Blogolj!

Blogstar kávéház

Társasjáték

Szelíd biztatás.

„Nem szólunk bele, ki milyen magánéleti döntéseket hoz. Pusztán elismerjük a gyermekvállalás szolgálatát” – a kormányzati családpolitikáról beszél a Mandiner.hu-nak adott interjúban Novák Katalin államtitkár.

„Az első és legfontosabb természetesen, hogy meglegyen a megfelelő társ. Amíg ez nincs meg, addig nem lehet senkit sem gyermekvállalásra biztatni. A helyzet azonban az, hogy sokszor a stabil kapcsolat ellenére sem mernek a fiatalok belevágni a családalapításba. Magyarországon ma már több a diplomás nő, mint a férfi. Rengeteg fiatal nő érzi azt, hogy ha már éveket invesztált a tanulmányaiba, jó lenne végre kamatoztatni a megszerzett tudást, elindulni a munkaerőpiacon. Hogy fér ebbe bele a gyermekvállalás?”

Nem kényszerítünk, csak elismerünk és támogatunk! - Novák Katalin a családpolitikáról | Mandiner

„Nem szólunk bele, ki milyen magánéleti döntéseket hoz. Pusztán elismerjük a gyermekvállalás szolgálatát" - mondja a családpolitikáról Novák Katalin. A Fidesz-alelnöke, az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerint szó sincs kényszerítésről, csak támogatásról. Novák hangsúlyozza: minden lehetséges fronton segíteni kell a fiatalokat. Interjúnk.

Szlogen

Eső utáni köpönyeg.

Az Együttről, az ellenzék kudarcáról és a pénzgyűjtő kampányról is vall Juhász Péter lemondott elnök, akit a Magyar Narancs Online faggat.

„Szél Bernadett soha semmilyen levelemre nem válaszolt, telefonhívást sem viszonzott. Vállalhatatlan, amit az LMP csinált, a belső feszültségekből is látszik, hogy sokaknak nem tetszett. Örülök, ha Szél Bernadett most nyitni akar, de ez eső után köpönyeg. Egy éve senkinek nem lett volna baja azzal, ha az LMP dominálja az új pólust, ma ezek egy bukott párt bukott politikusának szólamai, politikai szlogenek. Mit érünk azzal a következő négy évben, ha most nyit az új pólus pártjai felé?”

Morálisan végig helyes döntéseket hoztunk - Juhász Péter az Együttről, az ellenzék kudarcáról és a pénzgyűjtő kampányról

Nem érte el az 1 százalékos listás támogatottságot, így vissza kell fizetnie az Együttnek az állami kampánytámogatást. Az adománygyűjtés jól halad, ami Juhász Péter lemondott elnök szerint a közösség morális tartásának köszönhető. Mégsem javasolja, hogy pártként folytassák, máshogyan küzdene az Orbán-rendszer ellen.

Ellenőrzés

Gonosz tejszennyezés.

A Népszava Online arról ír, hogy vizsgálatot indított a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szennyezett tejtermékek miatt, mert egyes üzletláncok bizonyos UHT termékeit szándékosan szennyezhette valaki.

„Az ügyben a nyomozóhatósági vizsgálat folyamatban van, a Nébih addig, amíg a szándékosság nem zárható ki, a problémát súlyosnak tekinti. Felhívták a vásárlók figyelmét arra, hogy a tejtermékek esetében fokozottan figyeljenek a csomagolás sértetlenségére, és csak ennek ellenőrzése után vásárolják meg, illetve fogyasszák el az adott élelmiszert.”

Titokzatos gonosz szennyezi a különböző tejeket

Vizsgálatot indított a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szennyezett tejtermékek miatt, mert egyes üzletláncok bizonyos UHT termékeit szándékosan szennyezhette valaki; egyben a hivatal arra kéri a fogyasztókat, hogy vásárláskor minden esetben ellenőrizzék a termékek csomagolásának sértetlenségét. A Nébih közleményében ismerteti: az ügyfélszolgálatra bejelentés érkezett arról, hogy több üzletlánc csomagolt termékei esetében, feltehetően gazdasági kár okozása miatt, szennyezés történhetett.

Csatlakozás

Hasít a diákmunka.

A diákok többsége manapság már nem kifejezetten csak a pénzkereset miatt vállal munkát, hanem a szakmai tanulmányaik, a nyelvtanulás lehetősége is közrejátszik – elemez a Hirado.hu-nak a MÜISZ Iskolaszövetkezet marketingvezetője.

„Másody Szabolcs hangsúlyozta, hogy a munkaadók egyre inkább kezdik felfedezni a gyakornoki programban rejlő lehetőségeket, és az abban részt vevő diákokra, hallgatókra potenciális jövőbeli munkatársként tekintenek. Mit mondta, ma már nem ritka, hogy a gyakornoki program letelte után akár ösztöndíjjal is segítik a fiatalokat a tanulmányaik elvégzésében, hogy azt követően munkatársakként csatlakozzanak az adott vállalathoz.”

Számos lehetőség közül válogathatnak a nyári munkát kereső diákok

Még javában zajlanak az érettségik, és hamarosan kezdődik a vizsgaidőszak a felsőoktatásban, de annak, aki megfelelő munkát szeretne a nyárra, érdemes már most körülnéznie. Van, akinek a pénzkereset, másnak a tapasztalatszerzés vagy a rugalmasság fontos.

Hűsölés

Izzadó vízilovak.

Ez a párás meleg már a vízilovaknak is sok, érthető, hogy kidőlt az időjárástól Broutille és egyéves borja, Picur a Nyíregyházi Állatparkban – derül ki a Blikk Online cikkéből.

„Azért nem hűsölnek inkább a vízben, mert ők törpevízilovak. Nem csak abban különböznek testesebb, soktonnás rokonaiktól, hogy mindössze 300 kilósra híznak, de még csak nem is kedvelik annyira a vizet, hanem előszeretettel időznek a szárazföldön. Picur is ezt teszi mamájával, akit követ mindenhova, noha már nem szopik, hanem a növényi táplálékát fogyasztja.”

Kidőltek a vízilovak ebben a melegben a Nyíregyházi Állatparkban

Nyíregyháza - Ez a párás meleg már a vízilovaknak is sok, érthető, hogy kidőlt az időjárástól Broutille és egyéves borja, Picur a Nyíregyházi Állatparkban. Azért nem hűsölnek inkább a vízben, mert ők törpevízilovak. Nem csak abban különböznek testesebb, soktonnás rokonaiktól, hogy mindössze 300 kilósra híznak, de még csak nem is kedvelik annyira a vizet, hanem előszeretettel időznek a szárazföldön.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/52536/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Lehűlést, esőt és nyarat tatogat az időjárás

2019.04.23. 07:30
Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a hosszú hétvége alatt sokszor szinte nyári időnk volt, viszont a hét első munkanapjával az eső is beköszönt.

Blogstar kávéház

2019.04.23. 04:00
Orbán Viktor megtakarítása, a falusi csok piacmozgatása, Szarka Tamás kerítései, Molnár Ferenc Caramel ősrobbanása és Tatár Csilla kikapcsolódása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.22. 01:00
Orbán Viktor feltámadása, Sargentini lopása, a börtön kényszerközössége, önveszélyes alváshiány és Adele milliós kifosztása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 21:45
Szombathely ellenzékieskedése, Bangóné érett sonkája, Macron brutalitása, a Brexit törésvonalai és Kelemen Anna nyuszifülei online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.04.20. 01:50
Jézus keresztútja, Sargentini lopása, túltolt kereszténykedés, felvilágosító melegpropaganda és Mihalik Enikő meztelensége szombati online lapszemlénkben.

Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban

2019.04.19. 21:15
Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban, szerencsére senki sem sérült meg.

A Pentagon megerősítette: ismét rakétakísérletet hajtott végre Észak-Korea

2019.04.19. 07:35
Az amerikai védelmi minisztérium csütörtökön megerősítette, hogy Phenjan rakéta fegyverkísérletet hajtott végre.

Blogstar kávéház

2019.04.19. 04:20
Egészségügyi robbanásveszély, a bevándorlás Einsteinjei, turistamágnes sportesemények, Tatár Csilla fehérneműs fanatizálása és Kiss Ramóna tündérkéje pénteki online lapszemlénkben.

Lezárták az Akropoliszt, miután a héten több emberbe is villám csapott a műemléknél

2019.04.18. 20:20
A görög kulturális minisztérium csütörtöki közlése szerint elővigyázatosságból átmenetileg lezárták Athénban az …

Elhunyt Hámos László, az amerikai magyarság egyik ismert személyisége

2019.04.18. 14:30
A Magyar Emberi Jogok Alapítvány társalapítója és elnöke 68 évesen halt meg New York-ban.

Ezeket a cikkeket olvastad már?