Blogolj!

Blogstar kávéház

Állásfoglalás

Massza vagy szuverenitás.

Az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója a Hirado.hu-nak azt elemzi, az európai parlamenti választáson az amerikai mintájú Európai Egyesült Államokat létrehozni kívánó erők és a nemzetek Európájának képviselői között zajlik majd a harc.

„Az európai politikában egészen más szelek fújnak, sokan úgy gondolják, hogyha nem sikerül átvinni a dublini reformot, valamint a következő költségvetést a parlamenti választásokig, akkor alapvetően újra kell gondolni az egészet, hiszen nem lesz meg hozzá a politikai támogatás az európai intézményekben sem – magyarázta. Kovács István összegezte: az elkövetkező egy év rendkívül izgalmas lesz, a kampánytémák várhatóan összemosódnak majd az egyébként is legrelevánsabb témákkal, és végre mindenkinek egyértelműen állást kell foglalnia a migráció kérdésében, a szuverenitás kérdésében és a költségvetés kérdésében is.”

A választásig egyértelműen állást kell foglalniuk az EP politikusainak

Egy év múlva választanak parlamentet az Európai Unió polgárai. Szinte biztos, hogy a kampányt a föderalizmus, a szuverenitás és a migráció hívószavak határozzák majd meg. Az Európai Unió legfőbb szerveiben, az Európai Parlamentben és az Európai Bizottságban már most is folyik a küzdelem az unió hatáskörét növelő, a tagállamok szuverenitását korlátozni akaró, végső soron amerikai mintájú Európai Egyesült Államokat létrehozni kívánó erők és a nemzetek Európájának képviselői között.

Szálak

Vona, a háttérember.

Gyöngyösi Márton, az új frakcióvezető Afganisztánban és Irakban járt iskolába, és hódolt már a Korán előtt, így az Origo.hu szerint a Jobbik elnökválasztásának az a tétje, a muszlim szárny végérvényesen győzedelmeskedik-e...

„A csak látszólag félreállt Vona Gábor a háttérből továbbra is éppúgy irányítja a szálakat, mint korábban. Ennek egyértelmű bizonyítéka, hogy az új parlamenti frakció élére az ugyancsak iszlámrajongó, amúgy a zsidókat korábban listázni akaró Gyöngyösi Mártont állította.”

Hétvégén eldől: muszlim párttá válik-e Jobbik

Győz-e a muszlim-szárny a Jobbik hétvégi kongresszusán? Gyöngyösi Márton, az új frakcióvezető Afganisztánban és Irakban járt iskolába, és hódolt már a Korán előtt. A Jobbikban úgy tűnik, már-már követelmény a muszlim-szimpátia. Vona Gábor a háttérből mozgatja a szálakat. A Jobbik hétvégi tisztújító kongresszusának tétje, hogy marad-e a Vona-féle irányvonal, így a többször is deklarált muszlim-barátság, a kritikátlan iszlám-rajongás.

Puccsparti

Karácsonyi elvtársiasság.

Immár a sokadik alkalommal elégedetlenek a polgármesterrel a zuglói baloldal képviselői, akik a Magyar Hírlap Online szerint bármilyen eszközt bevethetnek Karácsony Gergely megbuktatásáért.

„Zuglói forrásunk szerint azonban inkább azért alakulhatott ki feszültség, mert a szocialisták csalódottak amiatt, hogy Karácsony nem veszi át parlamenti mandátumát, hanem továbbra is polgármesterként kíván dolgozni. A helyi MSZP vezető politikusai ugyanis abban reménykedtek, hogy a polgármester beül a parlamentbe, és az időközi választáson az ő jelöltjük kerülhet a helyére. Még májusban dönt arról a Párbeszéd, hogy átveszi-e valamelyik politikusa Karácsony helyét a parlamentben, és ha igen, ki lesz az. A Hvg MSZP-s forrása közölte, frakciójuk nem kezdeményezte a feloszlatást, de ha Karácsony nem marad a parlamentben, bármi előfordulhat.”

Karácsonyt elvtársai puccsolnák meg

Lapunk információi szerint a zuglói MSZP-sek csalódottak amiatt, hogy a pártjuk miniszterelnök-jelöltjeként mandátumot szerzett kerületi polgármester, Karácsony Gergely nem ül be a parlamentbe. A szocialista frakció állítólag a képviselő-testület feloszlatásával szabadulna meg Karácsonytól, mert bízik benne, hogy az időközi választáson az ő jelöltje nyerne.

Kényszer

Felcsúti Iniesták.

Felcsúton volt játékos egy momentumos politikus, Nagy Károly, de a Puskás Akadémia megsértődött rá nyilatkozatai miatt, és nem mehet az öregdiákok találkozójára – vázolja a 444.hu.

„Szerinte alapvető problémák vannak a felcsúti neveléssel. Azon kívül, amit a műsorban is említett, hogy azok kerülhetnek be a csapatba, akik fizikálisan fejlettebbek a kortársaiknál, így például Iniestának esélye sem lett volna Felcsúton, szerinte megkérdőjelezhető több edző képessége is, emiatt sem működik a játékosok képzése. Ráadásul a magyar akadémiák a nekik jutó rengeteg tao-pénz miatt egyáltalán nincsenek rákényszerítve arra, hogy a kinevelt játékosok eladásából tartsák fent magukat.”

Felcsúton volt játékos a momentumos politikus, de a Puskás Akadémia megsértődött rá, és nem mehet az öregdiákok találkozójára - 444

„Meghívásunkat nem áll módunkban fenntartani" - ezt az üzenetet kapta Nagy Károly a Puskás Akadémiától. Az esemény, amire előbb meghívták, majd visszamondták a részvételét, egy öregdiák találkozó volt. Nem azért alakult így, mert kiderült, hogy összekeverték egy másik Nagy Károllyal. Valóban ő az, aki öt évig játszott Felcsúton, ebből egy évig teljes jogú akadémista volt (nem költözött be, közel laktak).

Évszakok

Magyar tengerre, magyar!

Megújul a Balaton: több százmilliárdból fejlesztik a magyar tenger környékét – mutatja be a Blikk Online.

„A kormány összesen 360 milliárd forintot különített el balatoni fejlesztésre, ebből 30-100 millió forintot kapnak a települések attól függően, hogy hány strandon és milyen fejlesztéseket terveztek – kezdte Balassa Balázs, a Balatoni Szövetség elnöke. – A strandok szárazföldi és vízi élményelemekkel bővülnek, játszótereket újítanak fel, csúszdákat, felfújhatós ugrálókat építenek. Szigligeten új vizes- és wellnessblokkokat téliesítettek, Csopakon mozgáskorlátozottak részére zuhanyzókat alakítottak ki. Jövőre valósul meg több kikötő, kerékpárút és víziflotta fejlesztése, további élményelemek létrehozása, illetve a térség négy évszakossá tétele – fejtette ki Balassa.”

Megújul a Balaton: több százmilliárdból fejlesztik a magyar tenger környékét

A térség fejlesztésére több százmilliárd forintot költenek, hogy mind a magyaroknak, mind pedig a külföldieknek vonzó úti cél legyen. A beruházások mellett idén is számtalan programmal, koncerttel, fesztiválokkal, gasztronómiai eseményekkel várják a magyar tengernél kikapcsolódni vágyókat.

Terrorzavar

Amerikai pénzpumpa.

Az Egyesült Államok hadserege továbbra is elkötelezett a libanoni hadsereg támogatása mellett, dacára annak, hogy a terroristaként számon tartott Hezbollah síita mozgalom és szövetségesei a parlamenti mandátumok több mint felét szerezték meg a választáson – így a 24.hu.

„Rebecca Rebarich, a Pentagon szóvivője pénteken kijelentette: az Egyesült Államok továbbra is elkötelezett Libanon szuverenitása, stabilitása, biztonsága, állami intézményei, köztük az állam professzionális, többfelekezetű, illetve kizárólagos legitimitással bíró fegyveres erejét képviselő Libanoni Fegyveres Erők mellett. Hangsúlyozta: Washington és Bejrút közös célja, hogy a libanoni fegyveres erőket 'a libanoni szuverenitás kizárólagos védelmezőjévé' építsék ki.”

A Pentagont kivételesen nem zavarják a terroristák

Bár az oltásellenes hangulat hazánkban lecsengőben van, az iskolai oltóprogram kezdetekor nagy harcot kellett vívni az oltásellenesekkel - mondták a 24.hu-nek szakértők. Pedig az oltóprogramoknak köszönhetően a fiatal magyar lányoknál a méhnyakrák kockázata mára szinte a nullára csökkent.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/52492/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.05.23. 05:20
Jobbikos remegés, összekukázott baloldal, démonizált versengés, rossz alkuk, zátonyra futott szexuális kódok és döbbenetes seggfejek szerdai online lapszemlénkben.

Árokba borult egy menetrend szerinti busz a 62-es úton, sok a sérült

2018.05.22. 12:05
Árokba borult egy menetrend szerint közlekedő távolsági autóbusz a 62-es úton, Székesfehérvár közelében, Börgöndpusztánál. Az elsődleges információk …

Blogstar kávéház

2018.05.22. 03:50
A Jobbik szadeszes köntöse, az MSZP haláltusája, a kínai férfiak kínjai, egy négylábú trófeamentő és Zoltán Erika csodás újjászületése keddi online lapszemlénkben.

Vihar, eső, szél: nem lesznek kellemesek a következő napok

2018.05.21. 14:15
Elég cudar idők jönnek a következő napokban, már ami az időjárást illeti. Lesz itt minden: heves esőzés, zivatar, viharos széllökés.

Megszületett Orbán Viktor második unokája

2018.05.21. 10:55
A miniszterelnök Facebookon jelentette be a hírt.

Blogstar kávéház

2018.05.21. 00:00
Kifulladó tüntike, felpofozott Jobbik, kiröhögött Momentum, egy úszó atomerőd és a szuperszexi Zimány Linda hétfői online lapszemlénkben.

Grezsa István: A határon túl van a nemzeti aranytartalék

2018.05.20. 14:00
A Kárpátaljáért is felelős kormánybiztos a Blogstarnak adott pünkösdi interjúban meglepő kijelentéseket tesz: a 2004. december 5-i népszavazásnak voltak pozitív hozadékai …

Blogstar kávéház

2018.05.20. 03:05
Hamisított migránsbűnözés, brüsszeli kullancsstop, Sarka Kata lelki oldala, Kállay-Saunders András és Tolvai Reni örök szerelme vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.05.19. 03:55
Európa gyávasága, szoci kiüresedés, jobbikos fogalmatlanság, Weisz Fanni igenje és Stollár Fanny udvarlói szombati online lapszemlénkben.

Magyar hegymászónő ért fel az Everest csúcsára

2018.05.18. 18:45
Németh Alexandra ezzel a második magyar nő, aki a Mount Everest 8848 méterét meghódította.

Ezeket a cikkeket olvastad már?