Blogolj!

Blogstar kávéház

Védelem

Orbán igazsága.

Francis Fukuyama szerint az EU válságát egyrészt a közös valuta, az euró, valamint a migrációs helyzet okozza – az egykor történelem végét és a liberális demokráciák végső győzelmét hirdető politológus friss német lapinterjúját a Mandiner.hu idézi.

„Nem szeretjük ezt hallani, mivel Orbán Viktorról van szó, de úgy gondolom, egy bizonyos ügyben igaza van: a Schengen-övezetet nem lehet fenntartani az EU külső határainak védelme nélkül, márpedig ez jelenleg nem történik meg – ad igazat a magyar kormányfőnek Fukuyama. Az pedig, hogy Görögországon és Olaszországon keresztül még mindig ennyi ember halad át, 'feszültségeket okoz és a populizmus malmára hajtja a vizet'. A világpolitikai guru zárszóként elmondja, ha ő lenne a német kancellár, Görögországnak és Olaszországnak nyújtott támogatásokkal oldaná meg a migrációs helyzetet.”

Fukuyama: Ebben igaza van Orbánnak | Mandiner

Az egykor történelem végét és a liberális demokráciák végső győzelmét hirdető politológus egy német lapinterjúban kifejti: a határvédelem kérdésében ha nem is szívesen, de a magyar kormányfőnek ad igazat. Francis Fukuyama szerint az Afrika felől érkező migráció nem a kontinens problémáira ad választ, csupán Európát képes destabilizálni.

Ellensúly

Az LMP útja.

A Hadházy Ákos helyére legnagyobb eséllyel pályázó Keresztes László Lóránt társelnökjelölt radikálisabb LMP-t szeretne, és a Zoom.hu-nak adott interjúban arról is beszél, mely politikai szervezetekkel fogna össze.

„Szövetségi politikát kell kialakítanunk egyrészt a helyi civilekkel, másrészt pedig a 21. századi pártokkal, a Momentummal, a Jobbikkal, amelyekkel ellensúlyt tudunk képezni az elmúlt évtizedek meghatározó erőihez képest. Kizárnám az együttműködésből a régi baloldali pártokat.”

LMP-elnökjelölt: „Kizárnám az együttműködésből a régi baloldali pártokat"

LMP-elnökjelölt: „Kizárnám az együttműködésből a régi baloldali pártokat" Keresztes László Lóránt válthatja Hadházy Ákost az LMP társelnöki székében. Pécsi interjúnkban a parlamenti képviselő arról beszélt, hogy radikálisabb LMP-t akar, már tervezi az első utcai akciót és szerinte az ellenzék történelmi hibát követett el a migrációs krízis kezelésekor.

Alku

Iráni atomfenyegetés.

Nógrádi Györgyi biztonságpolitikai szakértő a Hirado.hu cikkében azt fejtegeti, hogy miután az USA felmondta az iráni atomegyezményt, elképzelhető, hogy Teherén újraindítja atomprogramját, és megvan a realitása, hogy katonai beavatkozásra kerül sor,

„Irán számára az atomalku 2015-ben azt jelentette, hogy be lehet indítani végre a gazdaságot, folyik be pénz az országba, beindul a bankélet, valamint végre legálisan lehet a kőolajat exportálni. Ha viszont megint nem tud kijutni a perzsa ország nyersanyaga a világpiacra, annak rendkívül komoly politikai, gazdasági és katonai következményei lehetnek – mutatott rá a szakértő.”

Ha Európa nem tud az USA helyébe lépni, megint jöhet az iráni atom

Európa mentheti meg az iráni atomalkut az iráni külügyminiszter szerint, aki kedden Brüsszelben tárgyalt. Azt mondta, ha sikerül megegyezni, akkor gyümölcsöző kapcsolat alakulhat ki Irán és az európai országok között. De azt is megismételte, hogyha nem hozzák tető alá a megállapodást, akkor Teherán újult erővel kezd bele atomprogramjába.

Láz

Lánglelkű egyházfő.

A másfél évszázados oszmán hódoltság felszámolásában hervadhatatlan érdemeket szerzett XI. Ince pápát méltán illették a „Magyarország megmentője” címmel – olvashatjuk az Origo.hu történelmi visszatekintésében.

„A pápa által koordinált lázas diplomáciai tárgyalások eredményeként 1684. március 5-én létrejött a Szent Liga, a pápai állam, a Habsburg Birodalom, a Velencei Köztársaság és a Lengyel Királyság szövetsége a török kiűzésére, amihez később Svédország, Bajorország, a szász és barndenburgi választófejedelemség is csatlakozott, így igazi összeurópai keresztény szövetség jött létre a muszlim hódítók kisöprésére.”

A pápa, aki nélkül nem verték volna ki a muszlim hódítókat

Négyszázhét éve született Benedetto Odescalchi herceg, aki a 17. század legjelentősebb egyházfejedelmeként pénzt és energiát nem sajnálva, intenzív diplomáciai munkával hozta tető alá azt a keresztény szövetséget, amely véres harcok árán kiverte az oszmán hódítókat a Magyar Királyság területéről. A másfél évszázados hódoltság felszámolásában hervadhatatlan érdemeket szerzett XI.

Álom

A teniszász száguldása.

A sport mellett az autók szerelmese is Fucsovics Márton, a jelenlegi legjobb magyar férfi teniszező gyermekkora óta imádja a szép és gyors kocsikat, nemes egyszerűséggel „autófanatikusnak” tartja magát – derül ki a Blikk Online cikkéből.

„Gyermekkori álmom, hogy legyen egy Porschém. Nagy élményt jelentett a tesztvezetés, menyasszonyom, Anett is élvezte. Remélem, a közeljövőben hozzá tudok majd jutni ez ilyen autóhoz – tette hozzá Fucsovics Márton.”

Gyermekkori álmáról beszélt Fucsovics Márton - Igazi fanatikusnak tartja magát

Jelenleg a legújabb ötös BMW-vel jár, az 520d M Sport típusú járgány 19,5 millió forintba kerül, 7,8 másodperc alatt éri el a 100 km/órás sebességet. Ha a közlekedési szabályok engednék, akár 225-tel is száguldhatna vele, ennyi ugyanis a végsebessége. Érdekesség, hogy körülbelül ilyen gyors Fucsovics szervája is, felveszi tehát a tempót saját kocsijával...

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/52706/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.05.23. 05:20
Jobbikos remegés, összekukázott baloldal, démonizált versengés, rossz alkuk, zátonyra futott szexuális kódok és döbbenetes seggfejek szerdai online lapszemlénkben.

Árokba borult egy menetrend szerinti busz a 62-es úton, sok a sérült

2018.05.22. 12:05
Árokba borult egy menetrend szerint közlekedő távolsági autóbusz a 62-es úton, Székesfehérvár közelében, Börgöndpusztánál. Az elsődleges információk …

Blogstar kávéház

2018.05.22. 03:50
A Jobbik szadeszes köntöse, az MSZP haláltusája, a kínai férfiak kínjai, egy négylábú trófeamentő és Zoltán Erika csodás újjászületése keddi online lapszemlénkben.

Vihar, eső, szél: nem lesznek kellemesek a következő napok

2018.05.21. 14:15
Elég cudar idők jönnek a következő napokban, már ami az időjárást illeti. Lesz itt minden: heves esőzés, zivatar, viharos széllökés.

Megszületett Orbán Viktor második unokája

2018.05.21. 10:55
A miniszterelnök Facebookon jelentette be a hírt.

Blogstar kávéház

2018.05.21. 00:00
Kifulladó tüntike, felpofozott Jobbik, kiröhögött Momentum, egy úszó atomerőd és a szuperszexi Zimány Linda hétfői online lapszemlénkben.

Grezsa István: A határon túl van a nemzeti aranytartalék

2018.05.20. 14:00
A Kárpátaljáért is felelős kormánybiztos a Blogstarnak adott pünkösdi interjúban meglepő kijelentéseket tesz: a 2004. december 5-i népszavazásnak voltak pozitív hozadékai …

Blogstar kávéház

2018.05.20. 03:05
Hamisított migránsbűnözés, brüsszeli kullancsstop, Sarka Kata lelki oldala, Kállay-Saunders András és Tolvai Reni örök szerelme vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.05.19. 03:55
Európa gyávasága, szoci kiüresedés, jobbikos fogalmatlanság, Weisz Fanni igenje és Stollár Fanny udvarlói szombati online lapszemlénkben.

Magyar hegymászónő ért fel az Everest csúcsára

2018.05.18. 18:45
Németh Alexandra ezzel a második magyar nő, aki a Mount Everest 8848 méterét meghódította.

Ezeket a cikkeket olvastad már?