Blogolj!

Csúcstechnológia a Százhalombatta–Pusztaszabolcs vasútvonalon

Ragnar Volarus

A Siemens Egységes Európai Vonatbefolyásoló Rendszer (ETCS) berendezéseket telepít a Százhalombatta–Pusztaszabolcs vasútvonalra.

Fotó: regionalbahn.hu

 

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) a Siemenst bízta meg azzal, hogy szerelje fel interoperábilis, nagysebességű vasúti közlekedést elősegítő berendezésekkel a jelenleg felújítás alatt álló Százhalombatta-Pusztaszabolcs vasútvonalat. Ennek köszönhetően a A Siemens fogja biztosítani a Trainguard 200 típusú vonatbefolyásoló rendszert  ETCS 2-es szinttel és rádiós irányító-központtal (RBC), valamint két Trackguard Simis IS típusú elektronikus biztosítóberendezés szállítását és üzembe helyezését.

A vonalon centralizált térközöket alakítanak ki, melyeket jelenleg egyedül a Siemens képes szállítani hazánkban. Az új megrendelés részét képezi hat Wayguard Simis LC típusú vasúti sorompó-berendezés, a teljes villamosenergia-ellátás, a szerelési munkák és a távközlési eszközök is. Az üzembe helyezés tervezett időpontja 2020 decembere.

“A közép- és kelet-európai országok vasúti rendszereinek korszerűsítése érdekében indított nagyszabású programok keretében kezdeményezett projekt célja a magyarországi vasúti közlekedési rendszer kapacitásának növelése, a szolgáltatás minőségének javítása, valamint a vasúti közlekedés biztonságának és megbízhatóságának fokozása. A Siemens úttörő szerepet játszik a határok átjárhatóságát segítő Egységes Európai Vonatbefolyásoló Rendszer elterjesztésében, Trainguard megoldásával már a gyakorlatban bevált rendszereket és termékeket kínál valamennyi ETCS alkalmazás pálya menti, fedélzeti és kommunikációs berendezései esetén"

- jelentette ki Michael Peter, a Siemens AG Mobility divíziójának világszintű igazgatója.

A 26 km hosszú, kétvágányú szakasz a jelenleg rekonstrukció alatt álló Kelenföld-Százhalombatta vonal meghosszabbítása. Globális projekt részeként folyik a magyar vasúthálózat modernizálása, melynek célja a Budapest és a horvát országhatár közötti vonal korszerűsítése a mediterrán vasúti folyosó szűk keresztmetszetének kiküszöbölése érdekében. A teljes hálózat fejlesztésének eredményei között megemlíthetjük az utazási idők optimalizálását, valamint a mintegy 280 km hosszú vasútvonal és a vasúti közlekedési rendszer korszerűsítését.

Dr. Ludvig László, a Siemens Mobility Divízió magyarországi igazgatója elmondta, nagyon büszkék arra, hogy a Megrendelő őket bízta meg a vasúti csúcstechnológiájú rendszer kivitelezésével. A Siemens csoport tagvállalatai mellett igyekeznek hazai alvállalkozókat, beszállítókat is bevonni a teljesítésbe.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/52401/pics/lead_800x600.jpg
fejlesztés,Siemens,vasút

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Tízmilliárdos beruházás eredményeként valósul meg a Szegedi ifjúsági Centrum

2018.04.10. 11:30
Mintegy 10 milliárd forint költségvetési támogatást biztosít a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Szegedi Ifjúsági Centrum …

28 milliárdot fordít külterületi utakra a Miniszterelnökség

2017.12.28. 19:05
Már közel 630 program nyert a tárca pályázatán, de mind a támogatottak száma, mind a támogatás összege tovább nő majd.

Orbán Viktor: Most a Kelet csillaga áll magasan

2017.11.27. 10:35
Kínai finanszírozással újítják fel a Budapest–Belgrád-vasútvonalat – ezt is bejelentette a magyar miniszterelnök Kína és 16 kelet-közép-európai ország gazdasági és kereskedelmi fórumán.

4000 milliárd forintos bejelentést tett Lázár János

2017.10.18. 15:30
A Miniszterelnökség vezetője egy grandiózus vasúti és közúti fejlesztési programról beszélt Egerben.

A Siemensszel bővült a Nemzeti Beszállítói Program

2017.10.09. 12:45
Az erről szóló szándéknyilatkozatot hétfőn írta alá Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója Budapesten.

2022-re kész lehet az M0 hiányzó szakasza

2017.10.09. 11:50
A fővárost tehermentesítő elkerülő út eddig hiányzó, 20 kilométeres, 2x2 sávos gyorsforgalmi szakasza a nyomvonaltól függően 5-10 kilométeren alagútban vezet.

Két nagy európai multi állt össze a kínaiakkal szemben

2017.09.27. 11:20
Közlekedéstechnikai üzletágaik egyesítéséről állapodott meg a német Siemens AG és francia konkurense, az Alstom SA azzal a céllal, hogy fel tudják venni a versenyt a világpiacon …

Közel egymilliárdból szépült meg a szegedi zsinagóga

2017.09.04. 15:35
Tavaly augusztusban kezdődött a kivitelezés, vasárnap este pedig már át is adták a megújult szegedi zsinagógát. Egy év alatt az államtól kapott 970 millió forintból az épület …

Tusványos - Új óvodák létesülnek Kárpát-medence-szerte

2017.07.19. 17:50
Kárpát-medence-szerte 65-70 új óvoda létesülhet, és 265 óvoda megújulhat a magyar kormány külhoni óvodafejlesztési programjának első ütemében.

Közel negyven magyar vár és kastély újul meg

2017.07.16. 09:25
Időarányosan és jól halad előre az országszerte összesen 39 épületet érintő nemzeti kastély- és várprogram - mondta Virág Zsolt az MTI-nek, kiemelve, hogy az egységes rendszerben való …

Ezeket a cikkeket olvastad már?