Blogolj!

Blogstar kávéház

Kereső

Magyar exodus.

2017-ben már 610 ezer magyar élt valamelyik hazáján kívüli EU-tagországban, és bár a nettó kivándorlás lassult, a folyamat megfordulásáról nincs szó – állítja a 168 Óra Online.

„Tavaly 25 ezerrel többen vándoroltak ki, mint ahányan visszatértek Magyarországra, főleg fiatalok, a Németországban élő magyarok átlagéletkora 36,5 év. A kivándorlási kedvet csak növelheti a Fidesz április 8-i választási győzelme, amely után ijesztően megugrott azoknak a száma, akik beírták a kivándorlás szót a Google keresőjébe.”

Már több mint hatszázezer magyar él a hazáján kívül az EU-ban, tízezrével mennek el a fiatalok

2018. május 14. 19:00 - szerző: Ágoston Zoltán 2017-ben már 610 ezer magyar élt valamelyik hazáján kívüli EU-tagországban. Bár a nettó kivándorlás lassult, a folyamat megfordulásáról nincs szó - írja a Portfólió.

Hullám

A multikulturalizmus válsága.

Gallai Sándor politológus, a Migrációkutató Intézet tudományos igazgatója a Mandiner.hu-nak adott interjúban arról beszél, a migráció vesztes játszma lesz nekünk, ha a demográfiai folyamatokon nem tudunk változtatni.

„Ha valaki nagyon tágan értelmezi a válságot és visszamegy a korábbi bevándorlási hullámokhoz, akkor azt látja, hogy már azoknál sem feltétlenül volt sikeres a beilleszkedés, akik a hetvenes években érkeztek. A leszármazottaiknál – a második és a harmadik generációban – pedig sokaknál jelentkeztek olyan problémák, amelyek csalódottsághoz, kiábrándultsághoz, a kilátástalan, gyakran büntetett előéletű fiatalok körében gyakran radikalizálódáshoz vezettek. A multikulturalizmus válságban van, ugyanis a bevándorlók jelentős részét nem sikerült integrálni. Ha így nézzük, akkor egyértelmű, hogy ez egy hosszabb távon is velünk maradó probléma.”

Velünk marad a migrációs probléma - Gallai Sándor a Mandinernek | Mandiner

Vannak olyan országok, amelyek aligha bánkódnak az Európát gyengítő migrációs hullámok láttán - állítja Gallai Sándor politológus. A Migrációkutató Intézet tudományos igazgatója szerint aggasztó belegondolni, hogy jelenlegi állapotában mit tudna kezdeni az EU egy újabb nagy bevándorláshullámmal; a migráció pedig vesztes játszma lesz nekünk, ha a demográfiai folyamatokon nem tudunk változtatni.

Szüzesség

Integrált terrorizmus.

Nem volt szervezett merénylet a szombat esti párizsi késes támadás, ugyanakkor a merénylő látszólag integrálódott, de valamiért mégis fundamentalistává, majd terroristává vált – elemez a Hirado.hu cikkében Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő.

„Emlékeztetett, hogy a 21 éves támadó nyolc éve kapott francia állampolgárságot, és látszólag vagy ténylegesen is integrálódott, de valamiért mégis fundamentalistává, majd terroristává vált, ami az elmúlt évek tapasztalatai szerint sajnos nem egyedi eset. Gyarmati István úgy látja, hogy a férfinak vélhetően a földi életben voltak problémái, és menekülésnek látta ezt az utat. Mint fogalmazott: perspektívát jelenthet számára, hogy a mennyországba jut, és ott több tucat szűz vár rá, amennyiben valóban hisz a radikális mecsetekben elhangzó szónoklatokban.”

Szakértő: Az amerikai nagykövetség Jeruzsálembe költözése miatt nem fog növekedni a terrorizmus

A Trump-adminisztráció nagy vihart kavaró lépése nem fogja növelni a terrorizmust - véli Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő. A párizsi késes támadás kapcsán megjegyezte, hogy a merénylő látszólag integrálódott, de valamiért mégis fundamentalistává, majd terroristává vált. Nem volt szervezett merénylet a szombat esti párizsi késes támadás - mondta Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Elmebaj

A migránsok művészete.

A klisék adják az Eszeveszett esküvő cím francia film, sőt vígjáték dramaturgiai gerincét, az alkotás lényege, hogy a tiszta lelkű bevándorlók tudják csak megmenteni a világot – az Origo.hu kritikája.

„Szóval megkapjuk ám a balliberális értelmiség minden kötelező közhelyét attól kezdve, hogy egy migráns, ha nem agysebész, akkor művész, odáig, hogy a nyugati civilizáció elmebajos világát csak a tiszta lelkű bevándorlók tudják megmenteni. Éppen ezért a filmben a két tamil szakács a rezonőr, vagyis időnként tamil nyelven kommentálják, ami éppen történik, vagyis értetlenül csóválják a fejüket, hogy minek bonyolítják túl ilyen ideg- és agybajos módon az életüket ezek a nyugat-európaiak.”

Eszeveszett: A tiszta lelkű bevándorlók tudják csak megmenteni a világot

Klasszikus francia propagandafilm. Egy újabb. Aki követi az életmódcsatornák és kereskedelmi adók áldokumentarista, ál-reality show-it és vetélkedőit, tévedhetetlenül tudja, mely foglalkozás trendi éppen. Az elmúlt egy-két évben az új sztár egyértelműen a szakács, bocsánat, a chef, mert úgy mégis előkelőbb, ha tetszik, a chef az „újragondolt" szakács, ahogy egy magára valamit is adó étterem ma már a paprikás krumplit is „újragondolja", mintha attól automatikusan finomabb lenne, pedig általában nem, sőt.

Élmény

Fanni formája.

Megmutatta bikinis alakját Weisz Fanni – örömködik a Blikk Online.

„Weisz Fanni örömteli élményt osztott meg a közösségi oldalán. A modell a kiskunmajsai csúszdaparkban mulatott, ahonnan – követői örömére – egy bikinis fotót is posztolt. Fanni remek formában van, nem csoda, hogy rajongói elhalmozták bókokkal a kép láttán.”

Szexi: megmutatta bikinis alakját Weisz Fanni - fotó

Weisz Fanni örömteli élményt osztott meg a közösségi oldalán. A modell a kiskunmajsai csúszdaparkban mulatott, ahonnan - követői örömére - egy bikinis fotót is posztolt.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/52621/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.05.23. 05:20
Jobbikos remegés, összekukázott baloldal, démonizált versengés, rossz alkuk, zátonyra futott szexuális kódok és döbbenetes seggfejek szerdai online lapszemlénkben.

Árokba borult egy menetrend szerinti busz a 62-es úton, sok a sérült

2018.05.22. 12:05
Árokba borult egy menetrend szerint közlekedő távolsági autóbusz a 62-es úton, Székesfehérvár közelében, Börgöndpusztánál. Az elsődleges információk …

Blogstar kávéház

2018.05.22. 03:50
A Jobbik szadeszes köntöse, az MSZP haláltusája, a kínai férfiak kínjai, egy négylábú trófeamentő és Zoltán Erika csodás újjászületése keddi online lapszemlénkben.

Vihar, eső, szél: nem lesznek kellemesek a következő napok

2018.05.21. 14:15
Elég cudar idők jönnek a következő napokban, már ami az időjárást illeti. Lesz itt minden: heves esőzés, zivatar, viharos széllökés.

Megszületett Orbán Viktor második unokája

2018.05.21. 10:55
A miniszterelnök Facebookon jelentette be a hírt.

Blogstar kávéház

2018.05.21. 00:00
Kifulladó tüntike, felpofozott Jobbik, kiröhögött Momentum, egy úszó atomerőd és a szuperszexi Zimány Linda hétfői online lapszemlénkben.

Grezsa István: A határon túl van a nemzeti aranytartalék

2018.05.20. 14:00
A Kárpátaljáért is felelős kormánybiztos a Blogstarnak adott pünkösdi interjúban meglepő kijelentéseket tesz: a 2004. december 5-i népszavazásnak voltak pozitív hozadékai …

Blogstar kávéház

2018.05.20. 03:05
Hamisított migránsbűnözés, brüsszeli kullancsstop, Sarka Kata lelki oldala, Kállay-Saunders András és Tolvai Reni örök szerelme vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.05.19. 03:55
Európa gyávasága, szoci kiüresedés, jobbikos fogalmatlanság, Weisz Fanni igenje és Stollár Fanny udvarlói szombati online lapszemlénkben.

Magyar hegymászónő ért fel az Everest csúcsára

2018.05.18. 18:45
Németh Alexandra ezzel a második magyar nő, aki a Mount Everest 8848 méterét meghódította.

Ezeket a cikkeket olvastad már?