Blogolj!

Kövér László: intelligens játékosok kellenek, nem bal bunkók

Kövér László jól ismeri Orbán Viktor miniszterelnököt, így egyáltalán nem lepődött meg azon, hogy a kormányfő 2030-ig tervez. Sőt szerinte az a legnagyobb baj Európában, hogy kevés az ilyen bátran és hosszútávra előre gondolkodó politikus.

Fotó: MTI

A házelnök szerint nem lesz markáns változás a kormányzás stílusában: "A miniszterelnök kivételes képességű személyiség, aki nem tud mást adni, mint önmagát" - mondta az MTI-nek adott interjújában Kövér László. Hozzátette, maga is kíváncsian várja, hogy a miniszterelnöki megnyilatkozásokban megjelenő, a kormányfői irányítói és vezetői szerepkör közötti különbségtétel mit jelent.

"Abban viszont mindenki biztos lehet, hogy Orbán Viktor továbbra is domináns, vagy az eddigieknél még dominánsabb szereplője lesz a kormányzatnak." 

Kövér László beszélt arról is, hogy szerencsés lenne, ha a kormány és az ellenzék konszenzust tudna kialakítani néhány kérdésben.

"Erről álmodom, erre vágyakozom, és aztán soha nem érkezik el az a pillanat, hogy ilyet lehet találni" - mondta. Szerinte, ha az elmúlt 28 év legsúlyosabb válságainak egyikében,

a migránskrízisben sem sikerült egyetértést kialakítani, még a Jobbikkal sem, amely "fél téglával a mellét döngetve magát a legnemzetibb erőnek titulálta",

akkor nem biztos, hogy reális erről beszélni. Ugyanakkor Kövér László szerint az ország szuverenitása az a kérdés, amelynek megvédésében össze kell fogni: "Aki ezt aláássa külső fórumokon, az egyszerűen hazaáruló, akkor is, ha ez adott esetben csak egy erkölcsi minősítés, és nem lehet mellé jogi szankciót fűzni."

A családok támogatásával kapcsolatban Kövér László elmondta, hogy értékelése szerint az elmúlt nyolc évben a kormány mindent megtett, ami emberi mértékkel mérve megtehető, hiszen Európában a GDP-hez mérten Magyarország költi a legtöbbet családtámogatásra. Azt is mondta, hogy a következő négy évben a családtámogatási intézményrendszer teljes kiépítését befejezik.

Fotó: MTI

"Innen kezdve az a legnagyobb kérdés, hogy el lehet-e érni egy, a gyermekvállalást, a családalapítást a társadalom értékrendjében a megfelelő helyre tévő mentális fordulatot. Lelki, szellemi változás nélkül nem lehet a demográfiai kérdést megoldani. Ebben az ellenzéki pártok, rosszul felfogva a saját szerepüket, súlyos károkat okoztak az elmúlt nyolc esztendőben is. Hazugság, hogy Magyarországról menekülniük kell a fiataloknak.

Kövér László szerint a társadalom kettéosztottságának fenntartása a választások után is célja a kormánypártokkal szemben álló hazai és nemzetközi erőknek.

"Csakhogy egyre jobban látszik, hogy a fagyi visszanyal vagy a kígyó a farkába harap, mert már olyan transzparensek is megjelennek a tüntetéseken az Orbán takarodj! mellett, hogy az ellenzék is takarodjon. Az ellenzéki tábor intellektuálisan üres, morálisan értékelhetetlen, szervezetileg pedig egyszerűen nem létezik." 

Az ellenzéknek azt tanácsolta a fideszes politikus, hogy ne csak sportszerűtlen belemenésekkel akarjon meccset nyerni. "Edzeni kell, készülni kell, taktikát kell kidolgozni,

nem baj, ha a pályán intelligens játékosok is játszanak, nem pedig - hogy a lelátók szóhasználatával éljek - minden poszton egy bal bunkó áll" - fogalmazott.

Kövér László elmondta, hogy még az év vége előtt elkészül az Országgyűlés új irodaháza a Kossuth téren és a házelnöki rezidencia a Parlament mellett, a Balassi Bálint utcában. Utóbbival kapcsolatban elmondta, hogy életvitelszerűen nem kíván az agglomerációban lévő családi otthonából oda költözni, legfeljebb reprezentációs célokra használja majd. Az év végéig a Miniszterelnökség is kiköltözik a Parlamentből, és ezzel az épület - negyvenkét év kommunizmus, és az Országházat terhelő örökségének huszonnyolc éve után - egyre inkább visszanyeri a Steindl Imre által megálmodott funkcióját.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/52502/pics/lead_800x600.jpg
családpolitika,ellenzék,Jobbik,Kövér László,migráció,Most,Orbán Viktor,tüntetés
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Orbán: Magyarország elkötelezett a terrorizmus elleni harc mellett

2019.04.22. 05:45
A magyar miniszterelnök a kereszténységet ért súlyos Srí Lanka-i merényletre reagált.

Védelmi együttműködésről is tárgyal Szerbiában Orbán Viktor

2019.04.14. 20:00
Emellett az Alföldet érintő közös közlekedési nagyberuházások is szóba kerülnek majd a hétfői csúcstalálkozón.

A Fidesz nyerte az EP-választás első felvonását

2019.04.08. 09:20
Az ellenzék május 26-án vághat vissza a vereségért.

Konzervatív álarcban folyik a keresztény kultúra önfelszámolása

2019.04.08. 05:55
A háttérben valójában a liberalizmus gonosz aknamunkáját figyelhetjük meg.

Nem működik Európában a dzsihádisták kiszűrése?

2019.04.08. 05:50
Továbbra is előfordul, hogy terroristák kapnak menedékjogot és névtelen bankkártyát a kontinensen.

Rendőrökre támadtak a Görögországban gyülekező migránsok

2019.04.05. 06:05
Robbanásveszélyes a helyzet: többször összecsaptak a migránsok a rendőrökkel Görögországban, a szerveződő bevándorlókaraván helyszínén.

Ellenzéki összefogás: Újpesten máris eldőlt az első dominó

2019.03.27. 17:05
A szivárványos összellenzéki koalíció polgármesterjelöltje, Szalma Botond bejelentette visszalépését.

Orbán: mutassuk meg Brüsszelnek május 26-án!

2019.03.24. 09:45
Magyarországon ugyanis az történik, amit a magyar emberek akarnak, és nem Brüsszelben fogják mindenfajta, éppen balra húzó pártok meg Soros György-féle szervezetek irodáiban eldönteni, mit tegyünk …

Orbán Viktor: a magyarok erkölcsi fölényben vannak a nyugatiakkal szemben

2019.03.24. 05:40
A miniszterelnök szerint Nyugat-Európát a balliberális „soft power” uralja, melynek megítélése szerint az erős politikus pedig rossz, és minden …

Brexit: egymillióan tüntettek az új népszavazásért

2019.03.24. 05:30
Az utóbbi másfél évtized legnagyobb tömegtüntetése volt szombaton Londonban. A résztvevők a brit EU-tagságról szóló újabb népszavazás kiírását követelték.

Ezeket a cikkeket olvastad már?