szerint a média olyan mozgalomnak nem nevezhető kezdeményezéseket nagyít fel, amelyeknek egy digitális eszközök nélküli világban nem lenne hírértékük. Az ellenzéki erők vigaszként próbálják felfogni ezeket az eseményeket, amelyeknek érzékeljük az abszurd mivoltát. A választásokon egyértelműen megbukott ellenzék szólamaival kapcsolatban a választók nagy tömegei véleményt nyilvánítottak április 8-án – fogalmazott. Hozzátette: az ellenzék egy 'pótlékot' próbál találni az egyes civil kezdeményezésekben, amelyek azonban politikai szempontból irrelevánsak, komoly hatásaik nem lesznek.”

Szánthó: Az ellenzék a civil kezdeményezésekben keresi a vigaszt

Az élőlánc nem érte körül a Parlamentet, a kordonbontás kordon hiányában elmaradt, és az Országgyűlés alakuló ülésének idejére meghirdetett tüntetésen nem sokkal lehettek többen, mint a parlamenti ülésteremben. Harminc nappal a választás után megalakult az új Országgyűlés, és ismét kétharmados többséggel vághat neki a kormányzásnak a Fidesz-KDNP.

Rejtély

Hasít a Jobbik.

Mármint abban a tekintetben, hogy a határidő lejárta után ők hagyták kint a legtöbb hirdetést és plakátot az utcákon – így a HVG Online, mely hozzáteszi, a legnagyobb ellenzéki pártnak láthatóan tényleg nincs pénze...

„A villanyoszlopokra ragasztgatott kis plakátok kinnmaradása egyébként még magyarázható lenne azzal, hogy az azokat kihelyező aktivisták a választás elmúltával már kevésbé lelkesek, de az rejtély, hogy az óriásplakátok szerződéseit miért nem eleve úgy kötötték meg a pártok a nagy plakátcégekkel, hogy a törvényi határidő lejárta után már ne legyenek kint a közterületeken.”

A Jobbik lett a kint hagyott választási plakátok rekordere

Hiába telt már el egy hónap a választás óta, és hiába járt le kedd délután az eltávolításukra szabott határidő, még mindig tele van a főváros választási plakátokkal. A Jobbiknak láthatóan tényleg nuncs pénze - még a plakátjai leszedetésére sem - a legnagyobb ellenzéki párt hagyta kint a legtöbb hirdetést.

Adóék

Rommá adóztatva.

Az egész OECD-ben csak öt ország vett el többet egy egyedülálló, átlagosan kereső munkavállaló pénzéből, mint Magyarország, az állam minden családtípusra több adóterhet rak, mint az OECD-átlag – elemzi az OECD-jelentést a Zoom.hu.

„2017-ben Magyarországon 46,2 százalék volt az adóék, ami az átlagkeresetből élő, gyermektelen munkavállalókat illeti. Ez azt jelenti, hogy a munkáltatók teljes bérköltségének 46,2 százaléka az állam zsebébe vándorolt (az átlagkeresetű, gyermektelen munkavállalók esetében). Az adóékben benne vannak a munkáltató által fizetett járulékok, illetve a munkavállalók által fizetett járulékok. Vagy máshogy fogalmazva, egy munkáltatónak 100 forint kiadást jelentett, hogy a dolgozója végül kapjon 53,8 forint nettó fizetést. Ez az adóék nemzetközi összehasonlításban nagyon magas, Magyarország az OECD-listán a hatodik lett vele, csak Belgium, Németország, Olaszország, Franciaország és Ausztria előzik.”

OECD-jelentés: a Fidesz rommá adóztatja a magyar családokat

OECD-jelentés: a Fidesz rommá adóztatja a magyar családokat Az egész OECD-ben csak öt ország vett el többet egy egyedülálló, átlagosan kereső munkavállaló pénzéből, mint Magyarország. A magyar adórendszer családbarát, a gyerekes munkavállalókra alacsonyabb adó- és járulékterhet pakol, mint a gyerektelenekre. Azonban messze nem a magyar adórendszer a legcsaládbarátabb, Lengyelországban például sokkal inkább a családok felé billen a mérleg nyelve.

Gyászmunka

Palya Bea újrakezdése.

Az énekesnő nyolc hónapig teljesen elzárkózott a külvilágtól, új albumát élete egyik legnehezebb időszaka, a válása ihlette – derül ki a Lokál Online cikkéből.

„Ez egy gyászmunka. Egy elengedés, egy újrakezdés. Szerintem elvileg nekem most sokkal rosszabbul kéne lennem, mint ahogy vagyok. (…) A történetmesélést használtam a gyógyulás eszközeként az elmúlt hónapokban. Rengeteg válássztorit meghallgattam a világ minden tájáról, férfitől, nőtől, időstől, fiataltól, mindenféle ember történetét – fűzte hozzá az énekesnő, aki ma már hol egyedül, hol családja segítségével neveli két kislányát.”

Palya Bea titokban elvált

Palya Beának tavaly februárban született meg a második kislánya, de ma már egyedül neveli a kicsiket. Az énekesnő és férje titokban váltak el. Palya Bea nyolc hónapig teljesen elzárkózott a külvilágtól, válásáról most tudott először nyíltan beszélni, és reméli, hogy másoknak is erőt adhat dalain keresztül.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/52378/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.05.23. 05:20
Jobbikos remegés, összekukázott baloldal, démonizált versengés, rossz alkuk, zátonyra futott szexuális kódok és döbbenetes seggfejek szerdai online lapszemlénkben.

Árokba borult egy menetrend szerinti busz a 62-es úton, sok a sérült

2018.05.22. 12:05
Árokba borult egy menetrend szerint közlekedő távolsági autóbusz a 62-es úton, Székesfehérvár közelében, Börgöndpusztánál. Az elsődleges információk …

Blogstar kávéház

2018.05.22. 03:50
A Jobbik szadeszes köntöse, az MSZP haláltusája, a kínai férfiak kínjai, egy négylábú trófeamentő és Zoltán Erika csodás újjászületése keddi online lapszemlénkben.

Vihar, eső, szél: nem lesznek kellemesek a következő napok

2018.05.21. 14:15
Elég cudar idők jönnek a következő napokban, már ami az időjárást illeti. Lesz itt minden: heves esőzés, zivatar, viharos széllökés.

Megszületett Orbán Viktor második unokája

2018.05.21. 10:55
A miniszterelnök Facebookon jelentette be a hírt.

Blogstar kávéház

2018.05.21. 00:00
Kifulladó tüntike, felpofozott Jobbik, kiröhögött Momentum, egy úszó atomerőd és a szuperszexi Zimány Linda hétfői online lapszemlénkben.

Grezsa István: A határon túl van a nemzeti aranytartalék

2018.05.20. 14:00
A Kárpátaljáért is felelős kormánybiztos a Blogstarnak adott pünkösdi interjúban meglepő kijelentéseket tesz: a 2004. december 5-i népszavazásnak voltak pozitív hozadékai …

Blogstar kávéház

2018.05.20. 03:05
Hamisított migránsbűnözés, brüsszeli kullancsstop, Sarka Kata lelki oldala, Kállay-Saunders András és Tolvai Reni örök szerelme vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.05.19. 03:55
Európa gyávasága, szoci kiüresedés, jobbikos fogalmatlanság, Weisz Fanni igenje és Stollár Fanny udvarlói szombati online lapszemlénkben.

Magyar hegymászónő ért fel az Everest csúcsára

2018.05.18. 18:45
Németh Alexandra ezzel a második magyar nő, aki a Mount Everest 8848 méterét meghódította.

Ezeket a cikkeket olvastad már?