Blogolj!

Blogstar kávéház

Patriotizmus

Orbán víziója.

A nagyívű beszéd átível a parlamenti ciklusokon, ami azért fontos, mert vannak olyan szakpolitikák, amelyeket nem négyévente kell változtatni – fejti ki Kiszelly Zoltán politológus a Hirado.hu-n a miniszterelnök parlamenti beszédével kapcsolatban.

„Kiszelly Zoltán azt is megemlítette, hogy a miniszterelnök immár nem illiberális államról, hanem keresztény demokráciáról beszélt. Megjegyezte, a múlt század történelmét tekintve, a második világháború utáni újjáépítésben Nyugat-Európában a kereszténydemokrata politikusok pont egy patrióta gazdaságpolitikával tudták Nyugat-Európát a romokból újjáépíteni, egy jóléti társadalom felé vezetni. 'Ha beszélgetünk ma németekkel, osztrákokkal, vagy franciákkal, azt mondják, hogy az egy aranykor volt” – tette hozzá. Úgy vélekedett, ha nem is élünk majd talán úgy, mint az osztrákok, de egy óriási, érezhető lépést teszünk előre, és úgy látja, Orbán Viktor víziója, hogy a következő tizenkét évben hogyan tudjuk uniós segítséggel és az ország erőforrásaival ezt a nagy lépést megtenni.”

A miniszterelnök az egész társadalomhoz szólt

Tizenkét évre szóló politikai programot vázolt beszédében Orbán Viktor, aki negyedszer tette le csütörtökön a miniszterelnöki esküt a Parlamentben. Az M1 Szemtől szembe című műsorában Kiszelly Zoltán és Deák Dániel a miniszterelnök beszédét elemezte. A nagyívű beszéd átível a parlamenti ciklusokon, ami azért fontos, mert vannak olyan szakpolitikák, amelyeket nem négyévente kell változtatni - fejtette ki Kiszelly Zoltán a miniszterelnök beszédével kapcsolatban.

Teríték

Kormányfői prioritások.

A kormányfő beszédének fogalomtárából kikerült az illiberális állam, és a helyét elfoglalta a kereszténydemokrácia, amit az uniós partnerek felé tett gesztusnak tud be a Zoom.hu-nak nyilatkozó Krausz Péter, a Policy Agenda vezető elemzője.

„Kijelölte a külpolitikai prioritásokat; Németország, Oroszország és Törökország említésével azt jelezhette, Putyinnal és Erdogannal meg szeretné tartani a jó kapcsolatot, Angela Merkellel pedig ennek helyreállítására törekszik, emelte ki Krausz Péter. A médiafoglalásról, a média átpozicionálásáról lezárt folyamatként beszélt, ellenben úgy tűnik, a kormányfő megértette az egészségügyi reform szükségességét, az oktatás azonban nem került terítékre.”

Fiókban az illiberalizmus, előtérben az Európai Unió

Fiókban az illiberalizmus, előtérben az Európai Unió „A kormányfő beszédének fogalomtárából kikerült az illiberális állam, és a helyét elfoglalta a kereszténydemokrácia. Ezt mindenképpen az uniós partnerek felé tett gesztusnak, annak tudom be, hogy Orbán Viktor nemrég Brüsszelben járt - mondta a Zoom.hu-nak Orbán Viktor negyedik beiktatási beszédéről Krausz Péter, a Policy Agenda vezető elemzője.

Irányvonal

Szocialista ballépések.

Új szelek fújnak, az MSZP előtt nincs más út, mint egy baloldali fordulat, amit leginkább Mesterházy Attila vezetésével tartanak elképzelhetőnek a Magyar Hírlap Online pártbéli forrásai.

„A személyi kérdéseknél is nehezebb és bizonytalanabb az irányvonal – hallottuk. Mindenekelőtt a Gyurcsányhoz, így a DK-hoz, a Párbeszédhez és a Jobbikhoz fűződő viszony. Kunhalmi – jegyezték meg informátoraink – afféle Gyurcsány-rajongóként újra egy nagy közös baloldali pártról álmodik, Szanyi viszont leginkább a Lipótra küldené a bukott kormányfőt, a Jobbikkal pedig semmilyen együttműködést nem tud elképzelni. Az ideológiai falak lebonthatatlanok – így az érv.”

Fordulatos elnöki casting az útkereső szocialistáknál

Bár a neve hivatalosan még nem merült fel, a legtöbben Mesterházy Attilát látnák szívesen a pártelnöki székben a szocialistáknál - értesültünk. Kunhalmi Ágnest mint a legesélyesebb elnökhelyettest emlegették forrásaink. Ha így történne, Molnár Zsolt lenne az MSZP új fővárosi elnöke.

Nyájimmunitás

Az oltásellenesség átka.

Hiába hittük, hogy védve vagyunk korábbi évszázadok rettegett járványaitól, a kanyaró épp most tér vissza Európába, az oltásellenesség az egész társadalmat veszélyezteti – mutatja be az MTA legújabb kezdeményezése alapján a 24.hu.

„Azokat, akik saját döntésük alapján nem adatják be a védőoltást, csak a nyájimmunitás védheti meg. Ez azt jelenti, hogy ha sokan be vannak oltva, akkor a kór hiába üti fel a fejét, nem tud terjedni, nem képes járványt kialakítani. Mint az erdőkben látható irtások, amelyek sávokban haladnak a fák között azért, hogy az esetleges erdőtűz terjedését megakadályozzák. Ezért kijelenthetjük: aki tévhiteknek, tudatlanságból eredő pletykáknak bedőlve nem adatja be gyermekének a védőoltásokat, nemcsak az ő életével játszik, de az egész társadalmat veszélyeztetheti.”

Harcba indul az MTA: a védőoltások az első célpont

A Magyar Tudományos Akadémia közgyűlése hétfőn adott zöld utat az MTA által támogatott új, elsősorban laikusoknak, tanároknak, újságíróknak szánt weboldalnak. A tudomány.hu fő célja az áltudományok elleni küzdelem. Ennek jegyében havonta más és más, a közvéleményt megosztó, vitatott témát dolgoznak fel közérthető stílusban és emészthető terjedelemben a terület szakértői.

Eufória

Az úszócsillag függősége.

Szilágyi Liliána Eb-ezüstérmes úszónő a teljesítménykényszer és az ebből fakadó stressz miatt majd tíz éven át volt bulimiás – árulja el a Lokál Online-nak.

„Függő voltam, mint egy dohányos vagy drogos. Szükségem volt a hányásra, hiszen rövid távon mámorban, eufóriában úsztam tőle. Aztán persze ahogy egy dohányos sem élvez minden szál cigarettát, én sem élveztem már minden alkalmat. Ahogy éltem, az szépen lassan felemésztett, muszáj volt változásra bírnom magam, különben meghaltam volna – árulta el Liliána, akinek a gyógyuláshoz vezető úton elsőként a problémája súlyát kellett felismernie.”

Szilágyi Liliána: Függő voltam, mint egy drogos

Szilágyi Liliána, Eb-ezüstérmes úszónő a teljesítménykényszer és az ebből fakadó stressz miatt majd tíz éven át volt bulimiás. A 21 éves sportoló a Lokálnak elárulta: versenyeken sem tudta magát türtőztetni, közvetlenül a 2017-es vb 200 méteres pillangóúszás döntője előtt is meghánytatta magát.

Természetesen

Gyümölcsöző Meki.

Fontos változást jelentett be a magyar McDonald's – elemez az Origo.hu.

„A magyarországi lánc számos pontban élen jár a globális vállalások teljesítése terén, mindezzel összhangban pedig most a gyermekeknek szánt menü további kiegészítéséről döntött. Ez azt jelenti, hogy az idén 30. évfordulóját ünneplő hazai hálózat éttermeiben az eddig három elemet tartalmazó Happy Meal menü egy negyedik elemmel, gyümölcspürével is bővül. Az ismert és népszerű hazai gyümölcspüré C- és D-vitaminokban gazdag, és 100 százalékban természetes összetevőkből, gondosan válogatott gyümölcsökből, tartósítószer és aromák nélkül készül.”

Fontos változást jelentett be a magyar McDonald's

A Happy Meal továbbfejlesztésére tett globális vállalása részeként a McDonald's Magyarországon is módosítja a gyermekeknek szánt menüajánlatát - áll a gyorsétteremlánc közleményében. Mostantól 100 százalékos gyümölcstartalmú püré is kerül a dobozba. A vállalat nemzetközi központja által idén év elején bejelentett stratégiai célok megvalósításában eddig is élen járó hazai gyorsétteremlánc új elemmel egészíti ki a Happy Meal menüt.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/52456/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.05.23. 05:20
Jobbikos remegés, összekukázott baloldal, démonizált versengés, rossz alkuk, zátonyra futott szexuális kódok és döbbenetes seggfejek szerdai online lapszemlénkben.

Árokba borult egy menetrend szerinti busz a 62-es úton, sok a sérült

2018.05.22. 12:05
Árokba borult egy menetrend szerint közlekedő távolsági autóbusz a 62-es úton, Székesfehérvár közelében, Börgöndpusztánál. Az elsődleges információk …

Blogstar kávéház

2018.05.22. 03:50
A Jobbik szadeszes köntöse, az MSZP haláltusája, a kínai férfiak kínjai, egy négylábú trófeamentő és Zoltán Erika csodás újjászületése keddi online lapszemlénkben.

Vihar, eső, szél: nem lesznek kellemesek a következő napok

2018.05.21. 14:15
Elég cudar idők jönnek a következő napokban, már ami az időjárást illeti. Lesz itt minden: heves esőzés, zivatar, viharos széllökés.

Megszületett Orbán Viktor második unokája

2018.05.21. 10:55
A miniszterelnök Facebookon jelentette be a hírt.

Blogstar kávéház

2018.05.21. 00:00
Kifulladó tüntike, felpofozott Jobbik, kiröhögött Momentum, egy úszó atomerőd és a szuperszexi Zimány Linda hétfői online lapszemlénkben.

Grezsa István: A határon túl van a nemzeti aranytartalék

2018.05.20. 14:00
A Kárpátaljáért is felelős kormánybiztos a Blogstarnak adott pünkösdi interjúban meglepő kijelentéseket tesz: a 2004. december 5-i népszavazásnak voltak pozitív hozadékai …

Blogstar kávéház

2018.05.20. 03:05
Hamisított migránsbűnözés, brüsszeli kullancsstop, Sarka Kata lelki oldala, Kállay-Saunders András és Tolvai Reni örök szerelme vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.05.19. 03:55
Európa gyávasága, szoci kiüresedés, jobbikos fogalmatlanság, Weisz Fanni igenje és Stollár Fanny udvarlói szombati online lapszemlénkben.

Magyar hegymászónő ért fel az Everest csúcsára

2018.05.18. 18:45
Németh Alexandra ezzel a második magyar nő, aki a Mount Everest 8848 méterét meghódította.

Ezeket a cikkeket olvastad már?